pieczone gofry jaglane z domowymi powidłami śliwkowymi i prażonymi wiórkami kokosowymi~ Chciało mi się gofrów, a po wcześniejszych ekscesach moja gofrownica niestety nie jest zdolna do współpracy...ale przypomniałam sobie, że kiedyś kupiłam foremkę do pieczonych gofrów właśnie! I użyłam jej może z jeden, dwa razy... Błąd! Mimo, że na gofry trzeba czekać trochę dłużej, to są tak samo pyszne
breakfast of dreamsmasła 100 g cukru pudru 3 jajka 6 łyżek mleka 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 150 g cukru 50 g wiórków kokosowych 450 g czerwonych porzeczek Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i dodawać stopniowo po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem
My simple kitchenJeśli szukasz pomysłu na letnie orzeźwienie, to jednym ze sposobów, na pewno jest smoothie ice! Sprawdź jak łatwo je przyrządzić. Składniki: pół świeżego ananasa 200ml mleka kokosowego (pół puszki) miód opcjonalnie Przygotowanie: 1. Pokrój na kawałki i zmiksuj świeżego ananasa na gładką masę. Następnie schowaj do zamrażalki w jednym pojemniku lub pojemniku na kostki lodu. Continue Reading
Głodni Wrażeń - fit przepisydaniach pikantnych, aczkolwiek ową pikantność możecie złagodzić dając mniej zielonego chilli podczas przygotowania zielonego curry . Danie z pochodzące z kuchni tajskiej. Zielne curry przyrządza się między innymi z mleka kokosowego, trawy cytrynowej, liści kaffir i świeżej kolendry. Jeśli obawiacie się, że kupując trawę cytrynową lub listki kaffiru, zmarnujecie resztę, to zdradzę Wam mój sekret :) Trawę cytrynową trzymam w zamrażalniku
Moja DelicjaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kruche ciasto z lekką kokosową masą z dodatkiem malin (jeśli nie macie malin, możecie użyć truskawek). Kokos i maliny to genialne połączenie. Zrobiłam je na niedziele do kawy, a że mieliśmy gości, ciasto zniknęło w tempie ekspresowym. Przepis znalazłam w gazetce Lidla. Polecam. Post Ciasto kokosowo
Marta Gotujekiwi szczypta szafranu skórka z połowy cytryny 5 listków świeżej mięty Kawałek andruta 100ml ubitej śmietany kremówki 30% tł. 2 tabliczki czekolady Goplana Mister Ron 2 łyżki oleju kokosowego bezzapachowego lub rzepakowego Przygotowanie: 1/ Z mąki, jajka, mleka, cukru, szafranu, świeżo startej skórki cytrynowej oraz rozdrobnionych listków mięty zarabiamy ciasto widelcem w misce. Odstawiamy 2/ Ubijamy wyjętą z lodówki
Kuchnia PROzdrowotnasłodkościach! Dzisiaj mamy dla Was pyszne, słodkie i przede wszystkim zdrowe bakaliowo-czekoladowe kąski. Są pyszne! Koniecznie spróbujcie! Składniki: 150 g suszonych moreli, 75 suszonej żurawiny, 70 g wiórek kokosowych, 30 g płatków migdałowych, 2-3 łyżki miodu / syropu z agawy, 1 łyżka oleju z pestek dyni, 100 g gorzkiej czekolady Do pojemnika blendera włożyć bakalie - morele, żurawine, wiórki
Plate of Joybabeczki można wykonać zupełnie bez użycia piekarnika. Potrzebujemy: Spód: 5 łyżek amarantusa ekspandowanego 5 łyżek łuskanych nasion konopii (u mnie od Markon) 10 daktyli 2 łyżeczki oleju kokosowego (u mnie Olini) 2 łyżeczki masła orzechowego z nerkowców (u mnie od Primavika) Daktyle namaczamy we wrzątku przez około 15 minut. Później je odsączamy i miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę
MamaOskarkaulubionych a młody zielony jęczmień na stałe zagości w Waszej diecie! Polecam! SKŁADNIKI: * młody zielony jęczmień – 1 łyżeczka * liście szpinaku – 1 garstka * banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * miód – 1 łyżka * sok z cytryny – 2 łyżki * starty imbiru – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy! Podajemy schłodzone posypane odrobiną pestek
Ostra na Słodkojuż trochę bardziej kaloryczne, bo na maśle, ale również z ogromem zdrowych dodatków:) Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 2 dojrzałe banany 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki słonecznika 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki siemienia lnianego 1/3 szklanki płatków migdałowych lub ulubionych orzechów (posiekanych) 1/3 szklanki suszonej żurawiny 0,5 łyżeczki cynamonu 1 czubata łyżka miodu WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury
Słodko-Słony Świat Ilonymieseczki, dodaję mleko,mąkę i przyprawy. Dokładnie wszystko mieszam. Na patelnię (taką, która nadaje się również do piekarnika) wrzucamy pokrojoną kiełbaskę (może być zamiast tego np. olej kokosowy lub rzepakowy) i chwilkę podsmażamy. Wrzucamy pokrojoną w pióra cebulkę, czekamy aż się delikatnie zeszkli. Wtedy dodajemy pokrojone pieczarki i pomidora z bazylią, dusimy pod przykryciem 5 minut
IzaGotujePyszna kremowa zupa, z ciecierzycy, pomidorów i mleczka kokosowego. Idealne połączenie, szczególnie dla tych co strączkowych warzyw nie lubią, ale takie zmiksowane zjedzą. Przepis z magazynu KUKBUK . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmakowiec inaczej, czyli Makowa Panienka. Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem Składniki na blaty makowe: forma o wymiarach 26×30 150 g suchego maku 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 100 g posiekanych migdałów bez skórki 50 g migdałów mielonych 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 żółtka zużyjemy do kremu) Formę wyłożyć papierem do pieczenia. (Dobrze
UgotujmyTo.plnajmniejszej linii oporu i zrobiłam wafle. Również zmodyfikowane, a jednak pyszne. W oryginale są same wiórki (200 g), których część zastąpiłam otrębami pszennymi. Składniki: 75 g wiórek kokosowych ( małe opakowanie) 1 szklanka otrąb pszennych 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 1/2 kostki masła 1 słoik marmolady 1 opakowanie wafli ( 4 wafle) sok z cytryny do smaku
Ciasteczkowy Potwórskładniki: 2 banany 1 pomarańcza 1 i 1/2 łyżki cukru 2 szczypty cynamonu 2 łyżki wiórków kokosowych wykonanie: Wiórka podprażamy na suchej patelni. Z pomarańczy wyciskamy sok, dodajemy do niego cukier oraz cynamon i podgrzewamy. Następnie dodajemy pokrojone w kawałki banany i podgrzewamy na małym ogniu aż wchłoną syrop. Gotowe banany posypujemy zrumienionymi wiórkami i podajemy z bitą śmietaną
Domowy Smak Jedzenia