zupa to moja wariacja na temat kuchni tajskiej, podana w skorupce kokosa. Kokos nie rozłupał się idealnie równo, ale to też ma swój urok Zupa jest aksamitna, aromatyczna i rozgrzewająca z dodatkiem mleka kokosowego, curry, grzybów mun i makaronu w kształcie ryżu. Spróbujcie Składniki:100 g makaronu „Czarniecki” w kształcie ryżu1 litr bulionu drobiowegokawałek imbiru (około 1/2 kciuka
Oryginalny smakKokosanki. Sympatyczne, rewelacyjne ciasteczka, które poprawią nastrój, spędzą ochotę na coś słodkiego. My je uwielbiamy bo kochamy kokosa ;).Prosty przepis, olśniewający smak. Składniki:100 g masła u mnie Polskie z Mlekovity 3/4 szkl cukru4 łyżki mleka400 g wiórek kokosowych4 białka 4 łyżki budyniu waniliowegoWykonanie:W garnku rozpuszczamy masło z cukrem, następnie dodajemy mleko i kokos. Wszystko dokładnie mieszamy.Bia
Malinowe PocałunkiZakochałyśmy się!!! Ciasta i ciasteczka, zostałyście zdradzone. Ba, zostałyście zepchnięte na dalszy tor, w dniu gdy odkryłyśmy mąkę kokosową! Jako miłośniczki wszystkiego co choć leżało koło kokosa wiedziałyśmy, że magiczny, mączny proszek w tym klimacie będzie dla nas strzałem w 10-tkę. Dojechał i kusił. I nie ważne było, że dopiero weszłyśmy do domu po pobycie w szpitalu. Nie ważne
Wypisz Wymalujczytają sobie w myślach. Miałyśmy ochotę na tort, ale nie wiedziałyśmy na jaki, więc zabawiłyśmy się w burzę mózgów, która zaowocowała lawiną smaków. Doszłyśmy do kompromisu, który połączyć musiał kokosa, czekoladę, amaretto, ananasa i duże ilości białek, czekających na swoją chwilę w lodówce. Wyszło nam coś pysznego, z czego długo dumne nie mogłyśmy być, bo już paręnaście godzin po schłodzeniu
Wypisz WymalujCoś co jest tak fenomenalne nie potrzebuje zbytniej reklamy. Połączenie kokosa i ogromnej ilości czekolady to to, co większość z Nas kocha najbardziej! Z tego przepisu wychodzą 2 półlitrowe keksówki. Czyli jemy do woli! Składniki400 g wiórek kokosowych7 płaskich łyżek cukru (lub mniej, jak dla mnie dośc słodkie, ale nie za bardzo)200 ml śmietanki 30%5-7 tabliczek czekolady
Malinowe Pocałunkisłodkiego, ale nie sernik na zimno.Nie wiem ale mam ostatnio lekką awersję do tego typu deserów. I tak po kilku minutach zrodził się w mojej głowie pomysł połączenia kokosa i ananasa. Uwierzcie mi na słowo, że jest boskie. Robiłam to z tego co akurat miałam w domu ;) i liczę, że niczego nie pominęłam. Składniki na masę: 400 ml śmietany
Malinowe PocałunkiKokosowa nutella. Czyż nie brzmi kusząco? Dla fanów kokosa jak znalazł. Sprawdza się na chrupkich tostach. Obstawiam, że na waflach, cz też ciastkach znajdzie zastosowanie. Moje dzieciaki wyjadały ją po prostu łyżeczką. Po wyjęciu z lodówki można nią normalnie smarować pieczywo. Składniki: 100 g wiórek kokosowych 1 szkl mleka 1 szkl mleka w proszku kilka kropel zapach waniliowego cukier
Malinowe Pocałunkimoże być coś lepszego od zapachu kokosa o poranku? Dzisiaj po raz pierwszy odważyłam się wypróbować domową mąkę kokosową, która pozostała mi po zrobieniu mleka kokosowego. I muszę przyznać, że jest wspaniała. Doskonale zagęszcza jogurt i nadaje mu delikatny kokosowy smak. A oto wynik mojego małego eksperymentu: ~ Kremowa owsianka z jogurtem kokosowym winogronami i pyłkiem kwiatowym ~ Składniki: 250ml wody/mleka
Kuchenny Skrawek Niebawarzywo tylko z wytrawnymi daniami, dlatego postanowiłam obalić ten stereotyp i nadać buraczkowi nowe oblicze. Ja połączyłam go z serkiem kokosowym i to był strzał w dziesiątkę. Smak kokosa i delikatna słodycz buraczka wspaniale się ze sobą połączyły. Niestety rano wpadł mi do głowy głupi pomysł (wtedy wydawał się genialny), aby dodać do tego jeszcze odrobinę ziarenek kawy rozpuszczalnej
Kuchenny Skrawek Niebasłoiczki ekologicznego oleju kokosowego tłoczonego na zimno, każdy o pojemności 200ml. Jest uważany za jeden z najzdrowszych olei świata. W jego skład wchodzi: tylko i wyłącznie olej z miąższu kokosa pochodzącego z Filipin, który jest objęty certyfikatem kontroli ECOCERT F-32600 I to właśnie jego skład przekonał mnie do tego, aby go przetestować. Olej ten można stosować zarówno jako
Z miłości do słodkościnooo to zawsze mniej zmywania :D) można urywać kawałeczki i wykładać nimi dno i boki formy. Nakłuwamy jakkolwiek przygotowany spód widelcem i układamy śliwki. Całość posypujemy cukrem i płatkami kokosa, wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-12 minut. W międzyczasie mieszamy śmietanę z cukrem i mąką do momentu, gdy masa będzie aksamitna - cukier musi
sama złodyczpropozycję na pyszny i szybki poobiedni deser. Dla fanów kokosa i nie tylko. Skoro szybko i pysznie to nic innego jak błyskawicznie powstające i tak samo szybko znikające muffinko-babeczki. Tym razem czekoladowo-kokosowe z kawałkami batoników Bounty. Na samą myśl ślinka cieknie. I tak też było po pierwszym kęsie. Babeczki są mięciutkie, delikatne kokosowe, idealnie czekoladowe, wprost rozpływające się
Made By Mom And Sonmodyfikujemy jej skład. Tym razem z okazji ciepłych dni poszłyśmy w stronę klimatów tropikalnych. Do tradycyjnych otrębów dorzuciłyśmy nieco wiórków kokosowych, a suszoną żurawinę, czy morele zastąpiłyśmy kawałkami kokosa, papai i ananasa. Wyszło pysznie :) Ilość porcji: około 10 Czas przygotowania: 10 minut + 35 minut pieczenia Składniki: Szklanka otrębów owsianych Szklanka otrębów pszennych Szklanka otrębów żytnich Szklanka wiórków kokosowych ½ szklanki
Kolizje Smakówpiekarniku do wystudzenia. Wierzch posypałam startą pomarańczową skórką (zamiast cukru pudru). Niestety siadło... ale i tak jest pyszne!!! Fantastyczny pomarańczowy smak z delikatną nutą kokosa
bastalena