kokosowe - 19941 przepisów (strona:326/1330)

Burak + maliny + mleko kokosowe = różowe koktajLOVE 129

Burak + maliny + mleko kokosowe = różowe koktajLOVE 😍 Genialne połączenie w hipnotyzującym, cudownie różowym kolorze i jeszcze lepszym smaku, które- przy okazji- zapewnia porządną dawkę witamin! Hmmm, zachęcająco wygląda (można go jeść oczami, prawda?!), znakomicie smakuje, a do tego mega zdrowe- więc czego chcieć więcej?! No tylko... kolejnej porcji! 😜 I czasami nie rezygnujcie z dodatku cukru, bo to on potęguje smak buraka(...)sprawia, że koktajl jest po prostu... jeszcze pyszniejszy! 😋 Z resztą pamiętajcie- cukier użyty z głową i umiarem na pewno nie zaszkodzi! 3-4 porcje, około 800 ml: * mleko kokosowe- 400 ml * maliny- 250 g * surowy burak- 1 mały, około 150 g * cukier BIAŁY DIAMANT - 3 czubate łyżki * cukier waniliowy- 2 łyżeczki * sok z cytryny- 1 łyżeczka Buraka obrać ze skórki

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto z truskawkami i kruszonką migdałową 116

masła 42 g drożdży 125 ml letniego mleka Nadzienie: 500 ml mleka 250 g cukru 1 torebka budyniu waniliowego 125 g żurawiny 100 g posiekanych migdałów 250 g wiórków kokosowych 100 g mąki 1 jajko 125 g masła 50 g śmietany 18%   Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę na ciasto wraz z cukrem , szczyptą soli , cukrem waniliowym, skórką z cytryny(...)pieczenia i odstawić na następne 30 minut do wyrośnięcia. Nadzienie: Ugotować budyń z mleka i 80 g cukru i ostudzić.  Żurawinę wraz z migdałami i połową wiórków kokosowych, dodać do budyniu. Tak powstałą masę wykładamy na ciasto drożdżowe. Umyte i pokrojone truskawki układamy na masie. Kruszonka migdałowa Resztę cukru ok. 170 g wraz z resztą wiórków kokosowych , mąką, jajkiem

Różne smaki w kuchni
Chłodnik buraczano - porzeczkowy z quinoą i "kawiorem" z czarnej porzeczki 163

najważniejsze, że nie trzeba gotować. Chciałam się więc z Wami podzielić przepisem na całkowicie bezglutenowy, bez laktozy, wegański chłodnik. Do jego zrobienia wykorzystałam Barszcz Czerwony Krakus, czarne porzeczki, mleko kokosowe i quinoę do zagęszczenia. Do ozdoby użyłam "kawior" z czarnej porzeczki i agaru, kiełki buraka, liście czerwonego szczawiu i bratki. Wyszło bardzo smacznie i zdrowo :)  Składniki: pół szklanki ugotowanej(...)białej quinoy pół szklanki Barszczu Czerwonego Krakus 1 szklanka mleka kokosowego około 150 gram czarnej porzeczki 2 łyżki soku z cytryny pół łyżeczki startego świeżego imbiru pół łyżeczki agaru 2 łyżki wody pół szklanki zimnego oleju (do wykonania "kawioru")  kiełki buraka kilka liści czerwonego szczawiu kilka bratków Wykonanie: Porzeczki obieramy z gałązek, blendujemy i przecieramy przez sito. 2 łyżki

Quinoa Raz!
Super Krówka - zdrowe słodycze bez glutenu, mleka, jajek i białego cukru - recenzja 142

kakaowy . Od razu po ujrzeniu tych produktów miałam ogromną chęć na szybką degustację.  Zanim przejdę do smaku chcę wam zwrócić uwagę na skład tych słodkości. Zawierają:   Cukier kokosowy - bogaty w wiele składników odżywczych, w tym: magnez, potas, cynk oraz żelazo.  Obfituje on w szeroką gamę witamin grupy B oraz witaminę C.  Nie jest rafinowany(...)zawiera sztucznych barwników.  Ma bardzo niski indeks glikemiczny (GI 35), co w porównaniu z cukrem białym (GI 70) czyni go słodką alternatywą.  Kusi też łagodnym, karmelowo-kokosowym smakiem i przyznam, że obowiązkowo gości w mojej kuchni.      Mleko kokosowe - nie zawiera laktozy, kazeiny i cholesterolu.  W Azji nazywane jest lekiem na wszelkie zło, gdyż

Di gotuje
Koktaj z mango i awokado 173

się zastanawiałam co by tu wykombinować, poszłam po najniższej linii oporu i zrobiłam po prostu koktajl! Składniki 1 małe awokado 1/2 średniej wielkości mango 1/2 - 1 szklanki wody kokosowej 1 łyżka miodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Awokado i mango obieramy, wrzucamy do blendera, dodajemy miód i 1/2 szklanki wody kokosowej. Blendujemy, gdy koktajl jest zbyt gęsty dodajemy więcej wody kokosowej

Delusional Trine
Bezlaktozowy Dutch baby z malinami, porzeczką i jagodami! 152

naleśnik. Bardzo ważny jest jego sposób przygotowania, w którym wykorzystujemy mocno nagrzaną w piekarniku patelnię żeliwną. Najpierw nagrzewamy ją bardzo mocno, wyjmujemy gorącą z pieca szybkim ruchem smarujemy olejem kokosowym, wlewamy ciasto, dodajemy dodatki i wstawiamy dalej do piekarnika. Dzięki temu, naleśnik przepięknie wyrasta, jest chrupiący z góry i z dołu, a w środku smakuje niczym najlepsze ciasto! Przepyszna propozycja(...)jajka wiejskie - 1/2 szklanki mleka bez laktozy - 2 łyżki mąki pszennej tortowej - 1,5 łyżki proszku budyniowego (lub mąki ziemniaczanej) - szczypta soli - ziarenka z laski wanilii - 1/2 łyżeczki oleju kokosowego -  1 płaska łyżeczka cukru pudru do posypania gotowego dutch baby - 2 łyżki malin - 2 łyżki jagód - 2 łyżki czarnej porzeczki - łyżka wypustek z granatu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

SMYKWKUCHNI
Chwilo trwaj, czyli sezon na jagody w pełni! :) 150

jagody leśne? Oprócz działania leczniczego, takiego jak poprawa wzroku, czy uszczelnienie naczyń krwionośnych, są one niepowtarzalne w smaku. Dzisiaj proponuję Wam przepis na tartę na kruchym spodzie z budyniem kokosowym i dużą ilością jagód. Spód: - 300 g mąki pszennej - 150 g masła - 2 jajka - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki cukru - 1 łyżka wody Do miski przesiewam mąkę oraz dodaję resztę(...)formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 3 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję trochę wody, tak aby było pół szklanki płynu. Rozpuszczam w nim budyń oraz

Receptura smaku
Letnie ciasto jagodowo malinowe pod kokosową pianką 370

szklanki mąki krupczatki 230 g masła 5 żółtek 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżek zimnej wody Pianka 230 g wiórków kokosowych 5 białek 180 ml śmietany 12 % 100 g cukru plus 2 łyżki Dodatkowo: 4-5 łyżek kaszy manny  300 - 400 g jagód 100 - 200 g malin Wykonanie: Przez sito(...)większą do lodówki na 30 minut. Śmietanę podgrzewamy w garnku z cukrem mieszając od czasu do czasu, nie zagotowujemy. Ściągamy z ognia. Dodajemy do śmietany i cukru wiórki kokosowe, mieszamy do połączenia się składników. Studzimy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ba blaszkę większą część ciasta, nakłuwamy ciasto widelcem. Umyte jagody wysypujemy na ciasto i dodajemy na samą górę maliny

W Moim Magicznym Domu
Jaglane ciasteczka z wiórkami kokosowymi 177

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Oto kolejny przepis z serii bez glutenowej, tym razem są to kruche jaglane ciasteczka z wiórkami kokosowymi Taka rada, kasza musi być naprawdę mięciutka u mnie chyba była nie do końca dobrze ugotowana przez co były wyczuwalne twardawe drobinki. Ale i tak ciasteczka były bardzo smaczne i szybko(...)family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} 2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 2 i 1/3 szklanki wody do kaszy 3/4 szklanki ksylitolu ale również może być biały cukier jeśli jest tolerowany 2 łyżeczki cukru waniliowego

W garach u Gosi
Kasza jaglana z warzywami i twarogiem 328

Szybkie, proste danie, które przygotujesz w niecałe 20 minut. Wiele warzyw, wiele przypraw, nutka kokosowego posmaku i potrawa jest gotowa. Polecam na lunch lub na kolację. Smacznego! porcja dla 1 osoby Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 mała marchewka 1/3 pora 1/3 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku olej kokosowy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki garść rukoli szczypta imbiru w proszku(...)szklankę wody wlać do garnka, posolić i zagotować. Dodać kaszę i gotować około 10 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić czosnek, paprykę, pora i marchewkę. Smażyć około 3 minuty. Dorzucić natkę pietruszki. Dodać przyprawy, miód, kaszę jaglaną i twaróg. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać

Jaglusia
Bezglutenowe pancaces z kakaowym tahini i owocami 109

płatków owsianych bezglutenowych 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka siemienia lnianego mielonego 1 jajko 1,5 szklanki mleka ryżowego (można zastąpić innym napojem roślinnym lub wodą) 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego szczypta soli 1 łyżka pasty sezamowej z kakao (użyłem Tahini Macedońskie kakaowe ) 1 łyżeczka posiekanych orzechów (np. pistacje, orzechy włoskie lub nerkowca) + dowolne owoce Bezglutenowe pancaces z kakaowym tahini(...)owsiane mielimy na drobną mączkę i przesypujemy do miski. Dodajemy mąkę kukurydzianą, siemię lniane i szczyptę soli. Suche składniki łączymy ze sobą i dodajemy jajko, mleko ryżowe i olej kokosowy . Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Ciasto powinno być gęste i lepkie.  Placuszki smażymy na patelni do naleśników posmarowanej odrobiną tłuszczu np. kokosowego. Usmażone pancaces układamy na talerzu, smarujemy

kulinarnyJa
Tarta z papryką igołomską, szynką i szpinakiem 157

jest zrobić ciasto samemu.Składniki-nie podaję ilości , bo wszystko jest robione na oko.Tu nie trzeba ,ani miar, ani wag! Składniki gotowe ciasto na tartę spora dawka szpinaku olej kokosowy extra virgin  do smażenia papryki igołomskie. Nie macie? Mogą być każde-czerwone, zielone , żółte. czerwona cebula sól himalajska różowa  do smaku pieprz ziołowy pomidory z puszki krojone śmietanka(...)mozzarella trochę szynki pokrojonej w kostkę Rozgrzewamy piekarnik na 180-190 stopni. Głęboką patelnię rozgrzewamy i dodajemy trochę oleju kokosowego. Smażymy cebulkę pokrojoną w piórka, szynkę,po chwili dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Dosmaczamy solą i pieprzem.Podsmażamy. Dusimy pod przykryciem. Wsypujemy szpinak. Dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż szpinak opadnie .Dodajemy około 3 łyżek pomidorów

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki z mięsa mielonego z kokosową nutą 150

Niektórzy mogą się zastanawiać czy mięso mielone ( wieprzowe )  w ogóle pasuje do mleka kokosowego. Mogę powiedzieć, że pasuje bardzo dobrze. Nadaje delikatności i subtelności daniu. Koniecznie musicie sami wypróbować i ocenić. Składniki: 500 gram mięsa mielonego, wieprzowego z łopatki Szklanka blanszowanych warzyw – paski 1 szkl. bulionu 3 łyżki mleczka kokosowego Sól Pieprz Papryka słodka mielona Mąka Olej Wykonanie: Mięso(...)rulon i zabezpieczamy brzegi ( podwijamy ). Obtaczamy w mące. Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 30 minut. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe. Dokładnie rozprowadzamy i podgrzewamy jeszcze kilka minut. I gotowe. Podajemy z dodatkami zgodnie z upodobaniem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka 140

glonów nori świeży ogórek awokado imbir marynowany wasabi czarny sezam sos sojowy Łosoś z marchewki: 2 duże marchewki 1 arkusz glonów nori 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżeczka wędzonej papryki Tuńczyk z buraka: 2 podłużne buraki 1 arkusz glonów nori 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki oleju lnianego(...)pomocą obieraczki lub mandoliny. Glony łamiemy na mniejsze kawałki, prażymy na suchej patelni i rozcieramy na proszek w moździerzu. Następnie marchew przekładamy do żaroodpornego naczynia, wlewamy płynny olej kokosowy, ocet sojowy i wsypujemy glony. Dokładnie mieszamy i pieczemy przez 20-25 minut w 220°C, mieszając od czasu do czasu, aż marchew stanie się miękka, ale nie będzie się jeszcze

Food Square
Flan z quinoy z sosem jagodowym (bez glutenu, bez laktozy, organiczny) 121

uznam, ze warto to wrzucę na boga. Póki co musicie się zadowolić tym z paczki. Jedno opakowanie przewidziane jest na litr mleka (ja wykorzystałam pół porcji i użyłam mleka kokosowego zmieszanego z wodą), kosztowało mnie to około 10 zł (dokładnie nie pamiętam). Z połowy paczki wychodzi około 6-7 porcji wielkości muffinki. Składniki: pół opakowania organicznego flanu z quinoy Andean(...)Valley 250 ml mleka kokosowego 200 ml wody 6 łyżek świeżych, lub mrożonych jagód 1 łyżka miodu Wykonanie: Mleko kokosowe mieszamy z wodą, do zimnego płynu wsypujemy flan z quinoy. Dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek, a następnie doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Gorący flan wlewamy do silikonowych foremek na babeczki i odstawiamy do schłodzenia.  Jagody dusimy chwilę

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania