kokosowe - 19941 przepisów (strona:737/1330)

BATONIKI DAKTYLOWO-ORZECHOWE 148

pożywne, a do tego są świetną alternatywą dla kupnych i słodkich batoników czy przekąsek 🙂 Składniki: – 2 szklanki daktyli suszonych – 2 łyżki masła orzechowego – 1/2 szklanki wiórków kokosowych – 1/2 szklanki amarantusu Czytaj więcej → Artykuł BATONIKI DAKTYLOWO-ORZECHOWE pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
KOKOSANKI DYNIOWE 206

Bardzo prosty przepis na kokosowe ciasteczka - sprawdzi się idealnie, gdy mają pojawić się znajomi, a Wam nie chce się przygotowywać niczego ekstra ;) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Banany w cieście kokosowym 134

banany na ciepło z zimnymi lodami to jest poezja. Tego nie odmówię sobie nigdy Przygotowanie panierki – oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie dodać jogurt, wiórki kokosowe i część mąki (2/4 szklanki) dokładnie wymieszać. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto na panierkę. Banany przekroić na pół, osuszyć i obtoczyć w pozostałej

Kuchnia Pokoleń
Maslane curry z kurczaka w wolnowarze 195

się w podaniu obiadu na stół? Tak. Wystarczy mieć tylko wolnowar, który przy minimum pracy daje maksymalne efekty. Tym razem do wolnowaru użyłam piersi z kurczaka, kilku przypraw, mleczka kokosowego, wszystko połączyłam, wyszłam na zakupy, a jak wróciłam obiad był gotowy. Ugotowałam tylko ryż i już. Klękajcie narody, jakie to było dobre. Zapraszam na maślane curry. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Granola orzechowa 184

łyżki płatków gryczanych 3 łyżki płatków migdałowych 1/4 szklanki pestek dyni 1 szklanka mieszanki ulubionych orzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów, nerkowców, mieszanki studenckiej) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Do miseczki włożyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku

Moja Galeria Smaku
Kasza jaglana z persymona i mandarynka 150

sniadanie #deser #kaszajaglana dobrze wyplukana kasze jaglana gotujemy do miękkości do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy oraz mielony len złocisty  (świeżo zmielony len zalewamy przegotowaną wodą, non stop mieszając do momentu osiągnięcia konsystencji przypominającej kisiel ) Przekładamy do miseczki, dodajemy owoce. U Nas #mandarynka i #persymona

Szkrab Je Sam
Kasza jaglana z granatem 150

deser #sniadanie #kaszajaglana ugotowana #amarantus ugotowany #len złocisty zmielony i zalany przegotowaną wodą  ( po zalaniu należy non stop mieszać) Połączyć składniki. Dodać #olej #kokosowy Podawać z granatem

Szkrab Je Sam
Ciasteczka z ziemniaków w towarzystwie pomidorów i kremu z pora 150

ziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg.  #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki,  #koperku i #kurkumie.  #krem z #pora  #por kroimy i gotujemy do miękkości  razem z #ziemniakami

Szkrab Je Sam
Gwieździsta quinoa 107

Warstwa na dole : #quinoa ugotowana, do ciepłej dodajemy olej kokosowy. Warstwa  na górze : #banan potarty na dużych oczkach Dekoracja: #zurawina liofilizowana Do uformowania gwiazdek użyłam foremek do pierników. Foremke należy położyć na talerzu, nałożyć masę, zdjąć foremke i gotowe

Szkrab Je Sam
Pierniki 128

Składniki: - 1/2 kg mąki orkiszowej  - 150 g syropu daktylowego - 150g oleju kokosowego - 1 łyżeczka cynamonu   - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej   - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia   - 1 jajko   Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Zagniecione ciasto wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Następnie cienko rozwałkowujemy (ok. 2-4 mm) i wycinamy ciasteczka. Pierniczki pieczemy w temperaturze

Szkrab Je Sam
Orkiszowe Muffinki 127

Orkiszowe  mufinki Składniki: 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej  1 łyżeczka syropu daktylowego  1 łyżka mąki kokosowej  1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego   1/2 banana   2 kiwi   1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki

Szkrab Je Sam
Placuszki bez jaj z musem z kiwi 146

Placki : - 2 łyżki quinochy ekspandowanej  - 2 łyżki amarantusa ekspandowanego  - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej  - 1 łyżka oleju kokosowego  - 2 łyżki lnu złocistego  - 1 banan  - 4 łyżki mleka owsianego  Przepis tutaj Mus z kiwi:  2 szt dojrzałego kiwi - rozgniecione widelcem Len mielimy i zalewamy około 4 łyżkami wrzątku, non stop mieszając. Odkładamy na około

Szkrab Je Sam
Quinoa z malinami na śdniadanie 107

Proporcje wg uznania :) #Q uinoa ugotowana z rodzynkami na  #mleku #kokosowym . Podana z  #malinami , posypana  #amarantusem  ekspandowanym

Szkrab Je Sam
Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 136

idealne na drugie śniadanie lub jesienne podwieczorki. Składniki na 4 duże lub 5 mniejszych babeczek: 75 g orzechów włoskich lub pekan, zmielonych 60 g mąki ryżowej 40 g cukru kokosowego 100 g purée z dyni 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie) szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru

Even Better Food
Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 156

sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie.  Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu  1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu

FitKot