Zupa fasolowa (fasolówka)

Zupa fasolowa (fasolówka)

Zupa fasolowa (fasolówka)

Któż jej nie zna? Pyszna, syta, rozgrzewająca, niezastąpiona, przkeazywana z pokolenia na pokolenie. A mimo wszystko każdy robi ją inaczej. Jakie są Wasze sposoby?  Składniki (6 porcji) -250 g fasoli -250 g wędzonego boczku -250 g kiełbasy wędzonej -2 marchewki -1 korzeń pietruszki -1 mały kawałek selera -1 cebula -1 ząbek czosnku -3 ziemniaki -ziele angielskie -1 listek laurowy -1 łyżka majeranku -2 łyżki oleju rzepakowego -sól, pieprz Przygotowanie Fasolę namoczyć i zostawić na noc. Na drugi dzień fa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.