DESERNICZKI (nie mylić z sernikiem 😜). Spód deserniczków to zaledwie 2 składniki: mięsiste daktyle oraz płatki migdałowe, zaś krem... ... aksamitnie kremowy i gęsty (to zasługa nerkowców), o smaku kokosa przełamanym orzeźwiającą limonką oraz w naturalnym, fioletowym kolorze uzyskanym z liofilizowanych borówek... Można się w nich zakochać bez opamiętania! 😍 P.S. A jak zwiększycie proporcje (spód x1/3, krem x1/2) i zrobicie
Kraina Miodem PłynącaRoladki kokosowo-budyniowe bez pieczenia. Bardzo smaczne i dość szybkie w wykonaniu. Połączenie kokosa, budyniu i gorzkiej czekolady. Polecam Wam wypróbowanie przepisu i delektowanie się roladkami. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA na moim blogu. Szczególnie polecam Wam ciasto ananasek . Składniki 1 l mleka 3/4 szklanki cukru laska wanilii 130 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy
O kuchni z uczuciemtrufli, która jest zdrowsza. Nie zawierają dużo cukru, a ser ricotta jest o wiele mniej tłustszy niż mascarpone czy śmietana kremówka. Środek pralinek jest delikatny o ewidentnym smaku kokosa, w którym znajduje się migdał. Polecam jak najbardziej. Wychodzi ich dużo, bo ok. 22-24 szt. i są większe niż te sklepowe. ~~SKŁADNIKI~~ drobne wiórki kokosowe 200 gram serek
Kuchnia Paulettestropiki to kokosy i ananasy, a jak kokosy i ananasy to Pina Colada ;-))) I tak powstały te przepyszne gofry z dodatkiem nektaru z ananasa i wiórków z kokosa , z soczystym świeżym ananasem i chrupiącym, podprażonym kokosem. Smak bomba! Gofry nie tylko zachwycają smakiem, ale dodatkowo ich aromat jest bardzo kuszący, po prostu nie da się ich odmówić. Koniecznie zróbcie sobie
SMYKWKUCHNImleko kokosowe zdecydowanie wygrywa ranking. Jogurt z niego jest tłusty, gęsty i kremowy. Ma lekko kwaskowy zapach i smak. Do przygotowania jogurtu używam mleka z kartonu – 60% kokosa, 40% wody. Do przygotowania pierwszego jogurtu używam probiotyków dostępnych w aptece, a następnie kolejny jogurt odtwarzam z pierwszego. Właściwości probiotyczne wykazują tylko niektóre bakterie, dlatego też przy zakupie probiotyków zwracam uwagę
Book of spellssłodycze to ostatnio bardzo popularny temat wśród osób aktywnych i dbających o zdrowe odżywianie. Prostota i łatwy sposób przygotowania batoników z żurawiny i kokosa, poza walorami smakowymi i wizualnymi jest niewątpliwie dodatkowym ich atutem. Uwielbiam zdrowe i szybkie do przygotowania smakołyki z bakalii. W moich batonikach użyłam tylko 3 składników: suszonej żurawiny, nierafinowanego oleju kokosowego i wiórków kokosowych. Według
Kuchcik gotujeŚnieżny puch to ciasto bez pieczenia. Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwe,delikatne, "niebo w gębie". Jeśli jesteście miłośnikami kokosa to ten przepis jest właśnie dla Was. Ciasto ma jedną wadę :) Bardzo szybko znika :) Kto się skusi na taką delikatną piankę? Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA Składniki 500 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy
O kuchni z uczuciemdeser wpisujący się w modny ostatnio nurt "fit" i "healthy". Nie jest ani trudny w wykonaniu, ani wymagający użycia wielu składników. Główny składnik to mus kokosowy, czyli wysuszony miąższ kokosa, zmielony na gładki mus. Mus kokosowy możecie kupić na www.look-food.pl . Znajdziecie tam też wiele innych ciekawych produktów. Deser kokosowy podany z kwaśną i aromatyczną marakują zyskuje wyrafinowany smak i elegancję
kolorowotorcikowocoś pysznego :) Szybko z masła kakao i cukru pudru robimy czekoladę... Gruszki wyjmujemy z syropu... Oblewamy czekoladą... Wykładamy na talerzyki... Obsypujemy płatkami migdałów i wokół posypujemy wiórkami z kokosa :) No i tak to mamy super deser na podwieczorek :) Smacznego
chleba naszegofasoli – cieciorki. Czyli zamiast tłuszczu zyskujemy dodatkową porcję białka oraz błonnika. Nie rezygnując ze smaku, nie martwcie się w ogóle nie czuć w cieście fasoli! Ponadto połączenia pomarańczy i kokosa nadaje ciastu lekkości oraz kwaskowatości. Całość komponuje się całkiem nieźle i jest idealne na upalne dni. Składniki na ciasto: puszka cieciorki (200g) 3 jajka pół szklanki cukru szklanka mąki pełnoziarnistej
wysmienityCiasteczka, które przygotowałam na Sywestra i Nowy Rok. nie ukrywam, ze wybór nie był przypadkowy. Dzieć uczulony na mleko, a ja uwielbiam kokosa i postanowiłam połączyć te 2 rzeczy. Przepis zaczerpnęłam bloga z mama alergika gotuje , który to poleciło mi kilka osób gdy zaczęłam mówić o alergii dziecka. Składniki: 200 g mąki orkiszowej jasnej
Państwo Wojtczuk gotująrazem z podwójnej porcji. Ciacho jest mocno czekoladowe, wilgotne i pyszne. korzystałam z przepisu znalezionego na stronie http://www.pozielonemu.pl/2015/05/bardzo-czekoladowe-ciasto-z-fasoli.html . Przepis trochę zmieniłam, do środka nie dałam kokosa, a góry nie polewałam polewą. Porcja przewidziana na małą okrągłą tortownicę o średnicy 18 cm, albo na małą keksówkę. Składniki : 1 puszka czerwonej fasoli, 5 łyżek ksylitolu lub cukru, 2 jajka
Państwo Wojtczuk gotująfasoli :)) dziś nadszedł czas na powrót ;] Składniki (6 sztuk)/ 1 sztuka -> 129kcal/13g białka/5,5g tłuszczu/6g węgli/: 2 jajka 240g białej fasoli z puszki 30g wiórków kokosa 50g odżywki białkowej KULTURYSTA 100% Whey Protein 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie coś do dosłodzenia (ksylitol/erytrol) Sposób przygotowania: Fasole przepłukujemy pod bieżącą wodą wrzucamy wszystkie składniki do blendera miksujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki cukru 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1/3 łyżeczki masła 300 g mrożonych malin Poltino 2 łyżki cukru pudru płatki świeżego kokosa lub wiórki kokosowe Wykonanie: Zamrożone maliny wrzucamy do miski i czekamy aż się rozmrożą. Wtedy przecieramy je na sicie, żeby pozbyć się pestek. Dodajemy cukier i mieszamy. Do garnuszka wlewamy
Kulinarne przygody Gatityczipsem i pudrem z chorizo. Potem zamówiliśmy risotto cytrynowo-waniliowe z krewetkami i przegrzebkami. Na deser zaszalałyśmy i spróbowałyśmy: kawowej panny cotty z lodami kokosowymi (OBŁĘDNE) z płatkami świeżego kokosa i pomelo, piernikowego musu w otoczonego czekoladą z dodatkiem pudru miodowego oraz selekcję domowych lodów: waniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie
Kulinarne przygody Gatity