Składniki: Cukinia 3 średniej wielkości 1 kg Pieczarki 250 g Kiełbasa 250 g Marchewka średnia 150 g Pomidory krojone z Puszki Koncentrat pomidorowy łyżka ( opcjonalnie) Cebula czosnek Liść laurowy Ziele angielskie 2 Papryka słodka łyżeczka Papryka wędzona 1/2 łyżeczki sól Pieprz Olej Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w pasterki i podsmażyć na rumiano, kolejno dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty
Kulinarne przygodyciepłej wody sos: 1 szkl passaty pomidorowej lub gęstego sosu na bazie pomidorów – ja użyłam domowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii dodatki: kilka plasterków kiełbasy cukinia ser mozzarella Jak zrobić pizze z z cukinią: W wodzie ciepłej rozpuszczamy cukier i drożdże, zostawiamy zaczyn do wyrośnięcia. Do mąki dodajemy zaczyn i pozostałe składniki, wyrabiamy ręcznie(...)maszyną gładkie ciasto, zostawiamy do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na pół i wałkujemy niezbyt cienko na pizze. Każdą pizzę smarujemy sosem pomidorowym, obkładamy plasterkami kiełbasy i cukinii, oprószamy oregano. Pieczemy ok 15 min w 220st. Posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze minutę aż ser się rozpuści. Artykuł Pizza z cukinią pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujejogurtu przygotuj sos do sałatki, dodaj o do sałatki i wymieszaj. Paszteciki z kurczakiem Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 400-500 g wędliny z kurczaka Cedrob – filet, krakowska, kiełbasa – dowolnie – 1 jajko – 1 płaska łyżka musztardy dijon – arkusz ciasta francuskiego – ziarna sezamu lub czarnuszki do posypania pasztecików Przygotowanie: Wędlinę Cedrob z kurczaka pokrój w bardzo drobną kostkę, kostkę(...)paszteciki. Paszteciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 st C przez 20-25 minut do zrumienienia. Koreczki z wędliną i dodatkami Składniki: – kiełbasa drobiowa Cedrob – krakowska z kurnej półki Cedrob – filet z kurnej półki Cedrob – ser gouda – oliwki – czarne i zielone bez pestek – pomidorki koktajlowe – inne dodatki: duże
nietylkopasta.plProsto, szybko i smacznie. około 60 dkg surowej kiełbasy około 1 kg ziemniaków 1 cebulka 2 łyżki oleju sól, pieprz marchewka sól ziołowa Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki,posypać solą ,skropić olejem i wymieszać.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ziemniaki, cebulkę oraz kiełbasę, marchewkę.Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni
Moje domowe kucharzeniepewno będę go robić częściej. Przepis znalazłam tutaj ( klik ), troszkę zmodyfikowałam pod siebie. Polecam, warto zrobić :-) Miłego dnia :-) Składniki: 1 większa główka młodej kapusty 2 marchewki około 150 g kiełbasy (podwawelska) około 150 g boczku 1 duża cebula 1,5 szklanki bulionu 3 łyżki przecieru pomidorowego pęczek koperku 2 liski laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka octu 2 łyżki(...)Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu), jak się nam ładnie wytopi tłuszcz, to dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pokrojoną (obraną ze skóry) kiełbasę. Podsmażamy. 3. Wszystko dodajemy do kapusty, mieszamy. Dodajemy listki laurowe, wiele angielskie, odrobinę solimy i wlewamy bulion. Całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. W międzyczasie pamiętajmy o mieszaniu
kruche babeczkitego kima doszła jeszcze jedna osoba, która zwaliła nam się na głowę parę dni temu, a że jest mięsożerna, to ten... Wyszło spoko. Składniki: 8 małych cienkich kiełbas 2 duże cebule 2 łyżeczki musztardy francuskiej duża szczypta suszonego rozmarynu 1 liść laurowy sól pieprz olej rzepakowy Cebule kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy do nich(...)liść laurowy i smażymy na małym ogniu około 10 minut. Ściągamy je z patelni. Na tej samej patelni smażymy do zrumienienia kiełbaski, pokrojone w mniejsze kawałki. Do kiełbas dodajemy rozmaryn, cebulę, musztardę, sól i pieprz, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy 2 minuty
Kardamonovyposmakowały, więc postanowiłam podzielić się Wami przepisem. Farsz do nich to dobry sposób zagospodarowania ziemniaków z poprzedniego dnia, tylko trzeba je koniecznie przemielić. Potrzebujemy: 6 średnich ziemniaków 1 cienka kiełbasa 10 dag wędzonego boczku 0,5 pęczka koperku 1 średnia cebula olej do smażenia naleśniki: 2 jajka 1 szkl wody 1 szkl mleka szczypta soli mąka ile zabierze do gęstości(...)być z poprzedniego dnia) przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek. Przysmażamy. Koperek drobno siekamy. Wszystko mieszamy razem, doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy na placki i zwijamy naleśniki. Pokrojone w plasterki pieczarki smażymy z cebulą do odparowania soku. Posypujemy
Co w garnkach piszczysklepach i na bazarach można już kupić młodą, tegoroczną kapustę. Do tej pory pierwszą główkę zużywałam do przygotowania zupy ze słodkiej kapusty z dodatkiem kiełbasy jałowcowej. W tym roku postanowiłam zrobić tę zupę bez dodatków pochodzenia zwierzęcego. Zastanawiałam się nad dodatkiem tofu zamiast kiełbasy, ale ostatecznie wybór padł na pieczarki. Składniki (na 3 porcje): pół główki kapusty łyżeczka kminku wrzątek
Weekendy w domu i ogrodzieZapiekanka makaronowa z serem to pomysł na danie jeśli nie macie zbytnio czasu na gotowanie i jeśli lubicie żółty ser. Tak, tak danie to w żadnym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ząbki czosnku sól pieprz 200 g twarogu sól pieprz tłuszcz do smażenia polewa 150 g śmietany 18 % 1 jajko garść tartego żółtego sera ok 50g dodatkowo 100 g podsuszanej kiełbasy wiejskiej 100 g sera żółtego Opłukane liście buraka siekamy, na patelni rozgrzewamy 3 łyżki tłuszczu, może być olej. Podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy pokrojone liście i smażymy(...)rozmiar standard) podpiekamy ok 14 min w temp 180 st. Na podpieczonym spodzie wykładamy zieleniną z twarogiem, polewamy polewą śmietanowo serową. Wierzch posypujemy startym serem i układamy cienkie plasterki kiełbasy. Wstawiamy do piekarnika na ok 30 min w temp
Gotowanie jest łatwesprzedaży. Warto korzystać, bowiem krótko dostępne. Składniki: 1 główka młodej kapusty 3 młode marchewki 1 mała cebula 1 pęczek koperku 250 g surowego wędzonego boczku 150 g wędzonej polskiej kiełbasy 500 ml wody 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka mąki 1 liść laurowy 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Boczek, po usunięciu(...)boczek, ponieważ na wytopionym z boczku tłuszczu podsmażyłem pozostałe składniki. Pokrojony w kostkę boczek wrzuciłem do zimnego garnka. Włączyłem średnią moc palnika, smażyłem boczek, aż tłuszcz zaczął się wytapiać. Kiełbasę oraz cebulę pokroiłem w kostkę i dodałem do boczku wraz małym listkiem laurowym. Wszystko zamieszałem i podsmażałem przez pięć minut. W tym czasie obrałem i pokroiłem w pół talarki
R'n'G KitchenSkładniki: kapusta biała 1główka średnia, boczek wędzony 30 dag, kiełbasa toruńska 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 2 sztuki, papryka słodka 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, woda 1 szklanka Kapustę białą opłukać, pokroić nie za drobno, grube unerwienia odcinać, zalać wrzątkiem w misce i po 10 minutach wodę wylać, kapusta traci gorycz po sparzeniu(...)garnku podsmażyć pokrojony w kostkę boczek wędzony, kiełbasę, pod koniec wsypać cebulę, czosnek, paprykę słodką i podsmażyć. Do garnka wsypać sparzoną kapustę i wlać wodę, wymieszać, dusić bez przykrycia z 15 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec wsypać kucharka, pieprz mielony, podawać z pieczywem - kapusta biała w każdej wersji smakuje nam zawsze wybornie, można też wykorzystać końcówki wędlin,boczku
W Mojej Kuchni Lubięweszły do naszego menu jako pomysł na szybki obiad. Ośmiorniczki parówkowe podaję często w towarzystwie kaszy i warzyw surowych lub gotowanych. PRZEPIS NA OŚMIORNICZKI PARÓWKOWE Składniki na ośmiorniczki parówkowe: kiełbasa parówkowa dobrej jakości olej – opcjonalnie Jak zrobić ośmiorniczki parówkowe: Jeśli mamy dobra patelnię z powłoką nieprzywierającą nie musimy używać tłuszczu. Patelnie rozgrzewamy. Kiełbasę parówkową obieramy ze skórki, kroimy
Dorota Smakujekomponował ze szparagami. Jednak zawsze wykorzystywaliśmy zielone szparagi, tym razem użyjemy białych. Składniki pęczek białych szparagów mała szalotka 1 ząbek czosnku kilka plastrów szynki długo dojrzewającej 50 g kiełbasy chorizo oliwa makaron papardelle serek Camembert Papardelle ze szparagami i szynką dojrzewającą – przepis Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i kroimy(...)gotującej się wody dosłownie na 4 minuty. Odcedzamy. Na patelni na sporej ilości oliwy szklimy cebulę i pokrojony w bardzo cieniutki plasterki czosnek. Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo i pokrojoną w kostkę szynkę. Smażymy wszystko razem ok. 2 minuty po czym dodajemy szparagi. Smażymy całość ok. 3 minut, aż szparagi nabiorą aromatu i dodajemy na patelnie ugotowany makaron. Makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Proste i pożywne śniadanie to dobry początek dnia. Takim daniem na pewno będą Grzanki z serem, kiełbasą i pomidorem, które tak naprawdę przygotowujemy z tego, co znajdziemy w lodówce. Składniki: - kromki chleba pszennego - żółty ser (u mnie Gouda) - kiełbasa krakowska (u mnie Pekpol Krakowska Sucha Kurpiowskie Specjały) - duży pomidor malinowy - zioła prowansalskie - pieprz czarny - sól
Kuchnia co dnia