których połowę składu stanowi masło. Ponieważ od dawna już eksperymentuję z olejem kokosowym, właśnie w dzisiejszych ciasteczkach z powodzeniem zastąpił on masło. Nie brakuje mi maślanego smaku, ponieważ posmak kokosa jest o wiele przyjemniejszy. a zapach roznoszący się po domu w trakcie pieczenia iście niebiański. Zmielony na mączkę ksylitol zastąpił cukier, upieczone w całości z pełnoziarnistej mąki orkiszowej - oto najzdrowsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeżeli jesteście wielbicielami ciast na zimno oraz kokosa to zachęcam do przygotowania rafaello na krakersach. Ciasto szybkie do przyrządzenia. Należy pamiętać o tym, aby przygotować je dzień wcześniej, ponieważ musi mocno się schłodzić. Dzięki temu krakersy namiękną i wchłoną odrobinę kremu budyniowego. Składniki na formę 20 x 30-35 cm: 1 l mleka 2 paczki krakersów
Ugotowaćnaparu z herbaty (u mnie Winter wonne Tee ) 250 ml mleka kokosowo - czekoladowego szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego bio 1 łyżka gorzkiego kakao 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa 3 łyżki puree z dyni + chipsy jabłkowe bio śliwka figa sos waniliowy przyprawa bio Alles Liebe z płatkami róży, różowym pieprzem, malinami i wanilią Do rondelka z gotującym
Poranek na słodkowśrod europejskich sklepów online z produktami dla wegan! Wybór jest przeogromny, a co najlepsze - w ofercie dostępne są zamienniki jogurtów i serków m.in. z łubinu, soi czy kokosa, które wysyłane są w specjalnych termoboxach, zapewniających utrzymanie niskiej temperatury. Sklep oferuje wysyłkę do Polski, tak więc... nie ma na co czekać! Jeśli jesteście weganami lub uwielbiacie
Poranek na słodkosłodkich do słonych, lekkich i kalorycznych, dla dzieci i dorosłych. Moja dzisiejsza propozycja, czyli egzotyczny deser z kaszy manny powinna znaleźć szereg wielbicieli. W deserze przeplatają się smak kokosa, z limonką i mango. A główną rolę gra kasza manna ! Składniki: 200 ml mleczka kokosowego 200 ml mleka 2% ( może być też mleko roślinne ) 5 płaskich łyżek kaszy manny
kolorowotorcikowopłynie, krem migdałowy z bobem tonka, dżem truskawkowy słodzony stewią; Od góry: ciemna czekolada z pomarańczą, mleczna z orzechami (cudo!), kawowa (Latte Macchiato), z orzechami laskowymi, z wiórkami kokosa ( Napoje bez cukru, cukierki lukrecjowe, ziołowe i owocowe Stewia w tabletkach, czysty ekstrakt (bardzo wydajny), erytrol i stewia w kryształkach
Poranek na słodkoKawowe paluszki gofrowe podane z malinami i płatkami kokosa
Poranek na słodkoBananowy krem gryczany słodzony organicznym cukrem z kwiatu kokosa podany z malinami, poziomkami, mini bananem, masłem pistacjowym i truskawkami
Poranek na słodko/PRZEPIS WŁASNY/ 65 g kaszy jęczmiennej perłowej 350-400 ml napoju migdałowego Alpro szczypta soli kilka kropli ekstraktu migdałowego 1 - 2 łyżki mąki migdałowej 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać kaszę. Dodać szczyptę soli, ekstrakt i syrop. Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywarła
Poranek na słodkochłonące mleko) 450 ml mleka z teff bio (mniej, jeśli macie np. płatki górskie) szczypta soli kilka kropli ekstraktu waniliowego 1 łyżka mąki sezamowej 2 łyżki syropu z kwiatu kokosa Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki. Dodać szczyptę soli, ekstrakt i syrop. Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywarła
Poranek na słodkoPIECZONA KOMOSA SERNIKOWA /1 porcja/ 50 g komosy ryżowej szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej łyżka syropu z kwiatu kokosa łyżka kremu dulce de leche jajko 125 g twarogu mielonego (pół kostki) czekoladowe guziczki do dekoracji Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą
Poranek na słodkoKasza jaglana z waniliowym jogurtem ze sproszkowanym koralowcem Sango , prażonymi płatkami kokosa, pestkami granatu i jabłkiem Sango ... co to takiego? Jest to koralowiec z japońskiej wyspy Okinawa. Zawiera sporo wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki niemu możemy w łatwy sposób uzupełnić niedobór tych dwóch ważnych minerałów. Ja używam sproszkowanego koralowca firmy
Poranek na słodkoaromat, dzięki czemu tak wrażliwe na zapachy osoby jak ja, mogą je pić z przyjemnością. Delikatną goryczkę można zamaskować dodając odrobinę miodu, stewii lub cukru, np. z kwiatu kokosa. * czarną ''Golden Dragon'' "Golden Dragon" przyciąga uwagę charakterystyczną formą liści. Są one zwinięte w rurki, które po zaparzeniu rozwijają się i uwalniają piękny aromat, a dodatek złotych tipsów dodaje
Poranek na słodkoplacków, podaję na nie przepis: MARCHEWKOWE KORZENNE PANCAKES /przepis własny/ 100 g ugotowanej marchwi 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru (u mnie z kwiatu kokosa) jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g mąki pszennej pełnoziarnistej 20 g mąki gryczanej olej kokosowy do smażenia Marchew, jogurt, jajko i cukier zmiksować na gładką masę. Następnie dodać składniki
Poranek na słodkoSnackaroons, których nazwa kojarzy mi się z makaronikami. Nie mają one jednak nic wspólnego z tym francuskim przysmakiem, ale dla mnie to nawet lepiej ;-) Skład jest bez zarzutu: wiórki kokosa (41%), daktyle (25%), nerkowce (21%), rodzynki (8%), świeży imbir (2,5%), sproszkowana wanilia (1%) oraz sól celtycka (najzdrowsza na świecie!). Ciasteczka są raczej miękkie, nieprzesłodzone i dość tłustawe. Miękkość
Poranek na słodko