ziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg. #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki, #koperku i #kurkumie. #krem z #pora #por kroimy i gotujemy do miękkości razem z #ziemniakami
Szkrab Je SamWarstwa na dole : #quinoa ugotowana, do ciepłej dodajemy olej kokosowy. Warstwa na górze : #banan potarty na dużych oczkach Dekoracja: #zurawina liofilizowana Do uformowania gwiazdek użyłam foremek do pierników. Foremke należy położyć na talerzu, nałożyć masę, zdjąć foremke i gotowe
Szkrab Je SamSkładniki: - 1/2 kg mąki orkiszowej - 150 g syropu daktylowego - 150g oleju kokosowego - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia - 1 jajko Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Zagniecione ciasto wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Następnie cienko rozwałkowujemy (ok. 2-4 mm) i wycinamy ciasteczka. Pierniczki pieczemy w temperaturze
Szkrab Je SamOrkiszowe mufinki Składniki: 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego 1/2 banana 2 kiwi 1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki
Szkrab Je SamPlacki : - 2 łyżki quinochy ekspandowanej - 2 łyżki amarantusa ekspandowanego - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżki lnu złocistego - 1 banan - 4 łyżki mleka owsianego Przepis tutaj Mus z kiwi: 2 szt dojrzałego kiwi - rozgniecione widelcem Len mielimy i zalewamy około 4 łyżkami wrzątku, non stop mieszając. Odkładamy na około
Szkrab Je SamProporcje wg uznania :) #Q uinoa ugotowana z rodzynkami na #mleku #kokosowym . Podana z #malinami , posypana #amarantusem ekspandowanym
Szkrab Je Samidealne na drugie śniadanie lub jesienne podwieczorki. Składniki na 4 duże lub 5 mniejszych babeczek: 75 g orzechów włoskich lub pekan, zmielonych 60 g mąki ryżowej 40 g cukru kokosowego 100 g purée z dyni 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie) szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru
Even Better Foodsprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie. Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu
FitKotporcje): 400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 jajko 450 g dyni 550 g cukinii 100 g marchewki 700 g passaty pomidorowej 1 łyżka oleju kokosowego sól i ulubione przyprawy (u mnie curry, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, papryka słodka, kurkuma, czosnek niedźwiedzi, mieszanka ziołowa) Przygotowanie: Warzywa oczyść i pokrój w wybrane kształty, raczej mniejsze i cienkie
Zdrowie na języku :Pusmażeniu, układamy warstwy: - naleśnik - warstwa sera - naleśnik - warstwa sera itd. Dodatkowo: polewa czekoladowa ( 50 g czekolady gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej z 4-5 łyżkami śmietanki lub mleka) wiórki kokosowe
Różne smaki w kuchniziemniaki z cukinią 😉 Składniki (ok. 8 sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g cukinii 150 g marchewki 3-4 łyżki natki pietruszki 1 łyżka oleju kokosowego 1 jajko 1 łyżka czosnku niedźwiedziego sól i przyprawy (curry, pieprz ziołowy i czarny, papryka słodka) Przygotowanie: Cukinię i marchew obierz oraz zetrzyj na tarce o grubych
Zdrowie na języku :Pbiałek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (najlepiej kwaśne - u mnie szara reneta) Białka ubić mikserem z ksylitolem i erytrytolem na bardzo puszystą pianę. Dodawać stopniowo jogurt
FitKotmleku z dodatkiem śliwek oraz serka mascarpone Doskonały sposób na dobry początekdnia:) Ryż na mleku ze śliwkami przepis na dwie porcje 100 g ryżu parbolied 250 ml mleka kokosowego 4 śliwki węgierki laska cynamonu łyżeczka miodu + mascarpone Do rondelka przelej mleko, dodaj laskę cynamonu, miód i gotuj na wolnm ogniu. Gdy mleko zacznie wrzeć dodaj ryż, gotuj na wolnym ogniu
365 dni dookoła kuchnimasło orzechowe :) Gotowe czekoladki można polać gorzką czekolada, ale oczywiście nie jest to konieczne :) Składniki: 1 batat, ugotowany 3 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu 2 łyżki mąki kokosowej kropelka aromatu waniliowego 5 daktyli Daktyle namoczyć w wodzie i zmiksować, gdy będą miękkie. Połączyć za pomocą miksera z resztą składników. Z gotowej masy uformować kulki i umieścić w zamrażarce
Chocolate Muffin Blogświetne rozwiązanie dla wszystkich osób będących na diecie lub potrzebujących oczyścić swój organizm. Koktajl bananowy z nasionami Chia – składniki (na 2 porcje) 2 banany 100 ml mleczka kokosowego 200 ml wody 2 gałązki selera naciowego 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki nasion Chia Koktajl bananowy z nasionami Chia – przepis Selera naciowego myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!