pora ku temu najwyższa :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej 4-5 ogórków konserwowych 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej 1/2 główki kapusty pekińskiej przyprawa Gyros olej Sos: majonez musztarda ketchup Wykonanie: Pierś z kurczaka kroję w kostkę,posypuję przyprawą Gyros i odstawiam na ok 30 min do lodówki(...)daję pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, na cebulę daję osączoną kukurydzę. Na kukurydzy układam pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, a na ogórki daję osączoną fasolkę czerwoną. Kapustę szatkuję i układam na wierchu sałatki. Składniki sosu mieszam, doprawiam solą i pieprzem i polewam sałatkę. Można ją zostawić w takiej postaci, jak również można wymieszać wszystko
Bea(u)ty kitchens.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 1/2 niedużej główki czerwonej kapusty - por ( jasno zielona cześć ) - 1/3 czerwonej papryki - 2- 3 ogórki konserwowe - łyżka oleju, np. słonecznikowy - kilka kropel octu lub soku z cytryny - łyżeczka cukru - sól, pieprz(...)Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy 2-3 minuty. Odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia. Por drobno kroimy i przelewamy na sitku wrzątkiem, odstawimy do odparowania. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, ogórki ścieramy na tarce o grubszych oczkach. Wszystkie warzywa razem łączymy, doprawiamy cukrem, solą, pieprzem, skrapiamy octem lub sokiem z cytryny ( 1 łyżeczka ), dokładnie mieszamy, skrapiamy olejem i odstawiamy
Kulinarne przemysleniamoja wersja kiszonej kapusty czerwonej. Składniki : 2 kg poszatkowanej kapusty 1 duża marchew 2 średnie buraki sól - 40 g ( 20 g na 1 kg ) kilka cebulek szalotek Przygotowanie: Kapustę, obraną marchew oraz obrany burak przepuściłam przez maszynkę (mam takie różne przystawki w maszynce do mielenia i jedną z nich tu wykorzystałam) Warzywa umieściłam w dużej misce, posypałam solą
Proste Potrawycałe danie. Kapusta stanowiła u mnie dodatek do pieczonych udek gęsi z kluskami śląskimi . Polecam również inne przepisy na dania z kapusty: Bigos z młodej kapusty Młoda kapusta z pomidorami Młoda kapusta z chorizo Zupa krem z kapusty Leniwe gołąbki (bez zawijania) Brukselka z orzechami Modra kapusta Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty
Obiad gotowyKuchnia litewska Składniki: 2 małe główki kapusty czerwonej 2 małe cebule 1 mały seler 1 pietruszka 3 szt. goździków 1 łyżka miodu 2 łyżki masła ghee 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka mąki 250 ml bulionu warzywnego 120 ml czerwonego wina sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkowałem, posoliłem, wymieszałem. Cebulę posiekałem, podsmażyłem razem z selerem i pietruszką na maśle
R'n'G Kitchenskładników, chwila czasu by przygotować naprawdę pyszną surówkę. My ją uwielbiamy. Bardzo często gości na moim stole na przemian z surówką z białej kapusty lub z surówką z czerwonej kapusty . Spróbujcie. Składniki: 3 większe marchewki pół jabłka około 2-3 cm pora niepełna łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku’ około 2 łyżki majonezu* *opcjonalnie można dodać
Słodkie okruszkiktóra może być zarówno samodzielnym posiłkiem jak i dodatkiem do kotleta :) Zalewę do kapusty podpatrzyłam w listopadowej KUCHNI, jest autorstwa Marty Dymek. Modra kapusta z jabłkami 500 g czerwonej kapusty po 3 łyżki octu balsamicznego i oleju łyżka syropu klonowego po pół łyżeczki mielonej kolendry i kminu rzymskiego pół łyżeczki kminu w całości spora szczypta cynamonu, soli i pieprzu
Dzieje kuchennej WiewióryKiedy tak na nią patrzę, mam ochotę jeść ją z samymi kluskami - np. ziemniaczanymi! Zobacz również inne przepisy na -----> kapustę Modra kapusta - przepis: Składniki: niewielka główka czerwonej kapusty (moja ważyła 1120 g, zużyłam 3/4 główki) 1 duża cebula lub 2 mniejsze (+ olej do podsmażenia) 8-10 plasterków wędzonego boczku cukier do smaku (ok. 3 łyżek) sól, pieprz
Moje QulinariaSmaczny, nieco zmodyfikowany przepis na kapustę do obiadu Składniki: ½ główki czerwonej kapusty (60 dag) 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 150 ml jasnego piwa 40 dag kwaśnych jabłek cynamon sól do smaku cukier do smaku Wykonanie: Kapustę poszatkować, chwilę podgotować w odrobinie wody. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać do kapusty, zalać piwem i dusić na wolnym ogniu około
Tradycyjna Kuchniagrzybow.Dusic od 1-1,5 godziny.Przed podaniem uwolnic rolady z nitek.Podawac z kluskami slaskimi (przepis tutaj:kluski-slaskie) i sosem z pieczenia podprawionym smietana.Do tego oczywiscie modra kapusta (przepis tutaj: duszona-czerwona kapusta.Choc z buraczkami pod kazda postacia sa rownie smaczne.Sos mozna przetrzec przez sito,by byl zupelnie gladki i dosolic gdy jest taka potrzeba.Gdy nie zabielamy sosu smietana
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kociołek Smaków ma szeroki wybór przypraw. 1 kapusta pekińska 6 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny czerwona papryka pomidor sól cebulowa czubryca czerwona Kapustę pekińską poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól, czubrycę. Dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.Paprykę , pomidora pokroić w kostkę i przełożyć do miski z kapustą. Dodać oliwę
Moje domowe kucharzenieBarszcz czerwony Przepisy na: Barszcz czerwony na śliwkach suszonych Barszcz kiszony Barszcz z grzybami na powidle śliwkowym Kapusta i groch Tradycja mówi, że kapusta ma magiczną życiodajną moc, która sprawia, że przyroda budzi się do życia na wiosnę. Ma chronić od złego, a także zapewniać siłę i witalność. Ponadto wierzono, że kapusta z grochem może uchronić przed chorobami(...)Gołąbki Przepisy na: Gołąbki z grochem Gołąbki jarskie z czerwonej kapusty 9. Pierogi Przepisy na: Pierogi z kapustą Pierogi z makiem 10. Groch Przepisy na: Groch z kapustą Grochówka z suszonymi śliwkami Grochówka ze śledziem Suszone owoce Główną rolę w kompocie odgrywają śliwki, które miały odpędzać złe moce, zapewniając pomyślność i szczęście. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 11. Kompot
Tradycyjna KuchniaZdrowa,pyszna klasyczna surówka z czerwonej kapusty.Wspaniała jako dodatek do drugiego dania,mięsa,a nawet ot tak sobie do schrupania. 1 mała główka kapusty czerwonej Sok z cytryny Sól Pieprz Cukier Oliwa *************************** Kapustę poszatkować.Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny,solą,pieprzem i cukrem.Kapustę polać i wymieszać z przygotowanym dressingiem.Zostawic na 15 minut by się " przegryzła
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki