kapusty ze śliwkami świetnie komponuje się z mięsem podany na ciepło do obiadu. Ten nieoczywisty smak zaskoczy wszystkich. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/mus-z-kapusty-ze-sliwkami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/mus-z-kapusty-ze-sliwkami-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/12\/mus-z-kapusty-ze-sliwkami-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["kapusta czerwona,\r","cebula,\r","3 gar\u015bci \u015bliwek w\u0119dzonych,\r","pieprz(...)zeszkli\u0107 lekko pokrojon\u0105 drobno cebul\u0119.\r","Kapust\u0119 poszatkowa\u0107.\r","Zmiesza\u0107 kapust\u0119, cebul\u0119 i \u015bliwki. Przyprawi\u0107 i zmiksowa\u0107.\r","Dusi\u0107 razem do mi\u0119kko\u015bci.\r"],"keywords":"kapusta,w\u0119dzone \u015bliwki"} Print Mus z kapusty ze śliwkami Składniki: kapusta czerwona, cebula, 3 garści śliwek wędzonych, pieprz, odrobina masła Przygotowanie
Bardzo Gruby Smokprzyprawy gyros 1 puszka czerwonej fasoli ( 240 g po odsączeniu) 1 mała czerwona cebula ok. 50 g 1 łyżka oleju rzepakowego 4 czubate łyżki pikantnego ketchupu 1 bardzo duza czerwona papryka 1 puszka kukurydzy konserwowej 6 średnich ogórków konserwowych 1 płaska łyżka cukru pudru 1 łyżka octu spirytusowego pól główki czerwonej kapusty ( po poszatkowaniu około(...)przyprawy do zalewy czerwonej kapusty: ( 125 ml oleju rzepakowego, 250 ml. wody gazowanej, 3 łyżki octu spirytusowego, pół łyżki soli, 4 łyżki cukru lub więcej do smaku) SKŁADNIKI NA SOS: 3 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka ziół do sałatek lub ziół prowansalskich 1-2 ząbki czosnku świeżego lub 1-2 łyżeczki czosnku
Olcia gotuje!Składniki: 500 g czerwonej kapusty kiszonej 1/2 pora (jasna część) 1 jabłko 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Kapustę odciskamy z soku i szatkujemy na mniejsze kawałki. Pora kroimy wzdłuż na pół a następnie w paski. Jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Kapustę, pora i jabłko wrzucamy do miski, polewamy
Qchnia po prostukrok po kroku oraz wiele propozycji dodatków i zamienników sosu majonezowego. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domową surówkę z sałaty lodowej. SKŁADNIKI: 1 nieduża główka sałaty lodowej 1 czerwona papryka puszka kukurydzy 1 średnia cebula pęczek koperku SKŁADNIKI NA SOS MAJONEZOWY: 4 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz 2 łyżeczki cukru(...)posiekany w kostkę zielony ogórek typu “wąż”, kilkanaście pomidorków koktajlowych, pęczek rzodkiewki, groszek konserwowy, ogórki kiszone lub konserwowe. Zapraszam także do wypróbowania mojej pysznej surówki z czerwonej kapusty, idealnej do mięs oraz potraw ziemniaków. Surówka z czerwonej kapusty Smacznego
Zasmakuj Kuchnimojej kuchni, próba bardzo udana. Przepis podpatrzony w Kuchni 01/2018, autorstwa Dominiki Wójciak. Lekki, chrupiący pomysł na kolację czy pyszny obiad, a może do lunchboxa? Lubicie takie smaki? Czerwona kapusta z komosą ryżową i jabłkiem 1/2 główki niewielkiej czerwonej kapusty 1 kwaskowe jabłko 120 g komosy ryżowej (ugotowanej wg przepisu na opakowaniu) pół pęczka natki pietruszki
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 słodko winne jabłko 1 granat 2 łyżki oleju 1 mała cebula cukrowa Sposób wykonania: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W misce łączymy kapustę, jabłko, cebulę i pestki granatu. Polewamy olejem i mieszamy
Qchnia po prostumusi być nawet w najprostszej postaci jak ta surówka. Czerowna kapusta i marchewka oraz trochę oleju i soku z cytryny i nic więcej nie potrzeba. składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty (ok 1 kg) 3-4 marchewki olej rzepakowy 2 łyżki oleju sezamowego sok z cytryny do smaku Czerwoną kapustę drobno pokroić lub poszatkować na szatkownicy do warzyw. Można
Monia miesza i gotujemogą się nie udać, a zachwyt pozostaje na długo. Dziś przepis na nogi z kaczki pieczone, delikatne i aromatyczne, podane z puree ziemniaczanym z selerem i koperkiem oraz kapustą czerwoną zasmażaną. No powiem Wam, rewelacja rodzinny obiad! Składniki: 6 nóg z kaczki 4 jabłka 4 figi majeranek, sól, pieprz, rozmaryn, szczypta oregano olej roślinny Przygotowanie: Kaczki myję, osuszam ręcznikiem(...)pierogami nafaszerowanymi jabłkami z cynamonem; z rozmaitymi kaszami, np. pęczak, gryczaną, perłową, jaglaną; z burakami na ciepło, w wersjach puree czy kawałki zasmażane, pieczone słupki czy kostka; z kapustą czerwoną – surówką lub zasmażaną, na ciepło bądź zimno; z bigosem, młodą kapustą, w wersjach na ciepło; z surówkami, najczęściej z kapusty – colesław, surówką z pora czy marchewki
Zasmakuj KuchniMoje oczy uwielbiają kolor czerwonej kapusty, mój brzuch kocha jej smak, kiszona smakuje wybornie a w tych kotlecikach jest rewelacyjna. Polecam spróbujcie z chrzanem świeżo tartym lub ze słoika, smak niezapomniany i wrócicie nie raz nie dwa do tych smakołyków. Kotleciki z czerwonej kapusty. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezasadzie to miało być zupełnie inaczej :) . Na Świętego Marcina gęś pieczona a do tego obowiązkowo czerwona kapusta. Potem gęś mi ,, przeszła " bo ma za duże gabaryty i 3 miesiące byśmy ją jadły. Czerwona kapusta w ostateczności mogła by być - ale po pierwsze nie przepadam za nią , po drugie nie było pod ręką , a po trzecie akurat rozpędziłam
Buniabaje w kuchniDziś mam dla Was surówkę colesław w wersji kolorowej czyli z czerwonej kapusty. Świetny dodatek do każdego obiadu, składnik kababów, hotdogów, burgerów czy dań z grilla :) Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1 łyżeczka soli 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Delicious Placekiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z kapusty z marchewka i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1/2 czerwonej cebuli 1 marchewka 1 kwaśne jabłko sól morska lub himalajska świeżo zmielony pieprz sok z cytryny natka pietruszki do posypania Wykonanie: Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście
Kulinarne przygody Gatityorzeźwiająca! Panzanella z czerstwym chlebem Wystarczy chleb, garść pomidorków, sałata i oliwa. Wychodzi naprawdę pyszna mieszanka! Jak to we włoskiej kuchni – coś z niczego! Sałatka z czerwonej kapusty, pstrąga i mango Proste sałatki są najlepsze. Sałatka z czerwonej kapusty, pstrąga i mango absolutnie potwierdza tę regułę. Jest bardzo zdrowa i orzeźwiająca. Artykuł 5 pomysłów na orzeźwiające sałatki
Niedzielny kucharzwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam czerwoną kapustę i mogę ją jeść pod każdą postacią. Tą surówkę przyrządzam bardzo często i zawsze jest pyszna. Często używam różnych olejów, co daje ciekawe efekty smakowe. Jeśli nie lubicie chrupiącej kapusty - to poniżej podałam sposób na bardziej miękką (*). 1/2 główki czerwonej kapusty 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy/oleju (tu użyłam sezamowego
Di gotuje