naprawdę ponad 90% posiłków z cateringu Dietering określam jako bardzo smaczne! A oto moja lista najlepszych posiłków: Seitan w sosie BBQ z kasza bulgu i, surówką z czerwonej kapusty Gniazda szpinakowe z serem feta, tarta flambee z cebulką i mix warzyw Sałatka z tortellini, z brokułem, fetą i pestkami dyni Jagodzianka z migdałową kruszonką Pomarańczowe naleśniki, twarożek waniliowy, dżemik(...)dietetycznym Obiady w Dieteringu to moja ulubiona część! Ciężko mi było wybrać te najlepsze, bo najchętniej wrzuciłabym tu wszystkie obiady. Seitan w sosie BBQ, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty – ten seitan był zupełnie inny, niż wszystkie te, które jadłam dotychczas! Miał konsystencję jak idealnie wypieczone mięso. Sos BBQ nie jest czymś, co uwielbiałam, ale Dietering tym daniem
Via Gustososie barbecue (BBQ) i wymieszać. Można użyć gotowego sosu BBQ, ja wolę robić go samodzielnie. Przygotowaną w ten sposób wieprzowinę podaje się najczęściej w towarzystwie surówki z czerwonej kapusty i korniszonów. Można podać ją na talerzu wraz z puree ziemniaczanym i wspomnianymi dodatkami lecz znacznie popularniejsza jest podawana w bułce. Tak więc można zaryzykować, że to tańsza wersja hamburgera(...)rusztu. Poszarpane mięso należy wymieszać z ok. 3/4 szklanki podgrzanego sosu BBQ – można kupić gotowy, ale polecam go zrobić samodzielnie. Tak przygotowane mięso podajemy z surówką z czerwonej kapusty (np. taką ) i korniszonami. Gdy podajemy całość w bułce hamburgerowej – podpiekamy ją i smarujemy musztardą. Sos barbecue (BBQ): W rondelku na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę posiekaną
Poezja smakuKapusta czerwona na ciepło, to pyszny dodatek do dań obiadowych i pieczonych mięs. Świetnie pasuje do klusek śląskich. Przepis jest sprawdzony i bardzo smaczny. SKŁADNIKI : 1 główka czerwonej kapusty 1 duża cebula 15 dkg boczku wędzonego 1 mała kiełbasa śląska 1 łyżeczka soli do kapusty 1 łyżka cukru 2 liście laurowe
Kulinarne Fantazje MarioliŚwietny dodatek do obiadu: Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka! Składniki : 1 średnia główka kapusty 1 cebula 2 jabłka 1/3 kostki tłuszczu ocet 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka cukru sól i pieprz odrobina mąki Przygotowanie: Z kapusty wykrawamy głąb, a resztę szatkujemy.Cebulę i jabłko siekamy(...)dodajemy do kapusty. Przyprawiamy, dodając ziele, liść laurowy,cukier oraz sól i pieprz do smaku. Całość podlewamy 2 szklankami wody, dodajemy 1/3 kostki tłuszczu i dusimy na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając.Pod koniec gotowania zakrapiamy octem do smaku: kapusta powinna być słodko-kwaśna. Kapustę prószymy mąką jeszcze chwilę gotując. Artykuł Kapusta (czerwona) duszona
Olcia gotuje!Składniki 3 ,5kg kapusty czerwonej 1 kg jabłek (u mnie szara reneta(...)cebuli 1-2 papryki czerwone sparzone i pokrojone w cienkie paseczki Zalewa: 1,5 szklanki octu jablkowego lub normalnego 1,5 szklanki wody 2 szklanki cukru 3-4 łyżki soli- do smaku swojego 1 łyżeczka pieprzu mielonego 10 listk ów laurowych 20 ziaren ziela angielskiego Wykonanie Czerwoną kapustę pociac na piorka cieniutkie. Cebulępokroic w drobną kostkę
w mojej kuchniSkładniki 3 ,5kg kapusty czerwonej 1 kg jabłek (u mnie szara reneta(...)cebuli 1-2 papryki czerwone sparzone i pokrojone w cienkie paseczki Zalewa: 1,5 szklanki octu jablkowego lub normalnego 1,5 szklanki wody 2 szklanki cukru 3-4 łyżki soli- do smaku swojego 1 łyżeczka pieprzu mielonego 10 listk ów laurowych 20 ziaren ziela angielskiego Wykonanie Czerwoną kapustę pociac na piorka cieniutkie. Cebulępokroic w drobną kostkę
mojej kuchnijuż Wasza fantazja. Można podać w formie torcika, kwadracików, koreczków, jak chcecie. Składniki : - 2 x 250 g mix-u z czerwoną kapustą. Genialna sprawa do kupienia w Biedronce. Mieszanka zawiera kapustę czerwoną, marchew pomarańczową, żółtą i pora. W ten sposób w omlecie ukryjesz pół kilograma warzyw! -wafle kukurydziane jagła i pieprz KUPIEC - pokrusz wszystkie
Z Kuchni Do Kuchnibarwnikiem z czerwonej kapusty, przełożone łososiem wędzonym i szpinakiem, to jedne z moich ulubionych Składniki: – 200g mąki (u mnie pszenna tortowa) – 150ml mleka – 1 jajko – szczypta soli – 1 łyżka oleju (u mnie rzepakowy) – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – opcjonalnie barwnik spożywczy (u mnie niebieski z kapusty czerwonej) Dodatkowo: – ulubiony serek
Smaki Arminealbo babeczki albo tort . Składniki: 1 szklanka surowej komosy ryżowej 2 szklanki wody do gotowania komosy 1 papryka słodka 1 średnia marchewka 1 ogórek świeży 1/4 niewielkiej główki czerwonej kapusty 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy (można więcej ) 1/2 małej cebuli Sos: 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu winnego 1 łyżka oleju sezamowego (koniecznie) 1 ząbek czosnku 2 łyżki prażonych(...)wyłączamy ogień i pozostawiamy garnek na kuchence na około 15 minut. Z umytej papryki wycinamy gniazdo i kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i trzemy na grubych oczkach tarki. Kapustę czerwoną kroimy w kostkę, obraną cebulę drobno siekamy. W niewielkiej miseczce mieszamy sos sojowy, ocet winny, olej sezamowy i starty na drobnych oczkach W dużym naczyniu mieszamy ugotowaną komosę ryżową
Lamarida.plZimą niestety warzyw nie ma za dużo i trzeba kombinować żeby urozmaicić obiady. Wczoraj naszło mnie na zrobienie surówki z kapusty czerwonej. Debiut kapustki wyszedł bardzo dobrze, wszystkim smakowało wiec za niedługo znów coś z niej będziemy kombinować:) Składniki: ok 1 kg czerwonej kapusty, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka cukru, 2 łyżki octu ( ja dałam ryżowy), 2 garści
Państwo Wojtczuk gotująDobrą surówkę nie jest zrobić trudno, wystarczy dobre składniki posiekać i dobrze doprawić. Kapusta czerwona ma mnóstwo witamin tak samo jak seler naciowy a ich połączenie to dobre połączenie. Ja osobiście za selerem naciowym nie przepadam, natomiast w surówce smakuje obłędnie, warto więc coś połączyć aby potem cieszyć się pysznym smakiem. Polecam do wypróbowania. Surówka z czerwonej kapusty
Moje Małe Czarowaniekaczki 4 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki, czosnek niedźwiedzi 4 łyżki, wędzona papryka w proszku Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, kapusta czerwona 1 mniejsza, smalec 1 łyżeczka, jabłka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, goździki całe 3 sztuki, cukier 1 łyżka, cynamon 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka(...)pokrywką i piec do miękkości mięsa, pod koniec pokrywkę zdjąć i smażyć do odparowania płynu na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę z jabłkami, posypac cukrem, dodac goździki, dodać posztkowaną czerwoną kapustę sparzoną wrzątkiem, dodac cynamon, kucharka, pieprz, ocet jabłkowy, przyprawę w płynie i dusić z 20 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając, na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać
W Mojej Kuchni LubięKapusta czerwona jest zdrowa i pyszna, dlatego nie wyobrażam sobie aby nie zajęła honorowego miejsca wśród domowych przetworów. Swój kolor zawdzięcza antocyjanom, czyli najsilniejszym przeciwutleniaczom. Jest wyjątkowo bogata w witaminę B1. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty 30 dag kwaśnych jabłek 1 por Składniki na zalewę: 1 łyżka soli 2 łyżki cukru 3 goździki 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
Tradycyjna Kuchnia