ugotowanej ciecierzycy 45 g mieszanki do wypieku niskowęglowodanowych babeczek proteinowych bez glutenu Dr. Almond szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej pół dużego banana łyżeczka cukru z kwiatu kokosa 2 jajka 1/2 płaskiej łyżeczki kamienia winnego lub bezglutenowego proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. Smażyć na rozgrzanej
Poranek na słodkogórskich 10 g nasion chia około 150 ml mleka kokosowego Joya 150 g bio tofu naturalnego Joya szczypta soli 1/3 łyżeczki mielonej wanilii 2 płaskie łyżki cukru z kwiatu kokosa garść malin + płatki migdałów poziomki domowy dżem borówkowy Płatki i nasiona chia zalać gorącym mlekiem do ich poziomu. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie wymieszać z cukrem, wanilią
Poranek na słodkopotrzeba czasu ani na chłodzenie ciasta, jak w przypadku ciasta kruchego, ani na jego wyrośnięcie, jak to jest z ciastem drożdżowym. Dodatek wiórków kokosowych nadaje ciastu zdecydowanego posmaku kokosa, a także znacznie wpływa na konsystencję wypieku. Jeśli nie chcecie, żeby wiórki były mocno wyczuwalne w strukturze ciasta, możecie trochę zmniejszyć ich ilość, tylko nie za bardzo, bo zmieni to całkowicie
Smakołyki BerenikiNieco zaskakujące i baaardzo smaczne połączenie smaku pomidora i kokosa. Niewiarygodne jak niewielki dodatek nowego składnika może odmienić klasyczną pomidorową! Składniki: łyżka masła ząbek czosnku 1-1,5 kg pomidorów szklanka esencjonalnego bulionu warzywnego lub drobiowego 200ml mleka kokosowego sól, pieprz, świeże listki bazylii dwie łyżki oliwy pomidorowej (z suszonych pomidorów) groszek ptysiowy lub mini mozarella Sposób przygotowania: Masło
Pyry na GazSzybkie ciasteczka na jesienne chłody. Ciasteczka są jednomiskowe oraz nie potrzebujemy do nich miksera. Pyszne, chrupiące mogą być z orzechami, wiórkami kokosa, otrębami, migdałami, żurawiną, rodzynkami, suszonymi śliwkami. Potrzebujemy: 2 szkl. płatków owsianych 1,5 szkl. mąki pszennej 1/4 szkl. cukru 2 łyżki otrębów 1 łyżka mielonego ostropestu 2 jajka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/dałam się ponieść na śniadanie owsiance! Moje podniebienie, które od czasów przedszkola przyozdobione było napisem " Zupy mleczne niemile widziane", tańczyło z radości przy każdym kęsie :) Absolutnie wspaniałe połączenie smaku kokosa i ananasa! Owsianka w wydaniu Pinacolada jest niezwykle kremowa. Kremowa i słodka, dzięki mleczku kokosowemu. Myślę, że będzie świetna, aby rozpocząć dobry dzień! :) Owsianka Malibu na 1 porcję Potrzebujesz
Kuchnia w Słońcu SkąpanaLetnie, lekkie śniadanie, które zapewni energie na długi poranek: bezglutenowe musli z kawałkami suszonych owoców: kokosa, banana, rodzynek, do tego świeże owoce i gestu, naturalny jogurt. Pycha! Składniki: 4 łyżki bezglutenowego musli Nutri Free Crunchy Mix tropikale 200 g gęstego jogurtu naturalnego owoce sezonowe np. maliny i borówki Do szklanki wsyp 2 łyżki musli i zalej połową
Kuchnia bezglutenowazmiksować je na gładką masę z orzechami nerkowca i mlekiem. Dodać do nich kakao i całość dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przygotowaną masę rozsmarować na upieczonym spodzie, posypać wiórkami kokosa i ozdobić suszonymi owocami, orzechami
Kuchnia Bon AppetitJedliście kiedykolwiek sos z nerkowców? Jeśli nie, to musicie to zrobić! Jest delikatny, kremowy, o lekkiej nucie kokosa. W przepisie użyłam makaron zrobiony z mąki ryżowej, tapioki i z dodatkiem zielonej herbaty, której zawdzięcza swój zielony kolor. Jest sezon na dynię, więc nawet orientalne danie nie obyłoby się bez jej udziału. Dodajcie cukinię, kurczaka i cieszcie się eksplozją smaków
Jaglusiatworzą gesty, kremowy, lekko żelujący pudding. Ja połowę porcji mleka kokosowego ze względów czysto ekonomicznych, żeby nie odstraszać Was ceną deseru, zamieniłam mlekiem zwykłym. Pudding okazał się przepyszny! Smak kokosa jest idealnie wyważony, świetnie podkręca całość, do tego ziarenka z wanilii i mamy doskonały smak. Najpyszniejsze są te maleńkie żelowe kuleczki :) Pudding podałam z sosem ze zblendowanych z cukrem malin
Słodko-Słony Świat Ilonyamarantusa ekspandowanego ¾ szklanki daktyli 1 łyżka oleju kokosowego Mus malinowy: 350 g malin 3 łyżki nasion chia 2 łyżeczki erytrytolu Biała czekolada: 200 g bloku kokosowego (100% miąższu z kokosa) 1 laska wanilii 1 łyżeczka erytrytolu Dodatkowo: maliny do przybrania * PRZYGOTOWANIE Spód Daktyle namocz przez noc w zimnej wodzie lub zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans. Odlej wodę i zmiksuj
Food Squareprzyznam, że efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Wyszły rewelacyjne! Są chrupiące z zewnątrz i krucho-miękkie w środku. A smak? Wyczuwa się z nich doskonałą mieszankę pestek słonecznika, kokosa i kiwi! A zapach? Kusi już podczas przygotowywania masy. Ciasteczka idealnie nadają się dla diabetyków, wegan oraz osób lubiących zdrowe słodycze. Polecam! (15 sztuk) 50g pestek słonecznika (łuskanych) 100g płatków owsianych
Di gotujemogę podać. Ale dorośli mogą spokojnie się nimi delektować. Dodatkową odmianą jest, to że smażę je na oleju kokosowym. Przez co są zdrowsze i zyskują delikatną nutę kokosa. Oczywiście możecie je usmażyć na tradycyjnym oleju, ale polecam spróbować kokosowy. Ja go uwielbiam i stosuję praktycznie do wszystkiego w swojej kuchni. Spróbujcie. A może Wy macie swój sprawdzony sposób na boczniaki
Słodkie okruszkispragnionych zdrowych fast-foodów przyrządzimy burgery z fasoli w bliskowschodnim stylu . Zwieńczeniem naszej roślinnej uczty będzie fit tarta z musem z malin i białą czekoladą z kokosa , czyli mój ulubiony sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser. Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn Slowly Veggie! Partnerem wydarzenia
Food Squarejuż w piątek lecimy trochę wypocząć i odciąć się od wszystkich złych emocji. Mam nadzieję, że mi się to uda :) Zorganizowałam pierwszy festiwal jedzeniowy na blogu, był to festiwal kokosa - podczas 1 tygodnia na blogu pojawiały się przepisy z wykorzystaniem jednego składnika. Jak dla mnie to wydarzenie było ogromnym sukcesem i frajdą, gdyż mogłam eksperymentować do woli. W najbliższym czasie
Cooking Monster