Pochwalę się wam moim świątecznym (nie)wypiekiem. Ciasto marchewkowe z dodatkiem kokosa- zdecydowanie uzależniające. Muszę się przyznać, że co najmniej połowę tej raw słodyczy, zjadłam sama. Wyrzutów sumienia jednak nie mam, bo czy możemy ofiarować naszemu organizmowi coś lepszego, niż dawka zdrowych kalorii? SKŁADNIKI: szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki płatków jęczmiennych 1/2 szklanki wiórków kokosowych dwie marchewki
healthy dreamsroli napoju, ale także pełnoprawnego deseru. To prawdziwa uczta dla zmysłów. Bita śmietana dodana na gorący napój zmienia się w pianę. Czekolada jest tu smakiem dominującym, zaś aromat kokosa stanowi fajne dopełnienie. Znalazłam wystarczająco dużo argumentów za tym, żeby skusić się na szklaneczkę i nie dbać o wartość kaloryczną :) Składniki: 1/2 l mleka 200 ml mleczka kokosowego 1 tabliczka gorzkiej
zadanie-gotowaniemetalowej miseczki, dodać śmietankę kokosową. Miskę umieścić nad rondlem z gotującą się wodą. Rozpuścić czekoladę, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia. Polać ciasto polewą, posypać płatkami kokosa. Przechowywać w lodówce. Smacznego
maniapieczenianawet moja rodzina dała jej wysoką notę - to duży plus przy takich "innych" słodkościach. Możecie użyć dowolnych bakalii i ulubionych dodatków. (Ja uwielbiam orzechy włoskie i smak kokosa,) Czekolada nadaje się dla osób z cukrzycą! Miód należy zastąpić syropem z agawy. Orzechy (w tym włoskie) mają niski indeks glikemiczny (15), więc śmiało mogą znaleźć się w czekoladzie diabetyka
Di gotujewypróbować przepis na babkę cytrynową z mąki kokosowej z tej strony . I wyszła obłędna! Taka wilgotna i cytrynowa, a kokosu praktycznie nie czuć (co nawet potwierdza mój nie-lubiący kokosa luby, który się tą babką zajadał :D). Na wierzch lukier cytrynowy albo krem cytrynowy … po prostu bajka ;) Na pewno zrobię ją jeszcze raz – tym razem już na święta
Jak gotować i nie zwariowaćBabka nie musi być nudna... drożdżowa, cytrynowa, majonezowa, każdy znajdzie taką którą polubi. Ja proponuje urozmaicenie babki kokosem. Jest bardzo puszysta, z posmakiem kokosa, przepyszna. Składniki: 1 i 1/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego szklanka oleju 5 jajek 1,5 szklanki maki pszennej tortowej 0,5 szklanki maki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki wiórków kokosowych
Pyry na GazNATURY BEZ konserwantów :) Składniki (15 sztuk): 50g suszonych śliwek firmy HELIO 60g suszonych moreli firmy HELIO 40g rodzynek sułtańskich firmy HELIO 20g żurawiny firmy HELIO 50g słonecznika 40g wiórek kokosa + wiórki do obtoczenia kulek 10g ciemnego kakao Cynamon Sposób przygotowania: Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15-30 minut odsądzamy owoce (na wszelki wypadek gdyby masa była
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcyklu warzywne słodkości prezentuje dzisiaj Wam ciasto z burakami z domieszką kokosa;) Dlaczego burak w wypiekach nie miałby być doceniany tak samo jak marchewka czy dynia? Ja go doceniam...u mnie to już kolejne:) Składniki; 30 dkg mąki, 30 dkg buraków ugotowanych i utartych, 160 ml oleju, 5 jajek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dkg kakao
Anioły w kuchninaturalny, a do tego jak smakuje :) na opakowaniu jest napisane, że jest odpowiedni dla diabetyków, kobiet w ciąży i małych dzieci, a pozyskuje się go z pąków młodych kwiatów kokosa ;) Składniki: warstwa biała : 1/2 puszki mleczka kokosowego 50 ml mleka roślinnego lub zwykłego 2 łyżki nasion chia 1-2 łyżki miodu ja użyłam rzepakowego, żeby
zdrowa vege kuchniaładnego przyrumienienia się wierzchu ciasta. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, nożem obkroić brzegi, wyjąć z formy, zdjąć pergamin. Masa kokosowa: 800 ml pełnotłustego mleka kokosowego (o dużej zawartości kokosa, najlepiej 80%, schłodzonego przez 24h w lodówce) 200 g śmietany kremówki 36 % 90 g cukru pudru 80 g wiórków kokosowych 25 g żelatyny lub agaru 100 ml wody oraz: wiórki
maniapieczeniawłosy oraz skórę, zawierają witaminę B2, B6 oraz A wspomagającą m.in. prawidłowe widzenie Składniki (całość około 480kcal): 2 jajka 100g twarogu sernikowego President (5% tłuszczu) 10g wiórek kokosa 20g suszonych śliwek HELIO 10g mąki pszennej pełnoziarnistej 1/4 łyżeczki sody 25g płatków żytnich cynamon łyżka ksylitolu food4life Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na najwyższych obrotach z ksylitolem przez około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdodatkowi budyniu, maja nie tylko delikatnie wyczuwalny budyniowy posmak, ale też sypką i delikatną strukturę. Duża ilość wiórków kokosowych w przepisie sprawia, że ciasteczka są zdecydowanie kokosowe, a smak kokosa wyróżnia się na tle innych. Z podanej porcji przygotujecie około 35 ciasteczek . Kokosowe ciasteczka budyniowe Składniki: 120g mąki pszennej 120g masła 80g cukru pudru 80g wiórków kokosowych 2 budynie
Smakołyki Berenikipokrojonego w kostkę) 1 dojrzałe mango (pokrojone w kostkę) ok 5-6 g świeżego tymianku otarta skórka z cytryny sok z cytryny (trochę) 2 łyżki cukru 2 łyżki prażonego kokosa W garnku umieszczamy mleko z wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ryż i gotujemy na małym ogniu przez ok 20-25 minut (w tym czasie dodajemy też cukier
Szybko Tanio Smacznieprzepłukana. Cóż zrobić? Na głupotę (bo nie sprawdziłam), zapominalstwo (bo zapomniałam jak zwykle) i chęć na słodkie (pierwszą od dawna) nie ma rady. I tak powstały ciasteczka z dodatkiem kokosa i wanilii. Zamiast jajek rolę "kleju" odgrywają banany, a zamiast mleka czy jogurtu wlałam wodę. Z myślą o wegańskich przyjacielach. I o niejadkach glutenu. Otręby spokojnie możemy zastąpić mąką bezglutenową
Czarnawisienkaokoło 400 kcal): 20g mąki orkiszowej 100g twarogu sernikowego President (5% tłuszczu) 2 jajka 10g owoców goji food4life 10g otrębów owsianych firmy Kupiec 10g wiórek kokosa łyżeczka erytrolu (lub innego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka miksujemy w blenderze z erytrolem na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki, blendujemy odstawiamy masę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość