pomarańczowa galaretka, to taki akcent orzeźwiający przełamujący słodycz? Ciasto: 8 białek 3 żółtka 1 szklanka cukru 200 g (ok 1,75 szklanki) drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka wiórków kokosowych 2 pełne łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy na sztywno z solą, następnie partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie
Cynamonowe szczęścieciasta 3/4 szkl. mleka 2 łyżki masła 70ml rumu 4 łyżki nutelli 0,5 szkl. żurawiny 0,5 szkl. rodzynek 0,5 szkl. orzechów laskowych 100g gorzkiej czekolady wiórki kokosowe, orzechy, kolorowa posypka Biszkopt rozdrobnić w palcach na drobne okruszki, dodać mleko, masło, nutellę i rum, zagnieść. Masa powinna być lepka na tyle, by kawałek po ściśnięciu się nie rozpadał
Przepysznik - BLW i nie tylkowykorzystujecie udka z kurczaka? Do niedawna tradycyjnie je piekłam w całości, ale od ostatnio zrobiłam z nich roladki w młodej kapuście i mleczku kokosowym z rokpolem. Do przygotowania dania wykorzystałam udka firmy NASZ KURCZAK . Produkty te charakteryzują się specjalnym system jakości WIPASZ, czyli jest to optymalny program karmienia kurcząt, nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne opakowanie zapewniające bezpieczeństwo
Bernika - moj kulinarny pamietnikpuszka mleka kokosowego 100 ml mleka 3,2 % 4 łyżki nasion chia 2-3 łyżki miodu lub złotego syropu ewentualnie ekstrakt migdałowy, waniliowy (1 łyżeczka) Wszystkie składniki mieszamy za pomocą trzepaczki. Nakładamy do pucharków i wstawiamy na całą noc do lodówki. U mnie w postaci dodatków wystąpiły owoce (truskawki, jagody, czereśnie) podsmażane z niewielka ilością cukru. Owoce można zastąpić
Humanistka w kuchniSkładniki na 2-3 porcje: 1,5 szklanki truskawek 1 szklanka borówek 1 banan* 1 szklanka mleka 1 łyżka wiórków kokosowych Truskawki odszypułkować. Banana obrać. Wszystko umieścić w blenderze i zmiksować. Gotowe! * banan w moich koktajlach zazwyczaj pełni rodzaj naturalnego słodzika. Można z niego zrezygnować i dosłodzić koktajl według uznania
Moja Galeria Smakuposmakiem typowego ziemniaka, przeplatany ostrością chilli. Kolor również przypomina marchewkę, co nadaje mu bardzo uroczy wygląd. Składniki: - ok. 700g batatów (u mnie dwa duże) - 1 litr bulionu - łyżka oleju kokosowego lub innego - cebula - 1-2 ząbki czosnku - łyżeczka papryki ostrej - pół łyżeczki chilli *opcjonalnie: marchew i pietruszka z wcześniej ugotowanego bulionu, jogurt naturalny, szczypiorek Bataty obieramy i kroimy w kostkę
Be Fit Be Strongkokosem.. 50 dkg mąki 70 g cukru 25g drożdży świeżych 250 ml mleka szczypta soli 1 jajko 50 g masła dodatkowo masło [stopione ] cynamon cukier kokosowy Mąkę wsypać do miski,wkruszyć na środek drożdże, zasypać cukrem i zalać mlekiem.Odstawić na kilka minut, potem dodać jajko, sól i wymieszać. Następnie dodać stopione masło i zagnieść
Moje domowe kucharzeniewyjścia :) To co wykorzystacie do jego przygotowania oczywiście zależy od tego co znajdziecie w swoich zapasach, u mnie były to: seler naciowy resztka cukinii natka pietruszki łyżeczka oleju kokosowego jajko kilka kotlecików z soczewicy i kaszy gryczanej (przepis znajdziecie TUTAJ ); oczywiście możecie wykorzystać inny składnik Wykonanie: Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę oleju, wrzucamy pokrojoną cukinię i łodygę selera naciowego. Podsmażamy
Taste Of My Daypast bogatych w naturalne składniki, unikajmy fluoru który jak wskazuje wiele źródeł naukowych jest jedynie potrzebny zębom w pierwszym stadium ich rozwoju. Polecam stosować pasty z: Ksylitolem, miswakiem, olejem kokosowym, cynkiem jak i wszelakimi naturalnymi wyciągami roślinnymi. Pamiętajmy o utrzymywaniu odczynu zasadowego w jamie ustnej! http://kaboompics.com
Kuchnia PROzdrowotnasłonecznika, ale wy użyjcie swojej ulubionej mieszanki bakalii. Składniki (ok. 18 ciasteczek): - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 3/4 szklanki płatków owsianych - 2 łyżki otrąb owsianych - 2 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1/2 szklanki cukru - garść suszonej żurawiny, garść rodzynek - garść słonecznika, garść pestek dyni - 1 szklanka mleka/wody - 1 dojrzały banan
Corner With RecipesSkładniki: 1,5 szkl płatków owsianych 3/4 szkl suszonej żurawiny 1/3 szkl orzechów nerkowca 1/3 szkl wiórków kokosowych 1/3 orzechów laskowych 1/3 szkl płatków migdałowych 2 łyżki łuskanego słonecznika 1 jabłko starte 2 łyżki soku jabłkowego 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju Wszystkie suche składniki mieszamy w misce ( w razie potrzeby orzechy wcześniej posiekać). W drugiej misce mieszamy sok, miód
Moja Galeria SmakuSkładniki na 10 babeczek: 150 g wiórek kokosowych 2 jajka roztrzepane 70 g mąki 70 g cukru 1 i 1/4 szkl mleka 1 i 1 /4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mleko zagotować z miodem. W misce wymieszać wiórki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wlać ostrożnie mleko z miodem, na koniec dodać jajka, wszystko dobrze wymieszać i przełożyć
Moja Galeria Smakuniesamowitych kolorach. W dodatku są to bomby witaminowe :) Dzisiaj kolejny koktajl tym razem malinowy:) Składniki: 1,5 szklanki malin (świeżych lub mrożonych) 110 g jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych cukier do smaku (u mnie 1 łyżeczka stewii) Z podanych proporcji koktajl wychodzi dosyć gęsty, można dodać mleka, żeby był "luźniejszy" Maliny rozmrozić. Umieścić wraz z innymi składnikami w blenderze
Moja Galeria Smakudbających o linię :) Składniki na około 30 ciasteczek: wg przepisu z bloga Moje wypieki 90 g masła, miękkiego 60 g brązowego cukru 1 jajko, rozkłócone 20 g wiórków kokosowych 25 g płatków owsianych 120 g mąki razowej 75 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 100 g czekolady gorzkiej Masło wraz z cukrem umieścić
Moja Galeria Smakupropozycja jest tylko jedną z miliona kombinacji. Każdy może przygotować ją z takimi dodatkami, które lubi najbardziej :) Składniki: 200 g płatków owsianych 75 g suszonej żurawiny 50 g wiórków kokosowych 35 g płatków migdałowych 25 g pestek dyni 25 g sezamu 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki oleju 1 łyżka golden syrup lub miodu Wszystkie suche składniki (oprócz żurawiny) wymieszać
Moja Galeria Smaku