Uwielbiam czerwoną kapustę. Do wieprzowiny lub wołowiny nie ma lepszej surówki niż ta z modrej kapusty... Dzisiejsza wersja zawiera sos sojowy oraz sezam. Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego szczypta imbiru sól
Czerwień i błękitSchab duszony po myśliwsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Karczek pieczony po chłopsku Pieczone żeberka w miodzie Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem Artykuł Schab duszony po myśliwsku pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakudodatkiem tradycyjnych ziemniaków i surówką. Jestem pewna, że i Wam posmakują pyszne i domowe kotlety mielone pod pieczarkową pierzynką. Co do surówki polecam Wam tą z czerwonej kapusty, tutaj przepis: SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY PRZEPIS NA KOTLETY MIELONE POD PIECZARKOWĄ KOŁDERKĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g mięsa mielonego (wieprzowe/drobiowe) 2 jajka 1 łyżka musztardy 1 mała cebula
Przepiski.plpietruszki 130 g świeżego szpinaku 1 szczypta soli 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku opcjonalnie odrobina oleju kokosowego do smażenia lub innego roślinnego Dodatkowo do podania naleśników surówka z czerwonej kapusty czerwona papryka hummus sałata lub kapusta pekińska lub pak choi ostra pasta z papryczek tofu... Instructions Przygotowania naleśników Do blendera wlać wodę dodać mąkę, umyty osuszony szpinak, sól
SprawdzonaKuchnia.plstylu eko" z ekipą gdyńskiego Feed My Soul Bistro. Uczyliśmy się jak przygotować pyszne, zdrowe i tanie dania z sezonowych produktów. I powiem Wam, ze pesto z czerwonej kapusty rozwaliło system ;) Pesto z czerwonej kapusty. Widzicie ten piękny kolor? :) Kolejne wrsztaty prowadził Joseph Seeletso. Józek to równy gość. Widać było, ze gotowanie to jego pasja, aż miło było
Zawsze głodna!Kiedy byłam dzieckiem patrzyłam jak babcia zakwasza czerwoną kapustę. Kiedy zmieniała kolor mówiłam, że to czary :) Swoją modrą kapustę podałam schłodzoną jako dodatek do kurczaka w majeranku . Modra kapusta Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty – moja miała średnicę około 15 cm 1 duże kwaśnie jabłko 1-2 cebule ocet spirytusowy lub winny sól pieprz cukier olej Wykonanie
Kuchenne zapiski Edytysklepach raczej nie kupimy czerwonej kapusty kwaszonej, polecam Wam swój sprawdzony sposób, kapusta jest bardzo smaczna i zdrowa, idealna na surówki. Składniki: 3 kilogramy czerwonej kapusty 60 gram soli Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, kroimy na mniejsze części, szatkujemy na szatkownicy, przekładamy do miski, dodajemy sól, dokładnie mieszamy. Kapustę pozostawiamy do momentu aż puści sok, przekładamy do umytych
Bajeczna Kuchniacebula 1 marchewka 1 pietruszka plaster selera 3 ząbki czosnku 2 średnie pieczone buraki * 3 średnie ziemniaki kawałek pora (tylko biała i jasnozielona część) 1/4 małej główki czerwonej kapusty 1/2 puszki soczewicy 1/4 szklanki czerwonego lub białego wytrawnego wina 2 l bulionu 4 łyżki soku z cytryny lub zakwasu z buraków / można dać więcej PRZYPRAWY: sól, świeżo zmielony(...)umiarkowanym ogniu, 2 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy starte warzywa i kawałki pora. Smażymy 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Uważamy, aby nie przypalić. Dodajemy poszatkowaną czerwoną kapustę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dorzucamy listek laurowy i ziele angielskie. Smażymy 3 minuty. Zwiększamy ogień i dolewamy wino. Chwilę wygotowujemy. Dolewamy bulion, zagotowujemy
cool and mintyDanie które dziś przedstawiam to pyszne danie obiadowe. Wybierzcie ulubione kiełbaski, a czerwona kapusta i jabłka zrobią resztę. Polecam serdecznie. Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZaskakujące połączenie czerwonej kapusty i jabłek. Składniki 4 szt jabłek (u nas Jonagold) 1 mała główka czerwonej kapusty (400-450 g) 100 g masła 1 cebula 50 ml czerwonego octu winnego 1,2 l bulionu wołowego 20 ml soku z cytryny koperek opcjonalnie kwaśna śmietana sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło
R'n'G Kitchenczerwonej i białej (najlepiej młodej) kapusty oraz tartej marchewki i posiekanego szczypiorku. Ciekawa i orientalna w smaku, bo doprawiona lekko pikantnym dressingiem z majonezu i pasty wasabi. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub ryb z grilla. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty 1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty 1 marchewka starta na tarce
cool and mintyKapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa(...)kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Dziś zrobiłam surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka,dla mnie petarda. Musicie koniecznie wypróbować. ok. 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 jabłko 1/2 zielonego grejpfruta 1 mała cebula 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno) 1 łyżeczka cukru świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki
Kolorowa kuchnia Elkimoich ulubionych. Robię ją dosyć często, ale do tej pory przygotowywałam ją z białej kapusty. Przepis na nią znajdziecie tutaj . Tym razem postanowiłam zrobić surówkę Coleslaw z kapusty czerwonej. Jest ona równie pyszna, jak ta poprzednia. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 nieduża czerwona cebula 3 łyżki majonezu(...)łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę drobno poszatkować (można zetrzeć na tarce). Dodać sól i ręką podusić, aby kapusta puściła sok. Przełożyć do miseczki. 2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce do miski z kapustą. 3. Marchew obrać. Zetrzeć na tarce
Danka PichciBardzo smaczny dodatek do obiadu z kapusty czerwonej i jabłek. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty(mała), 3 jabłka, 1 cebula, 2 łyżki smalcu, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 1 cytryna, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Kapustę oczyścić, drobno pokroić, dodać soli i cukru do smaku, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Cebule
Tradycyjna Kuchnia