Facebooku i przypnij pina na Pintereście ! :) Bezglutenowe gofry Drukuj Porcje: 6 sztuk Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 średniej wielkości jajka od kur z wolnego wybiegu 160ml wegańskiej maślanki kokosowej (tu znajdziesz prosty 3-składnikowy przepis) 160g mąki ryżowej 50g mąki z tapioki 40g mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1/4 łyżeczki soli(...)łyżki ksylitolu 2 łyżki rozpuszczonego i ostudzonego masła klarowanego lub oleju kokosowego Przygotowanie 1 Jajka roztrzepuję widelcem. 2 Do jajek dodaję maślankę. 3 Mąki przesiewam do osobnej, dużej miski. 4 Do mieszanki mąk dodaję proszek do pieczenia, sodę, sól, ksylitol i mieszam dokładnie. 5 Powoli, cały czas mieszając trzepaczką lub blenderem ręcznym, dodaję mokre składniki do suchych i mieszam
Book of spellskopiasta szklanka ugotowanej kaszy jaglanej | a glass of cooked millet (ca. 180g) 3 łyżki kakao | 3 tablespoons of cocoa 2 łyżki oleju kokosowego bezzapachowego dostępnego np w Rossmann | 2 tablespoons of non-aromatic coconut oil 12 szt. suszonych daktyli, np. Bakalland | 12 pcs of dried dactyles(...)łyżki miodu | 1,5 tablespoon of honey 2 łyżki kakao wymieszane z 4 łyżkami wiórków kokosowych do obtoczenia | mix of 2 tablespoons of cocoa + 4 tablespoons of desiccated coconut for rolling the balls in PRZYGOTOWANIE 1. Przestudzoną kaszę, olej kokosowy, daktyle, kakao i miód włóż do miski
Better Life By Auntie Jutego radzę zacząć, podczas gdy spód będzie się piekł robicie resztę. 300 g gorzkiej czekolady 1 duży banan 200 ml delikatnego oleju roślinnego lub 170 g oleju kokosowego (wtedy ciasto będzie twardsze) 150 g cukru 130 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z olejem. Zblenduj banana z cukrem na puszystą masę. Połącz(...)wczorajsze z makiem. Widzicie te dziurki? Tak właśnie Miśka sprawdzała jakość! Wystudź ciasto. Składniki na 2 warstwę czyli krem waniliowy: 1 kostka naturalnego tofu 180-200 g puszka mleka kokosowego 400 ml sok z połowy cytryny 4 czubate łyżki cukru waniliowego, najlepiej domowej roboty, lub łyżeczka ekstraktu waniliowego czy też pasy + 4 łyżki cukru 20 g agaru, czyli wegańskiej żelatyny
greenscarfrównie szybko, co mi, tego roku! Śliwek wokół nas pełno, wykorzystajmy je więc, i upieczmy sobie pyszne, niskokaloryczne ciasto z nimi w roli głównej! Jeżeli jedliście już bezglutenowe ciasto kokosowe z borówkami FIT, ta wersja również Was zachwyci! Lekkie, wilgotne i niesamowicie smaczne! Zapraszam do wypróbowania! Ciasto dzielimy na 12 porcji, jedna to ok. 109kcal! Składniki: – 6 jajek – 50g mąki(...)kokosowej – 40ml oleju rzepakowego – 2 łyżki ciekłego miodu – 2 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – kilka śliwek przekrojonych na połówki, bez pestek *opcjonalnie: cukier puder/ksylitol w pudrze do obsypania Jajka ubijamy wraz z miodem na dość puszystą masę, w trakcie ubijania powoli dolewamy olej. Mąkę, wiórki i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą i dosypujemy
Be Fit Be Strongprzygotowaniu, sycące i bardzo smaczne. Jaglane brownie ze śliwkami przepis na keksówkę o długości 16 cm 100 g kaszy jaglanej 50 g serka mascarpone banan 40 g mąki kokosowej pół łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie bezglutenowy) jajko 50 g czekośliwki – (Czekośliwka, czyli powidła śliwkowe a’la nutella ) pół łyżeczki cynamonu (płaskiej) 30 g odżywki białkowej o smaku(...)kokosowym (można pominąć, wtedy dajemy więcej mąki kokosowej) śliwki 3 kostki gorzkiej czekolady Kaszę jaglaną przełóż na sito, opłucz zimną wodą, a następnie ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Gdy będzie już miękka odstaw ją do przestygnięcia. Następnie do misy blendera przełóż kaszę, serek mascarpone, mąkę kokosową, odżywkę białkową, proszek do pieczenia, cynamon, powidła i banana pokrojonego na małe kawałki. Całość
365 dni dookoła kuchnispływa z łyżeczki. Krem jest ekologiczny, bezglutenowy, wegański, bez zbędnych ulepszaczy. Źródło błonnika pokarmowego, magnezu i potasu, W jego składzie znajdziecie takie składniki jak: - cukier kokosowy - mleko kokosowe w proszku - pasta z orzechów kokosowych 12% - olej słonecznikowy - błonnik z akacji - olej(...)kokosowy - proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu 5% Z czystym sumieniem polecam wszystkim kremy Super Krówka . Na stronie producenta znajdziecie jeszcze 3 inne warianty smakowe
Zrób to smaczniezmienia to faktu, iż uwielbiam je piec a potem dekorować :) A co do samych babeczek - wierzę, że posmakują każdemu, no może poza tymi, którzy nie cierpią wiórków kokosowych ( są one dodatkiem do ciasta ) ;) Środek każdej babeczki skrywa budyń waniliowy, a wierzch udekorowany jest pysznym malinowym kremem, na bazie frużeliny malinowej i serka mascarpone, który nie spływa i zachowuje wyciskany wzorek(...)mogą stanowić fajn ą alternatywę dla urodzinowego tortu :) Składniki na około 12 babeczek: 120 g mąki pszennej 3 duże jajka 150 g masła 100 g cukru 60 g wiórków kokosowych 2 łyżeczki likieru kokosowego ( w razie braku można dodać ekstraktu z wanilii ) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem malinowy: 250 g malin, świeżych lub mrożonych około 5 łyżek
Opowieści z piekarnikaWitajcie, aby osłodzić początek tygodnia zapraszam na kolejne zdrowe słodkości. Dzisiaj przed Wami czekoladki z kokosowym nadzieniem. Do ich przygotowania potrzebne są cztery składniki i odrobina czasu. Z zewnątrz krucha otoczka a wewnątrz delikatne i miękkie nadzienie. Uwierzcie mi, że są na prawdę przepyszne! Do przygotowania czekoladek użyłam silikonowych foremek do babeczek, dlatego też wyszły mi dość sporych rozmiarów(...)Składniki: - 100 g gorzkiej czekolady - 150g jogurtu greckiego bardzo gęstego - 10 g wiórek kokosowych - 2 łyżeczki cukru lub słodzika Wykonanie W kąpieli wodnej roztapiamy połowę czekolady. Następnie smarujemy nią dno oraz do 1/3 wysokości foremki. Odstawiamy do lodówki na około godzinę. W między czasie jogurt grecki mieszamy z cukrem/ słodzikiem oraz wiórkami kokosowymi. Tak przygotowanym nadzieniem wykładamy nasze foremki
Health-Fit-Liferóżnych potraw. Tym razem powstały z nich lody, które do tej pory robiłam zawsze z innych sezonowych owoców. Te z borówkami wyszły równie smaczne a dzięki bazie z mleczka kokosowego i awokado są kremowe a zarazem orzeźwiające. Składniki: 200 g śmietanki lub stałej części mleczka kokosowego 400 g miąższu z awokado 200 g borówek amerykańskich 100 g soku z cytryny(...)Borówki umyć, oczyścić z ogonków i gałązek a następnie zblendować. Do owoców dodać gęstą część mleczka kokosowego lub śmietankę oraz wydrążony miąższ z awokado i wyciśnięty sok z cytryny. Całość zmiksować na gładką masę. Lody najlepiej przełożyć do foremek. U nas najlepiej sprawdzają się te na patyku. Lody włożyć do zamrażalnika i w zależności od wielkości porcji mrozić
Ola la LCHFwersja murzynka na keksówkę i z obniżoną zawartością mąki. Zamiast części mąki jest fasola z puszki, która sprawia, że ciasto jest bardziej pożywne i smaczniejsze. Foremka jest podsypana wiórkami kokosowymi, więc na pewno ciasto nam nie przywrze do spodu. Czyli smak dzieciństwa, ale w zdrowszej wersji. Składniki: 4 jajka ¾ szklanki cukru pudru puszka czerwonej fasoli – odsączona 3 łyżki(...)kakao łyżka kawy zbożowej ćwierć łyżeczki cynamonu ¾ szklanki oleju rzepakowego płaska łyżeczka sody ¾ szklanki mąki pszennej forma do ciasta keksówka posmarowana olejem i podsypana 2 łyżkami wiórków kokosowych kupna polewa czekoladowa (opcjonalnie) Przepis na murzynka fasolowego z wiórkami kokosowymi Jajka utrzeć mikserem z cukrem, a następnie zmiksować z fasolą i olejem na gładką masę. Mąkę dokładnie wymieszać w misce
Ugotowane pozamiataneciasto marchewkowe to dlaczego nie placuszki? Są puszyste w środku i rumiane na zewnątrz. Zawarte w nich marchewki i mąka kokosowa nadają lekkiej, naturalnej słodyczy. Podczas smażenia, trzeba ostrożnie przewracać na drugą stronę aby ich nie uszkodzić. Polecam podawać z syropem klonowym, jednak sprawdzi się inny słodzik np. syrop z agawy czy miód. Placki marchewkowe porcja dla 1 osoby Składniki(...)małe marchewki 2 jajka 1 białko 3 łyżki mąki kokosowej kilka łyżek wody/mleka 1/2 łyżeczki sody olej kokosowy Przygotowanie: Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tartce. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Nabierać łyżką porcje ciasta i zmniejszyć ogień do minimum. Przykryć patelnię i smażyć około 5-6 min. Przewrócić na drugą stronę
JaglusiaCiasto kruche: 100 g mąki pszennej T500 Młyn Kopytowa 100 g mąki krupczatki 100 g masła zimnego 60 g ksylitolu 2 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa: 2 białka 100 g cukru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 400 g borówki amerykańskiej lub jagód Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite(...)ciasto. Formę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie wylepić dno ciastem. Nakłuć widelcem i równomiernie rozsypać borówki. Beza kokosowa: Białka ubić na sztywno dodawać porcjami cukier i ubijać do czasu aż cukier się rozpuści a beza będzie gładka i lśniąca. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać szpatułką. Masę równomiernie rozprowadzić po borówkach. Włożyć
Ala piecze i gotujeLubię ciasto kokosowe, a jeszcze bardziej lubię ciasto kokosowe z malinami. W momencie gdy dochodzi tu biała czekolada to ciasto kokosowe z malinami... The post Ciasto kokosowe z malinami i białą czekoladą appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comSkładniki na spód: 100 g ciastek kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego Masa tofurnikowa: 2 kostki tofu naturalnego tj. 2 x 180 g 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 i 1/4 szklanki mleka kokosowego /2 lub 3/4 szklanki cukru pudru lub syropu z agawy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki soku z cytryny otarta skórka z cytryny szczypta soli Polewa czekoladowa(...)gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru lub syropu z agawy 1/2 szklanki mleka kokosowego Przygotowanie : Wszystkie składniki na spód umieścić w blenderze i zmiksować na grube okruchy Na wyłożoną papierem tortownicę wysypać zmiksowane ciastka, docisnąć palcami i odstawić do lodówki Wszystkie składniki oprócz mleka umieścić w misce i ręcznym blenderem zmiksować na gładką masę, wtedy dodawać mleko i nadal miksować
Proste Potrawyspróbowała, przed otrzymaniem receptury, nie zrobiła bym go. Odstraszałby mnie dodatek czerstwych bułek do masy. Okazuje się, że masa bułkowa jest bardzo pyszna i dodanie do niej wiórków kokosowych nadaje jej doskonały smak. Wszyscy, którzy spróbowali to ciasto poprosili o przepis, więc szczerze zachęcam do wypróbowania:). Przepraszam za kiepskie zdjęcia ale w ferworze świątecznych przygotowań nie starczyło mi czasu(...)wody 1 łyżka oleju cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 2 małe czerstwe bułeczki 3 szkl mleka 0,5 szkl cukru cukier waniliowy 10 dag wiórków kokosowych 1,5 kostki masła dżem z czarnej porzeczki (użyłam jagodowego i czarną porzeczkę z nalewki) Posypka 1 łyżka masła 10 dag wiórków kokosowych 0,5 szkl cukru Białka ubić
Pieguskowa Kuchnia