kokosowe - 19941 przepisów (strona:333/1330)

Kokosowa amarantuska z kiwi, alternatywna owsianka 112

związanego z wystąpieniem chorób związanych ze stresem oksydacyjnym np. rakiem, chorobami układu krążenia, cukrzycą czy otyłością. Składniki na porcje: szklanka amarantusa ekspandowanego 3/4 szklanki mleka 2 kiwi łyżka wiórków kokosowych stewia lub miód do smaku Sposób przygotowania: Amarantusa zalej mlekiem, wymieszaj z wiórkami kokosowymi oraz jednym kiwi. Podgrzej lub zjedz na zimno. Wymieszaj z miodem. Podawaj ozdobionego kiwi, migdałami, wiórkami(...)kokosowymi, nasionami chia

wysmienity
Bezglutenowy wrap z siemienia lnianego z mikrofali 120

porcję 3 łyżki stołowe mielonego siemienia lnianego 1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sproszkowanej cebuli 1/4 łyżeczki mielonej papryki szczypta soli morskiej lub selerowej 1 łyżka oleju kokosowego, podgrzanego+ niewielka ilość do posmarowania patelni (talerza) 1 łyżka stołowa wody 1 duże jajko Wykonanie: W misce wymieszać siemię lniane, proszek, paprykę, cebulę oraz sól. Dodać łyżkę rozpuszczonego oleju kokosowego(...)wygląda gotowy wrap. Zapewniam, że danie jest bardzo sycące. Modyfikacje: zamiast wody podanej w przepisie można dać dowolny sok warzywny np. szpinakowy jeżeli nie masz lub nie lubisz oleju kokosowego, spokojnie właściwie każdy inny się sprawdzi- próbowałam już z oliwą z oliwek i olejem z awokado i obie wersje były smaczne jeżeli nie lubisz przypraw podanych w przepisie nie dawaj

Marta próbuje
Pianka z owoców leśnych 349

Ucierane ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych, przełożone pianką ze śmietany i owoców leśnych. Ja użyłam tych z dodatkiem kwaśnych porzeczek, więc musiałam je nieco mocniej dosłodzić. Jeśli w waszej mieszance ich zabraknie, można ilość cukru nieco zredukować. Ciasto: 150 g masła 80 g cukru 2 jajka 140 g mąki 60 g wiórków kokosowych Pianka: 400 g mrożonych owoców leśnych(...)składników używamy miksera należy pamiętać, by nie przebić śmietany. Powstałą piankę od razu przelewamy do tortownicy. Po około 5 minutach, gdy pianka lekko zacznie tężeć przykrywamy ją pozostałym blatem kokosowym. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Źródło: 101 przepisów Świata Kobiety

Smaki Na Talerzu
Babeczki Bounty 148

Pyszne, kokosowe babeczki, które zasmakują każdemu. Są wilgotne, ale lekko sypkie. Bardzo delikatne i szybkie do zrobienia. Ładnie wyrastają, jestem pewna, że poradzicie sobie z nimi bez problemu ;) Polecam! PS Osobom, które robią tworzyć, mają artystyczne zacięcie polecam stronę http://www.loveart.pl/  , na której znajdziecie wszystkie niezbędne rzeczy do ręcznie robionych handmade ;) Składniki (6-8 babeczek): 60 g masła(...)cukru 1 jajko pół szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki + 1 łyżka mąki pszennej tortowej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka 2 łyżki likieru kokosowego Mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia - przesiać, odłożyć. W naczyniu umieścić masło i cukier i utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy. Dodać jajko i zmiksować, do połączenia

Domowa cukiernia Ewy
Pełnoziarniste muffinki z rabarbarem 149

orzechowego. Są bardzo smaczne i proste do przyrządzenia, wystarczy tylko wszystkie składniki połączyć ze sobą. Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 0,5 szklanki cukru kokosowego 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka 100 gram masła orzechowego o smaku piernika Primavika 4 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki otrąb owsianych 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo(...)posypania wierzchu Papilotki do muffinek Sposób przygotowania: Umyty rabarbar kroimy na małe kawałki. Do miski wsypujemy obydwie mąki, cukier, proszek do pieczenia, otręby owsiane, dodajemy jaka, masło orzechowe, olej kokosowy oraz jogurt. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy pokrojony rabarbar, lekko mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych na blasze, mniej więcej do 3/4 wysokości, wierzch posypujemy cynamonem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Bajeczna Kuchnia
Brownie z czerwonej fasoli 173

