kokosowe - 19941 przepisów (strona:338/1330)

Ciasto pomarańczowe 167

Niesamowicie łatwe w wykonaniu, pyszne, wilgotne w środku ciasto pomarańczowe z polewą krówkową i wiórkami kokosowymi.  Potrzebujemy: 1 kostka miękkiego masła 200 g cukru pudru 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 duża pomarańcza lub dwie małe 250 g przesianej mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wody 5 krówek garść wiórków kokosowych Piekarnik nagrzać(...)Wyjąć z piekarnika i ostudzić. POLEWA Do małego garnuszka wlać wodę, następnie wrzucić krówki. Mieszać, aż krówki się rozpuszczą i powstanie płynna masa. Polać ostudzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi

Kolejny blog o gotowaniu
Smażony ryż z kalafiora z krewetkami 157

ogonkami 2 jajka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 2 ząbki czosnku 5cm kawałek imbiru – starty 1 papryczka chili 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oleju kokosowego opcjonalnie 1 łyżeczka pasty chili kolendra lub natka pietruszki szalotka Wykonanie: Kalafior rozmrozić do połowy. W malakserze zblendować go na drobne ziarna rozmiaru ziarenek ryżu. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę(...)oleju kokosowego. Jajka dobrze rozmieszać z 1 łyżka sosu sojowego i wlać na patelnię – rozprowadzić tak, jak omlet. Na niewielkim ogniu usmażyć (ok 2-3 minuty) i zsunąć z patelni na talerz – odstawić i trzymać w cieple. Na patelnię dodać resztę oleju kokosowego i mocno go rozgrzać. Wrzucić krewetki i podsmażać ok. 2 minuty aż się lekko zezłocą

Pociąg Do Kuchni
Mini deserniczki kokosowe z borówkami 150

spód x1/3, krem x1/2) i zrobicie w tortownicy, to otrzymacie popisowy torcik! 😊 4 porcje Spód: * suszone daktyle- 160 g* * płatki migdałowe- 80 g* Krem: * orzechy nerkowca- 300 g* * mleko kokosowe- 200 ml * liofilizowane borówki- 15 g * płynny olej kokosowy- 2 łyżki * miód- 1 łyżka (ewentualnie dosłodzić) * limonka- 1 szt. (sok i skórka) Dodatkowo: * świeże borówki- do ozdobienia wierzchu Spód: Daktyle(...)wstawić do lodówki na czas przygotowywania kremu. Krem: Nerkowce zalać wodą i odstawić- najlepiej na noc, a następnie odcedzić, przełożyć do blendera i zmiksować z dodatkiem mleka oraz oleju kokosowego, liofilizowanych borówek, miodu oraz wyciśniętego soku i startej skórki z limonki. Masę przełożyć na bakaliowy spód, wyrównać i wstawić do lodówki- minimum na 3 godziny.  Przed podaniem deserniczki ozdobić

Kraina Miodem Płynąca
Kokosowe pralinki z kaszy jaglanej bez cukru. 140

jest znakomity przepis dla kokosomaniaków, słodkie, kokosowe i delikatne o gładkiej strukturze. Jest wiele przepisów na ten przysmak, jedni wolą kaszę zmiksowaną, inni całą, ja należę do pierwszej grupy. 😋 0,5 l mleka szklanka kaszy jaglanej 3/4 szklanki suszonych daktyli 200 g wiórków kokosowych kilka kostek gorzkiej czekolady Czekoladę wkładamy do zamrażarki, mocno schłodzoną łatwiej zetrzeć. Daktyle płuczemy pod bieżącą(...)Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem, w ten sposób pozbędziemy się tzw goryczki. Mleko doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy kaszę , a po około pięciu minutach daktyle i połowę wiórków kokosowych. Gotujemy aż kasza wchłonie 3/4 mleka, zestawiamy z ognia, przykrywamy i czekamy aż masa ostygnie. Zimną masę miksujemy na gładko,  tak aż znikną wszystkie ziarenka kaszy i cząstki daktyli

Dieta moja pasja
ZUPA KREM Z BURAKA 159

Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na pyszny , aksamitny pełen witamin krem z buraka i... podgrzybków ! O wspaniałym aromacie cynamonu i goździków , podany z mlekiem kokosowym i świeżym koperkiem ... MNIAM ! SKŁADNIKI : Mrożonka "Barszcz z podgrzybkami" 300 ml bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku  1 łyżka oliwy z oliwek  kilka goździków szczypta cynamonu kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe(...)łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu  mleko kokosowe  świeży koperek  sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy posiekany ząbek czosnku . Po chwili dodajemy mieszankę warzyw i dusimy ok. 5 min ze szczyptą cynamonu i goździkami . Zalewamy bulionem warzywnym , dodajemy ziele angielskie i liście laurowe . Gotujemy ok.15 min . Na koniec miksujemy na gładki krem

Marcepanowa kuchnia
KOKOSANKI 130

Dziś przepis na przepyszne , kokosowe ciasteczka zwane KOKOSANKAMI.Zapraszam. 20dag.wiórek kokosowych 5dag.masła 3/4szkl.cukru   3łyżki mleka 2białka 2łyżeczki mąki ziemniaczanej ``~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło z cukrem rozpuścić,dodać wiórki,wymieszać(może być gęste,ale tak ma być).Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,dodać do piany mąkę ziemniaczaną lub fix do śmietany,wymieszać pianę masą kokosową.Nakładać na blaszkę (wyłożoną

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bezglutenowa zdrowa baklava 120

sklepie www.sklepagnex.pl  (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Składniki: 10 szt papieru ryżowego( średnica 18 cm) 1 szkl orzechów włoskich 1 szkl daktyli 1 łyżka miodu 1 łyżeczka oleju kokosowego pistacje do dekoracji Przygotowanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do wystudzenia. Po tym czasie odlewamy wodę i blendujemy daktyle na krem. Orzechy miksujemy na mąkę i dodajemy do daktyli(...)razem z miodem. Wszystko mieszamy razem. Olej kokosowy rozpuszczamy i smarujemy nim formę. Do głębokiego talerza wlewamy wodę. Jeden płat papieru ryżowego nasączamy wodą, kładziemy go do formy i pokrywamy go 1 łyżką masy.Powtarzamy do wyczerpiania składników( na wierzchu powinien zostać papier ryżowy. Wierzch baklawy smarujemy olejem kokosowym. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż lekko się zarumieni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ryż na mleku kokosowym z bananem i migdałami 155

SKŁADNIKI:         411 kcal 40 g białego ryżu  70 g mleczka kokosowego 100 g banana łyzka siemienia lnianego łyżka migdałów WYKONANIE: 1. Ryż ugotować na mleku kokosowym, do miękkosci. 2. Dodać pokrojonego banana, posiekane migdały i siemię lniane.  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Ryż biały (nieugotowany) 140 40 2.68 0.28 31.4 Mleko kokosowe

Atlas Smaków
Zdrowe ciasto z masła orzechowego i mleka kokosowego bez pieczenia, wegańskie 349

ciasto smakuje po prostu obłędnie, połączenie kremowej śmietanki z mleka kokosowego i masła orzechowego, na kakaowym spodzie z daktyli, mąki owsianej, migdałowej i z kawałkami chrupiącego ryżu dmuchanego czy można wyobrazić sobie coś takiego ! Ciasto jest pyszne, zdrowe i do tego nie trzeba go piec po prostu słodycz idealna, koniecznie wypróbujcie :):)  Składniki : Spód:   1 szklanka daktyli ( ok jedna(...)owsianych (lub mąki owsianej lub płatków błyskawicznych) ok 3-4 łyżek mąki migdałowej (opcjonalnie) 1/4 szklanki kakao szczypta soli 1/2 szklanki dmuchanego ryżu  Nadzienie :  1 puszka mleczka kokosowego (schłodzonego przez noc w lodówce) 1/2 szklanki masła orzechowego  2-3 łyżki miodu lub syropu z agawy w wersji wege Wierzch: dmuchany ryż, orzechy ziemne ewentualnie można dodać polewę

zdrowa vege kuchnia
Roladki kokosowe bez pieczenia 118

laski wanilii. Wlać do reszty mleka i zagotować stale mieszając gęsty budyń. Zdjąć z palnika budyń  i dodać masło, mieszać  aż się roztopi. 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki masła Dużą blachę (wykorzystałam taką z wyposażenia piekarnika) wysmarować solidnie masłem i posypać wiórkami kokosowymi. (dość obficie) Na wiórki wylać masę budyniową i wyrównać nożem. Polewa 100 g gorzkiej(...)Nożem do pizzy podzielić ciasto na połowę, a następnie pokroić prostokąty o szerokości 6 cm Każdy brzeg prostokąta lekko podważyć od spodu  szpatułką i zwinąć w roladkę. roladki kokosowe bez pieczenia

O kuchni z uczuciem
Cycki murzynki 717

przepysznym ciastem. Nie ma opcji żeby nie wyszło, tego ciasta nie da się sknocić. A może uda Wam się upiec chociażby na święta ? Składniki: Blacha 25/30 cm Ciasto makowo-kokosowe: 6 białek ½ szklanki cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych Krem budyniowy: ½ litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 5 łyżek cukru(...)czubata łyżeczka  żelatyny Dr.Oetker Sposób przygotowania: Ciasto: Białka jaj ubić na sztywną lśniącą pianę, cały czas ubijając wsypywać stopniowo cukier, ubijać aż masa będzie bardzo gęsta, wsypać wiórki kokosowe oraz suchy mak, delikatnie wmieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera, ciasto wyłożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec 30 minut w temp 180*c. Po upieczeniu wystudzić. Krem

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka kokosowe z czekoladą 125

wyjęciu z piekarnika wciąż są miękkie. Po schłodzeniu stają się kruche. Przechowuj ciastka w suchym miejscu, najlepiej w metalowym pudełku. Z przechowywaniem ciastek to różnie bywa. U mnie ciasteczka kokosowe są zjedzone w ciągu jednego dnia. Nie zdążą nawet dobrze ostygnąć. Na papierze pozostaje okrągły ślad… Lubicie wypiekać ciastka ? Ja bardzo! Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów. Ciasteczka kokosowe(...)przepis numer 51. The post Ciasteczka kokosowe z czekoladą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Chudoczwartkowe donaty z polewą czekoladową 115

Czas przygotowania: 50 minut + 25 minut pieczenie Składniki: – 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej – 1 szklanka mąki ryżowej – 50 g masła klarowanego – 1/2 szklanki mleka kokosowego – 1 opakowanie drożdży suszonych – 2 jajka – 2-3 łyżeczki syropu z agawy – szczypta różowej soli himalajskiej Polewa: – 4 łyżki oleju kokosowego(...)Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1,5 cm i wykrawamy donaty. 5. Układamy je na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy 25 min w 160 stopniach. 6. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy kakao oraz syrop z agawy i podgrzewamy do uzyskania lejącej konsystencji. 7. Donaty zanurzamy w polewie a następnie posypujemy pokruszonymi orzechami. 8. I gotowe. SMACZNEGO

Podwójnaporcja
CZEKOLADOWO - ORZECHOWE MUFFINKI BEZ PIECZENIA 151

już chyba nigdzie. Bardzo polecam, bo smakują jak niebo! Składniki na 12 porcji: spód: 100 g orzechów włoskich, 100 g orzechów pecan, 100 g suszonych daktyli, 2 łyżki oleju kokosowego RAW. masa: 100 g orzechów pecan lub włoskich, 100 g surowych płatków lub wiórek kokosowych, 100 g MASŁA (nie - oleju) kokosowego, 100 g daktyli, 3 łyżki surowego kakao w proszku

Jeść, by żyć w zdrowiu
Bezglutenowe gofry z owocami! #LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH 186

ramach Konkursu Fotograficznego Panasonic. Gofry są przepyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne. Przepis podaje poniżej ;-)  #LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH  BEZGLUTENOWE GOFRY: - 200 ml mleka bez laktozy - 100 g mąki kokosowej - 60 g mąki jaglanej - łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki zmielonych migdałów - 2 jajka rozmiar L - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo owoce do podania Jajka utrzyj mikserem na puszystą masę, dodaj(...)mąkę kokosową, jaglaną i pozostałe składniki. Gofry smażymy na gorącej gofrownicy przesmarowanej olejem np. kokosowym. Do gofrów nie dodałam żadnego cukru, ponieważ mleko bez laktozy jest bardzo słodkie, i słodkość gofrów była wystarczająca. Dla tych, którzy lubią bardzo słodkie gofry, polecam użycie cukru pudru po ich usmażeniu w gofrownicy. Ale pamiętajcie cukier nie krzepi hehehe Życzę Wam smacznego! I trzymajcie

SMYKWKUCHNI