Pierogi z czerwoną kapustą i grzybami

Pierogi z czerwoną kapustą i grzybami

Pierogi z czerwoną kapustą i grzybami

Pierogi z kiszoną czerwoną kapustą, grzybami doprawione garam masala i kminkiem. Ciasto doprawiłam zmielonymi grzybami co spotengowało walory smakowe.  Składniki ciasto: mąka 400 g masło/olej 40 g sól: 1/2 łyżeczki mielone grzyby 1 łyżeczka woda gorąca 250 ml Sposób przygotowania: Rozpuścić masło. Mąkę przesiać do miski wraz pudrem z grzybów, wsypać sól, gorącą wodą zalać mąkę i resztę składników. Dodać rozpuszczone masło i wyrabiać kilka minut. Odstawić pod przykryciem.  Farsz: kiszona czerwona kapusta 300 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.