łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka niebieskiej matcha (matcha.blue) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały, dojrzały banan (100 g) 100 ml napoju roślinnego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Płatki z nasionami chia zmiel na mąkę. Jeżeli masz gotową mąkę owsianą pomiń ten punkt i po prostu wymieszaj ją z nasionami. Dodaj proszek do pieczenia. Następni zmiksuj mleko
Zdrowie na języku :Pniezwykle odżywczy i sycący. Składniki (1-2 porcje) 1 duży, dojrzały banan (145 g) 1 małe awokado (100 g) 1 łyżka masła migdałowego (Planta Food) 300 ml wody kokosowej 1/3 łyżeczki cynamonu 1 duża garść świeżego szpinaku Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję
Zdrowie na języku :Pmąki ryżowej (Misiontek) 20 g karobu (Misiontek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka nasion chia 80 g dojrzałego banana 100 ml napoju roślinnego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: W misce wymieszaj suche składniki - mąkę, karob, proszek i nasiona chia. W drugiej misce wymieszaj rozgniecionego na paćkę banana z mlekiem. Połącz suche składniki z mokrymi
Zdrowie na języku :PPuszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować! 🙂 Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g szklanki maki ziemniaczanej 140g szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy partiami
AleTorcikjajko 1 łyżka papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz Dodatkowo: 3-4 plastry żółtego sera (u mnie gouda MSM Mońki ) Ponadto (opcjonalnie): olej do smażenia (u mnie kokosowy Woj-Len ) Kaszę jaglaną ugotować według przepisu z opakowania i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Następnie dodać posiekaną cebulę, jajko, mleko, mąkę pszenną, paprykę w proszku oraz majeranek. Całość dokładnie wymieszać
Di gotujeSkładniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka skrobi z tapioki/ziemniaczanej 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego lub innego oleju 1 i 1/2 szklanki wrzątku 1/2 szklanki sezamu Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Mieszamy mąkę owsianą z mąką z tapioki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy. Dodajemy olej i sezam. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy , kroimy na trójkąciki. Układamy na blasze wyłożonej papierem
Szkrab Je Samwygląda jak śnieżny puch ;) Składniki: 2 ½ szkl mleka, 3 żółtka, 2 łyzki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1 szkl cukru, 30dag masła, 25dag wiórek kokosowych, 8 paczek herbatników Adwokat lub spirytus do smaku Ponadto: mini herbatniki z czekoladą W ½ szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną
Słodki Zakątekmoże w grudniu ;)). Wegańskie pierniczki bezglutenowe z melasą (bez cukru) 110 g mąki gryczanej 100 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 55 g mąki kasztanowej 60 g oleju kokosowego 6 łyżek melasy z karobu lub morwy białej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki słonecznika łuskanego 2 łyżeczki siemienia lnianego Olej roztopić i lekko
Fitkotpowodu pierwszy przepis jaki się pojawia na blogu w tym roku to przepis na kokosową zupę curry z kurczakiem. W końcu jak zauważyliście na facebooku nazwa zobowiązuje. Zupy muszą być! To połączenie smaków bardzo mi przypadło do gustu i polecam ją wszystkim, nie tylko tym, którzy jak ja lubią kuchnie azjatycką. 2 pojedyńcze
Polska Zupazjadania resztek po świętach? I marzycie o czymś innym niż śledzie, pieczone mięsa, kaloryczne sałatki? Jeśli tak to zapraszam na danie lekkie, przyjemne ze wschodnią nutą. To schab w kokosowym mleczku z dodatkiem mrożonych warzyw. W daniu znalazły się fasolka, brokuły i szpinak od Potlino , czyli wszystko to co zalegało w zamrażarce, ale dzięki temu powstał pyszny obiad. Polecam. Czytaj
Bernika - moj kulinarny pamietniktego pyszny bezglutenowy piernik :) Składniki na ciasto: – 100 g mąki kukurydzianej – 100 g mąki gryczanej – 100 g mąki z tapioki – 50 g mąki kokosowej – 2 łyżeczki kakao – 2 łyżeczki przyprawy do piernika
Kuchenne Wariacjewyjdą Ci "zwyczajne", kruche ciasteczka, które możesz przygotować o każdej porze roku, nie tylko w Święta. Składniki (2 blaszki ciastek): 350 g mąki orkiszowej 100 g oleju kokosowego 100 g miodu 150 g masła orzechowe z karobem i syropem z agawy (Primavika) 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżka karobu/kakao 1 jajko 2 łyżeczki proszku
Zdrowie na języku :PSkładniki: 1/2 kg sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki 1 szklanki mleka 2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne) herbatniki posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych + 1 … Czytaj dalej Śnieżny puch
czarrna od kuchniszklanki mąki pszennej pełnoziarnistej ⅔ szklanki brązowego cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1 jajko ½ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wykonanie: w jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche (mąka, cukier ,kakao, proszek) w drugiej analogicznie składniki mokre (mleko, jajko, olej, ekstrakt waniliowy) następnie mokre
Słodkie zapomnieniebidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki ( keksówka24-25cm): 3 średnie jajka ( osobno białka i żółtka) 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego 10 łyżek mąki ja dałam pszenną pełnoziarnistą autorka przepisu 4 łyżki jaglanej i 6 owsianej 1 opakowanie budyniu bez cukru (proszek) 1 łyżka ciemnego kakao 1łyżeczka proszku do pieczenia
Słodkie zapomnienie