Ciasteczka "stempelki" bez masła i cukru

Ciasteczka

Ciasteczka "stempelki" bez masła i cukru

Stempelki do produkcji domowych ciasteczek zakupiłam ... dawno temu. Nie mogłam się do nich zabrać, bo nie przepadam za wypiekami, w których połowę składu stanowi masło. Ponieważ od dawna już eksperymentuję z olejem kokosowym, właśnie w dzisiejszych ciasteczkach z powodzeniem zastąpił on masło. Nie brakuje mi maślanego smaku, ponieważ posmak kokosa jest o wiele przyjemniejszy. a zapach roznoszący się po domu w trakcie pieczenia iście niebiański. Zmielony na mączkę ksylitol zastąpił cukier, upieczone w całośc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.