Pani kucharka przygotowuje pyszne mini krewetki z tartą cukinią w cieście naleśnikowym, Wrzucone na głęboki olej... Bardzo smaczne i chrupiące. Usmażone w pancerzach. Dzień bez zdrowego kokosa to dzień stracony :) w moje kolejne urodziny mogłam sobie pogrillować ;) swoje ulubione owoce morza. Proszzzz :) To są krewetki tygrysie, ledwo mieszczą się na talerzu :) A to świetny pomysł na orzeźwiające koktajle
Jemy PijemyKoktajl truskawkowy, super smaczny i bardzo zdrowy, bo przygotowany na bazie mleka kokosowego. Już nie wspomnę o delikatnym aromacie kokosa, bo w połączeniu z truskawkami to poezja smaku.Podany z kostkami lodu to najszybszy i najprostszy deser na upalne dni lata, orzeżwiający i bardzo pożywny. Polecam! Składniki: mleczko kokosowe - 200-300 ml truskawki - 300 g syrop z agawy lub miód
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!roślinną wersję. Mlecznej śmietany nigdy nie lubiłam...Roślinna wersja za to posmakowała mi bardzo! Jest ona przygotowana na bazie mleka kokosowego dzięki czemu ma cudowny zapach i smak kokosa! Ja to uwielbiam ;) Aby przygotować taką śmietanę należy pamiętać jedynie o dwóch rzeczach - mleko musi być pełnotłuste (min. 22% tłuszczu) i dobrze schłodzone (ok. 24h w lodówce, w tym czasie
chili & sugarzdecydowanie jednak przyspieszyła jego realizację. Babeczki zrobione są z ciasta biszkoptowego z dodatkiem bananów i orzechów pekan, które sprawiają, że jest bardziej wilgotne. Uzupełnienie smaku stanowi krem na bazie kokosa. Ja użyłam do jego wykonania świeżo utartych wiórków kokosowych, bardzo drobnych. Można jednak z powodzeniem użyć gotowych z tym, że lepiej będzie je zmielić trochę w młynku, żeby były drobniejsze
Wiem co jemKruchy spód i śliwki zanurzone w kremie kokosowym. To ciasto dla smakoszy i miłośników kokosa, uwielbiane przez mojego młodszego syna. Ciasto na spód jest bardzo lekkie i trudno je zagnieść, ale takie właśnie powinno być. Trzeba je po prostu trochę podsypać mąką. Ja piekę je w małej formie, wychodzi więc grubsze, a śliwki wręcz pływają w kremie. Sprawia co prawda
Wiem co jemlubię, subtelne, skromne i delikatne. Dzisiejsza propozycja jest zupełnie inna. Szalona, kolorowa z czekoladowym akcentem. Mocno nafaszerowana galaretkami. Występuje w nim różnorodność smaków i kolorów. Przeplatają się tu nuty kokosa, mięty, ananasa, limonki, pomarańczy i truskawki. Myślę, że dzieciom przypadnie do gustu. Świetnie się też sprawdzi jako tort urodzinowy dla naszych pociech. Niedługo będzie Dzień dziecka, może ktoś zechce wykorzystać
Wiem co jemWĘGLOWODANY - 36g BIAŁKO - 6g TŁUSZCZE - 16g KALORIE - 286kcal Moja opinia : Nie będzie to dziwne, gdy powiem, że posmakował mi najbardziej spośród tych trzech...w końcu jestem wielką fanką kokosa. A ten baton jest kokosowy po brzegi :) Od zapachu po smak! Wiórki są również bardzo wyczuwalne w strukturze batona. 3) Lewy Sierpowy - Naturalna dawka mocy; Co mówi producent : Jeśli dzień
breakfast of dreamsgwóźdź programu - olej kokosowy. Olej kokosowy ostatnio stał się bardzo popularny. I nie bez powodu. Ma bardzo dużo właściwości odżywczych, jest bardzo smaczny - nadaje potrawom niesamowity aromat kokosa, ma piękny zapach oraz wysoką temperaturę dymienia (tzn. że możesz spokojnie na nim smażyć - w przeciwieństwie do masła). Poza tym oprócz używania go w kuchni nadaje się także do celów kosmetycznych
breakfast of dreamspokochałam morele! Do tych suszonych dalej pochodzę sceptycznie i raczej za nimi nie przepadam, ale świeże w okresie wakacyjnym mogę jeść i jeść :) Ostatnio również odkryłam połączeni moreli i kokosa, w którym bardzo zasmakowałam! Postanowiłam odtworzyć je w cieście i wyszło obłędne kulinarne dzieło sztuki :) Polecam po stokroć! Jeśli nie macie na zbyciu moreli równie dobrze sprawdzą się inne owoce
chili & sugarSłodka, przełamana smakiem kokosa i nutka chilli. Dla tych, którzy lubią kukurydze i kremy. Dla tych, którzy nie boja się używać kukurydzy jedynie do sałatek czy zapiekanek. I ten piękny złotawy kolor... Polecam :) Składniki: 3 puszki kukurydzy pół puszki mleczka kokosowego duża łyżka masła 3 ziemniaki 2 szklanki bulionu 2 łyzki kurkumy szczypta imbiru zmielonego łyżeczka papryki słodkiej duża łyżka
ChilliJemynadal bardzo smaczne. Składniki: 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego rumu 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny 4-5 plastrów świeżego ananasa (obrany, wycięty rdzeń) 1 szklanka płatków kokosa Przygotowanie: Wymieszać miód, rum i sok z cytryny lub limonki w szerokim naczyniu. Dodać do niego plastry ananasa i dobrze je natrzeć mieszanką. Tak przygotowanego ananasa odstawić do lodówki
naRuszcieświeżości- polecam wykorzystać drobne truskawki, takie na jeden kęs (zarówno i maliny również się sprawdzą w tym zestawieniu smaków). Biszkopt dodatkowo nasączyłam likierem Malibu, dla jeszcze większego podkreślenia smaku kokosa :))) Zachęcam Was do wypróbowania tegoż idealnego w smaku połączenia! :) Kokosowy biszkopt: * wiórki kokosowe- 60 g (lub gotowa mąka kokosowa) * cukier- 60 g * jajka- 3 szt. * mąka ziemniaczana- 1 czubata łyżka
Kraina Miodem Płynącaburaka z mlekiem kokosowym okazało się strzałem w dziesiątkę (przepis tutaj ), dzisiaj botwinka z mlekiem kokosowym. Szybka, prosta i absolutnie genialna w smaku. Słodkawy burak i delikatny smak kokosa nie tylko uwodzi smakiem, ale i kolorem. Na pewno będzie Ci smakować, bo bije tradycyjną botwinkę na głowę. Zapraszam do przepisu. Składniki: 2 pęczki botwinki marchewka mała pietruszka kawałek selera
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dodajemy pokrojone w kostkę kiwi, siemię, wiórki, guaranę, ostropest, pestki moreli i owoce noni. Zalewamy porcją mleka roślinnego i blendujemy. Koktajl przelewamy do szklanek. Przed podaniem można posypać wiórkami kokosa. Smacznego
Taste Of My DayTruskawki, mascarpone, śmietanka i posmak kokosa to kwintesencja tego przepisu. Ten pyszny sernik na zimno jest stosunkowo łatwy w przygotowaniu więc idealnie nadaje się na ciepłe letnie imprezy. Dodatkowo przemawia za nim efektowny wygląd, brak pieczenia i oczywiście duża ilość truskawek:) Przepis pochodzi z bloga Kwestia Smaku
Milion Smaków