Sezon na cukinie w pełni :) Składniki: 800 gr mięsa wieprzowego np. łopatki, 300 gr kiełbasy, 2 kg cukini, 5 marchewek, 1 cebula, sól, koperek. Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy troche oleju. Cebulę kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej żeby się zeszkliła. Pokrojone mieso i kiełbasę dokładamy do cebuli i razem dalej smażymy. Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy
Państwo Wojtczuk gotująsmak, ale najlepszym określeniem będzie tu: ciasto jajeczne. Do tego kanapki lub tosty i gotowe:). Poniższa porcja wystarczy dla dwóch osób. 4 jajka 4 plastry salami 4 plastry kiełbasy, np. żywieckiej 1 cebula 1/2 papryki 2 pieczarki 1 łyżka mąki 1 łyżka mleka sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany olej 1. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry(...)kiełbasę i salami na mniejsze kawałki. Wszystko podsmażamy na niedużej ilości oleju. Studzimy. 2. Jajka miksujemy z mąką, mlekiem, solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem. Przekładamy do masy mięso i warzywa. Całość przelewamy do naczynia żaroodpornego. 3. Fritatę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, aż cała masa się zetnie
Szefowa kuchnidojrzałe pomidory, 1 łyżka tymianku, 1,5 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki, 1 liść laurowy, 0,5 szkl. białego wina, sól, pieprz Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Kiełbasę zdejmij z patelni. Na oliwę wrzuć pokrojony w cienkie plasterki por, zmiażdżony czosnek, tymianek i liść laurowy i duś, aż por będzie miękki. Zdejmij z ognia, dopraw papryką, solą
Eksperyment sobotniTakie przekąski zrobimy sobie bardzo szybko. Są smaczne i mogą zastąpić obiad. Składniki: 2 placki tortilla 2 płaskie łyżki majonezu 6 średnich plastrów żółtego sera 6 plasterków kiełbasy żywieckiej lub innej 1 średni ogórek korniszony Przygotowanie: Placki tortilli wyjmujemy z opakowania i na gorącej i suchej patelni obsmażamy je z obu stron po 0,5 minuty.Odstawiamy na kilka minut(...)płaską łyżką majonezu.Rozkładamy obok siebie plasterki sera(1 zaraz na brzegu tortilli a 2 następne wyżej obok siebie-tworzymy "trójkąt").Na serze układamy obok siebie po 3 plasterki kiełbasy a na niej po 3 plasterki ogórka. Zawijamy tortillę dość ciasno od strony gdzie mamy położone dodatki. Zwinięte tortille wkładamy do mikrofalówki i podgrzewamy aż ser zacznie się topić
słodkie i nie tylko historie kulinarnemielona majeranek puszka czerwonej fasoli Przygotowanie Czosnek drobno posiekałem. Cebulę pokroiłem w cienkie piórka. Papryki po oczyszczeniu pociąłem w paski. Ziemniaki i marchewkę pokroiłem w kostkę, kiełbasę w plasterki. W garnku z grubym dnem rozgrzałem 3 łyżki oleju. Wrzuciłem czosnek, smażyłem, aż lekko się zrumienił. Dodałem cebulę, podsmażyłem. Dodałem ziemniaki i marchewkę, mieszałem podsmażając(...)Następnie dodałem paprykę i plasterki kiełbasy, oprószyłem przyprawami. Dusiłem ok. 3 minuty. Całość zalałem gorącym bulionem warzywnym. Gotowałem pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Doprawiłem solą, pieprzem, papryką wędzoną i majerankiem. Pod koniec gotowania dodałem osaczoną z zalewy i lekko przepłukaną fasolę. Zupę podgrzałem, nie gotując
R'n'G KitchenKiełbasa szynkowa drobiowa Wędlina ze sklepu mówię stanowcze nie. To nic trudno, sami możemy zrobić w domu pyszną zdrową dietetyczną kiełbasę szynkową z drobiu. Smak wygląd powala. Składniki · 1kg udźca z indyka · 50 dkg golonki · 1kg karkówki Przyprawy · 45g Peklosoli· 5 g Pieprzu czarnego· 2g mielonej
Kulinarne pyszności Molkiłuskanego (około 250 g) 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 mały korzeń selera 1 duży korzeń pietruszki 3 średnie marchewki 3 kiełbasy śląskie 500 g boczku wędzonego 4 duże ziemniaki 1 udko z kurczaka lub 2 skrzydełka mały pęczek natki pietruszki do smaku sól, pieprz WYKONANIE Boczek ugotować do miękkości, ostudzić(...)około 30 minut, aż groch nieco zmięknie. Z wywaru wyciągnąć cebulę, udko z kurczaka, korzeń selera i pietruszki. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w kostkę kiełbasę, boczek i gotować do miękkości (około 10 minut). Na koniec dodać 3/4 szklanki wody z ugotowanego boczku , posiekaną natkę pietruszki i przyprawić pieprzem, a w razie potrzeby również solą. Podawać
Passions hobbies lifespaghetti jak u mnie, wędlina dodała im pożywności , takie placuszki pokochają dzieci, są przepyszne! Składniki na dwie porcje: 15-20 dag ugotowanego makaronu spaghetti 10 dag kiełbasy krakowskiej Hańderek ½ czerwonej papryki Kawałek cukinii 1 cebula dymka ze szczypiorem 2 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego 2 małe jajka 2-3 łyżki mąki pszennej Sól himalajska do smaku Świeżo(...)mielony czarny pieprz Olej do smażenia Szczypiorek do posypania Sposób przygotowania: Ugotowany makaron pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczki, cebulę dymkę posiekać ze szczypiorem, paprykę, cukinię i kiełbasę krakowską pokroić w kostkę , wszystko razem połączyć , wbić jajka, dodać śmietanę lub jogurt, wsypać mąkę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem , dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju
Wanilia i Kardamonskładniki na 1 porcję : 1 bułka 1 jajko 2 plasterki ulubionej kiełbasy troszkę startego sera żółtego sól, pieprz wykonanie: Wierzch bułki ścinamy, wydrążamy środek, tak aby powstała „miseczka”. Na dnie układamy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę (możemy ją wcześniej podsmażyć). Następnie dajemy ser a na wierzch delikatnie wbijamy jajko. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Zapiekamy
Domowy Smak Jedzeniateż fajne rozwiązanie. Jest gęsta, aromatyczna za sprawą majeranku i pyszna. Z pajdą świeżutkiego chleba tworzy idealny duet! Składniki: 800g wędzonych żeberek 750g fasoli "Jaś" 1 kg kiełbasy np. podwawelskiej 100g kabanosów wieprzowych 3 duże marchewki 2 duże pietruszki ½ korzenia selera 3 ząbki czosnku 7 ziemniaków 1 małe opakowanie suszonego majeranku sól, pieprz 3 liście laurowe 6 ziarenek ziela(...)wodą i wrzucamy przepłukany pod zimną wodą groch "Jaś". Dodajemy także liście laurowe i ziele angielskie. Po ok. 30 minutach dodajemy starte na tarce warzywa: marchewkę, pietruszkę oraz seler. Kiełbasę i kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni, na dwóch łyżkach oleju. Rumiane dodajemy do garnka. Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy obrany czosnek, zalewamy kilkoma chochelkami gotującej się
Kuchnia w czekoladzieprzeglądu lodówki powstała taka sałata z dodatkami Składniki sałata rzymska kilka pomidorów cherry kilka serc karczochów w zalewie ziołowej 200 g sera feta 135 g kiełbasy gospodarza z gęsiną kiełki rzodkiewki Sos :zalewa z karczochów 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu ryżowego Przygotowanie Sałatę podzieliłem na liście, opłukałem, osuszyłem. Serca karczochów pokroiłem(...)mniejsze kawałki. Pomidorki cherry umyłem, pokroiłem na połówki. Ser pokroiłem w kostkę. Kiełbasę również pokroiłem na małe kawałki. Przygotowałem sos: kilka łyżek zalewy z karczochów dokładnie wymieszałem z musztardą, miodem i octem. Na półmisku rozłożyłem liście sałaty, na nich pozostałe składniki, posypałem kiełkami rzodkiewki, polałem sosem
R'n'G Kitchenroku to będzie najbardziej oblegany kierunek wczasów za granicą, San Escobar. Chcieliśmy Wam zaproponować soup, wykwintny, przepyszny, godny polecenia. Składniki 2 łyżki oleju rzepakowego 400 g ulubionej (tłustej) kiełbasy 200 g pieczarek 1,4 l bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku 250 g korniszonów 200 g papryki konserwowej 100 ml wody 1 łyżka mąki sól, pieprz(...)Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę kroimy na 3-4 mm plasterki i razem z pokrojonymi na plasterki, pieczarkami, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min. Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy kilka minut. Mąkę rozrabiamy
R'n'G Kitchenwierzch pizzy: sos pomidorowy (np. 3-4 łyżki przecieru pomidorowego wymieszanego z dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, szczyptą soli, pieprzu, 1 łyżeczką oregano oraz 1 łyżką oliwy) kawałek kiełbasy, dobrej jakości kilka pieczarek kawałek cebuli kawałek papryki czerwonej ok. 2-3 garści startego żółtego sera oregano wykonanie: Sos pomidorowy podgrzewamy. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni, pieczarki
Domowy Smak Jedzeniazmyli określenie "zupa", gdyż miska tego dania wystarczy za cały obiad. A może po prostu nazwać ją pomidorową z fasolą?;) Składniki: 200g wołowiny (karkówka, udziec) 100g chorizo 150g kiełbasy jałowcowej 2 szklanki ugotowanej fasoli 1 marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 litr przecieru pomidorowego 1 litr bulionu warzywnego 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka słodkiej papryki(...)sól 3 łyżki oleju Mięso pokroić w kostkę ok 2cm, obsmażyć z każdej strony na oleju, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni zrumienić pokrojoną w plasterki chorizo i kiełbasę jałowcową, a następnie na wytopionym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, dodać do mięsa. Marchew pokroić w półkrążki, wrzucić do garnka. Dodać przecier pomidorowy, liście laurowe, ziele
Obiad gotowyskładniki: ok. 1000 g ziemniaków, obranych ok. 5 łyżek mąki 1 łyżeczka soli dodatkowo: 300 g wędzonej kiełbasy lub boczku, dobrej jakości 1 cebula szczypiorek kwaśne mleko, kefir wykonanie: Kiełbasę lub boczek kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulką. Ziemniaki gotujemy w solonej wodzie. Pod koniec gotowania odlewamy ok. 250 ml wody a resztę odcedzamy. Do ziemniaków wlewamy odlaną wodę
Domowy Smak Jedzenia