przepyszny i ciężko mu się oprzeć! Ciasto nie zawiera ani grama mąki, wychodzi niesamowicie lekkie i puszyste, a dodatkowo bardzo wilgotne. Przyjemnie rozpływa się w ustach. Podałam je z kokosową gęstą śmietanką i moją nową miłością, czyli pudrem buraczanym :) Przepis znalazłamna blogu Makóweczki —>KLIK, tu dodałam z moimi zmianami. A po więcej przepisów na bazie fasoli zapraszam(...)KLIK. 2 puszki czerwonej fasoli (po 400 g) 3 dojrzałe banany (najlepiej z czarną skórką) 4 jajka 3 kopiaste łyżki surowego kakao 1/3 szklanki cukru kokosowego łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody 2 łyżki oleju kokosowego Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Banany obieramy, fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy. Wszystkie składniki miksujemy na idealnie gładką masę. W Thermomixie przez

Mienta blog
KETO MUS CZEKOLADOWY (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 169

oczywiście LCHF Jest to przepis na najprostszą i najszybszą wersję więc nie ma opcji żeby komuś się nie udał Składniki na 5 porcji po ok 100g: 400 g śmietanki kokosowej 10 g kakao bez cukru 100 g czekolady min 75% (u mnie 81%)   Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać kakao i wymieszać. Następnie lekko ostudzić. Schłodzoną śmietankę(...)kokosową ubić na puszystą masę. Do śmietany dodawać stopniowo czekoladę i delikatnie mieszać tak by powstała jednolita masa. Mus przełożyć do pucharków/kieliszków/szklaneczek i wstawić do lodówki aby stężał. Podawać z bitą śmietaną, owocami (maliny, borówki, truskawki), orzechami, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów itp. Smacznego! — BTW całości (tylko mus bez dodatków): 510 g, 1320 kcal

Ola la LCHF
Bakaliowa Odyseja 506

prawdziwych smakoszy. Ucieszy niejedno podniebienie. Z filiżanką dobrej kawy smakuje nieziemsko.  SKŁADNIKI: Ciasto bakaliowe: 8 białek, 2 żółtka, 1 szklanka cukru, 150g drobno posiekanych orzechów włoskich, 150g wiórków kokosowych, 200g rodzynek BIO MAKAR , 2 łyżki mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, Masa chałwowa: 300g masła, 750ml mleka, 3 opakowania budyniu waniliowego, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 łyżki cukier(...)150g chałwy waniliowej, Dodatkowo: 50g wiórków kokosowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto bakaliowe: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier, żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu do masy dodaję bakalie. Delikatnie mieszam. Ciasto dzielę na pół i przelewam na 2 blaszki o wymiarach 35cm x 22cm. Ciasta piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zielona mąka i kruche ciasteczka. Słodkie i zdrowe ciacha dla niemowlaka. 177

poczytasz tu: Jak skutecznie rozszerzać dietę niemowlakowi? BLW (Baby Led Weaning, Bobas Lubi Wybór) Ciasteczka z zielonej mąki dyniowej 200 gramów mąki dyniowej 1 jajko 50 gramów oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 4 łyżki cukru kokosowego skórka z 1/2 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany 18 % Jeżeli chcecie namoczcie pół szklanki rodzynek

Krupeczki
Zdrowe kokosowe kuleczki daktylowe. Zdrowy deser. 199

Dziś zapraszam Was na zdrowe kokosowe kuleczki daktylowe . Wystarczą trzy składniki, chwila czasu i już możemy się cieszyć pysznym, zdrowym deserem pełnym witamin. Daktyle są wspaniałym źródłem błonnika, związków fenolowych, antyoksydantów, salicylanów, naturalnych cukrów oraz 15 witamin i minerałów m.in. A, B2, B3, B5, B6, K oraz minerałów: potasu, fosforu, żelaza, wapna, magnezu i cynku. Polecam taki deser każdemu(...)nasz organizm na pewno, to doceni A teraz zapraszam Was na mój prosty, zdrowy i pyszny deser. Składniki: 5 świeżych daktyli – u mnie typ Medjool 4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka płatków migdałowych Przygotowanie: Z daktyli wyciągamy pestki, przekładamy je do misy blendera z nożami. Dodajemy 4 łyżki wiórków kokosowych i 1 łyżkę płatków migdałowych. Miksujemy całość przez kilka

Słodkie okruszki
FIT PRALINKI KOKOSOWE (RAFAELLO) Z WAFLI RYŻOWYCH 222

PRALINKI KOKOSOWE (RAFAELLO) Z WAFLI RYŻOWYCH Po długiej nieobecności znów jestem :) A to wszystko tak teraz wygląda, ponieważ zostałam świeżo upieczoną mamą. Jestem mamą 3 tygodniowej Jagódki i jeśli tylko czas pozwoli to będę gotować tyle ile da się, by móc z Wami dzielić się sprawdzonymi przepisami.  Te pralinki zawojowały internetem. Byłam bardzo ciekawa jak smakują, a zwłaszcza(...)jaki smaczny.  Polecam.  Zainspirowałam się przepisem ze strony Moje wypieki  . ~~SKŁADNIKI~~ wafle ryżowe 100 g.  jogurt naturalny gęsty lub grecki 160 g.  wiórki kokosowe 10 łyżek miód płynny 1 czubata łyżka migdały zmielone 5 łyżek ( można pominąć )  wiórki kokosowe do obtoczenia ~~METODA~~ Wafle rozdrobnić, krusząc je w dłoniach. Umieścić w malakserze. Zmiksować. Dodać jogurt

Kuchnia Paulettes
Jaglana granola pachnaca kokosem 181

Sezam i orzeszki ziemne musiałam wymienić na inne smakołyki.  Efekt jest naprawdę smakowity!!! Jaglana granola pachnaca kokosem 2 szkl. płatków jaglanych 1/3 szkl. pestek słonecznika 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy by miód i olej kokosowy oblepiły wszystkie suche składniki. Wymieszaną masę wykładamy na blaszkę wyłożoną

Dzieje kuchennej Wiewióry
Dietetyczne risotto koperkowe z kurczakiem dla WZJG 121

WZJG. Risotto. Włoski klasyk na potrzebach diety. Pyszny ! Składniki podwójna pierś z kurczaka biała cebula mniej niż pół łyżeczki  curry torebka ryżu do risotto oliwa z oliwek olej kokosowy extra virgin do smażenia sól i pieprz do smaku spora garść tartej marchewki pół garści tartego selera dużo koperku, u mnie mrożony Najpierw ugotuj ryż według instrukcji. Ważne- powinien być(...)sypki. Cebulkę pokrój w piórka, pierś z kurczaka w większe paski lub kawałki. Mięso dopraw solą, curry i pieprzem. Duś w niewielkiej ilości wody z łyżeczką oleju kokosowego i marchewki. Rozgrzej patelnie o grubym dnie lub duży rondel. Dodaj trochę oleju kokosowego i podsmaż delikatnie cebulkę, dodaj gotowego kurczaka , przemieszaj. Wsyp ryż, wymieszaj. Pięć minut przed wyłączeniem gazu dodaj sporo

Z Kuchni Do Kuchni
Pomidory faszerowane batatami 155

faszerowane pomidory to efektowne danie, które pozwala na spojrzenie na te „kanapkowe” warzywa z nieco innej strony. Do farszu użyłam słodkim ziemniaków w połączeniu z mleczkiem kokosowym i ostrą papryką, co nadało daniu ciekawego smaku i charakteru.   Pomidory faszerowane batatami 2017-05-08 18:48:05 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 duży batat(...)pomidorów 1 łyżka mleczka kokosowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1-2 ząbki czosnku 100 g sera (np. mozzarella) Przygotowanie Batata obierz i pokrój w dużą kostkę. Ugotuj do miękkości (15-20 minut), a następnie odłóż do przestygnięcia. Zblenduj batata z przyprawami, mleczkiem kokosowym i czosnkiem na gładką masę. Pomidory umyj, następnie delikatnie wydrąż miąższ (nie będzie

Powiedz dietom nie