Wiosna pełną parą, więc u nas na talerzach przepyszna zupa z botwinki z dodatkiem mleczka kokosowego. Świetne połączenie słodkości kokosa i botwinki wprawi Was w dobry i pogodny nastrój, nawet jeśli za oknem słońce schowa się nieco za chmurami. Zupa bardzo prosta i bajecznie pyszna! Do roboty! Zupa z botwinki z mleczkiem kokosowym Przepis na 4-6 porcji
Bananowe Polewprost przepadam za smakiem kokosa, a tym samym i popularnych rafaello. Od jakiegoś czasu zakochałam się też w zdrowej i pożywnej kaszy jaglanej. Dlatego dziś zapraszam Was na połączenie tych smaków. Zdrowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej), to wspaniała propozycja dla każdego. Całość zwieńczyłam pięknymi, czerwonymi malinami. Aż… ciężko się oprzeć by nie zjeść wszystkiego od razu
Słodkie okruszkikurczak orientalny jaki zrobiłam ;-)))) Faktycznie danie smakowało jakbym je jadła gdzieś daleko w ciepłych krajach. Pewnie za sprawą wielu składników, ale niewątpliwie soczysty świeży ananas, sos kokosowy z wiórkami kokosa, chili, olej kokosowy i zresztą sprawdźcie sami! SKŁADNIKI (danie przygotowujemy w woku): - 4 łyżki oleju kokosowego - filet z kurczaka (marynata: sos chili z kokosem, sos worcestershire, sok z 1/4 cytryny
SMYKWKUCHNIosoby i z wielką chęcią przygotujecie sobie podobny czekoladowy napój! :) Kokosowa czekolada to fantastyczne i bajkowe (te przymiotniki sprawiają, że poniższa czekolada staje się wręcz nierealistyczna :D) połączenie kokosa z czekoladą, które smakuje cudownie przepysznie! Miks koko-czeko jest jednym z moich ulubionych i nie ukrywam, że od dawna marzyła mi się taka właśnie gorąca czekolada! Żeby było jeszcze
Zdrowie na języku :PJestem wielką fanką kokosów jak i wszystkiego co zrobione jest z kokosa, w tym także mąki kokosowej :D Częste zastosowanie znajduje ona u mnie we wszelkich placuszkach, omletach, naleśnikach. Dziś prezentuję Wam bardzo prosty przepis na placki kokosowe z dodatkiem mąki owsianej. Są całkowicie bezglutenowe, beztłuszczowe i bezcukrowe ! Przyjemnie kruche, wilgotne w środku, lekko puszyste. Z jogurtem, owocem i ziarnami
Zdrowie na języku :PCałość wkładamy do piekarnika i pieczemy do zarumienienia (i suchego patyczka) czyli około 20 minut. Gotowe ciasto studzimy. Przed podaniem dekorujemy dowolną polewą czekoladową i płatkami migdałów lub płatkami kokosa. Gotowe
Rozpustne gotowanieOdkryła, gdzie je przechowuję i minimum 2 razy dziennie zagląda do szuflady w ich poszukiwaniu. Teraz już nie, bo wie, że się skończyły. Taki budyń można zrobić i bez kokosa, dodając samą wanilię. W sam raz na podwieczorek lub kolację na ciepło. Składniki na 4-5 porcji: 650 ml mleka 5 łyżek mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki wiórków kokosowych
Anioszek w kuchniUwielbiam słodkie omlety. Są idealną propozycją na śniadanie lub kolacje. Dziś zapraszam Was na kokosowy omlet z figą. Połączenie smaku figi i kokosa jest naprawdę wspaniałe. A poza tym powiedzcie sami – czy tak podany omlet nie wygląda wspaniale? Jak dla mnie, to radość dla oczu i oczywiście podniebienia. Zachęcam do spróbowania takiego kokosowego omletu z figą. Mój kokosowy omlet
Słodkie okruszkibyło w czym przebierać, tylko spójrzcie TUTAJ . W składzie tego mleczka znajdziemy tylko dwa składniki: 85% ekstraktu kokosowego oraz wodę. Ma przyjemny, delikatny, słodkawy smak przelatany aromatem śmietanki i kokosa . Mleczko kokosowe można używać do wielu potraw, zarówno słodkich jak i wytrawnych. Wartości odżywcze (100 ml): energia: 189 kcal białko: 1,1 g tłuszcz: 19 g węglowodany
Zdrowie na języku :Pkawy, herbaty, na przyjęcie lub od tak, gdy mamy ochotę na coś słodkiego – pyszna babka z kokosem. To jedno z ciast, które zawsze się udaje i smakuje. Dodatek kokosa powoduje, że babka z każdym dniem staje się coraz bardziej wilgotna. Jeśli nie zjecie ciasta od razu, to polecam je przechowywać pod przykryciem, wówczas będzie jeszcze pyszniejsza. Zapraszam na przepis
Słodkie okruszkiKorzeń Yam zwany też pochrzynem to trudniej dostępny rarytas :), ma duże zastosowanie w medycynie naturalnej ale w kuchni spokojnie może znaleźć swoje miejsce. Jego smak to połączenie ziemniaka i kokosa. Ma kremowy biały kolor i świetnie się nadaje na np. na mus. Dziś taki stworzymy dodając do niego świeżą wanilię. Będzie też pesto z musztardowca czerwonego który nie dość
Kuchnia PROzdrowotnakruchym, czekoladowym spodzie wypełnione gęstą masą kokosową... czyli legalne przyjemności! Przepis powstał na bazie babeczek bananowych z kremem , które tak przypadły Wam do gustu. Znając preferencje Czytelników połączenie kokosa i czekolady będzie strzałem w dziesiątkę!!!!! Spody (6 babeczek): 1 rozgnieciony banan 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka miodu 1 łyżka masła orzechowego Składniki połączyć w misce. Nabierać łyżkę
Chocolate Muffin BlogTort dla fanatyków kokosa i pralinek Rafaello... :) Pyszny, kremowy, mocno kokosowy tort na puszystym, delikatnym biszkopcie z aksamitnym, wyśmienitym kremem kokosowym z kremówki, kokosowej śmietanki, mascarpone i białej czekolady. Do tego płatki migdałów i pralinki Rafaello do dekoracji i totalna rozpusta gotowa :)) Przepis na tort zaczerpnęłam z blogu Moje Wypieki . Zamiast biszkoptu genueńskiego, który być może sprawiłby niektórym
Słodko-Słony Świat Ilonywymieszałam 250 g krupczatki ze 100 g żytniej i 150 g zwykłej biaej) 1 duży banan 200 g zimnego masła/oleju kokosowego (najlepiej, aby był rafinowany, czyli bez aromatu kokosa) 150 g curku 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 g bułki tartej około 2,5 kg jabłek (użyłam 2 kg jabłek i pół kg gruszek, bo rzucili na promocji
greenscarf