Ciasto marcepanowo kokosowe z gruszkami

Ciasto marcepanowo kokosowe z gruszkami

Ciasto marcepanowo kokosowe z gruszkami

Pachnące ciasto marcepanowo kokosowe z gruszkami gotowanymi w białym winie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Za bogactwo smaków i aromatów zarówno w trakcie przygotowywania tego ciasta jak i po upieczeniu musicie je upiec. Składniki: 4 gruszki ( u mnie konferencja) 750 ml białego wytrawnego wina 1 laska cynamonu 1 laska wanilii 1 gwiazdka anyżu 5 łyżek cukru trzcinowego Ciasto: 3 jajka 80 g cukru szczypta soli 80 g margaryny lub masła 180 g mąki pszennej 70 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.