kapusta gotowana - 2500 przepisów (strona:72/167)

KOTLETY SCHABOWE PANIEROWANE INACZEJ 514

panierkę. Kotlety schabowe smażyć z obydwu stron na smalcu na silnym ogniu, gotowe osączyć na papierowych ręcznikach. Kotlety schabowe podawać z ziemniakami i wszelkimi warzywami gotowanymi, a także z sezonowymi surówkami, mizerią , zasmażaną kapustą lub buraczkami. Smacznego :) Pyszne kotlety schabowe w chrupiącej panierce

Moja Książka Kucharska
14 dań obiadowych i przekąsek dla niemowlaka (bez mleka) 177

przekąski dla niemowląt Od 7 miesiąca Pieczony łosoś – pyszny obiad w 5 minut Od 8 miesiąca Placuszki z marchewki na słodko Surówka z czerwonej kapusty Schab z brokułami dla niemowlaka Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów Od 9 miesiąca Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika Od 10 miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki w sosie pomidorowym Placuszki

Dieta bez mleka
,,Spring Rolls czyli warzywne sajgonki’’ 217

chilli Wykonanie: Kurczaka myjemy oczyszczamy, kroimy w paseczki, przyprawiamy i obsmażamy na patelni, aż będzie złocisty. Pieczarki kroimy w paski i smażmy na patelni. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchewkę i kapustę kroimy w cienkie paseczki. Wszystkie składniki przekładamy do miski mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Papier ryżowy moczymy w przegotowanej wodzie na 2 sekundy

Podróż w kulinaria
Kapuśniaczki 187

śmietanę, na koniec miękkie masło. Zagniatać przez ok. 10 minut, bądź miksować delikatnie mikserem przez 5. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula 300-400g gotowanego mięsa drobiowego bądź wieprzowego 2-3 łyżki bułki tartej 200g pieczarek ew. suszone grzyby pieprz, sól, gałka muszkatołowa Kapuste należy dobrze odsączyć, pokroić i przegotować przez

Przepysznik - BLW i nie tylko
szybkowar-udka kacze z kapustą z jabłkami, ziemniakami... 187

polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" zrumienić do udek włożyć pokrojone dość grubo obrane jabłka i z 2 minuty podsmażać dodać pokrojoną kapustę, obrane ziemniaki, wlać przyprawę w płynie razem z wodą, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia gotować na mniejszym ogniu z 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie podać udka z kapustą z jabłkami, ziemniakami i posypane posiekanym

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z cukinią 159

osoby): - pół cukini - 2 pomidory - 10 liści kapusty pekińskiej - łyżka oliwy - łyżka soku z cytryny - mieszanka pieprzu Przygotowanie : Na początku umyć cukinię, pomidory i kapustę. Następnie cukinię obrać i pokroić w kostkę. Gotować około 20 minut w osolonej wodzie. Pokroić w kostkę pomidory i posiekać sałatę. Po ugotowaniu cukini wymieszać wszystkie składniki. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić pieprzem

Kuchenne innowacje
Zupa z krewetek i kapusty pekińskiej 88

łyżeczce masła ,dodajemy krewetki (wcześniej na sitku zalewamy ciepłą wodą ,by rozmrozić) i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy   bulionem ,dodajemy rozgniecioną trawę cytrynową i posiekaną kapustę. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i wrzucamy ryż. Całość gotujemy do miękkości ryżu (ok. 20 min) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Zupa warzywna 191

krążki lub kostkę, kalarepę obrać z twardej skórki i pokroić w kostkę, kilka liści umyć i również pokroić w kostkę, to samo z liśćmi kapusty. Wszystko wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować. Pod koniec dodać mieszankę warzywną (moja wymagała 7 minut gotowania), posiekaną natkę pietruszki i seleru, doprawić vegetą i pieprzem. Ja do mojej zupy dodałam gałązkę świeżego lubczyku

Passions hobbies life
Kolorowe śniadanie 188

Podaje kanapeczki pełne zdrowia i kolorów, których brakuje. Przynajmniej mnie brakuje. Składniki -chleb ciemny razowy -ser topiony truflowy  Lactima -ser rycki Ramzes, wędzony,plastry -gotowane jajo -dodatki w postaci- sałaty lodowej, czerwonej kapusty,oliwek, selera naciowego,szczypiorku, mixu kolorowych sałat, pomidorka koktajlowego -do dekoracji użyłam Majonezu Kieleckiego Ugotuj jajo na twardo. Posmaruj chleb serem topionym i połóż wędzony rycki

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z tuńczykiem 162

jakże smaczna.Składniki:2 puszki tuńczyka w oleju (bądź w sosie własnym)kapusta pekińska1 czerwona paprykaczerwona cebula5 ogórków konserwowych4 jajkamajonez, sól, pieprzSposób przyrządzenia:Kroimy kapustę pekińską, tuńczyka odsączamy z zalewy, a jajka gotujemy na twardo, które potem kroimy w małą kosteczkę. Paprykę, cebulę oraz ogórki również kroimy w kostkę. Wszystko umieszczamy w misce, dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem

upichcic
Kapuścińska ziemniaczanka z ziarnami 131

kapusty -koperek, -czosnek, -sól, -oliwa z oliwek -2 łyżki śmietany -ziarenka prażone od Ziarenkowo Pokrój w kostkę marchewkę i ziamniaka,oraz dodaj czosnek i kapustę poszatkowaną w cieniutkie paseczki,zalej wodą i gotuj pod przykryciem do miękkości.Dodaj koperek,sól wg.uznania, oliwę z oliwek, dopraw pieprzem jeśli chcesz. Śmietany dodaj ile chcesz , każdy widzi to inaczej. Wyłóż zupkę na talerze

Z Kuchni Do Kuchni
CYTRYNOWY PSTRĄG ŁOSOSIOWATY. 212

Stół uginał się pod ciężarem smakołyków, jakimi go zastawiono. Pierogi, kapusta, śledzie w kilku odsłonach, ryby smażone, pieczone, gotowane. Grzybów moc, krokietów sterta, a słodkości co nie miara. Można dostać oczopląsu! Tradycja co rok od lat wielu pielęgnowana w większości domów. Choinka błyszcząca, pachnąca lasem.Niegdyś jednak na stołach potraw ilość nieparzysta być musiała, a i ona od statusu społecznego

W kuchni Karmel-itki
Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami, marchewką i zielonym groszkiem 151

Marchewkę obrać i pokroić w krótkie słupki. Pieczarki umyć i pokroić w ósemki lub plasterki. Cebule dymki posiekać razem ze szczypiorkiem. Kawałek niewykorzystanej kapusty z samego środka drobno pokroić i odcisnąć. Marchewkę i groszek wrzucić na gotującą się wodę i gotować  kilka minut aż lekko zmiękną. Pieczarki podsmażyć na oleju. W misce zmieszać ryż, pieczarki, marchewkę z groszkiem, dymkę

Trzeci talerz
Kresowe gołąbki z kaszy jęczmiennej 156

przepadam. Najlepiej smakują z sosem grzybowym lub pieczarkowym. Składniki: mała główka białej kapusty 200 g kaszy jęczmiennej 3 średnie ziemniaki cebula sól, pieprz Przygotowanie Kapustę wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, przykrywamy i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu, następnie kolejno zdejmujemy sparzone liście. Ze zdjętych liści odkrawamy grube nerwy liściowe. Kaszę jęczmienną gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Surowe ziemniaki(...)sypki). Farsz odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na maśle i dodajemy do ostudzonego farszu. Przyprawiamy go do smaku i mieszamy. Tak przygotowany farsz układamy na liściach kapusty i zawijamy gołąbki. Dno garnka wykładamy pozostałymi liśćmi kapusty, solimy. Na liściach układamy gołąbki. Podlewamy wodą (niezbyt dużo, tak ok 3/4 szklanki). Gołąbki dusimy pod przykryciem około 1 godziny

e-PrzepisyKulinarne
Łazanki z kapustą 162

dobra, przyznam się, sobie również;) Polecam bardzo, bo danie nie skomplikowane i gotowe prawie błyskawicznie;) Składniki: 1 duża kapusta opakowanie makaronu typu Łazanki 5 cebul masło sól pieprz wegeta Wykonanie: Kapustę obierz z wierzchnich liści, następnie zszatkuj ją. Gotową włóż do gotującej się osolonej wody i gotuj do miękkości. Gdy będzie już gotowa, odcedź i dokładnie odciśnij nadmiar wody. Cebulę

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania