mąki gryczanej -60g mąki jaglanej -30g skrobi (u nas z tapioki) -4 łyżki ksylitolu -2 łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym -120g oleju kokosowego (miękkiego w formie stałej) Budyń jaglany -100g kaszy jaglanej -1 szkl. wody -1 szkl. napoju ryżowego i kokosowego (ew. mleka) -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol Dodatkowo -maliny i jeżyny TARTA Wszystkie(...)suche składniki wymieszać, dodać olej kokosowy i zagnieść ciasto (jeśli jest bardzo luźne dodać jeszcze nieco mąki a jeśli jest zbyt suche dołożyć łyżkę oleju). Ciasto okryte folią wstawić do lodówki na ok 45-60 minut (lub więcej). Po tym czasie wylepić nim sylikonową formę (jeśli jest metalowa, dno wyłożyć papierem do pieczenia). Tarte piec
Candy Pandasorzechów włoskich ( recenzja ) oraz waniliowym kremem jaglanym . Skusicie się na takie apetyczne cudeńka? :) Składniki: Kasztanowe eklerki (ok 10 szt) -45 ml wody -45 ml napoju roślinnego -30g oleju kokosowego -2 jajka -30g mąki owsianej (bezglutenowej) -45g kasztanowej -35g skrobi Jaglany krem waniliowy -100g kaszy jaglanej -2 szkl. napoju migdałowego -3 łyżki śmietany kokosowej -ksylitol -łyżeczka(...)wchłonie cały płyn). Mniej więcej w połowie gotowania pod przykryciem dodać wanilię i ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendować na gładką masę dodając śmietankę kokosową. Eklerki po wystudzeniu przeciąć ostrym nożem z ząbkami, posmarować kremem z orzechów włoskich oraz kremem jaglanym. Całość polać cienko gorzką czekoladą
Candy Pandasświetnie się tutaj sprawdzą 😏 To ostatni przepis przed cyklem świątecznych inspiracji! Ah uwielbiamy ten czas 😍 Składniki: Fistaszkowo-bananowe -200g fistaszków -160g suszonych bananów -cynamon -łyżka oleju kokosowego Cashew-morele -200g nerkowców -180g suszonych moreli (niesiarkowanych) -łyżka oleju kokosowego Midałowo-figowe z konopią -60g migdałów -40g nasion konopi -90g podsuszonych fig -łyżeczka oleju(...)kokosowego Do wszystkich propozycji: Składniki suche podprażyć na patelni. Suszone owoce zalać wrzątkiem na kilka minut i dokładnie odsączyć. W blenderze obrotowym zmielić orzechy (nie za drobno), dołożyć suszone owoce oraz olej i znów zmiksować do momentu uzyskania masy, która lepi się w kulę. Gotową masę wyłożyć do kwadratowego pojemnika wyłożonego folią aluminiową i dokładnie ją ubić. Po kilkugodzinnym schłodzeniu
Candy Pandasgorzka czekolada. Sezamka: sezam i miazga sezamowa 64%, żurawina suszona i kandyzowana (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), ksylitol, siemię lniane 11,2%, gorzka czekolada. Czarna: wiórki kokosowe, żurawina suszona i kandyzowana (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), orzechy arachidowe i miazga arachidowa, ksylitol, siemię lniane 11,2%, cynamon, przyprawa korzenna. Masa netto: 100g Wartości odżywcze: Orzeszek: 100g/476,25 kcal(...)bardziej suche, z trudem odrywają się od siebie. Zapach jaki do nas dociera to przede wszystkim kokos i orzeszki. W smaku od razu czuć prażone, wręcz nieco przypalone wiórki kokosowe oraz orzechy. Lekki kwasek żurawiny fajnie urozmaica całość ale cynamonu i przypraw korzennych mogłoby być zdecydowanie więcej (jednak my cynamon zjadamy kilogramami więc to nasze do bólu subiektywne odczucie ;). Połączenie
Candy PandasRebel Kitchen . Nazwa: Czekolada Raw z konopią i kakao / cynamonem Firma: Pana Chocolate Skład: Konopia i kakao: kakao 53% (masło kakaowe i kakao w proszku), ziarna wanilii*, nektar kokosowy*, kokosowy olej*, konopie* 17% (nasiona i proszek), cynamon*, sól himalajska*. Cynamon: 60% kakao* (masło kakaowe, kakao w proszku) olej kokosowy*, ciemny syrop z agawy*, karob*, olejek cynamonowy* 1%, cynamon*, sól
Candy PandasBurak + maliny + mleko kokosowe = różowe koktajLOVE 😍 Genialne połączenie w hipnotyzującym, cudownie różowym kolorze i jeszcze lepszym smaku, które- przy okazji- zapewnia porządną dawkę witamin! Hmmm, zachęcająco wygląda (można go jeść oczami, prawda?!), znakomicie smakuje, a do tego mega zdrowe- więc czego chcieć więcej?! No tylko... kolejnej porcji! 😜 I czasami nie rezygnujcie z dodatku cukru, bo to on potęguje smak buraka(...)sprawia, że koktajl jest po prostu... jeszcze pyszniejszy! 😋 Z resztą pamiętajcie- cukier użyty z głową i umiarem na pewno nie zaszkodzi! 3-4 porcje, około 800 ml: * mleko kokosowe- 400 ml * maliny- 250 g * surowy burak- 1 mały, około 150 g * cukier BIAŁY DIAMANT - 3 czubate łyżki * cukier waniliowy- 2 łyżeczki * sok z cytryny- 1 łyżeczka Buraka obrać ze skórki
Kraina Miodem Płynącamasła 42 g drożdży 125 ml letniego mleka Nadzienie: 500 ml mleka 250 g cukru 1 torebka budyniu waniliowego 125 g żurawiny 100 g posiekanych migdałów 250 g wiórków kokosowych 100 g mąki 1 jajko 125 g masła 50 g śmietany 18% Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę na ciasto wraz z cukrem , szczyptą soli , cukrem waniliowym, skórką z cytryny(...)pieczenia i odstawić na następne 30 minut do wyrośnięcia. Nadzienie: Ugotować budyń z mleka i 80 g cukru i ostudzić. Żurawinę wraz z migdałami i połową wiórków kokosowych, dodać do budyniu. Tak powstałą masę wykładamy na ciasto drożdżowe. Umyte i pokrojone truskawki układamy na masie. Kruszonka migdałowa Resztę cukru ok. 170 g wraz z resztą wiórków kokosowych , mąką, jajkiem
Różne smaki w kuchninajważniejsze, że nie trzeba gotować. Chciałam się więc z Wami podzielić przepisem na całkowicie bezglutenowy, bez laktozy, wegański chłodnik. Do jego zrobienia wykorzystałam Barszcz Czerwony Krakus, czarne porzeczki, mleko kokosowe i quinoę do zagęszczenia. Do ozdoby użyłam "kawior" z czarnej porzeczki i agaru, kiełki buraka, liście czerwonego szczawiu i bratki. Wyszło bardzo smacznie i zdrowo :) Składniki: pół szklanki ugotowanej(...)białej quinoy pół szklanki Barszczu Czerwonego Krakus 1 szklanka mleka kokosowego około 150 gram czarnej porzeczki 2 łyżki soku z cytryny pół łyżeczki startego świeżego imbiru pół łyżeczki agaru 2 łyżki wody pół szklanki zimnego oleju (do wykonania "kawioru") kiełki buraka kilka liści czerwonego szczawiu kilka bratków Wykonanie: Porzeczki obieramy z gałązek, blendujemy i przecieramy przez sito. 2 łyżki
Quinoa Raz!kakaowy . Od razu po ujrzeniu tych produktów miałam ogromną chęć na szybką degustację. Zanim przejdę do smaku chcę wam zwrócić uwagę na skład tych słodkości. Zawierają: Cukier kokosowy - bogaty w wiele składników odżywczych, w tym: magnez, potas, cynk oraz żelazo. Obfituje on w szeroką gamę witamin grupy B oraz witaminę C. Nie jest rafinowany(...)zawiera sztucznych barwników. Ma bardzo niski indeks glikemiczny (GI 35), co w porównaniu z cukrem białym (GI 70) czyni go słodką alternatywą. Kusi też łagodnym, karmelowo-kokosowym smakiem i przyznam, że obowiązkowo gości w mojej kuchni. Mleko kokosowe - nie zawiera laktozy, kazeiny i cholesterolu. W Azji nazywane jest lekiem na wszelkie zło, gdyż
Di gotujesię zastanawiałam co by tu wykombinować, poszłam po najniższej linii oporu i zrobiłam po prostu koktajl! Składniki 1 małe awokado 1/2 średniej wielkości mango 1/2 - 1 szklanki wody kokosowej 1 łyżka miodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Awokado i mango obieramy, wrzucamy do blendera, dodajemy miód i 1/2 szklanki wody kokosowej. Blendujemy, gdy koktajl jest zbyt gęsty dodajemy więcej wody kokosowej
Delusional Trinenaleśnik. Bardzo ważny jest jego sposób przygotowania, w którym wykorzystujemy mocno nagrzaną w piekarniku patelnię żeliwną. Najpierw nagrzewamy ją bardzo mocno, wyjmujemy gorącą z pieca szybkim ruchem smarujemy olejem kokosowym, wlewamy ciasto, dodajemy dodatki i wstawiamy dalej do piekarnika. Dzięki temu, naleśnik przepięknie wyrasta, jest chrupiący z góry i z dołu, a w środku smakuje niczym najlepsze ciasto! Przepyszna propozycja(...)jajka wiejskie - 1/2 szklanki mleka bez laktozy - 2 łyżki mąki pszennej tortowej - 1,5 łyżki proszku budyniowego (lub mąki ziemniaczanej) - szczypta soli - ziarenka z laski wanilii - 1/2 łyżeczki oleju kokosowego - 1 płaska łyżeczka cukru pudru do posypania gotowego dutch baby - 2 łyżki malin - 2 łyżki jagód - 2 łyżki czarnej porzeczki - łyżka wypustek z granatu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
SMYKWKUCHNIjagody leśne? Oprócz działania leczniczego, takiego jak poprawa wzroku, czy uszczelnienie naczyń krwionośnych, są one niepowtarzalne w smaku. Dzisiaj proponuję Wam przepis na tartę na kruchym spodzie z budyniem kokosowym i dużą ilością jagód. Spód: - 300 g mąki pszennej - 150 g masła - 2 jajka - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki cukru - 1 łyżka wody Do miski przesiewam mąkę oraz dodaję resztę(...)formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 3 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję trochę wody, tak aby było pół szklanki płynu. Rozpuszczam w nim budyń oraz
Receptura smakuszklanki mąki krupczatki 230 g masła 5 żółtek 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżek zimnej wody Pianka 230 g wiórków kokosowych 5 białek 180 ml śmietany 12 % 100 g cukru plus 2 łyżki Dodatkowo: 4-5 łyżek kaszy manny 300 - 400 g jagód 100 - 200 g malin Wykonanie: Przez sito(...)większą do lodówki na 30 minut. Śmietanę podgrzewamy w garnku z cukrem mieszając od czasu do czasu, nie zagotowujemy. Ściągamy z ognia. Dodajemy do śmietany i cukru wiórki kokosowe, mieszamy do połączenia się składników. Studzimy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ba blaszkę większą część ciasta, nakłuwamy ciasto widelcem. Umyte jagody wysypujemy na ciasto i dodajemy na samą górę maliny
W Moim Magicznym DomuRoman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Oto kolejny przepis z serii bez glutenowej, tym razem są to kruche jaglane ciasteczka z wiórkami kokosowymi Taka rada, kasza musi być naprawdę mięciutka u mnie chyba była nie do końca dobrze ugotowana przez co były wyczuwalne twardawe drobinki. Ale i tak ciasteczka były bardzo smaczne i szybko(...)family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} 2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 2 i 1/3 szklanki wody do kaszy 3/4 szklanki ksylitolu ale również może być biały cukier jeśli jest tolerowany 2 łyżeczki cukru waniliowego
W garach u GosiSzybkie, proste danie, które przygotujesz w niecałe 20 minut. Wiele warzyw, wiele przypraw, nutka kokosowego posmaku i potrawa jest gotowa. Polecam na lunch lub na kolację. Smacznego! porcja dla 1 osoby Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 mała marchewka 1/3 pora 1/3 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku olej kokosowy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki garść rukoli szczypta imbiru w proszku(...)szklankę wody wlać do garnka, posolić i zagotować. Dodać kaszę i gotować około 10 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić czosnek, paprykę, pora i marchewkę. Smażyć około 3 minuty. Dorzucić natkę pietruszki. Dodać przyprawy, miód, kaszę jaglaną i twaróg. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać
Jaglusia