niesamowitych kolorach. W dodatku są to bomby witaminowe :) Dzisiaj kolejny koktajl tym razem malinowy:) Składniki: 1,5 szklanki malin (świeżych lub mrożonych) 110 g jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych cukier do smaku (u mnie 1 łyżeczka stewii) Z podanych proporcji koktajl wychodzi dosyć gęsty, można dodać mleka, żeby był "luźniejszy" Maliny rozmrozić. Umieścić wraz z innymi składnikami w blenderze
Moja Galeria Smakudbających o linię :) Składniki na około 30 ciasteczek: wg przepisu z bloga Moje wypieki 90 g masła, miękkiego 60 g brązowego cukru 1 jajko, rozkłócone 20 g wiórków kokosowych 25 g płatków owsianych 120 g mąki razowej 75 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 100 g czekolady gorzkiej Masło wraz z cukrem umieścić
Moja Galeria Smakupropozycja jest tylko jedną z miliona kombinacji. Każdy może przygotować ją z takimi dodatkami, które lubi najbardziej :) Składniki: 200 g płatków owsianych 75 g suszonej żurawiny 50 g wiórków kokosowych 35 g płatków migdałowych 25 g pestek dyni 25 g sezamu 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki oleju 1 łyżka golden syrup lub miodu Wszystkie suche składniki (oprócz żurawiny) wymieszać
Moja Galeria Smakunajlepiej tego jednodniowego. Składniki na 1 porcję: sok z 3 marchewek sok z 1 pomarańczy 1 mały banan 1/4 dużego lub 1/2 małego ananasa 1 łyżeczka wiórek kokosowych + do dekoracji Wycisnąć sok z marchewki i pomarańczy. Przelać do blendera. Dodać pokrojonego banana i ananasa. Dodać wiórki i zmiksować. Podawać od razu. Smacznego
Moja Galeria Smakuczekoladą/kakao jest obłędnie pyszne;) Taki koktajl spokojnie może służyć za deser! Koniecznie musicie spróbować! Składniki na 1 porcję: 1 szklanka wiśni (mrożonych) 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niepełna łyżka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości. Pić od razu. Smacznego
Moja Galeria Smakupełne wartości odżywczych. Kolejna propozycja ode mnie :) Składniki na 2 porcje: 1 mały burak 5 sztuk dużych truskawek 1 garść szpinaku 1 banan 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody kokosowej (można zastąpić mlekiem) 1 łyżeczka oleju lnianego Buraka obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Truskawki odszypułkować. Szpinak umyć, osuszyć. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować
Moja Galeria SmakuWrocławiu pochmurno i pada deszcz :( Trzeba zatem dodać sobie trochę koloru ;) ten pomarańcz chyba nie tylko mnie dobrze nastraja? ;) Składniki na 2 porcje: 300 ml wody kokosowej 5-6 sztuk moreli 1/2 mango szczypta cynamonu Mango i morele pozbawić pestek. Dodatkowo mango obrać ze skórki. Wraz z pozostałymi składnikami umieścić w blenderze i zblendować na gładką konsystencję
Moja Galeria Smakumąki żytniej chlebowej - 200g mąki pszennej pełnoziarnistej (+ 50 do posypania) - 200ml letniej wody - 100ml letniego mleka - 3 łyżki nasączonego siemienia lnianego (wcześniej zalanego wodą i odcedzonego) - 2 łyżki oleju kokosowego, rzepakowego *opcjonalnie: kilka łyżek mleka i sezam Wszystkie składniki wraz z przygotowanym zaczynem wyrabiamy na jednolitą masę, umieszczamy w miseczce i odstawiamy na 30-40 minut do wyrośnięcia
Be Fit Be Strongsame zdrowe, potrzebne do prawidłowego funkcjonowania składniki i elementy. 1. Koktajl jarmużowy z jabłkiem, kiwi i bananem. Składniki: - 60g jarmużu - kiwi - banan - 1/2 szklanki soku jabłkowego* - 1/2 szklanki mleka kokosowego (można użyć zwykłego) - 2 łyżki soku z cytryny - 2 łyżeczki lnu mielonego Jarmuż myjemy, osuszamy i usuwamy twarde łodyżki. Kiwi pozbawiamy skórki, a banana kroimy w kawałki. Wszystkie składniki
Be Fit Be Strongalbo nawet na przekąskę w ciągu dnia, w końcu w taki upał może się nie chciec gotować :) 1 szkl czerwonej soczewicy 0,5 szkl pasaty pomidorowej 0,5 mleka kokosowego olej cebula 0,5 łyżeczki kuminu 0,5 łyżeczki gorczycy 0,5 łyżeczki kolendry olej
Polska Zupaoleju kukurydzianego kostka mrożonego lub garść świeżego szpinaku garść włoszczyzny lub innych warzyw pomidor ryba wędzona, u mnie troć, która w smaku przypomina łososia! przepyszna Wykonanie: Na łyżce oleju kokosowego podduszamy warzywa. Gdy lekko zmiękną, dodajemy rozmieszane jajko. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego na ósemki oraz cząstki ryby wędzonej. By omlet szybciej był gotowy, możemy przykryć patelnię. Gdy danie będzie gotowe
Taste Of My Daytrza więc korzystać... 50 dkg mąki 75 g masła 250 ml mleka 25 g świeżych drożdży szczypta soli 8 łyżeczek czubatych cukru dodatkowo rabarbar truskawki cukier kokosowy Masło roztopić, dodać letnie mleko. Dodać drożdże, rozpuścić. Dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Rozwałkować, pociąć na prostokąty. Z jednej strony położyć pokrojony rabarbar i truskawki , posypać cukrem
Moje domowe kucharzenietorcik o średnicy 10 cm) 1 szklanka suszonych daktyli 3/4 szklanki ulubionych orzechów ( ja użyłam wloskich i ziemnych, ale będą pasowały każde) 1/2 szklanki suszonej żurawiny 3 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao lub karobu 1/2 szklanki soku pomarańczowego lub jabłkowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Daktyle oraz żurawinę włożyć do dużego kubeczka i zalać sokiem pomarańczowym lub jabłkowym i odstawić na około
DefinicjaSmakuZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Dietetyczny Sernik Kokosowy. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od Kuchnipszennym. Sajgonki wegetariańskie i z mięsem. Ryż z warzywami i surówką z kapusty. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami i chilli na mleku kokosowym. Raj dla podniebienia :) POLECAM POLECAM
Jemy Pijemy