zwykle są w wersji fit, bez cukru i glutenu. Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek) 50 g mąki jaglanej 50 g mąki kokosowej 40 g budyniu śmietankowego bez cukru 150 g serka naturalnego (u mnie Bieluch) 2 łyżki erytrolu 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1 łyżka płatków hibiskusa
FitKotkoktajl będzie już chłodny blendujemy go na gładko. 5. Przelewamy do szklanek i dekorujemy płatkami migdałów i kakao. SMACZNEGO ! Przygotowanie: 1. W wersji wegańskiej marchewki ugotować w mleku kokosowym. 2. W wersji bezglutenowej zrezygnować z budyniu (wtedy mniej mleka lub więcej marchwi) lub wykorzystać budyń bezglutenowy
Podwójnaporcjanapoju była herbata z masłem pita w Mongolii. W tym przepisie wracam więc do korzeni i zamiast kawy będzie przepyszna herbata. Składniki: 2 łyżeczki masła klarowanego łyżeczka oleju kokosowego szklanka gorącej zielonej herbaty szczypta mielonego cynamonu i szczypta kardamonu Jak przygotować herbatę z pianką? Wszystkie składniki blendujemy aż wytworzy się pianka. Przelewamy do ładnej szklanki i gotowe. Lubisz
Ugotowane pozamiataneciasto może być zdrowe? Na pewno nie będzie tak zdrowe jak talerz warzyw, ale można zrobić ciasto zdrowsze od tego na mące... The post Zdrowe ciasto bananowo-kokosowe z polewą czekoladową appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comtrochę ponad pół szklanki (szklanka 250 ml ) wody 1 niepełna szklanka cukru 250 g mleka w proszku pełnego 100 g wiórków kokosowych około 3/4 do masy a reszta do obtoczenia migdały do środka każdej kuleczki w zależności jakiej wielkości robicie kuleczki potrzebna jest różna ilość dlatego najlepiej mieć całą paczkę ok 70 g Wodę wlewamy do garnuszka stawiamy
cukrem pudrem posypanezrezygnować. Ciasto jest naprawdę cudowne, smakuje jak z najlepszej cukierni :) Spód : 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżeczki kakao 2 płaskie łyżki oleju kokosowego 1-2 łyżki miodu 2 łyżki mleka Płatki zmielić na mąkę. Wymieszać z kakao i otrębami. Olej rozpuścić z miodem. Dodać do masy razem z mlekiem. Masa powinna być na tyle
Chocolate Muffin Blogsuszonych śliwek i moreli. Skład batoników można dowolnie modyfikować, dodać inne orzechy, żurawinę. Składniki : 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki suszonych śliwek 4 suszone morele, duże 2 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego 1-2 łyżki miodu, płynnego 1-2 łyżki mleka 2 łyżeczki kakao skórka z 1 pomarańczy uprzednio sparzonej wrzątkiem 2 łyżki otrębów owsianych 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich Śliwki
Chocolate Muffin Blogstudzenia) Ilość porcji: 10 – 12 sztuk (1 szt. 170 kcal) Składniki: 200 ml mleka zagęszczonego słodzonego w puszce 120 g płatków owsianych górskich 45 g wiórków kokosowych 50 g żurawiny suszonej 20 g słonecznika łuskanego 20 g pestek dyni 20 g sezamu Przygotowanie: Mleko lekko podgrzać w garnku. W wysokim naczyniu wymieszać wszystkie składniki, dodać mleko
KuchniaWeDwoje.plsię swoimi opiniami.... Składniki na gofry : 100 g mąki ryżowej 50 g mąki gryczanej 150 g drobno zmielonych orzechów włoskich 1 mała łyżeczka oleju kokosowego 2 jajka szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka melasy karobowej 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki octu jabłkowego 350 ml wody
vaniliowoczekoladowagodny polecenia ma ta pasta ), którą wzbogaciłam o przyprawy charakterystyczne dla dania, ale w niej nie występujące: cynamon, kardamon i liść laurowy. Ponadto cechą charakterystyczną dania jest występowanie mleka kokosowego, pasty z tamaryndowca (najlepszy skład ma ta z Jenny’s: Tamaryndowiec 86%, woda, sól), ziemniaków i orzeszków ziemnych. Jako że ziemniaki nie są zaliczane do tzw. „Pięciu porcji
Moja DelicjaIlość : 2 porcje Czas przygotowania : ok. 1 godzina Składniki : – 1,5 szklanka tapioki (duże perełki) – ok. 4 szklanek wody – 300 – 400 ml mleka (kokosowe, migdałowe lub inne) – 200 ml nektaru czarna porzeczka Hortex – 3/4 dojrzałego owocu mango – 2 łyżeczki syropu z agawy Sposób przygotowania: 1. Perełki tapioki wrzucamy do gotującej się wody
Podwójnaporcjamogę ją zrobić rano w parę minut), za słodycz, pochodzącą od miodu oraz za niebywałą chrupkość. Szybko i bardzo prosto się ją przygotowuje. Wystarczy na patelni rozpuścić odrobinę oleju kokosowego, wsypać płatki płatki owsiane i uprażyć, aż nabiorą jasnego, złotego koloru. Potem dodaje się miód, po chwili zestawia się z ognia i miesza z dodatkami takimi jak cynamon, płatki migdałów
Moja DelicjaKawa, czekolada, kokos – to połączenie święci triumfy w formie... Artykuł CIASTO KAWOWO-KOKOSOWE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEciepło z bitą śmietaną! Koniecznie sami spróbujcie. (2-3 porcje) 2 banany sok z cytryny/limonki Panierka: 1 jajko 2 łyżki mleka/wody 60g herbatników (około 5 sztuk) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia bita śmietana Herbatniki należy pokruszyć na miał (użyłam malaksera), a jajko roztrzepać z mlekiem lub wodą. Banany pokroić w plasterki i delikatnie skropić sokiem z cytryny/limonki. Następnie każdy kawałek
Di gotujeLusette. Zatem do dzieła. Składniki na 4 porcje : 100 g Wafelków Lusette o smaku czekoladowym 4 białka 125 ml oleju z pestek winogron lub kokosowego 150 g drobnego cukru do wypieków 30 g ciemnego kakao (min 70 %) 30 g mąki ziemniaczanej 20 g drobno startych orzechów włoskich Wykonanie : 1. Mąkę
vaniliowoczekoladowa