kokosowe - 19941 przepisów (strona:209/1330)

Wegańska sałatka owocowa z galaretką, krówkami i kremem orzechowo - kakaowym 119

super słodycze, wiele miesięcy pracowano nad ich recepturami i dało im się stworzyć słodycze, które są wyjątkowo smaczne i jednocześnie oparte na wyjątkowych surowcach, bo stworzone na bazie ekologicznego kokosowego mleka i cukru.Produkty super krówki nie powstają na bazie mleka. Dziś powstała u mnie pyszna sałatka. Sałatka pachnąca słońcem i wakacjami. Mocno owocowa z dodatkiem prawdziwej energii w postaci krówek(...)siedzi jest ekologiczne i power, który dają, działa na dłużej! Można się nią zajadać bez wyrzeczeń. I o to nam własnie chodzi. Dlaczego są takie wyjątkowe? 1/ Zawierają cukier kokosowy, który ma najwięcej minerałów i witamin wśród wszystkich rodzajów cukru. 2/ Ze względu na zastosowanie naturalnych, minimalnie przetworzonych surowców, są cennym źródłem składników mineralnych. 3/ Nie mają w sobie mleka

Z Kuchni Do Kuchni
Zielony koktajl z jarmużem, bananem i awokado 130

koktajle. Najczęściej przygotowuje je z bananem, który świetnie zastępuje cukier oraz awokado, dzięki któremu koktajl jest bardzo delikatny i kremowy. Tym razem dodałem także wielką garść jarmużu oraz wodę kokosową, która ma niesamowity skład (magnez, potas, wapń, fosfor, witaminy B1, B2, B3, B5, B6, C). Co ciekawe woda kokosowa to idealny napój na kaca, dzięki temu, że świetnie nawadnia organizm(...)podanych składników otrzymujemy około 400-450 ml koktajlu. Jeżeli lubicie bardziej słodkie wersje koktajlów można dodać jeszcze jednego banana lub dosłodzić go miodem. Składniki 330 ml wody kokosowej 1 banan 1 awokado 1 solidna garść jarmużu Przygotowanie Obierz banana i awokado. Wrzuć wszystkie składniki do blendera i dokładnie zmiksuj

Programista w kuchni
Pudding chia z mleczkiem kokosowym, musem z malin, borówkami i kiwi 136

idealny deser na gorące dni. Ten pudding chia jest pełen składników odżywczych, smaczny i nietuczący :-). I bez dodatku cukru, co ważne dla dbających o linię :-) Pudding chia z mleczkiem kokosowym, musem z malin, borówkami i kiwi Składniki na 2 duże porcje (lub 3 mniejsze): 1 puszka gęstego mleka kokosowego 4 płaskie łyżki nasion chia borówki kiwi garść malin Wykonanie: Mleko(...)kokosowe przekładamy do miski - w całości, zarówno gęstą część jak i wodę. Dokładnie rozbijamy całość trzepaczką lub lepiej "miotełką" do piany. Dodajemy nasiona chia i mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, im dłużej tym lepiej. Nasionka po napęcznieniu lepiej smakują i lepiej się prezentują :-) W czasie gdy masa gęstnieje, kroimy drobniutko kiwi. Maliny blendujemy na gładką masę

Marta próbuje
Tort z mango i limonki (bez glutenu) 128

każdy składnik możecie wymienić i skomponować swój ulubiony zestaw. Traktujcie to jako inspirację i dobrze się przy tym bawcie! Składniki: Spód: 1 szklanka migdałów ½ szklanki daktyli 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli Warstwa pierwsza – mango i limonka: 1 ½ szklanki orzechów nerkowca (namoczonych w wodzie przez całą noc) 3 łyżki śmietanki kokosowej 1 ½ szklanki mango 2 łyżki miodu 3 łyżki(...)oleju kokosowego soki z limonki Warstwa druga – banany i chia: 2 zamrożone banany 3 łyżki śmietanki kokosowej 1 łyżka chia 3 łyżki oleju koko Przygotowanie: Spód: Blednujemy wszystkie składniki i rozkładamy cienką warstwę w formie o wielkości 18cm, odkładamy do zamrażarki. Warstwa mango i limonka: Znów wszystkie składniki blendujemy (orzechy odsączamy) i wylewamy na wcześniej przygotowany spód tortu. Odkładamy

PaleoLife
Letnie ciasto cytrynowo-kokosowe ze świeżymi owocami 117

owocami to idealna przekąska do popołudniowej kawy na balkonie czy tarasie. Wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki i orzeźwiający. W sam raz na letni, zdrowy deser letnie ciasto cytrynowo-kokosowe 2017-07-21 14:52:06 Porcje 10 Oceń Zapisz przepis Drukuj mokre 120 ml soku z cytryny skórka starta z 3 cytryn 1 łyżka octu jabłkowego 190 g musu(...)jabłkowego niesłodzonego 60 ml oleju 150 g miodu suche 50 g mąki kokosowej 50 g mąki pełnoziarnistej pszennej 80 g zwykłej mąki pszennej (białej) 30 g wiórków kokosowych szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżeczki sody oczyszczonej Lukier 50 g ksylitolu zmielonego na puder 1,5 łyżki soku z cytryny Do przybrania owoce sezonowe Przygotowanie Zmiksuj wszystkie składniki mokre

Powiedz dietom nie
Mega czekoladowe ciastka z nadzieniem karmelowym 122

zostanie, ale nie przejmujcie się jest tak dobre, że można je wyjeść klasycznie łyżeczką prosto ze blendera Składniki na czekoladę (4-6 ciasteczek): 1 tabliczka gorzkiej czekolady, ⅓ szklanki mleka kokosowego (lub innego), ½ szklanki oleju koksowego. Składniki na nadzienie: ½ szklanki mango, ½ szklanki daktyli, ⅓ szklanki mleka kokosowego, ⅓ szklanki oleju kokosowego, szczypta soli. Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu i ostygnięciu(...)dodajemy do niej mleko i olej kokosowy. Dobrze wszystko razem mieszamy. Wylewamy odrobinę czekoladowej masy na spód foremki do muffinek i odkładamy do zamrażarki, aby stwardniało. Pozostałą część masy zostawiamy na wierzchnią warstwę ciastek. Następnie przygotowujemy nadzienie. Blendujemy wszystkie składniki, aż uzyskamy jednolitą formę. Odkładamy na chwilę do lodówki, aby też zrobiło się bardziej gęste i łatwiej nakładało się

PaleoLife
Kokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocami, bez pieczenia (Crostata di cocco con crema al cioccolato e frutta fresca senza c 94

Kokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocami świetnie sprawdza si ę  latem, w czasie upałów, ponieważ nie wymaga pieczenia.   Tart ę  przygotowałam na spodzie z ciasteczek i oleju kokosowego, który znakomicie komponuje si ę  z delikatnym kremem czekoladowym i du ż ą  ilością świeżych owoców.  Smacznego! **** La crostata di cocco con crema(...)biscotti e olio di cocco, viene poi farcita e decorata con della crema al cioccolato e della frutta fresca. Buon appetito! SKŁADNIKI Tarta 200 g ciasteczek 70 g oleju kokosowego ( możemy zastąpić masłem w takiej samej proporcji) Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 125 g śmietany 35 g masła Dekoracja biała i czerwona porzeczka borówki jeżyny brzoskwinie listki mięty **** INGREDIENTI

La grande e la piccola cuoca
Mrożony mus bananowy z rodzynkami 129

banana? Wiele, choćby szybkie lody, wystarczy pokroić owoc na kawałki i zamrozić. Później już tylko zmiksować w blenderze i błyskawiczne lody bananowe gotowe. Dla podkręcenia smaku można dodać mleczko kokosowe czy syrop klonowy.  Dzisiaj jednak proponuję Wam szybki deser, który przygotowuję, gdy mamy ochotę na coś zdrowego, słodkiego i jednocześnie chłodzącego!  Czy jest przepis, który spełni te wszystkie(...)wymagania? Tak, oczywiście. Składa się z banana, cukru kokosowego i rodzynek, które pasują do banana znakomicie. Odrobina cierpliwości i deser na lato gotowy. Jestem przekonana, że dzieci pokochają taką wersję banana! To do dzieła! Mrożony mus bananowy z rodzynkami / 2 małe porcje Składniki: 1 banan 2 szczypty cukru kokosowego 2 łyżeczki rodzynek Przygotowanie: Banana obieramy ze skórki. Dzielimy na kawałki

Moja smaczna kuchnia
Dietetyczny snickers bez pieczenia 182

kalorycznych ciast czy batonów. Przygotowałam dietetycznego snickersa bez pieczenia. W smaku jest identyczny jak oryginalny! Składniki: Warstwa I 40 szt (200g) daktyli 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Warstwa II 1 torebka kaszy jaglanej + 2 szklanki wody 10 tabletek słodziku Warstwa III 200g orzechów ziemnych 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu Polewa: 3 łyżki kakao(...)karobu 2 łyżki oleju kokosowego Sposób przygotowania: Warstwa I Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Po upływie czasu odlewamy wodę dodajemy masło orzechowe i olej kokosowy. Całość dokładnie blendujemy na gładką masę. Masę przekładamy do formy. Wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Warstwa II Do wrzącej wody wrzucamy słodzik. Następnie torebkę kaszy jaglanej. Gotujemy, aż do wchłonięcia

Truskawkowa Fiesta
Ulubiony obiad moich dzieci 139

sosie pomidorowym z warzywami składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 1/2 szklanki suchego ryżu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól do smaku 1 łyżeczka koperku olej kokosowy do smażenia sos z warzywami: 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 marchewki 1 cukinia mała puszka kukurydzy 1 opakowanie pomidorów krojonych 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii szczypta kurkumy sól, pieprz(...)wykonanie: Przygotowujemy pulpeciki. Na początek obieramy i siekamy cebulkę, którą krótko podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Cebulka ma się zeszklić. Dodajemy ją do mielonego mięsa. Dokładamy też surowy ryż oraz wszystkie przyprawy. Wyrabiamy mięso, formujemy z niego małe kulki, wielkości orzecha włoskiego lub nieco większe. Obsmażamy je z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym i odstawiamy. Na 1 łyżce oleju

Przysmaki Karolki
Ciasto makowo-kokosowe 244

składniki w temperaturze pokojowej)(22x30): 6 jajek szczypta soli 125g drobnego cukru 150g całego maku 150g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego (500ml) - dokładnie wymieszać 3 żółtka (2 żółtka) 2 jajka (1 jajko) 200g cukru 4 łyżki mąki pszennej (3 łyżki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (1 1/2 łyżki) 400g masła w temperaturze(...)temp. 180*C przez 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem: Żółtka i jajka utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodać 1/2 szklanki mleka kokosowego i obie mąki. Dobrze zmiksować, aby nie było grudek. Pozostałe mleko kokosowe zagotować w garnuszku, masę jajeczną przelać do gotującego się mleka i cały czas mieszając ugotować budyń. Garnuszek przykryć folią

Malinowo w kuchni
Batony – Dobra Kaloria (Kubara) 925

chrupki zbożowe (mąka kukurydziana, mąka ryżowa), orzechy nerkowca (15%), kakao (1,9%). Może zawierać kawałki pestek owoców. Błękitny - kokos&orzech: Daktyle, chrupki zbożowe (mąka kukurydziana, mąka ryżowa), wiórki kokosowe, orzechy nerkowca (5,8%), orzeszki ziemne (3,9%). Może zawierać kawałki pestek owoców. Czerwony - jabłko&cynamon: Daktyle, chrupki zbożowe (mąka kukurydziana, mąka ryżowa), jabłka suszone (12%), orzechy nerkowca, rodzynki(...)sprawiają, że jest co porządnie przegryźć. Błękitny - kokos&orzech: Na następny dzień z jeszcze większą ochotą wybrałyśmy dwa kolejne batoniki do degustacji. Po błękitnym opakowaniu spodziewałyśmy się intensywnych kokosowych smaków szczególnie, że już sam zapach był obłędnie kokosowy. Jakby zanurzyć noc w torebce z wiórkami i wdychać, i wdychać, i wdychać :) Ta wersja jest bardziej krucha od poprzedników

Candy Pandas
Orkiszowo-żytnie bułeczki pandy z czekoladowym nadzieniem (bez laktozy, cukru białego) 95

9szt): -190g mąki orkiszowej typ 700 -100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej -150g mąki żytniej pełnoziarnistej -7g suchych drożdży -200ml napoju roślinnego (u nas mieszanka ryżowo-kokosowa) -60g oleju kokosowego -80g cukru kokosowego -2 jajka -2 kapsułki po 200mg węgla aptecznego Dodatkowo -krem orzechowo-czekoladowy (u nas alce nero ) -jogurt grecki lub lukier (do namalowania(...)mąki i suche drożdże dokładnie razem wymieszać, w osobną małą miseczkę odłożyć dwie czubate łyżki tej mieszanki i dodać węgiel z dwóch kapsułek. Napój roślinny, olej  i cukier kokosowy roztopić razem. Do suchych składników w dużej misce dodać rozbełtane jajka (odrobinkę zostawić). Roztwór z napoju, oleju i cukru wlać ok 3-4 łyżki do mniejszej miseczki i wymieszać

Candy Pandas
Crunchy bez cukru białego, owoce leśne/czekoladowo-orzechowe - Tilo's 142

tłuszcz roślinny, substancje słodzące (izomalt, glikozydy stewiolowe), 3,5% liofilizowane owoce leśne (truskawka, malina, jagody), otrębowe pałeczki (otręby pszeniczne, daktyle, rodzynki), otręby owsiane, 2,8% mąka owsiana pełnoziarnista, wiórki kokosowe, przyprawy, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodowy, antyoksydant (ekstrakt tokoferolu). Crunchy czekoladowo-orzechowe: 47% pełnoziarniste płatki owsiane, błonnik (polidekstroza, dekstryna, inulina), chrupki otrębowe (otręby pszenne, mąka pszeniczna, mąka ryżowa, otręby owsiane(...)masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa), otrębowe pałeczki (otręby pszeniczne, daktyle, rodzynki), tłuszcz roślinny, substancje słodzące (izomalt, glikozydy stewiolowe), 4% orzechy laskowe, otręby owsiane, 2,5% mąka owsiana pełnoziarnista, wiórki kokosowe, przyprawy, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodowy, antyoksydant (ekstrakt tokoferolu). Masa netto: 300g Wartości odżywcze:  100g/ 401 kcal, tłuszcz – 15,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,2g, węglowodany

Candy Pandas
Korzenny jagielnik bez pieczenia (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 105

suchej kaszy jaglanej -300ml napoju roślinnego (u nas pół na pół ryżowe i migdałowe) lub mleko -ksylitol -3 łyżki masła orzechowego -cynamon + przyprawa korzenna -3 łyżki śmietanki kokosowej + 4 łyżki śmietanki kokosowej (do pokrycia) lub jogurt typu greckiego Dodatkowo Ciasteczka korzenne z tego przepisu (lub inne wasze ulubione ciasteczka) Pralinki orzechowe z tego przepisu Kilka kostek gorzkiej i opcjonalnie(...)napoju i będzie jeszcze bardziej miękka. Gdy tak się stanie, odkryć garnek i poczekać aż odparuje. Następnie dodać masło orzechowe i 3 łyżki śmietanki powstałej ze schłodzonej puszki mleka kokosowego (stałą część) i całość zmiksować ręcznym blenderem na gładką masę. Okrągłą formę wyłożyć na dnie papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Wyłożyć jedną część korzennej masy, ułożyć ciasteczka, część masy

Candy Pandas