chwalił pod niebiosa :-D A teraz wisienka na torcie - najważniejszą zaletą delikatesów kuchni fusion (głównie dla Waszych portfeli) jest ich ilość w potrawie - przykładowo 3 oliwki, 5 wiórków kokosa i mikroskopijnej wielkości kawałek mięsa możecie sprzedać za nie mniej niż 100 - 150 pln Jeśli posypiecie to jeszcze szczyptą cynamonu to cena powinna wynosić minimum 180 pln - bo to będzie deser
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła - 200g drobnego cukru
mojewypiekiinietylkojeszcze lepszy. Mrozić możemy wszystkie owoce, które wejdą później w skład koktajlu. Otrzymamy wtedy napój o konsystencji lodowego szejka - w sam raz na upały. Doskonale sprawdzi się także miąższ kokosa, który nadaje napojom gładkości i delikatności. Natomiast takie dodatki jak: siemię lniane, nasiona chia (szałwia hiszpańska) oraz płatki owsiane będą wspaniałymi zagęstnikami koktajli śniadaniowych. Najlepiej jednak zmielić je najpierw osobno
Ratunku obiadpewno do ponownego kupienia. Jedna sztuka dostarcza nieco ponad 10 g białka! RAW PROTEIN BANANA DAKTYLE (40%) * BANAN (25%) * BIAŁKO RYŻOWE (23%) * KOKOS (12%) Bananowy batonik z dodatkiem kokosa . Zapach jest subtelnie bananowy. Batonik ma mięciutką konsystencję, chyba najbardziej delikatną z powyższych. Jest idealnie słodki, z dość wyczuwalnym posmakiem banana. Podczas gryzienia czuć obecne wiórki kokosowe, których się obawiałam
Zdrowie na języku :Pszklanka (250ml) mleka roślinnego - 2 szczypty soli - 2 łyżeczki ksylitolu (można zastąpić cukrem) - 2 łyżki stopionego oleju kokosowego (ja zwykle daję rafinowany, ale może być również o smaku kokosa) - ok.450-500ml wody gazowanej - olej do smażenia naleśników (u mnie bezzapachowy kokosowy) Dodatkowo: ulubione dodatki: - konfitury - ksylitol - świeże owoce sezonowe, itp. W misie roztrzepuję jajka (ręczną trzepaczką), dodaję do nich mleko roślinne
Smaczne Zdrowemożecie ułożyć na górze też kilka jagódek. Pucharki wkładamy do lodówki na co najmniej 2-3 h przed podaniem. Ten deser świetnie sprawdza się także w wydaniu bez dodatku kokosa i likieru kokosowego. Zamiast jagód można użyć malin, jeżyn, truskawek czy mango. Zamiast likieru kokosowego np. amaretto lub innego ulubionego likieru. To taka spolszczona wersja tiramisu, ale przepis na oryginalny
Cooking MonsterProste, szybkie w wykonaniu i niebywale smaczne! Ciasto marchewkowe należy do grona moich ulubionych wypieków. Robiłam je już ze słodkim dodatkiem rodzynek: Ciasto marchewkowe z rodzynkami , oraz w towarzystwie kokosa, żurawiny i korzennych przypraw: Piernikowe ciasto marchewkowe z kokosem i żurawiną . Generalnie lubuję się w słodkościach, przy przyrządzaniu których używa się warzywa jako głównego składnika. Wszelkie ciasta z marchwią , cukinią
Grunt to przepis!węgli. 7,7g tłuszczu 30g odżywki białkowej KULTURYSTA 100% Whey Protein 30g skrobi ziemniaczanej 250ml mleka bez laktozy 0,5 szklanki wody 5g wiórków kokosa (mielimy) (opcjonalnie coś do dosłodzenia) sposób przygotowania; Mleko grzejemy w rondelku. W 0,5 szklanki wody mieszamy dokładnie pozostałe składniki. Kiedy mleko zacznie delikatnie bulgotać dodajemy naszą
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdostałam 3 litry jagód od Mamy Dominika wiedziałam, że powstanie z nimi jakieś drożdżowe ciacho, a ponieważ jeszcze czuję klimat festiwalu kokosa, to postanowiłam dodać do niego kokosowego akcentu - wyszło super! :) To ciasto uwielbiam za to, że naprawdę długo pozostaje świeże - wystarczy owinąć blachę folią spożywczą i przez przynajmniej 3-4 dni można cieszyć się smakiem drożdżowego placka, który
Cooking Monsterwszystkim mleczka kokosowego,a że drogie, i u nas rzadko się pokazuje w sklepie,postanowiłam sama je zrobić.Może nie jest takie jak w sklepie ,ale ma cudowny zapach kokosa i super zastępuje prawdziwe. 1 i 1/2 szkl. mleka tłustego 5-6 łyżek wiórków kokosowych ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mleko podgrzewamy z kokosem na malutkim ogniu aż do zagotowania.Studzimy.Wszystko razem miksujemy w blenderze.Wstawiamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiOmlet na bazie mąki z kokosa to idealna propozycja dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową. Mąka kokosowa ma nieznaczny wpływ na poziom cukru we krwi. Dodatkowo idealnie nadaje się do wypieków, ale trzeba pamiętać, że absorbuje więcej wody niż zwykła mąka pszenna, dlatego nie należy jej dodawać zbyt dużo. Składniki : - 2 jajka - 1/4 szklanki przegotowanej wody - łyżka mąki kokosowej - masło orzechowe
Kuchenne innowacjePyszny, szybki i prosty przepis na domowe mleko roślinne z użyciem kokosa. Świetnie sprawdzi się dla osób z nietolerancją laktozy i wegan. :) O przepisie na domowe mleko kokosowe mówiła mi już moja Siostra, ale niestety nie miałam wtedy jeszcze sprawnego blendera, gdy w końcu się w niego wyposażyłam postanowiłam go wykorzystać i zrobić własne mleko kokosowe, które uwielbiam. Przyrządzenie
Cooking Monsterproste do przygotowania. Dziś czwarta już wersja jagodzianek. Tym razem masło zastąpiłam super zdrowym tłuszczem, a mianowicie olejem kokosowym. Są tak samo puszyste i mięciutkie, dodatkowo o ulotnym posmaku kokosa. Eksperymentalnie po raz pierwszy użyłam również oleju kokosowego do przygotowania kruszonki. Kruszonka jest bardzo delikatna i bardzo kokosowa, po prostu pyszna. Polecam! Składniki na 10 bułeczek: 320 g mąki orkiszowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Miłośnicy kawy i kokosa pokochają ten napój. Niesamowicie orzeźwia, ochładza i do tego przepysznie smakuje! Słodkie kawowo-kokosowe szaleństwo :) Kawa nie jest aż tak intensywnie wyczuwalna, za to kokos już tak, w końcu mamy tu użytą zarówno wodę jak i mleczko kokosowe. Na wierzchu dodatkowo ułożyłam puszysty i kremowy kleks z gęstej części mleczka kokosowego. Składniki : 2 łyżeczki kawy
Zdrowie na języku :PMleczko , ale w wersji dla alergików, czyli na bazie mleczka kokosowego zamiast śmietanki. Delikatne, lekkie, idealne na upalną pogodę, na pewno posmakuje każdemu. Dodatek mleczka kokosowego sprawia, że smak kokosa jest lekko wyczuwalny, ale nie dominujący. Polecam każdemu, kto chce odchudzić swoją wersję galaretkowca i wszystkim, którzy z różnych powodów nie mogą jeść mleka. Smacznego! 2 puszki mleczka kokosowego light
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie