Znajdzie się tutaj jakiś miłośnik kokosa? :D Zgłaszam się jako pierwsza! :D Uwielbiam wszystko co kokosowe. Dosłownie. Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam dietetyczny odpowiednik Rafaello. I to dwie wersję, migdałową z różowymi wiórkami i czekoladową z kakao :P Migdałowe: - 200 ml mleka - 50 g kaszy manny - 4 pastylki słodzika - aromat migdałowy - 30 g wiórek kokosowych Czekoladowe
Zdrowie na języku :Pwłasnej, domowej roboty mleko kokosowe :) Naturalny smak, bez zbędnych chemicznych dodatków i ten zapach kokosa, ah...:) Mleko takie robiłam już wcześniej, jednak nie używałam ekologicznych wiórek kokosowych i wyszło - takie sobie. To znaczy można było odczuć dodaną do wiórek substancję konserwującą :( Aktualne jest całkowicie inne, a to za sprawą wiórek kokosowych od Fresano , które są wolne od wszelkich dodatków wspomagających
Zdrowie na języku :Pmogę witać każdy poranek :) Wszystkie ulubione smaki w jednym miejscu - wanilia, kokosa, banan . Dodatek świeżej wody kokosowej jeszcze bardziej "podkręcił" smak całej jaglanki. Banan nadał słodyczy, a nowe ziarenka od Ziarenkowa - "Migdałowy Przylądek" wkomponowały się idealnie w tą kokosową rozkosz dla podniebienia :) Składniki: 200 ml mleka 100 ml wody kokosowej 3 łyżki kaszy jaglanej słodkiej Fresano 1/2 laski wanilii Piątnica
Zdrowie na języku :Psłodkiego przygotować na weekend. W związku z chorobą mojej babci, jeden z przepisów był specjalnie przygotowany dla niej. Nie wiem czy słyszeliście o ciasteczkach ANZAC - ciasteczek owsianych z dodatkiem kokosa i syropu cukrowego. Przygotowywane były one dla Australijskich żołnierzy walczących z Turkami. Legenda głosi, że przepis został skomponowany tak, aby ciastka przetrwały długą i ciężką podróż na front. Ja zmieniłam
Słodkie PrzyjemnościNowym Roku zmienić nieco swoją dietę. Jeśli chcecie kupić olej kokosowy, pamiętajcie, że musi być TŁOCZONY NA ZIMNO i NIERAFINOWANY, taki jest najzdrowszy. Przy wyborze kokosa potrząśnij nim lekko, by przekonać się, czy w środku jest jeszcze mleczko- wysuszone jądro koksa jest niejadalne. Olej kokosowy na dobre zagościł w mojej codziennej, porannej rutynie - Piję WODĘ Z MIODEM
Gotowanie to kochanieminut.Roladki schabowe w panierce sezamowo kokosowej, to istna symfonia smaków, która bardzo mile zaskakuje z każdym kolejnym kęsem. Czuje się aromat sezamu i kokosa, który w połączeniu - zapachem kojarzy się z… chałwą. W tle delikatnie pobrzmiewa nutka cytryny. Całość – intrygująca i wyśmienita. Możemy podać z ziemniakami, surówką z pora… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Roladki schabowe
mojewypiekiinietylkozostawić nawet na noc). Do zamrażarki wstawiamy 0,5 litrową butelkę gazowanej wody mineralnej (na ok. 1,5-2 godziny, aż zacznie się tworzyć lód). Pora zabrać się za… kokosa. Ten orzech wielu odstrasza. Kokos zamknięty w łupinie… jak się do niego dobrać. Sprawa wygląda prościej niż nam się wydaje. Na spodzie orzecha są widoczne 3 wyraźne „plamki”. Jedna
mojewypiekiinietylkomoże po prostu miało się zrobić barszcz ale jakoś nie wyszło i buraki zostały?. Jest na to rozwiązanie! Pyszne frytki z buraka w grejpfrutowo-imbirowym sosie z nutką kokosa. Burak to twardziel więc nie będzie to danie w 5 minut ale efekt Was zaskoczy!. Burak bogaty w kwas foliowy i żelazo to sprzymierzeniec zmęczonych i apatycznych - a tacy możemy być
Kuchnia PROzdrowotnamase serowa:500 g sera twarogowego(uzylam Schichtkäse-handgeschöpft von Landliebe) lub ser z wiaderka200 g jogurtu greckiego 10 %180-200 g kokosowego kremu z puszki (85 % extraktu z kokosa)3 jajka L3/4 szklanki cukru3 lyzki maki ziemniaczanej lub budyn waniliowyDodatkowo: 150-200 g truskawek i 1 op.TortengussWYKONANIE :Sucharki lub ulubione ciastka zmiksowac w blenderze Wmieszac maslo i wiorki kokosowe.Foremke
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cenzurowanym" na aksamitny krem kokosowy to nie tylko najlepszy krok dla naszego zdrowia i naszej sylwetki,ale gwarancja niezwykle aksamitnego,muslinowego wrecz sernika.Sprobujcie zreszta sami.Post o dobroczynnym dzialaniu kokosa na nasze zdrowie znajdziesz tutaj:klikSernik upieklam w foremce o srednicy 24 cm i wysokosci 8,5 cm.Sernik jest ogromny.Zapraszam do przepisu.Skladniki na spod sernika: 8-10 sucharkow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!serka mascarpone .Wasz organizm odetchnie od nadmiaru cholesterolu,a kokos przyspieszy metabolizm,co przy swiatecznym obciazeniu naszego ukladu trawiennego ma niebagatelne znaczenie.Sernik z dodatkiem tlustego,aksamitnego kremu z kokosa jest rowniez niezwykle delikatny i aksamitny,z delikatnym,ledwie wyczuwalnym egzotycznym posmakiem. Spod sernika orzechowy z nuta piernika,a calosc oblana polewa czekoladowa.Wszystko to nadaje mu bardzo swiatecznego charakteru.Sernik jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lekko slodko-kwasny smak idealnie wspolgra z delikatnym smakiem kokosa.Sernik jest wszystkie moje kokosowe serniki jest pyszny,kremowy,nie opada,nie peka pozostaje prosty i rowniutki.Dodam tylko ,ze dodatek kokosa nadaje sernikowi wyjatkowo aksamitna strukture.Wyglada cudnie i tak tez smakuje.To nastepny z serii kokosowych pysznosci,w sam raz na powitanie Nowego Roku.Sernik upieklam w malej foremce o przekroju 20 cm.Foremka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!spod sernika umiescic w kielichu blendera i zmiksowac do konsystencji mokrego piasku.Wysypac na dno tortownicy wylozonej papierem do pieczenia i ucisnac.Wstawic do lodowki.Ser,jogurt grecki i smietane zebrana z kokosa ( nie wstrzasac puszka przed otwarciem) razem z cukrem i budyniem smietankowym umiescic w misie miksera i wymieszac na gladka mase.Caly czas mieszajac wbijac po jednym jajku i miksowac tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mozliwosci i kombinacji smakowych.Jesli przeszkadza nam tranowy posmak i zapach morskiej ryby wystarczy bulke tarte wymieszac pol na pol z wiorkami kokosowymi.Kuchnia w trakcie smazenia wypelni sie egzotycznym zapachem kokosa,a tak przygotowanego dorsza zje nawet najwiekszy niejadek.Na zimno bedzie zas swietnym dodatkiem do kanapek,czy Fischburgera.Skladniki:4-6 porcji dorszasok z 1/2 cytrynysol 1 jajko4 lyzki bulki tartej4 lyzki wiorkow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!warstwa smietanki.W pierwszym przypadku warstwa ta nieutworzyla sie. Osobiscie bardziej smakuje mi jednak mleko kokosowe.Przypominam,ze w produkcji domowej mleka kokosowego,proprcja wody do bialej masy kokosa wynosi 2:1 ( wagowo).A oto moja propozycja wykonania domowego mleka migdalowego.Skladniki:1,5 szklanka obranych ze skorki migdalow (250 g-cala paczka)2-2,5-3 szklanki wody Wykonanie:migdaly zalac zimna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!