kokosowe - 19941 przepisów (strona:747/1330)

Domowe chrupki cynamonowe Cini Minis 107

pełnoziarnistej           2 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu 3-5 łyżek miodu, wg gustu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju kokosowego lub masła klarowanego  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie za mokre, dosypujemy odrobinę mąki i ponownie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na pół. Każdą część wałkujemy bardzo cienko - im cieńsze

Chocolate Muffin Blog
Śnieżny puch bez pieczenia 969

Następnie, stale miksując, powoli wlewać przestudzone galaretki. Gdy całość dobrze się połączy, wylać na ciastka. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Posypka:   6 łyżek wiórków kokosowych,  czubata łyżka masła,  czubata łyżka cukru. Masło stopić wraz z cukrem, dodać platki. Stale mieszając, podsmażać, aż wiórki się zrumienią. Ostudzić i posypać wierzch ciasta. Najlepiej na całą

Z miłości do słodkości
Niskowęglowodanowy budyń czekoladowy 184

Budyń idealnie sprawdza się jako krem do przełożenia naleśników :) Składniki: 1/2 dużej cukinii 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka miodu 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżka mąki kokosowej Cukinie umyć, obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą lub mlekiem i gotować 10-15 minut, aż będzie miękka. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Można spożywać od razu lub schłodzić

Chocolate Muffin Blog
Białkowe pralinki a'la Cookie Crisps 136

zbędnego tłuszczu i cukru. Przygotowane z podstawowych składników, które każdy fit freak ma w swojej kuchni :) Smakują i wyglądają jak popularne chrupki Cookie Crisps.  Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki serka kremowego np Mój Ulubiony (100g) 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 2 łyżeczki kakao Wszystkie składniki wystarczy wymieszać i uformować w kuleczki. Następnie schłodzić, aż stężeją

Chocolate Muffin Blog
Sos orzechowy 130

Wystarczy zamarynować w nim to co chcemy ugrillować i otrzymujemy coś niesamowicie pysznego! Sos orzechowy Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 200g masła orzechowego bez soli 100ml mleczka kokosowego woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji 1 cebula 1 łyzka cukru trzcinowego lub muscovado 1/2 cytryny (sok) 2-3 łyżki sosu sojowego lub tamarii 2-3 ząbki czosnku niewielka kosteczka świeżego

Blendman
Chlebki naan, czyli indyjskie chlebki z patelni 124

chlebki z patelni Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 90 minut Potrzebujesz: 150ml mleka roślinnego (ja użyłem sojowego) 2 łyżeczki cukru 30g świeżych drożdży 450g mąki orkiszowej lub pszennej 150ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: 1 Delikatnie podgrzej mleko (do około 40 stopni), dodaj cukier, pokruszone drożdże i łyżkę mąki. Dobrze wymieszaj i odstaw

Blendman
Białkowe batoniki czekoladowe 144

słodyczy w sklepie spożywczym :) Dodatkowo, podczas przygotowywania masy możecie wzbogacić ją o ulubione owoce suszone, niesłodzone lub posiekane orzechy. Z podanej porcji powstaną dwa batoniki :) Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej 30 g odżywki białkowej** o smaku czekoladowym lub waniliowym 2-3  łyżki mleka lub wody 1 wafel ryżowy, drobno pokruszony 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru orzechy laskowe

Chocolate Muffin Blog
Amarantusowa „paciaja” na słodko 112

powiedział, że nawet smaczne, a już na pewno bardzo, ale to bardzo zdrowe. Amarantusowa Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 20 minut Potrzebujesz: 100g mąki z amarantusa 400ml mleka kokosowego (u mnie własnej roboty) szczypta soli 50g mieszanki ulubionych bakalii *opcjonalnie ulubione owoce (ja akurat użyłem jagód, ale sprawdzą się wszelkie inne) *opcjonalnie miód, cukier lub inne ulubione słodziwo

Blendman
Malinowy sernik bez pieczenia na czekoladowym spodzie jaglanym 144

patyczka. Wyjąć, wystudzić w tortownicy. Masa: 500 g serka ricotta 2 łyżki miodu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 galaretka truskawkowa bez cukru* 1 łyżka żelatyny 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 1 szklanka malin, mogą być mrożone** Serek, jogurt i miód zmiksować. Żelatynę i galaretkę zalać wodą do przykrycia, wymieszać do rozpuszczenia. Dodać do masy i zmiksować do otrzymania gładkiej konsystencji

Chocolate Muffin Blog
`KOKOSANKA' na śniadanie 128

Jakiś czas temu wspominałam, że jadam teraz inne śniadania niż dawniej tzn zawierające więcej tłuszczu lub białka, a mniej słodkich węglowodanów. Moim zamiennikiem owsianki została kokosanka

Kasia Sarna
TARTA Z FASOLĄ I JARMUŻEM 234

moim stole bardzo często, ale później wymyśliłam sobie, że ograniczę ilość mąki w diecie i przestałam je robić. Obecnie używam mąki prawie codziennie - najczęściej decyduję się na gryczaną, kokosową lub jaglaną. W poniższym przepisie skorzystałam z gryczanej, ale wy możecie użyć dowolnej. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Amarantusowa „paciaja” na słodko 72

powiedział, że nawet smaczne, a już na pewno bardzo, ale to bardzo zdrowe. Amarantusowa Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 20 minut Potrzebujesz: 100g mąki z amarantusa 400ml mleka kokosowego (u mnie własnej roboty) szczypta soli 50g mieszanki ulubionych bakalii *opcjonalnie ulubione owoce (ja akurat użyłem jagód, ale sprawdzą się wszelkie inne) *opcjonalnie miód, cukier lub inne ulubione słodziwo

Blendman
Batoniki owsiane z żurawiną i słonecznikiem 158

domowych warunkach. Bez syropu glukozowego, tłuszczu palmowego i konserwantów! Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki płatków żytnich 2 łyżeczki miodu 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 miarka odżywki białkowej o dowolnym smaku 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki nasion słonecznika 1/2 szklanki mleka roślinnego lub zwykłego Płatki wsypać do miski. Miód i olej rozpuścić, dodać masło

Chocolate Muffin Blog
Pasta z bobu z mocną nutą koperkową 137

produkt znienawidzony czy może wręcz przeciwnie, bo uwielbiany? Pasta z bobu z koperkiem Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 40 min Potrzebujesz: 250g bobu 50-70ml mleczka kokosowego (z puszki) 1 ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny 1/3 pęczka koperku kilka listków mięty sól i pieprz do smaku Wykonanie: 1 Bób ugotuj, a następnie obierz. Przenieś go do miski lub malaksera

Blendman