Delikatne pączki nadziewane konfiturą z gorzkich pomarańczy. 166masła - 6 żółtek - 50 g świeżych drożdży - łyżeczka cukru - 3/4 szklanki ciepłego mleka - szczypta soli - 50 ml ciemnego rumu - 1/2 łyżeczki pasty z wanilii - skórka z 1 cytryny - olej kokosowy Do przybrania: - konfitura z gorzkich pomarańczy - polewa krówkowa - polewa biała czekolada - polewa mleczna czekolada - kandyzowana skórka pomarańczowa - kamyczki czekoladowe - posypka truskawkowa Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy do miseczki, zasypujemy cukrem
DominikaDolci
Tajska zupa z kurczaka 182ktoś jeszcze nie przekonał się do kuchni tajskiej, szczerze polecam zupa jest bardzo dobra. Bardzo mi się również podoba czas przygotowania zupy tajskiej. Składniki 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 500 g filet z indyka lub kurczaka 3 łodygi selera naciowego pokrojonego w plasterki 4 ząbki czosnku rozdrobnione … Czytaj dalej Tajska zupa z kurczaka
gotuj ze mną
Pij sok na zdrowie! + kilka sokowych inspiracji 198banana. Owoce obieramy i dzielimy na mniejsze cząstki. Wkładamy do urządzenia i za chwilę możemy cieszyć się pysznym sokiem. Możemy do niego dodać ulubione przyprawy oraz nasiona czy wiórki kokosowe. Oczywiście stworzenia soku można wykorzystać liczne warzywa i owoce, jakie tylko mamy pod ręką. Jestem ciekawa jakie są Wasze ulubione smaki soków? Wolicie bardziej owocowe czy warzywne
Health-Fit-Life
Jabłkowe racuchy z dżemem Łowicz 100% owoców Dereń z acerolą 184szklanka maślanki 2 jajka 2 małe, kwaśne jabłka 1/4 łyżeczki sody dodatkowo: 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję) łyżeczka oleju kokosowego Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie
Mienta blog
Domowe risi fruiti – ryż na śniadanie 216porcji 200 ml ryżu 1 łyżeczka soli 1 łyżka masła 400 ml zimnej wody 900 ml mleka 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki cukru Do podania owoce kokosowe chipsy pestki dyni suszone płatki owoców róży miód lub agave do posłodzenia, opcjonalnie Ryż odmierzyć miarką i wsypać do garnka o pojemności 2 litrów. Wlać 400 ml wody, dodać masło, sól
codojedzenia
Krem z czerwonej soczewicy 278dodać zamiast chilli słodką paprykę lub paprykę wędzoną. Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki
nietylkopasta.pl
Zupa marchewkowa z kurkumą 222duże marchewki 3 małe ziemniaki kawałek selera 500 ml bulionu warzywnego, drobiowego lub rosołu ½ łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki indyjskiego curry 100-150 ml słodkiej śmietanki lub mleka np. kokosowego kolorowy pierz, sól, natka pietruszki Przygotowanie zupy marchewkowej z kurkumą. Do rondelka wlewamy łyżkę oliwy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty. Następnie dodajemy posiekany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki drożdżowe z budyniem 217mleka 2 łyżki ksylitolu/cukru 350 ml mleka 1 łyżka masła Kruszonka: 80 g mąki orkiszowej (60 g jasnej+20 pełnoziarnistej) 2 łyżki ksylitolu 3 łyżki wiórków kokosowych 40 g masła 1-2 łyżki wody - opcjonalnie Wykonanie: w 2 łyżkach mleka rozpuścić drożdże. Pozostałe mleko z masłem pokrojonym na kawełeczki zagrzać w rondelku. Wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kulki mocy morelowo-orzechowe 212zawierają laktozy, są wegańskie, a w przypadku użycia odpowiednich płatków mogą być bezglutenowe. Składniki na 15 niewielkich sztuk: ½ szklanki płatków owsianych górskich * 100g suszonych moreli 50g orzechów nerkowca Wiórki kokosowe do obtoczenia (ok. 2 łyżek) *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć płatków owsianych bezglutenowych Przygotowanie: Suszone morele namoczyć w gorącej wodzie przez 15 minut. Płatki owsiane grubo zmielić
Fabryka pomysłów
Kokosanki 200Ciastka pełne wiórków kokosowych. Niezwykle proste i do szybkiego przygotowania
Przepisy Kulinarne
Niebieskie Smoothie Bowl :) 174mrożone banany (pokrojone w grubsze plasterki) 1 czubata łyżeczka niebieskiej matcha (matcha.blue) ok. 50 ml mleka roślinnego wybrane dodatki, u mnie: truskawka liofilizowana, amarantus ekspandowany, suszona morwa oraz śmietanka kokosowa Przygotowanie: Banany wraz z mlekiem i matchą przełóż do malaksera i zblenduj na gładką konsystencję. W razie potrzeby dolej trochę więcej płynu. Następnie smoothie przełóż do miseczki i udekoruj
Zdrowie na języku :P
Koktajl quinoa + banan + masło orzechowe + mleko kokosowe 195Takie pyszności + ciepły kocyk + książka i mróz mi nie straszny :) Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 1 banan 250 ml mleka kokosowego 4 łyżki masła orzechowego szczypta soli Wykonanie: Wszystko umieszczamy w blenderze, miksujemy dokładni i gotowe ;) Miłej niedzieli, odpoczywacie, czytajcie, spacerujcie (byle nie po centrum handlowym, tam się robi zakupy, nie spaceruje), jedzcie, pijcie, bądźcie dla siebie mili
Quinoa Raz!
#14 Owsianka kakaowa z owocami 229Ostatnio bardzo polubiłem owsianki, więc jedną z nich podzielę się tutaj! Potrzebujemy (2 porcje): ok 10-12 łyżek płatów owsianych (jęczmienne się też sprawdzają) 2 szklanki mleka (szklanka mleczka kokosowego i szklanka zwykłego) łyżeczka miodu 2 łyżeczki ciemnego kakao banan cynamon Płatki gotujemy na mleku około 15 minut. Gdy już będzie widać, że płatki wchłonęły prawie cały płyn, dodajemy miód
Taste of imagination
Mój lutowy Health Box + propozycje przepisów 159kukurydzianej - klik . 2. Ksylitol 200g - Jawo Kraków. Przyznam, że ksylitol zaczął gościć w mojej kuchni od bardzo dawna i stale go stosuję, często na zmianę z cukrem kokosowym. Używa się go w taki sam sposób, co zwykłego cukru, który w dużym stopniu ograniczyłam, choć często dodaję jedynie do ciast. Produkty z cukrem brzozowym można mrozić
Di gotuje
Czekoladowo - orzechowy budyń z kaszy jaglanej 215jaglanej Składniki: 1 szklanka (podprażonej wcześniej) kaszy jaglanej 10-15 daktyli 4 łyżki kakao 1 litr mleka roślinnego 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka ksylitolu lub cukru kokosowego (opcjonalnie) 1/2 szklanki nerkowców lub orzechów laskowych Przygotowanie: Kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami mleka. Dodajemy daktyle i kurkumę. Gdy zacznie wrzeć przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut
Moja Mama Gotuje