Przepis na : deser
1 kg truskawek (oczyszczonych) pół cytryny 700 g cukru 200 g masła 8 jajek Truskawki zmiksować, można przetrzeć przez sito ale ja tego nie robiłam. Jajka z cukrem ubić na parze , dodać sok z cytryny, i masło. Ubijać aż masło się rozpuści, następnie dodać zmiksowane truskawki i ciągle ubijając rozgrzać dobrze curd , ale nie zagotować, jajka powinny zagęścić krem w innym przypadku mogą się zważyć. Krem przelać do słoiczków i zakręcić. Można go podawać z placuszkami, pierożkami na słodko, naleśnikami, kluskami...... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...