Sałatka tęczowa z dressingiem miodowym

Sałatka tęczowa  z dressingiem miodowym

Sałatka tęczowa z dressingiem miodowym

Składniki (2 porcje) • 130 g marchwi • 1 zielona papryka • 1 żółta papryka • 300 g czerwonej kapusty  • 1 ugotowany czerwony burak sól świeżo zmielony pieprz • 2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem • 1 łyżka miodu kwiatowego • 2 łyżeczki soku z limonki • 2 łyżki posiekanej  pietruszki Przygotowanie: Marchew obrać i drobno pokroić. Papryki umyć, przepołowić , oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Usunąć głąb z czerwonej kapusty, resztę drobno poszatkować. Buraka pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.