dowolne owoce złoty syrop błonnikowy Sukrin do podania WYKONANIE: Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, aromat, cukier i jedną łyżkę oleju kokosowego. Uwaga: pominięcie oleju spowoduje, że kluski będą bardzo suche i mogą "stawać w gardle" Po wymieszaniu składników stopniowo dodawać mąkę kokosową ugniatając widelcem. Po dodaniu całości, rozpocząć ugniatanie za pomocą pięści. Następnie przełożyć
healthy dreamszrobienia leniwych kluseczek zainspirowała mnie mama, która wczoraj gotowała kluski śląskie na obiad ( NAROBIŁA MI OCHOTY NA TEGO TYPU DANIE ) . Jedne różnią się od drugich diametralnie, jednak w lodówce od dłuższego czasu przechowywałam twaróg, który wypadało zużyć ze względu na zbliżający się koniec daty ważności. Myśl o zmarnowaniu jedzenia wywołała u mnie niemiłe uczucie, które zadecydowało powstaniu leniwych
healthy dreamsczym są tytułowe Dango, bo zapewne wiele osób nigdy wcześniej nie słyszało takiej nazwy. Są to japońskie kluseczki z mąki ryżowej gotowane na parze. Coś w stylu naszych klusek na parze, jednak zupełnie inne ;P Wróciłam ostatnio we wspomnieniach do czasów gimnazjalnych. Jako 14-latka miałam dużo wolnego czasu, na tyle dużo, że bez wyrzutów sumienia mogłam jego
healthy dreamsmoje kolejne kluchy do kolekcji. Jedni nazywają je kluchami bo to w końcu rodzaj klusek a inni pierogami leniwymi bo nie trzeba nic wałkować ani lepić tylko zagnieść i gotowe. Przyznam szczerze, że nazwy znam ze słyczenia ale smak dotąd był mi nie znany. Ale szybko nadrobiłam zaległości. Kluchy są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne
Monia miesza i gotujePolecam przepis na kluski drożdżowe gotowane na wodzie
Ugotujmy Cośpieczarkowy można podawać z makaronem, kluskami śląskimi, kopytkami, plackami ziemniaczanymi, ... Smakuje zawsze i pasuje do wielu dań. Dzisiaj zapraszam na prosty, pyszny sos pieczarkowy, który podałam z kopytkami :) Do sosów grzybowych zawsze dodaję natkę pietruszki, ponieważ podkreśla smak grzybów. Składniki: 500 g małych pieczarek 2 łyżki soku z cytryny 2 cebule 4 łyżki oliwy pół szklanki bulionu
Smak mojego domużeby się nie przypaliła. Następnie podsmażoną cebulę przełożyć do garnka. Zalać bulionem, dodać tymianek i listki laurowe. Przykryć, zagotować i gotować ok 10 minut. Potem dodać tarte kluski i gotować jeszcze 15 minut aż kluseczki będa miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta można dolać nieco bulionu. Polecam też: Zupę cebulową zapiekaną pod ciastem francuskim
Monia miesza i gotujeDawno temu taką kluski z kaszy przygotowywała moja Mama. Bez panierowania "robiły" za makaron do rosołu. Lubiłam je zajadać, ale z czasem zupełnie o nich zapomniałam. Przypomniałam sobie dopiero przeglądając ostatnio książkę Siostry Marii, którą otrzymałam w prezencie. Olusiowi jednak nie przypadły do gustu takie "bez niczego", więc według wskazówek zamieszczonych w przepisie obtoczyłam w jajku, bułce
Kuchnia w czekoladziełatwiznę i zrobiłam losowanie. O to wyniki: 3 słoiczki Friends of Glass Katarzyna Sejbuk (Racuchy) Warzywny dekorator Veggie Twister Wioleta Wójcik - Kulinarna Ja (Szare kluski z kapustą) Dziewczyny proszę o kontakt przez wiadomość na fb. Jeszcze raz podkreślam, że wszystkie Wasze przepisy były wspaniałe i na pewno większą część z nich wykorzystam oraz umieszczę
Di gotujejako polewa Gotujemy wodę z masłem. Kiedy masło całkiem się rozpuści i pojawią się pierwsze bąbelki dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Powinna wyjść z tego dość duża „kluska”. Odstawiamy ciasto do przestudzenia. Kiedy nie jest już gorące – nie musi być zimne, ale nie może parzyć w rękę – dodajemy po jednym jajku i miksujemy. Gotowe
Ciastkozercyczasie wyjmij królika i z powstałego wywaru i śmietany zrób sos. Śmietanę przed dodaniem najlepiej zahartować. W razie potrzeby dopraw do smaku. PODAWAJ Z ZIEMNIAKAMI lub kluskami śląskimi i oczywiście buraczkami z chrzanem. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa LoliJeśli szukacie pomysłu na sycący obiadek z udziałem karkówki to polecam takie roladki. W mięsko zawinęłam warzywka z własnych przetworów - kiszone ogórki oraz paprykę konserwową. Roladki podałam z kluskami śląskimi i buraczkami . składniki: ok 1 kg karkówki 2-3 kiszone ogórki 4-5 kawałków papryki konserwowej musztarda sarepska lub delikatesowa 3/4 l gorącej wody sól,pieprz 2 listki
Monia miesza i gotujezaglądajcie na bloga, bo niebawem pokażę Wam jak szybko można zrobić pyszne kotlety własnie z fasoli. Dla tych, którzy nie lubią miksowanych zup, mam zupę fasolową przygotowaną z kluskami kładzionymi . A może macie swoje sposoby na pyszną zupę fasolową
Codzienna kuchnia niecodziennamieszając kapustę oraz obracając kaczkę, do chwili, aż mięso będzie miękkie, tzn ok godziny. Pod koniec gotowania doprawić do smaku. Podawać mięso na kapuście z dodatkiem ziemniaczków, ewentualnie klusek (np śląskich
6niebomiękkości. Pod koniec wsypać majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Po nalaniu do miseczek opcjonalnie posypać prażoną cebulką. Do zupy można dodać śmietanę zacierkę lub przygotować kluski lane
Di gotuje