którym już się przejadły, śląskie żurki i kluski, pierogi biłgorajskie oraz inne dania regionalne polecam ten przepis. Danie jest bardzo mało znane a naprawdę pyszne, przy tym proste i pożywne. Bulwioka można jeść na ciepło i zimno. Zaraz po upieczeniu podałam go z domowa śmietana i tłuszczykiem z chudymi skwarkami. Na drugi dzień genialnie smakował odsmażony na patelni
sierotka maRysia w kuchniamoniakiem na stolnicę, część zostawić do podsypania, posiekać z tłuszczem, wymieszać z cukrem, dodać żółtka, jajo, cukier i tyle mleka aby dało się zagnieść ciasto rzadsze jak na kluski. Zostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. Wałkować na grubość 1/3 cm, wykrawać foremkami ciastka, układać na posmarowanej blasze (użyłam papieru do pieczenia), smarować białkiem, posypać grubym cukrem, nakłuć
sierotka maRysia w kuchnibędzie tu bardzo egzotycznie i orientalnie. Dziś jednak jeszcze raz, już właściwie na pożegnanie sezonu dyniowego, wraz z Gin , Mirabelką , Mopsem , Zuzią postanowiłyśmy przygotować kluski z dynią - interpretacja dowolna. Zdecydowałam się zrobić makaron w pysznym, kremowym sosie z dyniowego pure. Sos jest aksamitnie gładki, aromatyczny i lekko pikantny. Danie jest przepyszne, gorąco wszystkim
Codzienne GotowaniePodlewamy wodą ( ostrożnie ). Przykrywamy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Od czasu do czasu sprawdzamy, przewracamy, ewentualnie uzupełniamy wodę i dodatkowo solimy gdy istnieje taka potrzeba. Podajemy z kluskami lub ziemniakami. Można podatkowo podać konfiturę z żurawiny. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewydokładnie rozprowadzamy i gotujemy jeszcze 5-7 minut, aż sos widocznie zgęstnieje. Sprawdzamy czy dopieprzyć bądź dosolić. Jeśli trzeba — przyprawiamy. Gulasz jest pyszny ze świeżym chlebem, pyzami, śląskimi kluskami lub plackiem ziemniaczanym . Zjedzcie go tak, jak lubicie. Ta porcja to danie obiadowe dla 4-6 dorosłych osób, jeśli przewidzieliście dodatki typu ziemniaki i surówka, lub obiad dla dwóch
Karo in the KitchenPomysł na szybkie i smaczne danie. Składniki 250 g spätzli lub klusek lanych 2 cebule 1 ząbek czosnku 500 ml bulionu wołowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka masła 1 por 250 ml mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 jajko 4 łyżki posiekanego koperku szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Spätzle gotujemy
R'n'G Kitchendwóch godzinach odlać 2/3 tłuszczu, wokół kaczki ułożyć pozostałe jabłka. I piec dalej pod przykryciem, temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 100 stopni. Piec dalej 2 godziny. Podałam z kluskami drożdżowymi kładzionymi. zastawa
królestwo garówznaczy znaleźć się w niezręcznej sytuacji, znajdować się w kłopocie, wpaść w pułapkę. Myślę, że bohater dzisiejszego przepisu jest zadowolony z własnego położenia. Bo kto nie lubi klusek, pyz, knedli? A o kim mowa? O śliwce (mam nadzieję, że nie robaczywce.) Jej złocisty miąższ jest doskonałym źródłem błonnika. A konfitura ze śliwek ma piękny nasycony kolor, od razu
Bon Appetit Małgorzatykoperku i pieprz do smaku. Dodałam opakowanie 18% śmietany. Z racji,że łosoś był słony, nie dodawałam już soli. Sos można wymieszać z makaronem, bądź polać nim kluski. Wiem,że danie to nie należy do najbardziej dietetycznych... ale smakuje pysznie i raz na jakiś czas można sobie przecież pozwolić na odrobinę kalorii. Polecam i smacznego
potrawyregionalnemięs,wędlin a także jako samodzielna przystawka. SMACZNEGO! A jeśli lubicie dynię to zapraszam na inne dania: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM LECZO WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ ZUPA Z DYNI NA MLEKU
potrawyregionalneposypać już na talerzach uprażonymi pestkami dyni i szczypiorkiem. Mleczko kokosowe jest dosyć tłuste ale dla lubiących można dodać kleks śmietany. Smacznego! Jeśli lubicie dynię to polecam również: KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM LECZO WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ DYNIA MARYNOWANA ZUPA Z DYNI NA MLEKU WCZESNOJESIENNA MINESTRONE DYNIA Z RYŻEM
potrawyregionalnenagrzać zgodne z instrukcją. Na dno misy wylać połowę sosu, ułożyć pulpeciki, zalać pozostałym sosem. Gotować w ustawieniu high 2 - 2,5 godziny. Podawać z ryżem , kaszą lub kluskami. Smacznego
Stare Garyinspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dobra, przyznam się.. Pośpiech mnie zgubił.. Miały być kluski do rosołu, ale masa wyszła za rzadka. Jednak zawsze twierdzę: "Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.." Dzięki temu kulek nie nadążyłam smażyć i szybciutko znikały
Di gotujeDzisiaj na blogu danie w jesiennym klimacie. Bo dynia, borowiki i jeszcze śliwki do tego. Jest jeszcze kawałek mięsiwa i trochę klusek. A wszystko to doprawione aromatycznymi ziołami... Grzyby nazbieraliśmy sobie w lesie, nie za dużo, w sam raz na 2 obiady... Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa ok. 300 g świeżych grzybów (najlepsze prawdziwki) ok. 250 g dyni
Czerwień i błękitProsty i niedrogi sposób na niedzielny obiad. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe, spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką. Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 3 łyżeczki łagodnej musztardy 2 ogórki konserwowe 2 cebule sól morska pieprz 2-3 łyżki oleju Mięso rozbić tłuczkiem przez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia