przynajmniej godzinę. DRUGIE MIEJSCE ZAJMUJĄ " Kokosowe leniwe " SKŁADNIKI: 250 g twarogu typu klinek 60-65 g mąki kokosowej Tropicai jajko dowolny aromat 2 łyżki cukru z kwiatu kokosa Tropicai 2 łyżki oleju kokosowego Tropicai dowolne owoce złoty syrop błonnikowy Sukrin do podania WYKONANIE: Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, aromat, cukier i jedną łyżkę oleju kokosowego
healthy dreamsktóre smakiem przenoszą w wakacyjne miesiące przypominając, jakie życie może być piękne. Właśnie dlatego mam dziś dla Was przepis na cherry curd - przepyszny wiśniowy krem, wzbogacony przeze mnie odrobiną kokosa. Jego zapach i smak pozwolą Wam oderwać się od rutyny, poprawią humor i zachwycą kumpelę, która wpadła na kawę. Cherry curd może spędzić w lodówce jakieś 2-3 tygodnie szczelnie
W poszukiwaniu inspiracjimoje wczorajsze śniadaniowe placuszki :) Składniki (całość około 370kcal): 2 jajka 10g wiórków kokosa 10g otrębów owsianych firmy Kupiec 80g dojrzałego banana 50g chudego twarogu Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na jednolitą masę odstawiamy ciasto na około 5 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej oliwą, na jeden placek około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtermin spożycia. W poszukiwaniu jakiegoś ciekawego przepisu, znalazłam tutaj przepis na kokosowe ucierane ciasto z jabłkami. Nie pożałowałam swojego wyboru bo ciasto wyszło wyśmienite. Wilgotne z wyczuwalnym posmakiem kokosa i jabłkami.. jednym słowem przepyszne. Polecam :-) Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: 200 g mąki pszennej 16 g cukru waniliowego 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na słodko lub wytrawnieżytnich zmielonych na mąkę 100g chudego twarogu 10g uprażonych wiórek kokosowych 10g orzechów włoskich 3/4 szklanki ciepłego mleka 0,5% łyżeczka kakao cynamon jakieś słodzidło wg. smaku kawałki kokosa i jagody goji firmy Skworcu do posypania Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy orzechy i wiórki, miksujemy chwilkę dodajemy płatki i miksując wlewamy pomału mleko wrzucamy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrozpuszczonego oleju kokosowego (jeśli nie masz użyj innego o neutralnym smaku, np. ryżowego, z pestek winogron lub słonecznikowego) Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (dobrej jakości, z dużą zawartością kokosa, minimum 80 %) schłodzone przez 1 dobę w lodówce 1 szklanka nerkowców namoczonych przez kilka godzin 1/3 szklanki zmielonego na puder ksylitolu 1 puszka brzoskwiń w syropie Do nasączenia: mieszanka
Roślinna - blog wegańskijestem mocno zaskoczona jego smakiem :) Zapraszam Was również do kreatywnej zabawy:) Potrzebne składniki na 1 szklankę koktajlu: 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 20 g tofu sok z kokosa (wychodzi ok. 1/3 szklanki) 0,5 szklanki mleka kokosowego 10 truskawek (u mnie mrożone) Przygotowanie: Wszystkie składki umieszczamy w misie kielichowego miksera i miksujemy :) http://kulinarnezapiskiolki.blogspot.com/2015/02/zapraszam-na-konkurs.html
Łycha smakówmróz a u mnie w kuchni upalne lato... Tropikalna tarta na delikatnym kruchym cieście, z przepysznym mocno kokosowym budyniem, puszystą kokosową śmietaną, soczystym mango, kwaskowym kiwi i chrupiącymi płatkami kokosa. Jeden kęs i choć na chwilę myślami jestem na rajskich wakacjach na jakiejś pięknej wyspie :-) Bardzo polecam! Składniki: Ciasto kruche: 225 g mąki pszennej 150 g masła 50 g cukru
maniapieczeniasuszonych daktyli. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a efekt jest smakowity. Daktyle można zastąpić innymi, ulubionymi suszonymi owocami, zachęcam jednak do spróbowania z daktylami, gdyż idealnie pasują do smaku kokosa. Składniki: (forma 33 cm x 23 cm) 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej (1 szklankę można zastąpić 1/2 szklanki mąki kokosowej) 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu
Kuchcik gotujeprzełożony masą budyniowo-cytrynową z kawałkami ananasa z puszki. Bardzo lekkie, orzeźwiające… trudno poprzestać na tylko jednym kawałku :) Dodatkowych walorów smakowych dodaje posypka z wiórków kokosowych (jeśli nie lubicie kokosa możecie zastąpić go np. płatkami migdałowymi). Przepis na to ciasto mam od mojej mamy. Cała nasza rodzina wprost za nim przepada :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka
MyCookBook.plKarpia najpierw obtoczyłyśmy ciastem naleśnikowym, a potem w panierce złożonej z wiórek kokosowych i maku. Smażyłyśmy na złoto z każdej strony. Efekt finalny był zaskakujący. Okazało się, że z kokosa i maku powstała pyszna chrupiąca panierka, która wspaniale kontrastowała ze smażoną rybą. Bardzo dziękuję markom Kikkoman i Tabasco za zaproszenie na te świąteczne i bardzo inspirujące warsztaty
Kulinarne przygody Gatityczekoladowych i kokosowych wiórek obsypujemy tort. Pierzynkę z wiórków- można delikatnie docisnąć dłonią, tak aby całość dobrze przyległa do tortu. Następnie usuwamy z patery nadmierną ilość czekolady i kokosa. Bitą śmietanę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką typu ‘zamknięta gwiazda’. Wykonujemy 6 śmietanowych zdobień- o kształcie małych kółeczek, wokół góry tortu i jedno na samym środku
Domowe Tortyamiętam, że jako dziecko nienawidziłam kokosa . Wszyscy w sklepiku bili się o draże z piratem o smaku kokosowym , tata kocha kokosanki oraz bounty, a kuzyn uwielbiał pić przez słomkę mleko kokosowe , prościutko z orzecha. Na całe szczęście, niechęć do tego cudownego owocu zmalała wraz z mijającymi latami. Teraz oddałabym wszystko za gałkę wegańskich lodów kokosowych , które jadłam latem
Pland based filleciasto warto nasączyć likierem Malibu (w wersji dla dorosłych), który jeszcze podkreśli kokosową nutę kremu lub wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Ciasto z pewnością zadowoli wszystkich entuzjastów kokosa oraz wypieków przekładanych masą maślaną :) Składniki: Ciasto makowe: 10 białek (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka suchego maku 125 g masła (lub margaryny
MyCookBook.plDzisiaj przepis na pyszne ciasto z ananasem i dodatkiem kokosa. Lekkie i winne w smaku, świetne na nadchodzące święta. Jeśli ktoś lubi ananasy (jak ja) to ciasto będzie idealne. Polecam serdecznie! Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem ananasowy: 4 żółtka 1 szklanka mleka 1 szklanka soku ananasowego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie