kokosowe - 19941 przepisów (strona:326/1330)

Czekoladowy deser jaglany z sosem malinowym 199

Deser na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem oleju kokosowego i czekolady. Jeden ze zdrowszych deserów, który nie wymaga pieczenia. Sos malinowy przygotowałam ze świeżych malin. Nie gotowałam ich, aby nie straciły swoich cennych właściwości. Polecam! 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru 200 g czekolady gorzkiej 70% ok 500 g malin Kaszę kilkakrotnie(...)zagotować i dodać kaszę. Gotować na małym ogniu przez około 10-15 min, aż będzie bardzo miękka. Jeszcze gorącą zmiksować dokładnie mocnym blenderem na gładki krem razem z olejem kokosowym i cukrem. Dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się połączy z kaszą na jednolitą masę. Czekolada powinna się rozpuścić, gdyż kasza jest jeszcze ciepła. Czekoladową kaszę przełożyć do formy

https:KKuchniaMniam
Waniliowe muffiny motylki z kasztanowymi skrzydełkami (bez glutenu, cukru białego) 99

mąki ryżowej -60g mąki z tapioki -60g mąki kukurydzianej -100 g ksylitolu -2 jajka -250g jogurtu naturalnego (u nas bez laktozy) -90 g oleju kokosowego (w temp. pokojowej) -1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jaglano-waniliowy -75g kaszy jaglanej -1 szkl. napoju roślinnego (lub mleka) -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol -2-3 łyżki śmietanki kokosowej(...)jogurtu greckiego) Ciasteczka serduszka -110g mąki gryczanej -80g mąki kasztanowej -60g ksylitolu -60g masła orzechowego bez soli i cukru -60g oleju kokosowego (lub masła) -2 płaskie łyżeczki cynamonu -2 małe jajka - ½ łyżeczki sody CIASTECZKA W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej/masło i ksylitol. W misce wymieszać mąkę gryczaną i mąkę kasztanową, cynamon oraz

Candy Pandas
Sernik Panda bez laktozy z produktów Łowicz (bez glutenu, cukru białego, laktozy, z agarem) 114

słodzona eytrytolem i stewią) -ksylitol -2 łyżeczki pasty waniliowej -25g agaru (można użyć żelatyny ok 7-8 łyżeczek) Dodatkowo -250g jogurt grecki Łowicz bez laktozy -biała mąka kokosowa (do posypania jako futerko) -40g gorzkiej czekolady + 4 kapsułki węgla aptecznego (uszy, oczy i nosek) Serki i jogurty w temperaturze pokojowej wymieszać w jednej misce/naczyniu (najlepiej takiej z uchwytami(...)godziny do zamrażarki. Po tym czasie umieścić go na paterze i zdjąć z niego formę oraz folię. Całość obłożyć odsączonym od serwatki jogurtem greckim oraz obsypać mąką kokosową (nasza jest biała ale większość ma kremowy kolor, więc można zastąpić ją np. wiórkami kokosowymi). Uszy wbić w sernik a oczy i nosek umieścić na swoim miejscu. Gotowe! :) Tao też kocha serniki

Candy Pandas
Orzechy w surowej czekoladzie – Cocoa 125

Nazwa: Orzechy Nerkowca w czekoladzie kawowej 70%. Migdały w czekoladzie. Orzechy laskowe w czekoladzie. Firma: Cocoa - SuroVital Skład: Orzechy nerkowca : czekolada 50% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, kawa mielona*, wanilia Bourbon* – zawartość masy kakaowej min. 70%), orzechy nerkowca* 50%. Migdały: czekolada 65% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon* – zawartość(...)masy kakaowej min. 65%), migdały* 35%. Orzechy laskowe: czekolada 65% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanilia Bourbon* – zawartość masy kakaowej min. 65%), orzechy laskowe* 35%. * Składniki pochodzące z upraw ekologicznych. Masa netto: 70g Wartości odżywcze: Orzechy nerkowca : 100g/588 kcal, tłuszcz – 46g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 20g, węglowodany – 23g w tym cukry – 21g, błonnik

Candy Pandas
Truskawkowa rolada z buziami pand (bez: glutenu, cukru, laktozy) 116

gorzkie kakao Biszkopt ryżowy  (A4: 21x30cm) -3 jajka L -1 białko -90g ksylitolu -80g mąki ryżowej -20g skrobi (u nas z tapioki) -5 łyżek oleju kokosowego (płynny w temp. pokojowej) Krem truskawkowy -160g ryżu jaśminowego (lub 170g kaszy jaglanej) -3 szkl. napoju ryżowego/mleka kokosowego (lub mleka o obniżonej zawartości laktozy) -ksylitol lub inna substancja(...)słodząca (według indywidualnych preferencji) -200g truskawek Dodatkowo -dżem truskawkowy (u nas świeży domowej roboty :D) -truskawki (do ozdoby) -krem: jogurt grecki/ serek/ śmietanka kokosowa (do ozdoby) PANDKI Jajko w całość ubić na kogel-mogel z ksylitolem, następnie dodawać kakao partiami i mieszać. Dodać tyle aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta ale lejącego. Masę przełożyć do sztywnego woreczka foliowego, uciąć delikatnie

Candy Pandas
Owsiano-jaglane ptysie z kaszką Chufli Chia, kremem i owocami (bez glutenu, cukru, laktozy) 119

podałyśmy je z przepyszną kaszką z orzechów tygrysich , kremem i owocami. Znów nie tylko dzieci cieszyły się podczas jedzenia :D  Składniki (ok 8 ptysiów): -45 ml napoju kokosowego -45 ml wody -30g oleju kokosowego -40g mąki jaglanej -35g mąki owsianej bezglutenowej (lub kukurydzianej) -35g skrobi (u nas z tapioki) -2 duże jajka Dodatkowo -kaszka Chufli(...)Chia ( recenzja ) -krem: płatki jaglane, napój roślinny, ksylitol, silken tofu, ksylitol -ulubione owoce -kilka kostek gorzkiej czekolady Napój kokosowy, wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc kluskę, którą nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce

Candy Pandas
Bubble Tea oraz deser z mango i tapioką (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 103

łyżki tapioki (duże perełki) + 2 szkl. wody -saszetka herbaty (u nas  Yogi Tea  z imbirem i hibiskusem) + 300ml wrzątku -małe borówki i maliny -1-2 łyżki syropu kokosowego Deser z tapioką -4 łyżki tapioki (duże perełki) - ½ dojrzałego mango - ½ szkl. napoju ryżowego -borówki i maliny -1-2 łyżki syropu kokosowego BUBBLE TEA W 300ml wrzątku zaparzyć herbatę i pozostawić(...)Następnie wyłączyć palnik, przykryć pokrywką garnuszek i zostawić tapiokę na ok 30 minut. Następnie odcedzić ją na sitku następnie przelać zimną wodą. Przełożyć kuleczki do szklanki i dodać syrop kokosowy oraz odrobinę wody (w ten sposób kuleczki nie będą się do siebie lepić i można je tak przechowywać dłużej, nawet kilka godzin). Do ulubionej szklanki przełożyć kuleczki tapioki, wlać schłodzoną

Candy Pandas
Ice cream mochi czyli kluseczki ryżowe nadziane ryżowymi lodami (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 95

opcjonalnie) -skrobia (kukurydziana/ziemniaczana/z tapioki) *mąkę typu shiratamako kupiłyśmy w Intermarche lub można ją znaleźć np. tutaj Lody ryżowo-malinowe** -1 szkl. ryżu jaśminowego -3 szkl. płynów (u nas napój kokosowy i woda) -2 łyżeczki pasty waniliowej -ksylitol -duża garść malin **nasze wcześniejsze lody z ryżu i komosy ryżowej tutaj LODY RYŻOWO-MALINOWE Ryż ugotować w 3 szklankach płynów. Do ugotowanego(...)ponownie gotowe mochi włożyć do zamrażarki (nasze topią się wolniej więc już tego nie robiłyśmy). Mochi należy podawać odwijając z folii wraz z owocami lub polane ulubionym syropem np. kokosowym. Uwaga!: Polecamy obejrzeć filmy ( 1 i 2 ) aby zobaczyć jaką konsystencje powinno mieć ciasto oraz jak się z nim obchodzić.  Mochi nadziane malinowymi lodami i polane syropem kokosowym

Candy Pandas
Tarta owsiana z jaglanym budyniem i malinami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 102

mąki gryczanej -60g mąki jaglanej -30g skrobi (u nas z tapioki) -4 łyżki ksylitolu -2 łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym -120g oleju kokosowego (miękkiego w formie stałej) Budyń jaglany -100g kaszy jaglanej -1 szkl. wody -1 szkl. napoju ryżowego i kokosowego (ew. mleka) -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol Dodatkowo -maliny i jeżyny TARTA Wszystkie(...)suche składniki wymieszać, dodać olej kokosowy i zagnieść ciasto (jeśli jest bardzo luźne dodać jeszcze nieco mąki a jeśli jest zbyt suche dołożyć łyżkę oleju). Ciasto okryte folią wstawić do lodówki na ok 45-60 minut (lub więcej). Po tym czasie wylepić nim sylikonową formę (jeśli jest metalowa, dno wyłożyć papierem do pieczenia). Tarte piec

Candy Pandas
Kasztanowe eklerki z jaglanym kremem i orzechowym nadzieniem (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 93

orzechów włoskich ( recenzja ) oraz waniliowym kremem jaglanym . Skusicie się na takie apetyczne cudeńka? :) Składniki: Kasztanowe eklerki (ok 10 szt) -45 ml wody -45 ml napoju roślinnego -30g oleju kokosowego -2 jajka -30g mąki owsianej (bezglutenowej) -45g kasztanowej -35g skrobi Jaglany krem waniliowy -100g kaszy jaglanej -2 szkl. napoju migdałowego -3 łyżki śmietany kokosowej -ksylitol -łyżeczka(...)wchłonie cały płyn). Mniej więcej w połowie gotowania pod przykryciem dodać wanilię i ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendować na gładką masę dodając śmietankę kokosową. Eklerki po wystudzeniu przeciąć ostrym nożem z ząbkami, posmarować kremem z orzechów włoskich oraz kremem jaglanym. Całość polać cienko gorzką czekoladą

Candy Pandas
Raw batony orzechowe z suszonymi owocami (bez glutenu, cukru, laktozy, wegańskie) 99

świetnie się tutaj sprawdzą  😏 To ostatni przepis przed cyklem świątecznych inspiracji! Ah uwielbiamy ten czas 😍 Składniki: Fistaszkowo-bananowe -200g fistaszków -160g suszonych bananów -cynamon -łyżka oleju kokosowego Cashew-morele -200g nerkowców -180g suszonych moreli (niesiarkowanych) -łyżka oleju kokosowego Midałowo-figowe z konopią -60g migdałów -40g nasion konopi -90g podsuszonych fig -łyżeczka oleju(...)kokosowego Do wszystkich propozycji: Składniki suche podprażyć na patelni. Suszone owoce zalać wrzątkiem na kilka minut i dokładnie odsączyć. W blenderze obrotowym zmielić orzechy (nie za drobno), dołożyć suszone owoce oraz olej i znów zmiksować do momentu uzyskania masy, która lepi się w kulę. Gotową masę wyłożyć do kwadratowego pojemnika wyłożonego folią aluminiową i dokładnie ją ubić. Po kilkugodzinnym schłodzeniu

