Składniki : 500 g pieczarek 4 jajka ugotowane na twardo 3 pałki selera naciowego 1 mała cebulka puszeczka na raz kukurydzy Bonduelle 2 podudzia z kurczaka upieczone 2 malutkie pętka kiełbasy myśliwskiej Duda 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie : Pieczarki obieramy ze skórki,myjemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą z łyżeczką soli, od zagotowania wody gotujemy jeszcze(...)kroimy w grubszą kostkę. Seler naciowy myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w grubszą kostkę. Ugotowane jajka kroimy w kostkę lub przecieramy siteczkiem do sałatek. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, i przyprawiamy do smaku, wszystko dobrze mieszamy. Odstawiamy na godzinkę
Sama słodycz i szczypta chilikilkanaście minut otrzymujemy przepyszne danie, które smakuje doskonale. Jest naprawdę pyszne, szczególnie ze świeżym, chrupiącym chlebem. Koniecznie, koniecznie spróbujcie. Składniki: • 300 g wędlin, pieczonych mięs, pieczonego boczku, kiełbasy • 1 cebula • 1 łyżka oleju • 1 litr bulionu drobiowego • 2 ogórki kiszone • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 1 łyżka masła • 1/2 łyżki mąki pszennej • przyprawy: listek laurowy, ziele angielskie, 2 łyżeczki słodkiej papryki(...)proszku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 2 łyżeczki majeranku, sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Na patelni partiami podsmażyć wędliny i pieczone mięsa, kiełbasy obrane ze skórki, pokrojone na paseczki. Należy zacząć od najbardziej tłustych np. boczku, później obsmażać chudsze, w razie potrzeby dodać oleju. Obsmażone mięsa przekładać do garnka. 2. Na tej samej patelni na łyżce oleju podsmażyć
W mojej kuchniSKŁADNIKI: 8 plastrów schabu 2 ogórki konserwowe (pokrojone w ćwiartki) 1 cebula (pokrojona w ósemki) kiełbasa firmy HAŃDEREK "Ze Wsi Buczkowice " (krojona w ćwiartki) sól pieprz musztarda 2 łyżki masła WYKONANIE: 1. Schab rozbić tłuczkiem. 2. Posypać solą i pieprzem. 3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy 4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę firmy Hańderek 5. Zwinąć
Dziś Ja gotujeKolejny raz postanowiliśmy urozmaicić nasze menu. Proste i szybkie danie, a jakie smaczne! Koniecznie musicie skosztować. Składniki 2 puszki ciecierzycy 200 g boczku wędzonego 2 pętka kiełbasy śląskiej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 1 szklanka bulionu warzywnego pieprz cayenne majeranek sól, pieprz Przygotowanie Boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki i razem z posiekaną cebulą
R'n'G Kitchensałaty rzymskiej (jeśli do kupienia będzie tylko mała, gołąbki robimy z dwóch, a nawet z trzech liści) 4 łyżki parmezanu Puszka całych pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego 10 cm kiełbasy chorizo Pół pęczka świeżej kolendry lub pietruszki lub koperku 4 łyżki oleju Sól Pieprz Ziemniaki Pół kilo ziemniaków 2 ząbki czosnku 2 łyżki siekanego tymianku lub 1,5 łyżki suszonego(...)gotowania na parze. Gotujemy 10 minut. Krok 4 Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem . Krok 5 Chorizo kroimy na plastry i kładziemy na suchą patelnię. Podgrzewamy, aż kiełbasa lekko się przypiecze. Krok 6 Wyciągamy dorsza z zalewy. Na blacie kuchennym lub desce rozkładamy liść sałaty. Kładziemy na nim kawałek ryby, a na nim kilka plasterków chorizo i zawijamy
Niedzielny kucharzSkładniki 1 słoik selera konserwowego 8 łyżek kukurydzy konserwowej 80 g kiełbasy szynkowej 4 krążki ananasa z puszki 4 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Sposób Seler, ananasa oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Seler pokroić drobniej, ananasa pokroić w kosteczkę. W miseczce wymieszać seler, kukurydzę oraz ananasa, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę szynkową, wszystko razem wymieszać. Dodać majonez, przyprawić
Kuchenne aromatylaurowy 1 ziarenko ziela angielskiego 1 płaska łyżeczka pasty Vegemite lub Marmite *** szczypta gałki muszkatołowej sól, mielony czarny pieprz i pieprz cayenne do smaku opcjonalnie około 150 g kiełbasy chorizio *** Vegemite i Marmite to pasty zrobione z wyciągu z drożdży z warzywami i przyprawami, stosowane podobnie jak Maggi. Zawierają witaminy z grupy(...)dodać do chowderu. Doprawić do smaku pastą Vegemite lub Marmite i gotować 2 minuty w temperaturze 80ºC, z prędkością 2. Chowder kukurydziany świetnie smakuje z cienkimi plasterkami kiełbasy chorizio. Chowder kukurydziany #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSKŁADNIKI: 8 plastrów schabu 2 ogórki konserwowe (pokrojone w ćwiartki) 1 cebula (pokrojona w ósemki) kiełbasa firmy HAŃDEREK "Ze Wsi Buczkowice " (krojona w ćwiartki) sól pieprz musztarda 2 łyżki masła WYKONANIE: 1. Schab rozbić tłuczkiem. 2. Posypać solą i pieprzem. 3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy 4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę firmy Hańderek
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1 średnia kapusta 4 ziemniaki 2 cebule 2 marchewki 4 laski kiełbasy dymionej z Dymnej Chaty firmy HAŃDEREK 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz 6 łyżek wody WYKONANIE: 1. Kapustę zetrzeć na tarce. 2. Ziemniaki i kiełbasę pokroić w talarki. 3. Cebulę i marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. 4. Całość przełożyć do garnka dodać pietruszkę,sól,pieprz
Dziś Ja gotujesmaczne muffiny z resztek makaronu jaki został z obiadu. Do tego kilka dodatków i mamy super muffiny. Świetne na ciepłą kolację. Składniki: 1 szkl ugotowanego makaronu 50 g kiełbasy chudej 3 jajka 2 łyżki oleju pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu ziołowego Przygotowanie: Makaron przekładamy do 6 silikonowych foremek. Kiełbasę kroimy drobno i posypujemy nią makaron. Jajka wybijamy do miseczki
słodkie i nie tylko historie kulinarnebyło dobre… Najfajniejsze dania wychodzą gdy nie mam pomysłu na obiad Znacie Spatzle ? To lane kluseczki. Ja bardzo lubię te od Hilcona . Składniki: 1 opakowanie Spatzle 100 g kiełbasy chorizo 1/2 słoika pomidorów suszonych w zalewie z ziołami 1 pomidor świeży 1/2 papryki słodkiej szpiczastej 1 garść pietruszki 3 łyżki oleju z pomidorów suszonych 2 łyżki oliwy z oliwek(...)parmezan Kluski lane ugotowałam w osolonej wodzie. Na patelnię wlałam oliwę, dodałam pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Dodałam pokrojone drobno suszone pomidory, paprykę szpiczastą w plastry, pomidora sparzonego, bez skórki i bez gniazda nasiennego. Wszystko usmażyłam, dodałam kluseczki, posypałam wiórkami parmezanu. Zamieszałam i podałam rodzinie. Pyszne. Pokażę Wam jeszcze moją ukochaną, przecudną patelnię. Zobaczyłam ją kiedyś na targach z akcesoriami
MojaQchnia.plSKŁADNIKI Kapusta kiszona 1,5 kg Kapusta biała główka ok. 2,0 kg Żeberka mięsne 1,2 kg Boczek wędzony 0,25 kg Kiełbasa podwawelska 0,5 kg Łopatka wieprzowa 0,6 kg Grzyby suszone 40 g Śliwki suszone bez pestek 150 g Cebula 2 szt. Przyprawy: sól, pieprz mielony, papryka czerwona słodka, ziele angielskie, liść laurowy, ewentualnie przyprawa typu(...)białej Po ścięciu kapusty na szatkownicy (ok 1,8 kg) podlewamy niewielką ilością wody i 150 ml wywaru z grzybów. Po zagotowaniu kapusty dodajemy pokrojone grzyby, pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek oraz przyprawy jak do kapusty kiszonej. Gotujemy do aldente. Przygotowanie żeberek Pokrojone żeberka obsmażamy na oleju na patelni, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy do miękkości
Moje Kuchenne RewelacjeImprezie, nie tylko na Sylwestra, zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szpinak zawijany w cieście filo Kulki z łososia Kiełbaski w cieście drożdżowym Paszteciki z chorizo Muffinki z porem i kiełbasą Bułeczki ze szczypiorkiem Drożdżowe pierożki z kiełbasą Calzone Caprese Frytki z batatów Spring rolls Spring rolls z mięsem mielonym Klopsiki z cukinii Bułki z pieczarkami Tarte Flambee Tarte Flabee
Delusional Trinesmaczniejszy będzie. Spokojnie możecie przygotować większą ilość i zamrozić część. Będzie dobrym rozwiązaniem jako ciepłe danie np. na Sylwestra. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę 200 g kiełbasy wiejskiej pokrojonej w kostkę 200 boczku wędzonego pokrojonego w kostkę 1 cebula, drobno pokrojona 2 łyżki oleju roślinnego 3 szklanki wody 30 g suszonych grzybów 2 łyżki powideł śliwkowych(...)kiszoną kapustę (jeśli jest kwaśna należy ją wcześniej wypłukać na sitku), wlewamy szklankę wody, mieszamy i gotujemy ok. 45 minut. Mniej więcej w połowie gotowania dodać obsmażone mięso i kiełbasę. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. 3. Mąkę podsmażyć na suchej patelni, gdy zacznie brązowieć dodać łyżkę masła i mieszać aż masło się rozpuści. Trzymając patelnię na ogniu dodać stopniowo kilka
Życie ze smakiemząbek czosnku 200 ml śmietany 18 % 4 łyżki Ramy do smażenia 1 gałązka tymianku ( może być suszony ) 100 g mini marchewek 50 g startego parmezanu 400 g ulubionej kiełbasy ( śląska np., ja użyłem aromatycznej droższej, ale pełnej przypraw ) Przygotowanie Brukselkę obrałem z wierzchnich liści. Naciąłem na krzyż od strony głąba. Gotowałem 5 min w osolonym wrzątku. Odcedziłem(...)przelałem zimna wodą. Brukselkę przeciąłem na pół, wyciąłem głąb. Cebulę pokroiłem w kostkę, zeszkliłem na patelni. Dodałem pokrojoną na pół plastry kiełbasę, chwilę smażyłem, dodałem następnie posiekany czosnek, tymianek i ziemniaki pokrojone w grube kawałki oraz mini marchewki, pokrojone na pół. Smażyłem ok. 5 minut. Zalałem ziemniaki śmietaną wymieszaną z przyprawami, dodałem brukselkę, dokładnie wymieszałem. Ziemniaki z brukselką przełożyłem
R'n'G Kitchen