mleku z dodatkiem śliwek oraz serka mascarpone Doskonały sposób na dobry początekdnia:) Ryż na mleku ze śliwkami przepis na dwie porcje 100 g ryżu parbolied 250 ml mleka kokosowego 4 śliwki węgierki laska cynamonu łyżeczka miodu + mascarpone Do rondelka przelej mleko, dodaj laskę cynamonu, miód i gotuj na wolnm ogniu. Gdy mleko zacznie wrzeć dodaj ryż, gotuj na wolnym ogniu
365 dni dookoła kuchnimasło orzechowe :) Gotowe czekoladki można polać gorzką czekolada, ale oczywiście nie jest to konieczne :) Składniki: 1 batat, ugotowany 3 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu 2 łyżki mąki kokosowej kropelka aromatu waniliowego 5 daktyli Daktyle namoczyć w wodzie i zmiksować, gdy będą miękkie. Połączyć za pomocą miksera z resztą składników. Z gotowej masy uformować kulki i umieścić w zamrażarce
Chocolate Muffin Blogświetne rozwiązanie dla wszystkich osób będących na diecie lub potrzebujących oczyścić swój organizm. Koktajl bananowy z nasionami Chia – składniki (na 2 porcje) 2 banany 100 ml mleczka kokosowego 200 ml wody 2 gałązki selera naciowego 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki nasion Chia Koktajl bananowy z nasionami Chia – przepis Selera naciowego myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!daktylowy 2 szklanki mleka krowiego ( /szklanka 200 ml) 2 łyżki skrobi ziemniaczanej ( /czubate) 2 żółtka 1/2 laski wanilii 2-3 daktyle ( /duże np.: Medjool) 1 łyżka masła/oleju kokosowego ( /płaska) 2 łyżki ciepłej wody Daktyle kroimy w kostkę, wrzucamy do blendera kielichowego i zalewamy dwiema łyżkami ciepłej wody. Po 10 minutach całość miksujemy. Do garnka wlewamy
Krupeczkiśredniej wielkości) 300 g marchewki 250 g cebuli 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (mój miał 210 g) 1 papryczka chilli 4 łyżki oleju (u mnie 2 oleju kokosowego i 2 oleju palmowego) 5 łyżek octu jabłkowego 2 liście laurowe przyprawy: sól himalajska, pieprz czarny (1/2 łyżeczki), pieprz ziołowy (1 łyżeczka), papryka słodka (1 łyżeczka), papryka ostra
Zdrowie na języku :PZielono mi, a co póki lato trwa... Dzisiaj proponuję krem z zielonego groszku, cukinii z orientalną nutą mleczka kokosowego. Nielubiany przeze mnie groszek w tej postaci jest pyszny, a słodko-kwaśny smak jest tutaj idealny. Do zupy wykorzystałam mrożony groszek firmy Poltino , który idealnie nadaje się do przygotowania groszkowych zup kremów. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMarcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 3 jajka 150 g mąki migdałowej 2 łyżki mąki owsianej 2 płaskie łyżki oleju kokosowego 4 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki proszku do pieczenia esencja waniliowa 250 g malin wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kasza ma być rozgotowana. Gdy przestygnie miksujemy ją z jajkami
Przysmaki KarolkiInstaStory , gdzie zapewne będę na bieżąco zdawać relację z wyjazdu. Pozdrawiam! Składniki: (na 7 sztuk) 1 puszka czerwonej fasoli (400 g) 1 duży dojrzały banan 20 g oleju kokosowego 1-2 łyżki płynnego miodu 10 g naturalnego kakao 1 jajko 30 g masła orzechowego Przygotowanie: Czerwoną fasolę odsączyć. Wszystkie składniki zmiksować blenderem do gładkości. Powstałą czekoladową masę przelać
Nastoletnie Wypiekanieprostu nie można się oprzeć. Cobbler malinowo-rabarbarowy z miodowymi ciastkami Składniki: (na formę o średnicy 25 cm) 375 g malin 175 g rabarbaru 100 g cukru kokosowego skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli miodowe ciastka: 165 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g zimnego masła 65 g jogurtu naturalnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzektóre wspólnie z nim przygotowaliśmy było orkiszotto. Do tej pory unikałam tej kaszy w daniach myśląc, że nie będzie nam smakowała, ale dzięki połączeniu z grzybami i mleczkiem kokosowym efekt okazał się być na tyle zaskakujący, że postanowiłam odtworzyć je w domu. I dzisiaj was na nie zapraszam, bo jest pyszne, zdrowe i szybkie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpomocą tym przepisem Składniki na formę 9 x 20 cm (lub małą keksówkę o zbliżonych wymiarach): 275 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 40 g kakao 80 g nierafinowanego cukru kokosowego lub miałkiego trzcinowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody 200 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 75 ml oleju (np. ryżowego, z pestek winogron) 50 g czekolady
Even Better Foodulubiony gulasz na szybko. Z czym? A z tym co akurat jest w lodówce. Tym razem były w niej pieczarki, jedna pierś, piękny pęczek dymki i otwarta puszka mleczka kokosowego. Cóż innego mogło z tych składników powstać? Oczywiście curry. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniknowych smaków w kuchni. Jednym z moich ostatnich eksperymentów jest cudowne, aromatyczne curry z warzywami: cukinią, papryką […] Artykuł Curry z warzywami na mleku kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan TasteCiasteczka, które widzicie na zdjęciu są upieczone z mąki kokosowej. I może najpiękniej nie wyglądają, ale są wyjątkowo smaczne. Dodatek posiekanych orzechów sprawia, że przyjemnie chrupią. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniezdrowe pralinki toffifee. Jak przygotować popularne pralinki bez cukru, masła i sztucznych dodatków? Bardzo prosto :) Wystarczy połączyć kilka podstawowych składników :) Składniki: 2 duże łyżki masła orzechowego 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka syropu daktylowego kilka orzeszków ziemnych lub laskowych 3 kostki gorzkiej czekolady Olej, masło i syrop umieścić w garnku, podgrzewać, aż powstanie jednolita masa. Odstawić do wystudzenia. Przelać masę
Chocolate Muffin Blog