Składniki 100 g wiórków kokosowych 1,5 tabliczki białej czekolady Duży kubek śmietanki 30% (330 g) Przygotowanie Wiórki przełożyć do blendera, miksować kilka minut, do momentu w którym z kokosa zacznie wydzielać się tłuszcz kokosowy (zacznie mieć kremową konsystencje, trwa to od 8 do 15 minut). W tym momencie dodajemy po łyżce wrzącej wody, i miksujemy kilka minut. Wodę należy
Kuchnia w szuwarachbudyń, jak i na kanapki. Mocno kokosowy, z kawałkami migdałów. Składniki: 60g suchej kaszy jaglanej (około pół szklanki) 1 i 1/4 szklanki wody do ugotowania kaszy 50g świeżego kokosa lub 3 łyżki wiórków kokosowych ze sklepu łyżeczka oleju kokosowego około 10 obranych ze skórki migdałów 50- 100ml mleka migdałowego (krowie też się nada) trochę słodzika lub cukru Przygotowanie: Kaszę jaglaną
Moja Michasłodko, to wiadomo, że bedzie kasza :) W tym roku pokazywałam Wam już pyszny mus z kaszy manny , "sernik" z kaszy jaglanej i gryczane brownie . Dziś mam coś dla fanów kokosa i pralin Rafaello-wegańskie, bezglutenowe praliny kokosowe z kaszy jaglanej. Są pyszne, kremowe i rozpływają się w ustach odsłaniając chrupiący migdał. Pięknie się prezentują w małych kolorowych papilotkach i mogą
Zawsze głodna!Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać
moj przepis narabarbaru i truskawek oraz ze śmietanką kokosową. Ostatnio lubię używać tej śmietanki, bo desery są odrobinkę mniej tłuste, lżejsze, co mi bardzo odpowiada, jednocześnie jest bardzo delikatny posmak kokosa. Jeżeli ktoś jeszcze nie jadł Pavlovej, a lubi piankowe desery, koniecznie musi spróbować – pyszny i całkiem lekki deser, dość słodki, ale nie przesłodzony. Frużelinę i bezę można przygotować dzień wcześniej
moj przepis narozpuszcza się w ustach - a kokos z cytryną tworzą idealny duet. (Tortownica o średnicy 16-18 cm) Masa: 260 serka homogenizowanego o smaku kokosowym (użyłam Danio z kawałkami kokosa) 200g śmietany (22-30%) 50 mleczka kokosowego (w tym do namoczenia biszkoptów) 3 łyżki cukru pudru (płaskie) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki skórki cytynowej (startej) 3 łyżeczki żelatyny
Di gotujeSkładniki: mleko z 1 kokosa 15 truskawek mrożonych 3 łyżeczki płatków migdałów 5 łyżek jogurtu naturalnego Mleko, płatki migdałów i jogurt wrzucamy do blendera i miksujemy. Cały czas miksując wrzucamy pojedynczo truskawki. Z tylu składników wychodzi około 600 ml koktajlu. Smacznego
Moje-pitraszeniegości zapowiadających się później niż powinni. Składniki: 200g wiórków kokosowych 200ml mleka skondensowanego słodzonego 75g masła (opcjonalnie barwnik spożywczy) Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko skondensowane i kokosa. Mieszamy dokładnie (przy okazji dodając ewentualny barwnik) i trzymamy na małym ogniu 5-7 minut cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia, odstawiamy do ostygnięcia. Lekko ciepłą masę przekładamy do foremki
Gotuj z Rumcajsemkokos. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. W misce mieszamy jogurt, imbir i zmiażdżony w prasce czosnek. Mieszamy dokładnie. Dodajemy przyprawy, cebulę, prażone migdały oraz kokosa i znów dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok na kilka minut. W żaroodpornym naczyniu układamy kurczaka, pokrywamy dokładnie mieszanką jogurtowo-migdałową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 35-45 minut
Gotuj z Rumcajsemczasu mi brakło. Ale co się odwlecze to nie uciecze :) Składniki (porcja/około 370 kcal) : 0,5 szklanki wody lub mleka 200g chudego twarogu wiórków kokosa 10g żelatyny + 1/4 szklanki wrzątku do rozpuszczenia żelatyny 5g ciemnego kakao 15g odżywki białkowej bananowo-śmietankowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional Sposób przygotowania: Wiórki prażymy na patelni aż lekko się
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwszystkich strączkowych. Warto poszukać jej w sklepach Toko zw wschodnimi produktami, ale jeśli jej nie masz to ją pomiń. Prażona cieciorka świetnie idzie w parze z piwem. Nie lubisz kokosa, nie dodawaj go do przypraw. SKŁADNIKI: 1 puszka cieciorki 1 łyżka wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki nasion kolendry szczypta kuminu rzymskiego szczypta chili 1/4 łyżeczki nasion gorczycy asafetyda (na czubeczek noża
Sztuka gotowania w/g SamiryDzisiaj zapraszamy na pyszny tort kokosowo - orzechowy, z przepysznym biszkoptem czekoladowym z tego przepisu. Z dodatkiem kokosa i siekanych orzechów włoskich. Jest pyszny, mięciutki, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Jedyną wadą tego tortu jest to, że tak szybko się kończy! :) Biszkopt czekoladowy (przepis tutaj ) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 250 g. wiórek kokosowych 3/4 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejesienne i zimowe śniadania – nie tylko wzmacnia odporność, chroniąc nas przed przeziębieniami, ale też rozgrzewa organizm i zapobiega jego wychładzaniu. Tym razem swoją jaglankę wzbogaciłam o dodatek kokosa oraz fig. Polana syropem klonowym i posypana migdałami jest pyszna. Kokosowa jaglanka z figami: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 dużego, rozgniecionego banana 1 i 1/3 szklanki mleka
Poezja smaku