dwóch godzinach odlać 2/3 tłuszczu, wokół kaczki ułożyć pozostałe jabłka. I piec dalej pod przykryciem, temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 100 stopni. Piec dalej 2 godziny. Podałam z kluskami drożdżowymi kładzionymi. zastawa
królestwo garówznaczy znaleźć się w niezręcznej sytuacji, znajdować się w kłopocie, wpaść w pułapkę. Myślę, że bohater dzisiejszego przepisu jest zadowolony z własnego położenia. Bo kto nie lubi klusek, pyz, knedli? A o kim mowa? O śliwce (mam nadzieję, że nie robaczywce.) Jej złocisty miąższ jest doskonałym źródłem błonnika. A konfitura ze śliwek ma piękny nasycony kolor, od razu
Bon Appetit Małgorzatykoperku i pieprz do smaku. Dodałam opakowanie 18% śmietany. Z racji,że łosoś był słony, nie dodawałam już soli. Sos można wymieszać z makaronem, bądź polać nim kluski. Wiem,że danie to nie należy do najbardziej dietetycznych... ale smakuje pysznie i raz na jakiś czas można sobie przecież pozwolić na odrobinę kalorii. Polecam i smacznego
potrawyregionalnemięs,wędlin a także jako samodzielna przystawka. SMACZNEGO! A jeśli lubicie dynię to zapraszam na inne dania: ZUPA KREM Z DYNI Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I IMBIREM KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM LECZO WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ ZUPA Z DYNI NA MLEKU
potrawyregionalneposypać już na talerzach uprażonymi pestkami dyni i szczypiorkiem. Mleczko kokosowe jest dosyć tłuste ale dla lubiących można dodać kleks śmietany. Smacznego! Jeśli lubicie dynię to polecam również: KLUSKI Z DYNIĄ ZIEMNIAKAMI I PARMEZANEM LECZO WEGETARIAŃSKIE PLACUSZKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ DYNIA MARYNOWANA ZUPA Z DYNI NA MLEKU WCZESNOJESIENNA MINESTRONE DYNIA Z RYŻEM
potrawyregionalnenagrzać zgodne z instrukcją. Na dno misy wylać połowę sosu, ułożyć pulpeciki, zalać pozostałym sosem. Gotować w ustawieniu high 2 - 2,5 godziny. Podawać z ryżem , kaszą lub kluskami. Smacznego
Stare Garyinspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dobra, przyznam się.. Pośpiech mnie zgubił.. Miały być kluski do rosołu, ale masa wyszła za rzadka. Jednak zawsze twierdzę: "Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.." Dzięki temu kulek nie nadążyłam smażyć i szybciutko znikały
Di gotujeProsty i niedrogi sposób na niedzielny obiad. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe, spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką. Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 3 łyżeczki łagodnej musztardy 2 ogórki konserwowe 2 cebule sól morska pieprz 2-3 łyżki oleju Mięso rozbić tłuczkiem przez
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasię tu bardzo słodko. Ale żeby nie było, że jadamy tylko słodycze... Tym razem mam coś dla wielbicieli "porządnego kawałka mięcha"- tradycyjne danie, obecne chyba w każdym domu. Klusek śląskich nie robiłam już bardzo dawno aż wreszcie wczoraj się doczekały. Rodzinie bardzo smakował. taki obiad, więc kluseczki pojawią się znowu niebawem w innej wersji. Składniki: 4 duże
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabardziej okrągłe, do masy ziemniaczanej dodaje się jajko, lub nie…. Ale jedno jest pewne. Siedzącym przed talerzem smak kacapołów przywołuje wspomnienie dzieciństwa i domowej kuchni. Kacapoły to kluski z masy ziemniaczanej, faszerowane białym serem. Gotuje się je podobnie jak pierogi, w posolonej wodzie, a podaje ze skwarkami lub cebulką, albo w takiej formie, jaką ja znam najlepiej – podsmażane
Trzeci talerzupieczeniu mięso wyjąć z sosu, sos przetrzeć przez sito na głęboka patelnię. Doprawić masłem i śmietaną - opcjonalnie. Mięso odgrzewać w sosie. Podawać z ziemniakami lub kluskami. Smacznego
Stare Garylecz same ziemniaki tak się zachowują zblendowane, drożdże dają tylko (i aż) ten serowy smak. Pamiętam, jak wiele lat temu chciałam sobie ułatwić życie i zmiksować ziemniaki na kluski, zamiast je pognieść. W efekcie miałam w garnku nieźle ciągnący się klej kartoflany i do dziś nie wiem czemu wtedy nie pomyślałam, że to prawie jak ser. Być może
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEilością wody w małym kubeczku. Kiedy juz będzie się wytwarzać nitka, maczać cząstki mandarynek i dekorować torcik, Resztą syropu polać torcik. Ułożyć kolorowe cukiereczki. Takie inne wyjście zamiast klusek z makiem i kutii . Druga wersja , moim zdaniem lepsza i nie taka słodka więcej mandarynek i lukier do polania zamiast syropu
Gotowanie jest łatwerondelku rozgrzać łyżkę masła przysmażyć roladki i podlać winem, a następnie wodą, dodać posiekaną cebulę i przyprawy. dusić ok 35 min na wolnym ogniu. Roladki podawać z kluskami śląskimi polane sosem który powstał podczas duszenia
Gotowanie jest łatwezagotować, jajka powinny zagęścić krem w innym przypadku mogą się zważyć. Krem przelać do słoiczków i zakręcić. Można go podawać z placuszkami, pierożkami na słodko, naleśnikami, kluskami
Gotowanie jest łatwe