kokosowe - 19941 przepisów (strona:335/1330)

Ciasto rafaello na krakersach 116

zabawa smakiem. Śmiało można powiedzieć, że nasza kuchnia to Fusion cuisine. Składniki 2 paczki solonych krakersów 1 l mleka 2 budynie waniliowe 200 g cukru 400 g wiórek kokosowych 200 g margaryny     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Budynie i cukier gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy. Do miski wrzucamy posiekaną margarynę, miksując stopniowo(...)dodajemy budyń i wiórki kokosowe (300g). W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa. Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Czekoladowa tarta z nutką mięty 127

Miśce. Tu się nie ma co rozpisywać, bo jak jest tyle czekolady to wiadomo, że jest pyszne. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 tabliczek gorzkiej czekolady 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 1-2 łyżki kropli miętowych (tak, tak , tych na żołądek) lub likieru miętowego garść świeżej męty do dekoracji Przygotowanie: formę do pieczenia (do tart, lub zwykłą tortownice(...)średnicy 26 cm) wylep ciastem francuskim, obciąż dno np. fasolą i upiecz w temp. 190-200 C przez 20-25 minut. Wystudź W garnku/rondelku podgrzej mleko kokosowe ale nie gotuj. Zdejmij z ognia po czym dodaj pokruszoną czekoladę. Po kilku minutach wymieszaj. Do mieszanki czekoladowej dodaj olej kokosowy i mieszaj aż do jego całkowitego rozpuszczenia. Do powstałej masy dodaj

greenscarf
Kokosowo-pomarańczowe kulki (bez glutenu, cukru, paleo) 121

tropikalnym akcentem kokosa? Brzmi zachęcająco? Te pyszne kokosowo-pomarańczowe kulki są proste w przygotowaniu i mogą stanowić pyszną przekąskę. Składniki: 1 ½ szklanki orzechów nerkowca 1 ½ szklanki wiórków lub płatków kokosowych (trochę zostawiamy na obtoczenie kulek) ½ pomarańczy 3 łyżki oleju kokosowego wanilia szczypta soli Przygotowanie: Skórkę z pomarańczy ścieramy na drobnej tarce, resztę owocu obieramy i wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe(...)składniki do blendera i blendujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do zamrażarki na min 2h lub na całą noc. Gotowe Smacznego! Artykuł Kokosowo-pomarańczowe kulki (bez glutenu, cukru, paleo) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Ciasto bananowe bez mąki, cukru i tłuszczu 352

Ciasto bananowe Składniki: Banany - 3 sztuki Jajko - 1 sztuka Białko jaja - 2 sztuki Płatki owsiane - 120g Wiórki kokosowe - 120g Jogurt naturalny - 150g Orzechy włoskie - 100g Pestki dyni - 50g Miód - 1/2 szklanki Cynamon - 2 łyżeczki Imbir suszony - 1/2 łyżeczki Soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki Wykonanie:   Płatki owsiane zmiksować z połową wiórek kokosowych. Wymieszać z imbirem, cynamonem i sodą oczyszczoną. Banany zmiksować(...)jajkiem, jogurtem i miodem. Następnie ubić na sztywno pianę z białek wymieszać delikatnie z mokrymi i suchymi składnikami. Na koniec dodać do ciasta posiekane orzechy, pestki dyni i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i przełożyć do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
Marchewkowa pieczona owsianka 247

owsianych bezglutenowych 3 małe marchewki starte na grubych oczkach łyżka cynamonu 2 łyżki suszonej żurawiny łyżeczka proszku do pieczenia szczypta mielonj gałki muszkatołowej 2 łyżki ksylitolu 180 ml mleczka kokosowego 100 ml gorącej wody 2 łyżki mielonego siemienia lnianego szczypta soli orzechowy top: 25 g orzrchów włoskich 25 g nerkowców łyżka roztopionego oleju kokosowego 2 łyżki syropu klonowego dodatkowo(...)pomarańcze Wszystkie składniki na owsiankę mieszamy i wykładamy do natłuszczonej formy do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na owsiankę wykładamy orzechy wymieszane z syropem klonowym i olejem kokosowym. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut. Owsiankę podałam z twarożkiem i pomarańczami. Smacznego :) Artykuł Marchewkowa pieczona owsianka pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Kokosowe sernikobrownie czyli poWeekendowe Łakocie odc.152 183

jedyne z czterech ciast jakie upiekłam, którego nie został nawet okruszek!!! Masa serowa rewelacyjnie równoważy słodki, czekoladowy spód, pozostaje bowiem lekko kwaskowa.  POLECAM nie tylko na święta oczywiście! Kokosowe sernikobrownie brownie: 100 g gorzkiej czekolady 75 g masła 2 jajka 70 g cukru 1 łyżka kakao 65 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa(...)kremowego serka (typu Almette lub Turek) 50 g jogurtu greckiego 1 jajko 45 g cukru pudru 35 g wiórków kokosowych Czekoladę łamiemy na kawałki i z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, a następnie wlewamy do nich czekoladę z masłem, cały czas ubijając. Do masy czekoladowej wsypujemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasztet warzywny z kaszą jaglaną i żurawiną 184

samo dobry. Tym razem z kaszy jaglanej, z dodatkiem żurawiny i słonecznika.   Pasztet warzywny z kaszą jaglaną i żurawiną 200g kaszy jaglanej 50g słonecznika 7 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego 2 cebule 1 ząbek czosnku 50g selera 1 marchewka 1 pietruszka 2 łyżeczki majeranku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren czarnego pieprzu 2 łyżeczki soli ⅓ łyżeczki gałki(...)liśćmi laurowymi. Gdy woda wyparuje zdejmujemy z gazu. W czasie gdy gotuje się kasza, obieramy i kroimy (w dużą kostkę lub plasterki) wszystkie warzywa. W osobnym garnku rozgrzewamy olej kokosowy. Gdy garnek jest już nagrzany, wrzucamy cebulę i smażymy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy resztę warzyw. Z ugotowanej kaszy wyciągamy ziele angielskie, pieprz i liście laurowe i przekładamy

Fill The Bowl
Ciasto czekoladowe z migdałami (bez glutenu paleo) 109

staje się tradycją, jest mega proste do przygotowania co jest cennym atutem świątecznego przepisu – im mniej czasu w kuchni, tym lepiej! Składniki: 2 dojrzałe awokado 3 łyżki śmietanki kokosowej laska wanilii 4 łyżki miodu ⅓ szklanki oleju koksowego 2 jajka ½ szklanki lekko zmielonych migdałów ⅓ szklanki kakao 2 szklanki mąki migdałowej szczypta soli łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka soku z cytryny gorzka(...)czekolada Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W blenderze miksujemy: obrane awokado, jajka, olej kokosowy, wanilię, śmietanę, sok oraz miód i czekamy na moment otrzymania jednolitej masy. W misce mieszamy kolejno mąkę, migdały, sól, sodę oraz pokrojoną czekoladę. Potem delikatnie mieszamy zawartość obu naczyń ze sobą. Wylewamy do formy na ciasto (u mnie 20x10cm ) i p ieczemy około

PaleoLife
Babka drożdżowa z rodzynkami 152

dlatego, że można je robić bez dodatku mleka czy białek jaja. Ta babka właśnie taka jest - idealna dla alergików, bez mleka, masła, białka jajka, z dodatkiem żółtek i oleju kokosowego. Niesamowicie miękka, z dużą ilością rodzynek, po prostu pycha. Polana lukrem cytrynowym, posypana dekoracyjną posypką (dzieci wybierały kolor posypki) i skórką otartą z cytryny. Smakuje tak samo jak babka drożdżowa(...)drożdży 3 żółtka (dla niealergików - 2 całe jaja) 0,5 kg. mąki 200 ml. wody (dla niealergików - mleko) 0,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżka miękkiego oleju kokosowego (dla niealergików 50 g. roztopionego masła) 150 g. rodzynek Lukier cytrynowy: 0,5 szklanki cukru pudru sok z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zaczyn: Drożdże pokruszyć, dodać 1 łyżeczkę cukru i rozgnieść

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto "Popapraniec" 126

Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia różnego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i masy budyniowej. Do przygotowania ciasta należy przygotować: 5 jajek 1 szkl. mąki  1 szkl. cukru 1/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. maku 1/2 szkl. wiórków kokosowych(...)dodawaj po jednym żółtku, łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do trzeciej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj. Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z kakao. masa z makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temp. 180 C ok. 45 min. i ostudż

Różne smaki w kuchni
Ciasto z czerwonej fasoli 172

sami oceńcie :) Wymiary foremki: 31 cm Temp. pieczenia: 175C Czas pieczenia: 55-60 minut  Składniki : 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzale banany 4 jajka 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao 4 łyżki ksylitolu 2 łyzeczki proszku do pieczenia Polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu   Sposób przygotowania: Ciasto(...)rozgrzewamy do 175C , ciasto wylewamy do foremki o długości 31 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 55-60 minut. Polewa: W garnuszku na malutkim ogniu rozpuszczamy olej kokosowy, miód, kakao i wodę, cały czas mieszając Gdy składniki się rozpuszcza, zdejmujemy z ognia garnuszek i wylewamy gorącą polewę na wystudzone ciasto. Ciasto odstawiamy w zimne miejsce, aby polewa ładnie

Różne smaki w kuchni
Ciasto jogurtowo-orzechowe z truskawkami 188

Zimą zastąpcie je bananami, jabłkami, pomarańczami lub dowolnymi ulubionymi - ciasto naprawdę jest wdzięczne i zasmakuje z każdym owocem. Uwierzcie:) I jeszcze jedno: do ciasta dodałam orzechy i wiórki kokosowe - tu też dowolność, takie ciasto będzie smakować z tartymi migdałami, nerkowcami, suszonymi owocami, makiem, kakao, dowolnym zapachem do ciast. Widzicie ile pomysłów:) A więc sezonowe ciasto z truskawkami powstało w kilka(...)chwil. Dodałam do niego tarte orzechy włoskie, wiórki kokosowe, które dodatkowo wzbogaciły aromat ciasta. Orzechy włoskie zawierają biotynę, czyli witaminę B7, która zawiera cząstki siarki poprawiające kondycję naszych włosów, wzmacniają je - samo zdrowie, nie tylko pyszne kuszące truskawki w naszym cieście. Ciasto jest przepyszne, aromatyczne, delikatne, puszyste (i łatwe w przygotowaniu) - musicie je przygotować w domu

Zasmakuj Kuchni
Owsiane ciasteczka z marchewką i czekoladą 92

Pyszne, zdrowe i bezglutenowe ciasteczka owsiane z dodatkiem marchewki i czekolady kokosowej. Jakiś czas temu zorganizowałam na Instagramie szybką zabawę z nagrodą —>KLIK. Nie ma to jak jadalne prezenty, więc postanowiłam upiec owsiane ciasteczka. Na moje szczęście nie wszystkie zmieściły się do słoika, więc i ja miałam coś słodkiego do kawy ;) Wyszły pyszne i mam nadzieję, że smakowały(...)obdarowanym :) 100 g płatków owsianych bezglutenowych 100 g mąki owsianej bezglutenowej łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia spora szczypta soli jajko 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 4 łyżki syropu klonowego 50 g startej drobno marchewki 50 g suszonej żurawiny 2-3 kostki posiekanej czekolady kokosowej Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Składniki mieszamy w misce, najlepiej za pomocą widelca. Z ciasta

Mienta blog
Cykl wielkanocny: Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) 115

SKŁADNIKI Babka kokosowa 200 g m ą ki kokosowej 200 g m ą ki ryżowej 200 g masła  100 g cukru 2 jajka 1 żółtko 1 laska wanilii 16 g proszku do pieczenia 100 ml mleka Krem stracciatella 250 g serka philadelphia 50 g śmietany 50 g cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady **** INGREDIENTI Ciambella(...)cioccolato fondente PRZYGOTOWANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy 2 jaja, 1 żółtko i mleko. Całość ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kokosową, mąkę ryżową, proszek do pieczenia i ziarna z laski wanilii. Ciasto mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę do pieczenia o średnicy 24 cm smarujemy masłem i oprószamy

La grande e la piccola cuoca