kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:35/357)

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty 125

Kapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa(...)kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Dziś zrobiłam surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka,dla mnie petarda. Musicie koniecznie wypróbować. ok. 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 jabłko 1/2 zielonego grejpfruta 1 mała cebula 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno)  1 łyżeczka cukru  świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka posiekanej natki

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z czerwonej kapusty a’la Coleslaw 91

moich ulubionych. Robię ją dosyć często, ale do tej pory przygotowywałam ją z białej kapusty. Przepis na nią znajdziecie tutaj . Tym razem postanowiłam zrobić surówkę Coleslaw z kapusty czerwonej. Jest ona równie pyszna, jak ta poprzednia. Polecam spróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 1 nieduża czerwona cebula 3 łyżki majonezu(...)łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli pieprz do smaku natka pietruszki do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Kapustę drobno poszatkować (można zetrzeć na tarce). Dodać sól i ręką podusić, aby kapusta puściła sok. Przełożyć do miseczki.  2. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce do miski z kapustą. 3. Marchew obrać. Zetrzeć na tarce

Danka Pichci
Kapusta czerwona na winie do obiadu 157

Bardzo smaczny dodatek do obiadu z kapusty czerwonej i jabłek. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty(mała), 3 jabłka, 1 cebula, 2 łyżki smalcu, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 1 cytryna, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Kapustę oczyścić, drobno pokroić, dodać soli i cukru do smaku, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Cebule

Tradycyjna Kuchnia
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW 200

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKA to chrupiąca porcja... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Omlet z czerwoną kapustą 144

Składniki: 4 jajka 130 g mrożonego zielonego groszku 100 g czerwonej kapusty 60 g sałaty lodowej 30 g mąki sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Kapustę i sałatę poszatkować … Czytaj dalej Omlet z czerwoną kapustą

czarrna od kuchni
Surówka z czerwonej kapusty do obiadu i...nie tylko! 68

Bardzo łatwa, niezwykle pyszna  surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem majonezu lub oleju, za którą przepadam ja i moje dzieci. Przygotujesz ją dosyć szybko. Szybko też zniknie, gdyż moje dzieci jedzą ją nie tylko jako dodatek, ale również samodzielnie na śniadanie lub kolację. Składniki w przybliżeniu. Możesz dodać mniej lub więcej poszczególnych składników.W oryginalnym przepisie podana(...)pietruszki. Niestety w niedzielę rano kiedy ją robiłam natki pietruszki nie miałam, ale za to dodałam chyba ze 4 łyżki siekanego mrożonego koperku. Będziesz potrzebować: - 1 małej główki czerwonej kapusty - do1 kg - małej cebuli ,u mnie czerwona -1 duże jabłko ,twarde i kwaśne -2 marchewki -po sporej garści siekanej pietruszki i koperku -3-4 łyżki majonezu

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka kebabowa 53

pieczywem czosnkowym, bagietką lub grzankami . Koniecznie wypróbujcie poniższy przepis na sałatkę kebabową, która zachwyci wszystkich domowników. SAŁATKA KEBABOWA – PRZEPIS Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1/3 główki czerwonej kapusty 1 mała cebula 1 świeży ogórek 1 czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 4 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku(...)przyprawa kebab-gyros sól pieprz Przygotowanie 1. Kurczaka umyć, oczyścić z błonek i pokroić w kosteczkę. Przyprawić przyprawą kebab-gyros, solą oraz pieprzem. Podsmażyć na oliwie do zarumienienia. 2. Kapustę czerwoną poszatkować, posolić i odstawić na chwilę, aby zmiękła. 3. Ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę pokroić w drobne piórka. 4. Do jogurtu dodać

Alle Dobre!
Kiszonka z czerwonej kapusty przepis 233

Zbliża się Wielkanoc. Zrobiłam kiszonkę z czerwonej kapusty, która pięknie kontrastuje z potrawami, ale jest przede wszystkim bardzo zdrowa. kapusta czerwona 1/2 sztuki sok z kiszonej kapusty białej 1 łyżka kminek  1/2 łyżeczki liść laurowy 3 sztuki ziele angielskie całe 8 sztuk sól do smaku 3 łyżeczki woda 300 ml Przygotowałam słoik 3/4 l. Wyparzyłam i wysuszyłam

AZgotuj!
Surówka z czerwonej kapusty i pomarańczy 107

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Surówka z czerwonej kapusty i pomarańczy Składniki – 4 porcje: Czerwona kapusta – ½ główki Pomarańcza – 1 sztuka Granat – 1 sztuka Pestki dyni – 2 łyżki Oliwa z oliwek – 1 łyżka Miód – 1 łyżka

Kuchnia Bon Appetit
Surówka z czerwonej kapusty 165

ViolaPassion Bardzo ważna część do każdego obiadu surówka. Bez niej nasze danie byłoby nie kompletne. Dziś chciałabym wam pokazać wam surówkę z czerwonej kapusty z majonezem. Składniki: Główka mała czerwonej kapusty 1 średnia cebula 1 marchew pieprz ziołowy sól do smaku 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy 3 łyżki majonezu Sposób: Kapustę kroimy na pół

Viola cooks with passion
Surówka z czerwonej kapusty z marchewką 126

Bardzo smaczna surówka do obiadu z czerwonej kapusty, marchewki oraz pora, często przyrządzam ją do dań mięsnych.  Składniki: 0,5 główki kapusty czerwonej 1 marchewka kawałek pora sól,pieprz cukier sok z cytryny olej Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy na szatkownicy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy, pozostawiamy na kilka minut żeby zmiękła. Marchewkę obieramy

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z czerwonej kapusty 117

Składniki: mała główka czerwonej kapusty  1 duże słodko winne jabłko 1 cebula około 2 łyżek octu z białych winogron ocet śliwkowy do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób wykonania: Umytą kapustę szatkujemy w cienkie paski i wrzucamy do garnka. Podlewamy wodą (około dwóch szklanek),solimy i gotujemy bez przykrycia aż zmięknie. Gdy kapusta będzie

Qchnia po prostu
Czerwona kapusta zasmazana 274

Czerwona kapusta duszona, zasmażana to musi być polski wynalazek., to idealny dodatek w kuchni polskiej do wszelkich kotletów, klusek. Wystarczy dodać jej odrobinę słodyczy i kwasowości a odwzajemni się pysznym, idealnym smakiem. Klasyka i prostota. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chińsko-Polska śmieciówka czyli zupa warzywna 167

czasu chodziła za mną zupa warzywna, ale jakoś nie miałam ochoty na zwykłą śmieciówkę, więc postawiłam na chińskie smaki. Sorry za zdjęcia ale robione na drugi dzień i czerwona kapusta stała się już bezbarwna :) ale zupa smakowała jeszcze lepiej :) Składniki (średni garnek) 1 pojedyncza pierś z kurczaka (opcjonalnie) 2 średnie ziemniaki 1 szklanka marchewki z groszkiem 1 szklanka zielonej(...)fasoli szparagowej 1 szklanka żółtej fasoli szparagowej 5 różyczek kalafiora 5 różyczek brokuła 1/4 średniej główki czerwonej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryczki chili 1 łyżka masła 1 kostka rosołowa  1 łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 3 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie) świeżo zmielony pieprz Cebulę kroimy

Piekielna Kuchnia Pati