kokosowe - 19941 przepisów (strona:745/1330)

Chruściki i faworki pierogowe 157

można zobaczyć u : Małgosi. 1 kg mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 3 łyżki oleju 2,5 szklanki gorącej wody   2 łyżki oleju kokosowego   2 łyżki skrobi kukurydzianej  lub ziemniaczanej olej do smażenia  cukier puder do posypania Na stolnicę wsypać mąkę wymieszaną z solą. W środku zrobić dołek, do którego

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowy mus z fasoli 103

zjedzeniu... Wtedy, życzę wam miłej zabawy przy  podziwianiu zdziwionych min domowników! Składniki (na jedną porcję): -połowa puszki czerwonej fasoli   -łyżka ricotty (możecie użyć jogurtu greckiego lub mleka kokosowego) -łyżka kakao -jeden banan -stewia lub inny słodzik   Wykonanie: Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy. Umieszczamy ją w naczyniu razem z resztą składników i blendujemy na gładką masę. Przekładamy

Gawron w rosole
Gibkoł zōłza ze rybōm- niy yno na piōntek ;) (Ekspresowy sos z rybą- nie tylko piątkowy) 127

pōnojś 15 bez to zrobi sie jeszcze lepszoł. Potyn na chwila dociepcie do tego pokrōnoł papryka, niyskorzi 16 groszek, pyndy bambusa i dolyjcie tyż trocha oliwy. Zalyjcie to mlykym kokosowym i dejcie pasta curry, chili, sōl i pieprz ( jak niy mołcie pasty, to wciepcie te iksze składniki, co to żech je wypisoł trocha wyżyj). Jak już groszek sie baje

Chop w kuchni
Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 247

szklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ¾ dużej puszki brzoskwiń (820g) Na bezową chmurkę: 4 białka* 3 łyżki cukru (najlepiej drobny cukier do wypieków) 3 łyżki wiórków kokosowych *razem będzie potrzeba 6 jajek Składniki na ciasto umieszczamy w misce miksera z końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia

Kolizje Smaków
Makaron ze szpinakiem w mleczku kokosowym 203

Pamiętacie moją ostatnią fazę na kurczaka? Jeśli tak, to komunikuję wszem i wobec, że z kurczaka płynnie przeszła w szpinak i mleczko kokosowe 🙂 Nie widać tego jeszcze tutaj, ale reszta rodziny może coś

gotować!
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 455

lodówki. Gdy masa malinowa stężeje szykujemy wierzch ciasta. Na wierzch ciasta: – 200 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% – 1 łyżka cukru pudru – 2 łyżeczki wiórków kokosowych do ozdoby (miałam wiórki lekko podprażone) Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i rozsmarowujemy na cieście. Posypujemy wiórkami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Z foremki wykroiłam 12 dużych porcji. Jedna to 400 kcal

Relaxtime
Koktajl ze spiruliną - cudowna moc z morskich głębin 136

opisach, jest dość specyficzny, ale przyjemny i bliżej mu do neutralnego. Składniki: około 1 szklanki wody mineralnej 1 jabłko 1 pomarańcza 1 banan 1 łyżeczka spiruliny 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 plasterki mrożonej cytryny - opcjonalnie Przygotowanie:  owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Rozlać do dwóch szklanek i wypić/zjeść najlepiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 145

domową konfiturą (bez cukru) 170 g mąki orkiszowej razowej 85 g mielonych migdałów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  domowe powidła (ja użyłam śliwkowych z pomarańczą , konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść

FitKot
Kokosowe buleczki 114

bułeczki są bombowe bo i bombowo rosną w piekarniku. Ich głównym składnikiem jest mleczko kokosowe, dzięki któremu są lekko słodkie, w środku przypominają nasze maślane bułeczki. Po upieczeniu z zewnątrz są chrupiące, potem wydają się, że są szybko twarde, ale po przekrojeniu w środku długo pozostają miękkie. Pasują zarówno do dodatków słodkich jak dżem czy nutella ale i wytrawnych

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makowa panienka 738

budyni i uperfumowałam ją na waniliowo. Górę ciasta ozdobiłam prażonymi płatkami migdałowymi.    ciasto: 8 białek 4 żółtka  100 g cukru 150 g maku 100 g wiórek kokosowych 100 g mielonych migdałów krem: 500 ml mleka 2  łyżki mąki pszennej 2 łyżki mączki ziemniaczanej 1 łyżka cukru z wanilią 4 żółtka 4 łyżki cukru 250 g masła

Kolorowa kuchnia Elki
Bajaderki jak trufle pyszne i piękne 177

stołowe cukru  1 łyżka stołowa masła 82% 1 – 2 łyżki ciemnego kakao 60 gramów orzechów i migdałów (mieszanka)  60 gramów czekolady  Do obtoczenia: ciemne kakao, wiórki kokosowe, posiekane orzechy lub migdały  Wykonanie: Resztki ciasta rozkrusz za pomocą blendera.  W garnuszku podgrzej mleko, masło, cukier i kakao, cały czas mieszaj, aż składniki się połączą. Odstaw

Garniec Magalie
Jaglane kokosowo-bananowe pancakes 138

obiad gąskę pieczoną tradycyjnie. Dlatego postanowiłam pokazać zdrowe śniadanie, które an dzisiejszy dzień zaserwowałam córce, czyli jaglane, bananowe placuszki. Użyłam do nich kaszy jaglanej firmy Lestello . Dodałam banany, mleczko kokosowe. Wyszło bez glutenu, lekko, zdrowo i pysznie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa krem z dyni z chrupiącymi chipsami z dyni 125

żeby zbyt mocno zbrązowiało. Dodać posiekaną chilli, dynię, kostkę rosołową, kurkumę,gałkę muszkotałową, potarty imbir. Wlać wodę i zagotować. Doprawić solą i pieprzem, gotować jeszce 15 minut. Wlać mleczko kokosowe, ponownie doprawić. Chwilkę jeszcze pogotować. Ostrość zupy zależy od Was, jak lubicie bardzo ostrą to dodajcie jedną chilli więcej. Zmiksować zupę dokładnie, w razie potrzeby przelać przez sitko. Zupa

Kuchnia Pokoleń
Sałata z kurczakiem i truskawkami. 127

piersi z kurczaka garść sałaty 1/2 ogórka szklanka truskawek łyżka sezamu Marynata: 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka melasy trzcinowej 2 łyżki oleju kokosowego  sok z połowy pomarańczy W naczyniu mieszamy składniki na marynatę. Czyste mięso mocno dziurawimy widelcem, to nam skróci czas marynowania. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Rozgrzewamy patelnię

Dieta moja pasja
Kluski leniwe jeszcze bardziej leniwe. 124

pikantne. 300 g twarogu jajko 3 łyżki kaszy manny łyżka mąki ziemniaczanej łyżka ksylitolu ( cukier brzozowy) łyżeczka skórki otartej z cytryny Sos: 0,5 kg truskawek łyżka oleju kokosowego miód do smaku szczypta imbiru szczypta pieprzu cayenne szczypta soli Do miski wkładamy pokruszony twaróg, wbijamy jajko i rozgniatamy widelcem. Tak aby jak najbardziej go rozdrobnić i wyrobić z jajkiem. Następnie

Dieta moja pasja