Wpadłam na pomysł, aby to było mleko kokosowe. Czytałam, że zrobić można je z wiorek kokosowych. Hmm.. nie spotkałam wiorek, które by odpowiadały mi składem dla niemowlaka. Kupiłam kokosa i z niego powstało mleko o którym pisałam tutaj (jak się je robi). Na nim zrobiłam przepyszne ale to na prawdę prze prze przepyszne płatki ryżowe. Potrzebujemy: Szklankę mleka kokosowego
MamaOskarkaskóry - łyżka posiekanego drobno czosnku - jedna cebula - przyprawy prowansalskie lub Małgosi - sól, pieprz czarny, liść laurowy - 1/3 szklanki sera parmezanu - 3-4 łyżki oleju z awokado, kokosa lub rzepakowego 100 g kaszy to około pół szklanki. Zaczynamy od pokrojenia bakłażana w 1 cm plastry i posolenia ich. Zostawiamy. Teraz wstawiamy kaszę. Tyle ile kaszy tle samo wody
Pasje Jolkijest szybki i prosty w przygotowaniu, a co najważniejsze – zdrowy i pożywny. Składniki na 2 porcje: 100ml jogurtu/serka homogenizowanego naturalnego 1 avocado 1 mango 1 banan kawałek świeżego kokosa (najlepiej młodego) Przygotowanie: 1. Pierwsza warstwa: zmiksuj jogurt/serek Continue Reading
Głodni Wrażeń - fit przepisysoku z surowych buraków 1/2 szklanki wody kokosowej 1 dojrzały banan - najlepiej, żeby miał brązowe plamki (120 g) garść borówek (50 g) 1. Wbij coś ostrego w najsłabszą dziurkę kokosa, następnie wytrząśnij ze środka wodę. Możesz też użyć gotowej wody ze sklepu. 2. Wszystkie składniki zblenduj. Energia (całość) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 275 kcal
Powiedz dietom niepyszną, chrupiącą panierkę do mięsa - dlatego mojego chińczyka podaję z typowo polskim kotletem "schabowym" z piersi kurczaka ;) Tyle tylko, że do przyprawienia mięsa oprócz soli i pieprzu używam sproszkowanego kokosa, żeby nadać mu delikatny smak egzotyki. Mój Mąż jest zachwycony - ja z resztą też. Teraz kiedy tylko złapiemy smaka zaczynamy działać w kuchni i w pełni udomowiony chińczyk gotowy. Pyszota
Kuchnia po mojemukawie intensywniejszego kokosowego posmaku. Tradycyjną kawę słodzę jedną łyżeczką cukru, tej kawy nie dosładzam już, gdyż mleko kokosowe ma swój własny, lekko słodki smak. Jeśli jesteś wielbicielem kawy i kokosa, to z pewnością ta kawa jest dla Ciebie
Codzienna kuchnia niecodziennazasadzie tak samo. Jedną porcję dowolnych orzechów zalewa się 4 porcjami wody. Najtrudniejsza czynność to kupienie wiórek kokosowych bez dodatków i konserwantów.... Można oczywiście zatrzeć też na tarce świeżego kokosa, wiórki jednak u mnie zawsze są w domu a mleko potrzebne mi raczej spontanicznie. Jeśli kośby chciał wykonywać mleczko ze świeżego orzecha to przepis jest ten sam. A więc
Lubczyk i WaniliaCiasto to jest przede wszystkim dla wielbicieli orzechów i kokosa. I chociaż przygotowanie ciasta jest pracochłonne to tak na prawdę warto poświęcić trochę swojego czasu i je upiec. Polecam je kosztować następnego dnia po przygotowaniu. Składniki na ciasto kruche: 300 g mąki pszennej; 200 g margaryny; 5 żółtek; 1 łyżka kwaśnej śmietany; 100 g cukru pudru; 1 łyżeczka proszku
In my kitchenPiña colada - no i jak się na pewno domyślacie zupełnie nie mogłam mu się oprzeć :) Sernik jest absolutnie wyjątkowy. Ma mocno wyczuwalny posmak, charakterystycznych dla Piña colady składników - czyli kokosa i ananasa. Umieszczony na delikatnym spodzie z kruszonych ciasteczek z dodatkiem wiórków kokosowych i polany pyszną masą śmietanową - stanowi absolutnie przepyszną całość. Składniki wystarczają na formę o średnicy
Świat Ciastajestem już na ziemi, ale proponuję Wam ciasto, które przenosi pod niebiosa ;) Nie jest to taki całkiem leciutki jogurtowiec, bo z kremówką, ale coś za coś. Połączenie jagód i kokosa sprawdziło się doskonale, ale najlepiej jak sami się o tym przekonacie. Składniki: Spód 200 g kruchych ciastek kokosowych 2 łyżki wiórków kokosowych 50 g miękkiego masła Ciastka rozdrobnić na proszek
Pełny talerzCzęstochowa również może dokonać zakupów – przedstawiciele firmy pędzą tam co kilka dni! Zerknijcie, bo naprawdę warto! Zostawiam Was ze smakowitymi zdjęciami , a ja pędzę popijać drinka z kokosa ;) Ciał
Ostra na SłodkoWłaśnie wyjęłam z piekarnika, w domu roznosi się cudowny zapach kokosa. Jest jeszcze gorący, więc szybko robię zdjęcia, bo tylko to powstrzymuje mnie, aby od razu go nie zjeść. Zresztą, co ja tu będę się rozpisywać, zamieszczam przepis i zachęcam do wypróbowania. Składniki: 1 ½ szkl. górskich płatków owsianych 1 szkl. migdałów 1 łyżeczka cynamonu 1 szkl. mąki kokosowej
Roślinna - blog wegańskisię także jako słaby krem do opalania - klasa SPF 4. Pomaga także łagodzić oparzenia słoneczne. Kupując koniecznie wybieraj nierafinowany, tłoczony na zimno . Zachowuje on smak i zapach kokosa, w przeciwieństwie do rafinowanego. Olej kokosowy w temperaturze poniżej 25 stopni C ma konsystencję stałą, przypominającą masło. Nie zalecam stosowania regularnego, ale sporadycznie możecie go używać do smażenia naleśników, drobiu
Powiedz dietom niezdrowia? A może macie ochotę na niedzielne śniadanie? Oto jest. Pyszne, przesłodkie (ale naturalnie!), cieszące oko i brzuch maleństwo - owoce ukryte pod pierzynką z płatków owsianych, orzechów i kokosa...mm... czy mogłoby być lepiej? Zbliża się wiosna, a wraz z nią w sklepach pojawia się coraz więcej zieloności i kolorów- to jeszcze niestety nie ten sam smak owoców
Gotowanie to kochaniezmieniliśmy ten przepis, bo nie bylibyśmy sobą :) Zobaczcie jakie piękne cudeńka nam wyszły i polecamy, wypróbujcie ten przepis, bo jest niesamowity. Alu patra - wspaniała rolada z ziemniaków i kokosa (5 osób) Składniki ciasto: 250 g mąki pszennej 1/2 kostki masła 1/2 łyżeczki soli woda do ciasta olej ryżowy do smażenia Składniki farsz: 1 kg ziemniaków 150 g wiórek kokosowych
vegetanie