Smaczna i efektowna surówka do obiadu, bardzo lubię takie połączenie składników. Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1-2 pomarańcze pestki z owocu granatu cukier sól sok z cytryny oliwa Sposób przygotowania: Kapustę czerwoną drobno kroimy lub szatkujemy. Ostrym nożem ścinamy skórę z pomarańczy, filetujemy cząstki pomarańczy. Owoc granatu obieramy pozbawiając białych błonek. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy
Bajeczna KuchniaOstatnio w mojej kuchni królują dania, których inspiracją jest Australijska @lonijane @aleven11 <3 http://instagram.com/lonijane http://aleven11.tumblr.com/ http://www.aleven11.com/ Składniki: marchewska czerwona kapusta czerwona cebula ogórek gruntowy czerwona papryka mix sałat żółte i czerwone pomidorki koktajlowe Sos: musztarda miód wielokwiatowy oliwa z oliwek natka pietruszki ząbek czosnku pieprz 1/5 czerwonej cebuli Kotlety
ClauditteMissCookingSałatka shoarma z polędwiczki Sałatka shoarma z polędwiczki to pyszna propozycja na bardzo smaczną sałatkę, którą Wam polecam Polędwiczka wieprzowa usmażona w przyprawie do shoarmy, warzywa i czerwona kapusta pekińska, która może nie jest zbyt popularna, ale smakuje rewelacyjnie - nie robi się gorzka, ani nie farbuje, a do tego pyszny sos czosnkowy. Sałatka shoarma z polędwiczki lekko przypomina sałatkę(...)polędwiczki wieprzowej 2 łyżeczki przyprawy do shoarmy 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła klarowanego 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 czerwona papryka 1/2 kapusty pekińskiej czerwonej Sos: 1 mały jogurt naturalny ( 180g ) 1 łyżka majonezu sól czarny pieprz mielony czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę wieprzową oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w małe
WSZYSTKO SMACZNESałatka shoarma z polędwiczki Sałatka shoarma z polędwiczki to pyszna propozycja na bardzo smaczną sałatkę, którą Wam polecam Polędwiczka wieprzowa usmażona w przyprawie do shoarmy, warzywa i czerwona kapusta pekińska, która może nie jest zbyt popularna, ale smakuje rewelacyjnie - nie robi się gorzka, ani nie farbuje, a do tego pyszny sos czosnkowy. Sałatka shoarma z polędwiczki lekko przypomina sałatkę(...)polędwiczki wieprzowej 2 łyżeczki przyprawy do shoarmy 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła klarowanego 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 czerwona papryka 1/2 kapusty pekińskiej czerwonej Sos: 1 mały jogurt naturalny ( 180g ) 1 łyżka majonezu sól czarny pieprz mielony czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę wieprzową oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w małe
WSZYSTKO SMACZNEmodra kapusta była tylko przy okazji klusek i rolady, więc niezbyt często, bo dobra wołowina do tanich nigdy nie należała. Każdy element tego tradycyjnego, śląskiego obiadu był tak samo wyśmienity i prosta kapusta polana ciemnym sosem z mięsa niczym nie ustępowała roladom czy kluskom. Mama zawsze kupowała największą główkę, jaka tylko była w sklepie, żeby resztę modrej kapusty z boczkiem(...)pomarańczy dostępnych dawniej tylko na Boże Narodzenie – do dnia dzisiejszego nic nie straciła, wciąż zajadam ją z takim samym apetytem. Udostępnij Składniki na modrą kapustę 1 główka czerwonej kapusty 250 g boczku wędzonego 2 średnie cebule 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki octu sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kapustę obrać z zewnętrznych
niecodziennikparysuszonymi bardzo aromatycznymi grzybami. Kapusta jest niesamowicie dobra, a to za sprawą aromatycznych dodatków i mimo że kapusta jest w wersji błyskawicznej, to niewiele ustępuje klasycznie przygotowywanemu bigosowi. Porządny bigos gotować należy nawet przez kilka dni…, a tę kapustę dosłownie chwilkę. Tak przygotowanej kapusty używam do pasztecików wigilijnych i pierogów, które wychodzą rewelacyjne. Kapusta zasmażana to również świetna propozycja(...)przygotowania. Smacznego! Print Wegetariańska kapusta zasmażana .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna, aromatyczna kapusta idealna do farszu lub jako dodatek do obiadu. Course Obiad Cuisine Polska Keyword grzyby, kiszona kapusta Prep Time 15 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 45 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 500 g kiszonej kapusty 1 średnia cebula
SprawdzonaKuchnia.plburaka czerwonego, to nasza kiszonka będzie miała piękny i apetyczny kolor Powstały przy kiszeniu sok jest bardzo zdrowym i naturalnym probiotykiem, który warto pić codziennie! Chrupiące warzywa kiszone po ormiańsku świetnie nadają się na obiadową przystawkę albo smaczną przekąskę. Ja bardzo lubię je również jako dodatek do kanapek. Polecam Składniki: 1 główka małej białej kapusty 1/2 główki czerwonej kapusty(...)grube plastry lub zostawiamy w całości, a marchewkę kroimy na 2-3 cm kawałki. Buraka obieramy i kroimy w cienkie plasterki – przynajmniej ja tak lubię Kapustę białą i czerwoną kroimy na 4 lub 6 części tak, aby głąb trzymał kawałek w całości (nie szatkujemy!). Umyte łodygi selera naciowego kroimy na kilku centymetrowe kawałki, a ogórki gruntowe dokładnie myjemy
Lamarida.plpomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek bulion warzywny ( ja użyłam bulion w którym gotowałam kotlety sojowe) sól, pieprz składniki na modrą kapustę 1 mała główka czerwonej kapusty sól, pieprz, 2 ziela angielskie, 3 listki laurowe, 1 łyżeczka cukru 1 - 2 łyżeczek octu Wykonanie: 1. Kluski śląskie robimy zgodnie z przepisem Rolada śląska
Mój pomysł naprzyprawa w płynie - ile potrzeba, mąka pszenna 2 łyżki kapustę drobno pokroić do miski, zalać wrzątkiem, zamieszać i po 15 minutach odlać wodę z kapusty na oleju rzepakowym podsmażyć pokrojoną cebulę z 1 łyżką cukru, dodać pokrojone jabłka, liść laurowy, ziele angielskie i podsmażać z 3 minuty dodać sparzoną kapustę, pozostały cukier, goździki, kucharka, wodę i dusić pod przykryciem(...)minut, następnie dodać ocet jabłkowy, przyprawę w płynie, pieprz mielony wsypać mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty aromatyczna, smaczna duszona czerwona kapusta jest u nas częstym dodatkiem do wielu potraw, smakuje również do bułki z masłem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębazie marchewki. W cieście spoiwem jest białko oraz dla podkreślenia smaku starty twardy ser cheddar. Jeśli mowa o dodatkach to istna paleta barw: fioletowa kapusta, białe kiełki rzodkiewki , czerwone pomidory, żółta papryka , i zielone guacamole z awokado. Oczywiście jest to tylko moja kompozycja i dodatki możecie sami dobierać wedle własnych upodobań. Składniki : Na ciasto(...)awokado sok z połowy limonki szczypta soli morskiej Przybranie : Świeża sałata kilka rzodkiewek kiełki rzodkiewek pół żółtej papryki pomidorki koktajlowe szatkowana kapusta czerwona 1 szalotka Wykonanie : 1. Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki tak samo traktujemy imbir. Starannie odciskamy sok. Masa nie może być mokra. Wbijamy
vaniliowoczekoladowakiszenia zwykle używam kapusty białej,ale i czerwona też doskonale nadaje się do tego celu. Czerwoną najczęściej wykorzystuję do przygotowania surówek. 3-4 główki czerwonej kapusty 3 łyżki soli kamiennej Główki kapusty obieram do czystych liści,kroję na połówki i szatkuję ręczną szatkownicą. Poszatkowaną kapustę mieszam solą kamienną. Kapustę przekładam do kamiennego garnka warstwami
Kolorowa kuchnia Elkiząbków czosnku; 1 duża butelka sosu barbecue (o pojemności około 500 g); 2 łyżki oleju rzepakowego; Sól; Pieprz. PIKANTNY COLESLAW: 1/2 główki niedużej, białej kapusty; 1/2 główki niedużej, czerwonej kapusty; 1/2 szklanki marynowanych papryczek jalapeno w plastrach; Pęczek świeżej kolendry; 1/4 szklanki mleka (u mnie 2%); 1/4 szklanki majonezu; 1 łyżeczka octu spirytusowego; 1 łyżka białego cukru; 1/4 łyżeczki
Gospodyni MiejskaSurówka z czerwonej kapusty z jabłuszkiem i koperkiem to idealna surówka do każdego obiadu, gorąco polecam ten prosty przepis :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki: Przepis na bułki do kebaba znajduje się tu: Tu kliknij. 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 pomidory, 1/2 ogórka świeżego, 1 czerwona cebula, kawałek białej kapusty, kawałek czerwonej kapusty, 4 łyżki oleju lub oliwy, sól, przyprawa gyros - domowa lub kupna (mogą to być inne również przyprawy, w zależności od smaku). Sos musztardowy: 2 czubate łyżki jogurtu
W kuchni u Moniki