może chcecie spróbować dynię na słodko? Smacznego! Składniki 1kg dyni 1 szklanka cukru orzechy włoskie wiórki kokosowe Przygotowanie Obrać i usunąć pestki z dyni, umyć i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka, wsypać cukier i przykryć. Odstawić na noc. Następnego dnia na średnim ogniu gotować około 30-40 min., aż dynia zmięknie. Udekorować orzechami włoskimi i kokosem. Podawać
Tureckie Przepisyprowadzi do jego szybkiego deficytu. Warto poświęcić chwilę i zmajstrować taki tofrunki. Ofiaruj mu odrobinę czasu, a otrzymasz pyszną porcję zdrowych kalorii :] SKŁADNIKI: 200g tofu 60g gęstego mleka kokosowego 1/2 szklanki mąki gryczanej laska wanilii garść suszonych moreli 1/3 szklanki mleka migdałowego 2 łyżki ksylitolu banan jabłko +kilka orzechów brazylijskich WYKONANIE: Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Z laski
healthy dreamssię przypali. Specyficzną cechą ciasta jest jego gęstość i lepkość- co pozwala je podczepić pod smakołyki "mud" SKŁADNIKI: 2,5 szklanki amarantusa ekspandowanego 100g suszonych daktyli czubata łyżka mleka kokosowego (gęstego) garść płatków migdałowych 5 listków melisy cytrynowej 2 łyżeczki karobu WYKONANIE: Daktyle zalewamy gorącą wodą- moczymy około 15 minut, następnie odcedzamy. Daktyle blendujemy z pozostałymi składnikami. Całość przekładamy
healthy dreamsZmieniłam nieco proporcje składników i dodałam drobinki gorzkiej czekolady. Na około 25 kokosanek potrzeba : 4 białka ( należy je ocieplić, wtedy szybciej się ubije piana) szczypta soli 200 g. wiórków kokosowych 160 g. płatków owsianych ( ja użyłam górskich Melvitu) 120 g. drobnego cukru opcjonalne 2 łyżki groszków czekoladowych Piekarnik nastawić na 180 stopni. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę
Niebieski kubek z kawaKukurydziane placki z tofu,* z kakaowym sosem daktylowym i bananem * na mleczku kokosowym słynne już w niektórych kręgach, pora i na mnie :) proste rzeczy wzruszają mnie najbardziej, zwykłe historie doprowadzają do łez, zwykłe filmy i książki, tak proste, że mogłyby dziać się obok, jednocześnie wciągają i dają do myślenia
More food, love and dreamsOwsianka z mleczkiem kokosowym*, daktylami i bananem * w środku i na wierzchu i prawie połowa :) zima, czy jesień za oknem
More food, love and dreamsSzejk owsiany mango-mleczko kokosowe gęstość mleczka z biedronki zachwyca *.* i tych szejków też :D a teraz do szkoły..tylko ten tydzień
More food, love and dreamsTrufle z tofu w wiórkach/kakao ( tofu, daktyle, banan, kakao, mąka kokosowa, cynamon) Takich jeszcze nie było ;) stres. stres.stres. za dużo stresu. za dużo moich nerw na darmo. próbuję... ale ciężko. dobrze, że ostatni dzień
More food, love and dreamspublikowanie posta (całkowity brak czasu). Dlatego dzisiaj wracam z pysznym ciastem dyniowo-daktylowym, podamy z borówkami (obowiązkowo!) , które idealnie dopełniają smak całości. SKŁADNIKI: 4 łyżki mąki kokosowej łyżka nasion chia białko jajka 1/2 dyni garść daktyli łyżka ksylitolu 2 garści borówek WYKONANIE: dynię obieramy i trzemy na tarce daktyle zalewamy wrzącą wodą na ok 10 min- po czym
healthy dreamssmakiem o każdej porze roku, czemu by nie w formie koktajlu? Co powiecie na poniższe połączenie? 1 banan 1 avocado 2 łyżki mirabelek w syropie (opcjonlnie) 250ml mleka kokosowego (tak na oko, chodzi o to, Continue Reading
Głodni Wrażeń - fit przepisyskładników i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części: I - wyłożyć na blachę, II - zamrozić, III - dodać kakao i też zamrozić. Kokos: 6 białek 3/4 szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, kokos i wymieszać. Masa makowa: 30 dag maku 2 jajka 2 łyżki masła olejek migdałowy rodzynki trochę siekanych orzechów 3 łyżki miodu cukier
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaszczypta soli 1 łyżka śmietany 18% Dodatkowo: olej do smażenia, np. rzepakowy cukier puder do przygotowania lukru (lub/i czekolada mleczna) barwniki spożywcze do zabarwienia lukru kolorowa posypka, wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Ciasto: Drożdże rozpuścić w 1/4 szkl ciepłego mleka z dodatkiem 1 łyżki cukru i 1 łyżki mąki. Dobrze wymieszać i odstawić na 20 minut
Nastoletnie WypiekanieKrem jaglany batat-kakao z daktylami, masłem orzechowym i mleczkiem kokosowym (ubitym) a) gdzie znikają moje daktyle? b) jak to kolejny słoiczek masła zniknął? c) gdzie jest moja cała armia słoiczków? d) powoli wracam na dobry szlak, powoli próbuję się odnaleźć, oswoić z pewnymi myślami, powoli zaczynam mieć jakąś nadzieję, że do czegoś to doprowadzi, powoli .... e) mogłabym
More food, love and dreamszapobiegają wytwarzaniu się wolnych rodników, a co za tym idzie: szybkiemu starzeniu się komórek, ich mutacji, a również powstaniu zmian nowotworowych. Składniki na 3 porcje: - 500ml wody zwykłej lub kokosowej (ciepłej lub zimnej) - 3 łyżki nasion Chia - sok z 1/2 cytryny - listki mięty *opcjonalnie: ksylitol do posłodzenia Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Ponownie mieszamy i rozlewamy
Be Fit Be Strongczęsto. Ta zupa właśnie tak powstała. Otwarta puszka ananasa aż się prosiła, żeby coś z nią zrobić. Do tego napoczęta soczewica i samotna puszka mleczka kokosowego. To musiało zostać wykorzystane. I tak powstała pyszna, egzotyczna zupa. I na pewno do powtórzenia. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik