łyżki płatków gryczanych 3 łyżki płatków migdałowych 1/4 szklanki pestek dyni 1 szklanka mieszanki ulubionych orzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów, nerkowców, mieszanki studenckiej) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Do miseczki włożyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku
Moja Galeria Smakusniadanie #deser #kaszajaglana dobrze wyplukana kasze jaglana gotujemy do miękkości do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy oraz mielony len złocisty (świeżo zmielony len zalewamy przegotowaną wodą, non stop mieszając do momentu osiągnięcia konsystencji przypominającej kisiel ) Przekładamy do miseczki, dodajemy owoce. U Nas #mandarynka i #persymona
Szkrab Je Samdeser #sniadanie #kaszajaglana ugotowana #amarantus ugotowany #len złocisty zmielony i zalany przegotowaną wodą ( po zalaniu należy non stop mieszać) Połączyć składniki. Dodać #olej #kokosowy Podawać z granatem
Szkrab Je Samziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg. #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki, #koperku i #kurkumie. #krem z #pora #por kroimy i gotujemy do miękkości razem z #ziemniakami
Szkrab Je SamWarstwa na dole : #quinoa ugotowana, do ciepłej dodajemy olej kokosowy. Warstwa na górze : #banan potarty na dużych oczkach Dekoracja: #zurawina liofilizowana Do uformowania gwiazdek użyłam foremek do pierników. Foremke należy położyć na talerzu, nałożyć masę, zdjąć foremke i gotowe
Szkrab Je SamSkładniki: - 1/2 kg mąki orkiszowej - 150 g syropu daktylowego - 150g oleju kokosowego - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia - 1 jajko Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Zagniecione ciasto wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Następnie cienko rozwałkowujemy (ok. 2-4 mm) i wycinamy ciasteczka. Pierniczki pieczemy w temperaturze
Szkrab Je SamOrkiszowe mufinki Składniki: 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego 1/2 banana 2 kiwi 1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki
Szkrab Je SamPlacki : - 2 łyżki quinochy ekspandowanej - 2 łyżki amarantusa ekspandowanego - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżki lnu złocistego - 1 banan - 4 łyżki mleka owsianego Przepis tutaj Mus z kiwi: 2 szt dojrzałego kiwi - rozgniecione widelcem Len mielimy i zalewamy około 4 łyżkami wrzątku, non stop mieszając. Odkładamy na około
Szkrab Je SamProporcje wg uznania :) #Q uinoa ugotowana z rodzynkami na #mleku #kokosowym . Podana z #malinami , posypana #amarantusem ekspandowanym
Szkrab Je Samidealne na drugie śniadanie lub jesienne podwieczorki. Składniki na 4 duże lub 5 mniejszych babeczek: 75 g orzechów włoskich lub pekan, zmielonych 60 g mąki ryżowej 40 g cukru kokosowego 100 g purée z dyni 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie) szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru
Even Better Foodsprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie. Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu
FitKotporcje): 400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 jajko 450 g dyni 550 g cukinii 100 g marchewki 700 g passaty pomidorowej 1 łyżka oleju kokosowego sól i ulubione przyprawy (u mnie curry, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, papryka słodka, kurkuma, czosnek niedźwiedzi, mieszanka ziołowa) Przygotowanie: Warzywa oczyść i pokrój w wybrane kształty, raczej mniejsze i cienkie
Zdrowie na języku :Pusmażeniu, układamy warstwy: - naleśnik - warstwa sera - naleśnik - warstwa sera itd. Dodatkowo: polewa czekoladowa ( 50 g czekolady gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej z 4-5 łyżkami śmietanki lub mleka) wiórki kokosowe
Różne smaki w kuchniziemniaki z cukinią 😉 Składniki (ok. 8 sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g cukinii 150 g marchewki 3-4 łyżki natki pietruszki 1 łyżka oleju kokosowego 1 jajko 1 łyżka czosnku niedźwiedziego sól i przyprawy (curry, pieprz ziołowy i czarny, papryka słodka) Przygotowanie: Cukinię i marchew obierz oraz zetrzyj na tarce o grubych
Zdrowie na języku :Pbiałek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (najlepiej kwaśne - u mnie szara reneta) Białka ubić mikserem z ksylitolem i erytrytolem na bardzo puszystą pianę. Dodawać stopniowo jogurt
FitKot