Candy Pandas
Chałwa lniana z czekoladą oraz chałwa czarna z chili – GJ - Gacjana 132

gorzka czekolada. Sezamka:  sezam i miazga sezamowa 64%, żurawina suszona i kandyzowana (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), ksylitol, siemię lniane 11,2%, gorzka czekolada. Czarna:  wiórki kokosowe, żurawina suszona i kandyzowana (żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy), orzechy arachidowe i miazga arachidowa, ksylitol, siemię lniane 11,2%, cynamon, przyprawa korzenna. Masa netto: 100g Wartości odżywcze: Orzeszek: 100g/476,25 kcal(...)bardziej suche, z trudem odrywają się od siebie. Zapach jaki do nas dociera to przede wszystkim kokos i orzeszki. W smaku od razu czuć prażone, wręcz nieco przypalone wiórki kokosowe oraz orzechy. Lekki kwasek żurawiny fajnie urozmaica całość ale cynamonu i przypraw korzennych mogłoby być zdecydowanie więcej (jednak my cynamon zjadamy kilogramami więc to nasze do bólu subiektywne odczucie ;). Połączenie

Candy Pandas
Czekolada Raw z konopią i kakao / cynamonem - Pana Chocolate 106

Rebel Kitchen .  Nazwa: Czekolada Raw z konopią i kakao / cynamonem Firma: Pana Chocolate Skład: Konopia i kakao: kakao 53% (masło kakaowe i kakao w proszku), ziarna wanilii*, nektar kokosowy*, kokosowy olej*, konopie* 17% (nasiona i proszek), cynamon*, sól himalajska*. Cynamon: 60% kakao* (masło kakaowe, kakao w proszku) olej kokosowy*, ciemny syrop z agawy*, karob*, olejek cynamonowy* 1%, cynamon*, sól

Candy Pandas
Burak + maliny + mleko kokosowe = różowe koktajLOVE 114

Burak + maliny + mleko kokosowe = różowe koktajLOVE 😍 Genialne połączenie w hipnotyzującym, cudownie różowym kolorze i jeszcze lepszym smaku, które- przy okazji- zapewnia porządną dawkę witamin! Hmmm, zachęcająco wygląda (można go jeść oczami, prawda?!), znakomicie smakuje, a do tego mega zdrowe- więc czego chcieć więcej?! No tylko... kolejnej porcji! 😜 I czasami nie rezygnujcie z dodatku cukru, bo to on potęguje smak buraka(...)sprawia, że koktajl jest po prostu... jeszcze pyszniejszy! 😋 Z resztą pamiętajcie- cukier użyty z głową i umiarem na pewno nie zaszkodzi! 3-4 porcje, około 800 ml: * mleko kokosowe- 400 ml * maliny- 250 g * surowy burak- 1 mały, około 150 g * cukier BIAŁY DIAMANT - 3 czubate łyżki * cukier waniliowy- 2 łyżeczki * sok z cytryny- 1 łyżeczka Buraka obrać ze skórki

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto z truskawkami i kruszonką migdałową 107

masła 42 g drożdży 125 ml letniego mleka Nadzienie: 500 ml mleka 250 g cukru 1 torebka budyniu waniliowego 125 g żurawiny 100 g posiekanych migdałów 250 g wiórków kokosowych 100 g mąki 1 jajko 125 g masła 50 g śmietany 18%   Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę na ciasto wraz z cukrem , szczyptą soli , cukrem waniliowym, skórką z cytryny(...)pieczenia i odstawić na następne 30 minut do wyrośnięcia. Nadzienie: Ugotować budyń z mleka i 80 g cukru i ostudzić.  Żurawinę wraz z migdałami i połową wiórków kokosowych, dodać do budyniu. Tak powstałą masę wykładamy na ciasto drożdżowe. Umyte i pokrojone truskawki układamy na masie. Kruszonka migdałowa Resztę cukru ok. 170 g wraz z resztą wiórków kokosowych , mąką, jajkiem

Różne smaki w kuchni