francuskie - 6660 przepisów (strona:20/444)

FRANCUSKIE PIZZETKI Z PARMEZANEM 160

słodki oregano bazylia czosnek w palsterkach  10dag ok. pieczarek w plasterkach 10dag. startego sera żółtego plasterki kiełbasy chorizo 2 pomidory plasterki starty parmezan sól morska pieprz czarny ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto francuskie rozmrażamy,smarujemy sosem słodkim chili dość obficie,posypujemy ziołami i czosnkiem,układamy plasterki pomidorów,pieczarek,kiełbasy chorizo,solimy i pieprzymy,posypujemy startym ,żółtym serem,zwijamy w roladę ,schładzamy(...)jadłam, chyba czas ją wypróbować :) A na deser zapraszam do nas na sernik z musem truskawkowym. modna-grucha.blogspot.com/2013/07/sernik-na-zimno-przepis.html Pozdrawiam napisał: Gość: modna grucha, *.warszawa.mm.pl 2013/07/17 11:27:54 Te francuskie pizzetki wygladają bardzo smakowicie. Szkoda, że wszystko co dobre jest takie kaloryczne, ale to nic troszkę można sobie popuścić pasa, a potem jak ktoś ma traktorki na pedały

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim 213

zarówno na większym cieście francuskim (tzw. XXL) i standardowym - i szczerze muszę przyznać, że zdecydowanie lepiej robi się ją na cieście XXL. Raz - dlatego, że jest po prostu trochę większa, dwa - łatwiej zaznaczyć w niej brzegi, trzy - masa migdałowa nie wypływa z niej tak, jak z mniejszego ciasta. Jeśli masz zatem możliwość kupić większe ciasto francuskie - nie wahaj się(...)skórka starta z 1 cytryny 25 g płatków migdałów na wierch tarty 2 łyżeczki cukru na wierzch Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim - jak zrobić? Ciasto francuskie złóż na pół, dociśnij połówki do siebie i wytnij okrąg (np. odciśnij na cieście duży talerz i wytnij okrąg nożem lub użyj do wycięcia okręgu obręczy od tortownicy

Moje Qulinaria
Ciastka francuskie z truskawkami 182

ogromne możliwości do wykorzystania – na słodko, wytrwanie, na ciepło, na zimno, można w nim zapiekać mięso, ryby… i nie tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim czasie wyczarujemy pyszne ciastka francuskie z truskawkami.     Składniki na 8 sztuk:  - 1 opakowanie ciasta francuskiego   375g- 1 jajko do posmarowania ciastek- brązowy cukier (Demerara)           Masa śmietanowa:  - 500ml fresh double cream- 250g serka mascarpone(...)musi być wyszorowana i wyparzona), ozdabiamy listkiem mięty. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.Dla mniej wprawnych w pieczeniu, czy bardziej zabieganych, czy też zapracowanych… i nie tylko – gotowe ciasto francuskie stanowi wielkie udogodnienie. W krótkim czasie przygotujemy pyszne, aromatyczne ciastka francuskie z truskawkami lub innymi ulubionymi owocami. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Ciastka francuskie z truskawkami appeared first

mojewypiekiinietylko
Ciastka francuskie z marmoladą 167

Ciasto francuskie jeszcze niejeden raz zagości na moim blogu. Ponieważ, jak już wspominałam,  daje ono wiele możliwości podania, tym razem – w wersji na słodko – ciastka francuskie z marmoladą.      Składniki:  - 2 opakowania ciasta francuskiego  (po 375g opakowanie)- marmolada twarda- 1 jajko- cukier puder lub lukier        Płaty ciasta rozwijamy. Jeden dzielimy na 12 części. W każdym prostokącie wycinamy pośrodku(...)kratce, a następnie polewamy lukrem (zamiast lukru można posypać cukrem pudrem). Wycięte kółka również smarujemy jajkiem, nakładamy marmoladę i pieczemy 10-15 minut w tej samej temperaturze. Ciasto francuskie jest,  jak zwykle, niezawodne. Z dwóch płatów otrzymamy 12 dużych ciastek i tyle samo mniejszych – kółek. Zamiast marmolady można użyć owoców – jabłek, moreli , śliwek – do wyboru. Ale oczywiście

mojewypiekiinietylko
Udka po francusku 137

Sposób na smaczne udka z piekarnika.Składniki:4 udka z kurczaka3 łyżki musztardy francuskiej dijon3-4 ząbki czosnku2 łyżki soku z cytrynypół pęczka natki pietruszkisólsłodka paprykaSposób wykonania:1. Mięso myjemy i osuszamy.2. W naczyniu łączymy musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i słodką mieloną papryką.3. Mięso nacieramy marynatą, przykrywamy

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z sosem francuskim 155

etapie trzeba przygotować sałatkę lub przekąskę z wykorzystaniem produktów jakie zostały dostarczone przez Prymat. A są to sosy i dipy. Dziś jeden z przepisów na sałatkę z sosem francuskim. Sos choć z torebki to polecam bo jest smaczny i świetnie komponuje się z resztą składników. Bardzo jestem ciekawa czy moje propozycje się spodobają.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pizza na francuskim cieście 166

Utarło się, że pizza jest na cieście drożdżowym. Ale ja dziś zrobiłam pizzę na cieście francuskim. Jest to taka moja wariacja pizzy ale smaczna wariacja. Jak widać nie zawsze smacznie musi być tradycyjnie. A do pizzy użyłam prażonej cebulki i czarnego sezamu, które mam dzięki uprzejmości firmy Skworcu.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kiełbasa po francusku z serem Vacherin Mont d’or. 188

Kuchnia francuska i możliwości podania i wykorzystania sera chyba nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać! Danie, które dziś przedstawiam nie ma nazwy, nazwijcie je jak chcecie, ale obiecajcie, że kiedyś powtórzycie :) Minimum składników, 40 min przygotowania, gwarantowana sytość, a smak - nieziemski!Składniki (na 5 osób):800-900g kiełbasy (u nas normalna, wędzona)1 kg ziemniaków1 ząbek czosnku1 cebula 2*szklanki

Kitchens Alphabet
Schab francuski z czosnkowymi ziemniakami 209

Składniki 6 porcji: 6 dużych plastrów schabu z kością, 150 g musztardy francuskiej, pieprz kolorowy świeżo zmielony, 4 łyżki miodu, sól, 18 małych ziemniaków, 9 małych ząbków czosnku, 3 łyżki masła, 24 szt. kapary,  4 łyżki oliwy z oliwek, rozmaryn do dekoracji.   Przygotowanie:  Schab płuczemy, nacieramy solą, doprawiamy pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem. 1/3 musztardy nakładamy

Moniki Smakołyki
Jajko po francusku 124

Składniki: 2 szt. babeczek  z ciasta, 2 jajka, 4 plastry sera żółtego, sól do smaku, pieprz do smaku, koperek do dekoracji. Przygotowanie:   Do gotowej foremki z ciasta francuskiego wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy w połowie dwoma plastrami sera. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 ° C) na ok. 10 min. Tak upieczone jajko i stopiony ser podajemy

Moniki Smakołyki
Filet z kurczaka w sosie z musztardy francuskiej 241

Składniki : filet z kurczaka , na jedna osobę (niezbyt głodną ) wystarczy pojedynczy filet musztarda francuska śmietana, olej sól , pieprz ,ewentualnie kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie : Fileta lekko rozbić (ale niekoniecznie) , pokroić w drobną kostkę i obsmażyć krótko na oleju Podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i gotować do miękkości (uważać , by nie przypalić, podlewać wodą !), wtedy mięso posolić

Proste Potrawy
Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami 208

Składniki : 20 dag pieczarek płat ciasta francuskiego 1 cebula rukola ser żółty, tyle, by przykryć nim całe ciasto 1 jajko Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić drobno i przesmażyć na oleju z pokrojoną cebulą Płat ciasta rozmrozić i posmarować roztrzepanym jajkiem Położyć pieczarki, rukolę i plastry żółtego sera Zwijać ciasto ostrożnie ( lekko ściskając, by w trakcie pieczenia się nie rozpadły), posmarować roztrzepanym

Proste Potrawy
Ciasteczka z ciasta francuskiego 151

ciasteczka nie wymagają wiele pracy, ani zdolności. Można upiec je w ostatniej chwili. Składniki: płat ciasta francuskiego jabłka Przygotowanie: Na rozmrożonym płacie ciasta ułożyć drobno pokrojone jabłuszka i wykrawać krążki szklanką. Posmarować ciasto i jabłuszka roztrzepanym jajkiem. Jabłuszka nie mogą być zbyt cienkie, bo wyschną podczas pieczenia Piec na złoty kolor Tuż przed jedzeniem udekorować ulubionym, słodkim kremem lub posypać

Proste Potrawy
Szparagi w cieście francuskim 172

Sezon na szparagi ciągle trwa, dlatego proponuję proste danie z nimi w roli głównej właśnie. składniki : płat ciasta francuskiego szparagi, u mnie białe kilka plastrów sera żółtego i  chudej szynki koperek, sól Przygotowanie : Rozmrożony płat ciasta można lekko rozwałkować podsypując mąką i podzielić na takie kawałki, by można było swobodnie zawinąć w nie plaster sera lub szynki  Szparagi

Proste Potrawy
Francuska zupa cebulowa z grzankami serowymi 184

Sycąca i rozgrzewająca francuska zupa z karmelizowanej cebuli, banalnie prosta w przygotowaniu. Idealnie komponuje się z grzankami z dodatkiem żółtego sera Składniki na 2 porcje: 400 g cebuli 500 ml bulionu 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki białego wina sól, pieprz 2 kromki pieczywa tostowego 50 g sera żółtego Cebulę obrać, przekroić na połówki, a następnie na półplasterki

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania