Bananowe placki z chia (wegańskie) , z borówkami, mleczkiem kokosowym i płatkami kokosa Trochę takie chia zakalce, ale bananowe z kokosem i borówkami to dobre, wybaczę im nawet to, bo przecież nie zawsze wszystko wychodzi i w takich momentach dostrzegam zmiany u siebie, dostrzegam i tak bardzo je doceniam, bo łatwiej się jakoś żyje :) swoją drogą to poniedziałek ostatnio
More food, love and dreamswiórki kokosowe. Usmażyłam naleśniki Obrałam ze skórki mango i pokroiłam w kostkę. Na usmażone placki nałożyłam jogurt, kawałki mango i polałam wszystko syropem klonowym. Temu komu za mało kokosa w plackach, może posypać nimi danie. Kochani cóż więcej mogę powiedzieć oprócz tego, że było pysznie! Zapach kokosu i mango...czego trzeba więcej ;-) Smacznego
potrawyregionalneNiezwykle lekkie i delikatne ciasto, w którym łączą się smaki cappuccino i kokosa. Polecam je na przyjęcia bo nie tylko świetnie smakuje ale też ciekawie wygląda. A do tego jest proste do zrobienia, nie wymaga ucierania mas i w zasadzie nie można go zepsuć. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapiec około godziny sprawdzając patyczkiem. Upieczone ciasto wystudzić. Masło, cukier puder, kakao i wrzątek zagotować mieszając. Kiedy polewa trochę zgęstnieje polać ciasto i posypać płatkami kokosa i czekoladą. źródło przepisu - muzulmakanakuchni - z moimi zmianami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianasze ciasto na na 2 nierówne połówki, jedną trochę większą. Do tej większej dodajemy kakao i zagniatamy natomiast resztę chowamy do lodówki. Masa Kokosowa: 200 ml mleka 80 gr kokosa 1/2 szkl cukru 3. Do mleka wsypujemy cukier i gotujemy z około 5 min. Po tym czasie wsypujemy wiórki i gotujemy cały czas mieszając do odparowania płynu. 4. Blaszkę smarujemy
Gotowanie...to proste !sukces :) Zrobiłam pyszny, biały olej kokosowy, wiórki nie były przypalone (jak w innej prasie) pięknie pachną i będą bazą do ciasteczek :) A sam olej to poezja, oczywiście o zapachu kokosa. Ważne jest by użyć wiórków bez dodatków konserwantów, bo przecież nie chcemy tego w oleju. Żałuję, że nie miałam rzepaku i lnianki bo na pewno prasa by sobie z nimi
Co na wege obiad?odbiega smakiem i konsystencją od kupnego. Chcąc uzyskać śmietankę kokosową, tak jak i w fabrycznym mleku po odstaniu oddzieli się tłustawa śmietanka od chudego mleczka. Nie miksuję kokosa z zimną wodą. Moja metoda polega na nasiąkaniu wiórków wrzątkiem, miksowaniu, wyżymaniu - wtedy nasze mleko ma pełny smak i aromat. Z moich proporcji można wytworzyć około 700 ml mleka kokosowego
kawawszklancektórej już niegdyś wspominałam "A Soup for Every Day", choć nieco go po swojemu zmodyfikowałam;) Jest to bardzo smaczna, sycąca, słodka zupa z delikatnie piekącym smaczkiem chili i nutką kokosa. Polecam! 1 duża dynia piżmowa 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku 1 papryczka chili 2 cm utartego korzenia imbiru 1 łyżka oliwy 1 czubata łyżka masła litr bulionu warzywnego
Codzienne Gotowaniesoli. przygotowałam z jego użyciem dwa warianty smakowe pysznych batonów proteinowych wariant kokosowy /około 200kcal/ 3,6g węgli/ 8,1g tłuszczu/ 21g białka: 10g wiórków kokosa 20g odżywki białkowej kokosowo-śmietankowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional 10g odtłuszczonej mąki migdałowej 20g syropu VITAFIBER aromat kokosowy 1-2 łyżki wody wariant czekoladowy /oko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtrądzik . Używany jest do smażenia i pieczenia . Olej kokosowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni , jak i w kosmetyce dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i pielęgnacyjnym. Pozyskiwany z miąższu kokosa olej powszechnie uważa się za najzdrowszy olej na ziemi. Wszystko dlatego, że ma w swoim składzie wyjątkową grupę cząstek tłuszczu - trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT). Mimo że są to uważane za niezdrowe tłuszcze
Sama słodycz i szczypta chiliCoś słodkiego dla fanów kokosa. Ciasto jest mocno kokosowe bo i w kremie jest kokos i na wierzchu w bezie też kokos. I ogólnie w całym wpisie dużo kokosu :) składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kokosowa beza 5 białek szczypta soli
Monia miesza i gotujegodziny do lodówki. Kiedy masa stężeje można ją ostrożnie wyjąć z formy i ułożyć na talerzu, a następnie podzielić na porcje. Można podać z bitą śmietaną i wiórkami kokosa
Czerwień i błękitśniadanie na inny poziom. Do przygotowania owocowego dodatku do musli potrzebujemy: – 100 g suszonego ananasa – 1 garść orzechów laskowych (posiekany, uprażonych na patelni) – 100 g suszonego kokosa (posiekanego) – 100 g mango (posiekanego) – 1 garść rodzynek Wszystkie składniki mieszamy i umieszczamy w słoiku. Taką mieszanką posypujemy np. domową granolę. Życzymy Wam smacznej uczy
Szybko Tanio Smaczniepostaci świeżych lub mrożonych owoców, domowych soków lub dżemów. Dzisiejsza kasza na mleku kokosowym bardzo im przypadła do gustu. Ma delikatny smak i prawie nie czuć w niej kokosa. Pycha! 4 łyżki kaszy manny 2 szklanki domowego mleka kokosowego (przepis tutaj ) jeżyny cukier lub miód do posłodzenia Mleko kokosowe wlać do rondelka, doprowadzić do wrzenia. Wsypywać kaszę mannę powoli
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieskładniki suche i łączymy z mokrymi. Przekładamy do foremek na muffinki lub papilotek i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Możemy udekorować roztopioną gorzką czekoladą, owocami, orzechami czy wiórkami kokosa. Smacznego
Be Fit Be Strong