kiełbasa - 10142 przepisów (strona:298/677)

Włoska uczta i Festiwal Pizzy w SAN LORENZO 135

ragu, ser mozzarella, płatki parmezanu  Parma  szynka parmeńska, ser mozzarella, rukola i płatki parmezanu  Quatro stiagoni  szpinak, ser gorgonzola, szynka, ser mozzarella, pieczarki, kiełbasa, sos pomidorowy  Salmone affumicato  łosoś wędzony, szpinak, świeża śmietana  Funghi e salsica  sos pomidorowy, ser mozzarella, kiełbasa, pieczarki Promocja trwa w godzinach 16 - 22 Koniecznie wymagana jest rezerwacja

Niezły Młynek
Mój bigos 99

dobrze świadczy o naszej polskiej kuchni :)   Składniki: ( ilość jest różna, zależy ile mam w lodówce:)  kapusta kiszona (zazwyczaj 1l słoik) kapusta biała (zazwyczaj średnia g ł ówka) kiełbasa cebula pieczarki przecier pomidorowy przyprawy ( przyprawa do dań z kap ustą, só l mor ska, pieprz z iołow y , majeranek, kminek , ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony itp.) Najpierw(...)dużym garnku podlewam wodą (by przykryła kapusty) dorzucam ziele ang ., liś cie laurowe i na małym ogniu pod przykryciem duszę aż kapusty będę mięk kie .  C ebulę, pieczarki , kiełbasę ( dodaję też jak mam mięso np. z ud ek kurczaka/indyka itd . ) kroję i smaż ę na małej ilości oleju doprawiając przyprawą do mięsa . Gdy kapusta jest miękka i woda odpar

Na moim talerzu
Leczo 96

Kilka minut i jest coś pysznego. Można podać z ziemniakami, ryżem czy kaszą, ja jednak uwielbiam zjadać leczo z chlebem.  Składniki: 2 papryki cebula ząbek czosnku 2 pętka kiełbasy kilka pieczarek pomidory w puszce koncentrat pomidorowy sól, pieprz, domowa vegeta, majeranek, bazylia, ostra papryka Cebulę, pieczarki, paprykę kroimy i podsmażamy na łyżce oleju. Przyprawiamy pieprzem i domową vegetą, dodajemy(...)kiełbasę i chwilę razem smażymy. Dodajemy pomidory w puszce, posiekany ząbek czosnku i ostrą paprykę, mieszamy. Dolewamy szklankę lub dwie wody, mieszamy i zagotowujemy. Próbujemy jeśli za mało pomidorów dodajemy kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Przyprawiamy bazylią i majerankiem. Mmm Pycha! Mój Facebook

Na moim talerzu
Soja po bretońsku 114

powodzeniem może zastąpić fasolkę w daniu po bretońsku. Danie jest sycące i łatwe w przygotowaniu. Składniki: 250g suchej soi sól do gotowania 250 g boczku wędzonego 2-3 kiełbasy 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 300ml pomidorowego pelatti lub domowego przecieru 3 kulki ziela angielskie, 4 listki laurowe, 2 łyżki suszonego majeranku sól, czarny pieprz, pieprz cayenne Sposób wykonania: Soję(...)ziarno będzie miękkie ale nie rozpadające się. Odcedzamy. Boczek pokroić w kostkę. Obsmażyć na patelni, przełożyć do garnka z odsączoną soją. Na wytopionym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz cebulę posiekaną w kostkę. Pod koniec dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wszystko przełożyć do garnka z fasolką, dodać pelatti pomidorowe lub domowy przecier pomidorowy. Doprawić majerankiem, solą i świeżo

Pyry na Gaz
Sałatka Makaronowa z Fasolą Czarwoną 97

stole a w dodatku smakuje rewelacyjnie. Idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, kolację albo imprezę domową. SKŁADNIKI: 400g fasoli czerwonej firmy Orzech 10 ogórków konserwowych firmy Orzech 160g kiełbasy krakowskiej suchej 200g makaronu kokardki MINI 3 ugotowane jajka 200g sera edamskiego sól pieprz sól czosnkowa majonez jogurt naturalny WYKONANIE: 1. Do dużej miski dodajemy odsączoną fasolę oraz ugotowany makaron(...)Ogórki, kiełbasę, ser żółty oraz jajka kroimy w kostkę. 3. Dodajemy jogurt i majonez, całość doprawiamy przyprawami

Dziś Ja gotuje
Sałatka z Serem Wędzonym i Ananasem 91

robić nawet bez okazji i zjadać na śniadanko :P SKŁADNIKI: 340g kukurydzy konserwowej ZACZAROWANY OGRÓD (szukajcie w sklepach PoloMarket) 560g ananasa w puszce (u mnie już pokrojony) 160g kiełbasy krakowskiej suchej 200g sera wędzonego 4 gotowane jajka 400g groszku konserwowego 2 łyżeczki chrzanu tartego sól pieprz majonez jogurt naturalny WYKONANIE: 1. Kukurydzę, ananasa i groszek odcedzamy z wody, przesypujemy(...)miski. ( w składzie podałam wagę - pojemność opakowania, po odsączeniu mamy mniej) 2. Kiełbasę krakowską, ser wędzony i jajka kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. 3. Dodajemy chrzan,jogurt naturalny, majonez, przyprawiamy sola i pieprzem według uznania

Dziś Ja gotuje
Rolada z mielonego mięsa 217

tymianku 1 łyżeczka lubczyku Sól, pieprz do smaku Ok 15 cienkich plastrów wędzonego boczku Nadzienie: 1 mała marchewka 1 mała pietruszka ¼ średniego selera ⅓ małego pora ⅕ średniej główki kapusty 150g kiełbasy lub boczku 100g pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mały kremowy serek topiony 1 jajko 1 łyżka mąki 1 łyżeczka śmietany sól, pieprz, oregano, papryka, maga do smaku 1 łyżka(...)seler kroimy w drobną kostkę, zalewamy ¼ szklanki wody i łyżką oleju. Dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa troszkę zmiękną dodajemy pokrojony w pół plasterki por, poszatkowaną kapustę, plastry pieczarek i kiełbasy. Dodajemy również przyprawy- wg własnego smaku i nadal dusimy. Gdy jarzyny będą już miękkie dodajemy wymieszany sos: Miksujemy koncentrat pomidorowy, śmietanę, jajko, mąkę oraz serek topiony. Wlewamy do jarzyn, mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
Pizza z brokułami i jajkiem na twardo 112

polecam spróbować takiego zestawienia składników. Przepis na ciasto znajdziecie w poprzednim wpisie – ciasto na włoską pizzę . Życzę smacznego. Składniki Śmietana 18% (200 g) 3 jajka 1 brokuł 1 kiełbasa suszona 2 plastry szynki drobiowej wędzonej Ser żółty Przygotowanie Przepis na ciasto: ciasto na włoską pizzę . Jajka gotujemy na twardo (od momentu zagotowania 8 minut), po wystudzeniu obieramy i kroimy(...)plastry. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej i lekko pocukrowanej wodzie aż będzie miękki. Pamiętajcie, aby go nie rozgotować. Kiełbasę i szynkę kroimy w kosteczkę. Ser żółty trzemy na tarce, na grubych oczkach. Ciasto na pizze smarujemy śmietaną, która posłuży za sos. Następnie układamy równomiernie wszystkie składniki, które na koniec posypujemy startym, żółtym serem. Pizzę wkładamy do piekarnika

Programista w kuchni
Zupa cebulowa w pomidorach 644

Przed świętami czyszczenie lodówki. Wyszło pysznie <3 Składniki 500 g cebuli 4 ząbki czosnku 2 marchewki 4 ziemniaki średniej wielkości 2 pętka kiełbasy ze świniobicia 2 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżki pasty rosołowej 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią sól, pieprz Przygotowanie Cebule obieramy, kroimy w piórka. Czosnek obieramy, rozgniatamy. Marchew obieramy, kroimy(...)talarki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki. Wszystko wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i dusimy od przykryciem przez kwadrans. Dodajemy 2 łyżki pasty rosołowej (patrz kostka rosołowa), zalewamy 1,5 l wrzątku, gotujemy kolejny kwadrans, bez przykrycia. Następnie dodajemy passatę, suszone pomidory, zagotowujemy. Całość doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Caldo verde - portugalska kartoflanka z jarmużem 160

Zaskakuje prostotą i niewielką ilością składników. Caldo verde to bardzo ekonomiczny posiłek ze sporą porcją warzyw. Zupa jest pyszna w dwóch wersjach i w wersji wege i z dodatkiem kiełbasy chorizo ( u mnie surowa polska). Polecam! Składniki: 500 g ziemniaków około 200 g jarmużu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 l bulionu 1-2 łyżki oliwy/masła ghee papryka wędzona(...)wyłowić z zupy część ziemniakjów, resztę zmiksować na krem. Dołożyć niezmiksowane ziemniaki oraz przygotowany jarmuż, następnie zagotować. Gotować jeszcze kilka minut. W wersji na bogato dodać pokrojoną w kawałki kiełbasę. Doprawić pieprzem i solą podawać z wędzoną papryką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z karkówki i białej kiełbasy 112

Składniki 4 plastry karkówki wieprzowej 4 pętka białej kiełbasy 4 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki smalcu 1 litr bulionu wołowego 4 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie Mięso rozbijamy, z jednej strony oprószamy solą i pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą. Z kiełbas usuwamy osłonki. Każdą zawijamy w mięso, obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Roladki przekładamy

R'n'G Kitchen
Zupa z ciecierzycy i soczewicy z wolnowaru 110

świetnie się " przegryzły".  Bardzo polecam! składniki 2 łyżki oliwy 1 mała cukinia ze skórką, pokrojona w kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 10 plasterków kiełbasy pokrojonych w kostkę 400 g puszka krojonych pomidorów 400 g puszka ciecierzycy w zalewie 390 g puszka soczewicy w zalewie 2 szklanki wywaru drobiowego 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki soli(...)baby przygotowanie Rozgrzać wolnowar zgodnie z instrukcją. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu ok 5 min, aż zacznie się rumienić. Dodać czosnek i kiełbasę i smażyć kolejne 2 minuty. Dodać  pomidory, ciecierzycę, soczewicę, razem z zalewami,  zagotować. Doprawić solą,  pieprzem i kminem. Do misy wolnowaru przelać zawartość patelni, dodać cukinię, gorący

Stare Gary
Sałatka bawarska 471

szkl. pokrojone w krótkie paseczki ogórki korniszony , 1 1/2 szkl. pokrojony w krótkie paseczki , ser żółty - wyrazisty w smaku   1 1/2 szkl. pokrojona w równe paseczki kiełbasa żywiecka, 1 łyżka musztardy- bawarskiej,miodowej lub dijon ,  1 łyżka dobrego majonezu ,  1/4 malutkiej,chili papryczki do smaku - posiekana ,  sól , pieprz , pieprz czerwony ,  1 czubata łyżka  natki(...)pietruszki- posiekana ...  Przygotowanie: Ser , kiełbasa i korniszon muszą być pokrojone w drobne i krótkie paseczki .. Wrzucamy je do miski i zalewamy wodą z ogórków kiszonych .. Zostawiamy na godzinkę , co jakiś czas mieszając .. Po tym czasie odcedzamy na sitku pozbawiając nasze składniki kwasu ogórkowego .. Wszystko mieszamy w misce , dodajemy chili , natkę pietruszki-mieszamy .. Na koniec dodajemy musztardę i majonez

Swojskie jedzonko
Kociołek z kapustą i mięsem 165

grzybami, inaczej Bigos (wersja po mojemu, taką jaką uwielbia rodzinka)!    KOCIOŁEK Z KAPUSTĄ I MIĘSEM 75 dag mięsa wieprzowego (np. łopatka) 75 dag boczku 75 dag kiełbasy (np. zwyczajna) 1 l kapusty kiszonej w woreczku 1 główka kapusty  1 słoik (ok. 200g) koncentratu pomidorowego masło do smażenia pieczarek 30 dag pieczarek liść laurowy, ziele angielskie, sól(...)pokroić i wrzucić do garnka. Główkę kapusty poszatkować i dodać do kapusty z woreczka. Całość zalać wodą, żeby przykryć kapustę. Mięso wieprzowe pokroić na kawałki i dodać do kapusty. Kiełbasę i boczek także kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Tak gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Międzyczasie pokroić na mniejsze kawałki pieczarki i podsmażyć na maśle na patelni

Gotuję Testuję
KAPUŚNIAK 145

marchwi - ok.800g bulionu (u mnie jarzynowy) - 3 ziarna ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu - sól do smaku - 150g ziemniaków (obranych) - 150g kiełbasy pokrojonej w plastry (dobra śląska, frankfurterki, itp) - 1-2 łyżeczki dobrego majeranku - 1-2 szczypty kminku - 1-2 łyżeczki oleju kokosowego (bezzapachowego) lub inny tłuszcz do podsmażenia cebuli Cebulę drobno posiekać(...)drobno pokrojoną marchew, koncentrat pomidorowy, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotować ok. 10 minut. Następnie dodajemy drobno pokrojone ziemniaki i gotujemy kolejne 5 minut. Dodajemy podsmażoną, pokrojoną w półplasterki kiełbasę, dorzucamy pokrojoną drobno kapustę kiszoną, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz 1-2 szczyptami kminku. Uzupełniamy gorącą wodą do ok. 2 litrów. Gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Po ugotowaniu ewentualnie doprawiamy

Smaczne Zdrowe