Zupa z pieczonych batatów , czyli zupa-krem ze słodkich ziemniaków, upieczonych wcześniej w piekarniku. Zupa z mlekiem kokosowym z nutą imbiru i aromatem, pochodzącym z liści limonki kaffir oraz trawy cytrynowej. Pyszna, słodka, sycąca i łagodna w smaku, dlatego serwowana jest z płatkami chilli, których ilość dobieramy wg. własnych preferencji. W filiżance lub małej kokilce idealna będzie na przystawkę
Moja Delicjakąpieli wodnej czekoladzie, smakują jeszcze lepiej… Składniki: 120 gramów mąki razowej 75 gramów mąki pszennej 100 gramów masła 1 jajko 50 gramów brązowego cukru 20 gramów wiórków kokosowych 25 gramów otrębów 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Wykonanie: Masło i cukier utrzyj na gładką masę. Dodaj do niej jajko i dalej ucieraj, aż składniki pięknie
Garniec Magaliejęczmienno-gryczanej (Helpa) 1 jajko 100 ml mleka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka truskawki liofilizowanej (Helpa) 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) wymieszaj dokładnie ze sobą za pomocą łyżki. Nie musisz używać miksera. Na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce masy. Smaż na średnim ogniu
Zdrowie na języku :Pryżowej pełnoziarnistej 60 g płatków gryczanych (można zastąpić mąką gryczaną) 20 g mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g ksylitolu 30 g płynnego oleju kokosowego szczypta soli 50 g suszonej żurawiny 50 g rodzynek 1 łyżka maku 150 ml mleka (użyłam roślinnego) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie
Zdrowie na języku :PSkładniki: 200 g wiórków kokosowych 4 białka 150 g cukru 60 g masła 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: 100 g cukru rozpuścić razem z masłem … Czytaj dalej Kokosanki
czarrna od kuchniKolejne danie jednogarnkowe , szybkie w przygotowaniu. Gotowe w 30 minut. Zdrowe, wegańskie, bez nabiału i bez glutenu. Pełne wartościowych składników. Curry z batatami, ciecierzycą i jarmużem na mleku kokosowym z dodatkiem mielonych przypraw, takich jak: kolendra, kmin rzymski (nie mylić z kminkiem), słodka papryka i odrobina chilli. Dzisiaj przygotowałam wersję łagodną, ale jeśli lubicie pikantne dania, dajcie dwa razy więcej
Moja Delicjasztuk 250 g twarogu półtłustego (kostka) 2 jajka 100 g jogurtu naturalnego 100 g mąki orkiszowej razowej 60 g mąki jęczmiennej 30 g mąki orkiszowej jasnej 70 g mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki
Fitkotoraz cudownie pachną i idealnie nadają się do utrzymania w malutkiej rączce. Polecam! (około 12 sztuk) 1,5 banana 3 łyżki kaszy manny (płaskie) 1 jajko Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia (można użyć masła) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje
Di gotujepysznego, oryginalnego smaku. Banan wpłynął na konsystencje, która stała się niesamowicie kremowa. Białko roślinne wzbogaciło koktajl w cenne proteiny i nadało kakaowej, trochę karmelowej nutki. Składniki: 150 ml wody kokosowej 150 ml wody 1 miarka (20 g) białka wegańskiego Plantforce o smaku czekoladowym (Siła Roślin) 1 średni banan 1/2 małego mango mrożonego 1 łyżeczki
Zdrowie na języku :Psztuk 250 g twarogu półtłustego (kostka) 2 jajka 100 g jogurtu naturalnego 100 g mąki orkiszowej razowej 60 g mąki jęczmiennej 30 g mąki orkiszowej jasnej 70 g mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki
Fitkotwszystko w całości. Zostawiamy na kilka minut lub na całą noc. Następnie dolewamy ulubione mleko ( ciepłe lub zimne w zależności jak lubimy) dodajemy banana i maliny. Smacznego Artykuł Kokosowa owsianka pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEłyżeczka nasion chia 1 łyżeczka niebieskiej matcha (matcha.blue) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały, dojrzały banan (100 g) 100 ml napoju roślinnego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Płatki z nasionami chia zmiel na mąkę. Jeżeli masz gotową mąkę owsianą pomiń ten punkt i po prostu wymieszaj ją z nasionami. Dodaj proszek do pieczenia. Następni zmiksuj mleko
Zdrowie na języku :Pniezwykle odżywczy i sycący. Składniki (1-2 porcje) 1 duży, dojrzały banan (145 g) 1 małe awokado (100 g) 1 łyżka masła migdałowego (Planta Food) 300 ml wody kokosowej 1/3 łyżeczki cynamonu 1 duża garść świeżego szpinaku Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję
Zdrowie na języku :Pmąki ryżowej (Misiontek) 20 g karobu (Misiontek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka nasion chia 80 g dojrzałego banana 100 ml napoju roślinnego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: W misce wymieszaj suche składniki - mąkę, karob, proszek i nasiona chia. W drugiej misce wymieszaj rozgniecionego na paćkę banana z mlekiem. Połącz suche składniki z mokrymi
Zdrowie na języku :PPuszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować! 🙂 Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g szklanki maki ziemniaczanej 140g szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy partiami
AleTorcik