surówki nie ma obiadu, jak dla mnie to w zasadzie mogłoby nie być mięsa ale surówka musi być. Jeśli chodzi o czerwoną kapustę to najbardziej lubię właśnie taką w wersji na surowo. Dodaję do niej różne dodatki, obowiązkowo jabłka. Najczęściej podaję ją do pieczeni z sosem. Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 2 marchewki 2 jabłka cebula ząbek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniafasolą , ale równie smaczny. Intensywnie czerwony dzięki dodatkowi cukru i kwasku cytrynowego. Dla naszego alergika była wersja bez jajka i śmietany. Z mięsem z ugotowanych żeberek. Mniam! 1 pasek żeberek wieprzowych 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 małe cebule 2 marchewki 1 pietruszka 2 duże buraczki ćwikłowe kawałek kapusty czerwonej (niekoniecznie) 3 ziemniaki kwasek cytrynowy cukier sól(...)cebule i dalej gotować, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć cebule (niekoniecznie), dodać marchewki, pietruszkę i ziemniaki pokrojone w kostkę, buraczki starte na tarce o grubych oczkach i poszatkowaną kapustę czerwoną. Wsypać 1 czubatą łyżkę cukru i odrobinę kwasku cytrynowego. Gotować do miękkości warzyw. Wyjąć żeberko, obrać z kości i mięso wrzucić do zupy. Doprawić solą, pieprzem i pozostałymi
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanielotnictwa z okna przejeżdżającego ekspresu :) W każdym razie nakopałem tego całą torbę i postanowiłem jakoś przyrządzić. Zdecydowałem najprościej jak się da, upiec. Żeby przełamać smak, postanowiłem podać z czerwoną kapustą. Zaniosłem to dzisiaj do pracy żeby poszerzyć horyzonty współpracowników, dlatego zdjęcie z zakładowej stołówki. Składniki: - bulwy topinamburu aka trufli kanadyjskich aka karczochów jerozolimskich - czosnek niedźwiedzi - kapusta czerwona(...)ocet Wykonanie: Topinambur obieramy, co zajmie nam pewnie sporo czasu, polewamy olejem i wkładamy do piekarnika nastawionego do poziomu 180 stopni Celsjusza na około 20 minut. Posypujemy czosnkiem niedźwiedzim. Kapustę trzemy, dodajemy chrzanu i trochę octu
Kryzysowa Książka KucharskaCzerwona kapusta na ciepło to smaczny dodatek do drugiego dania. Dziś zapraszam po przepis z wędzonym boczkiem - ten zapach,który się w kuchni roznosi, musicie się sami przekonać. Składniki: główka czerwonej kapusty 2 cebule 25-30 dag wędzonego boczku cytryna cukier do smaku sól,pieprz Kapustę poszatkować,ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny
Niespełnione zdolności kulinarnedymka, szalotka, szczypior) por czosnek warzywa psiankowate: pomidor papryka bakłażan warzywa dyniowate: ogórek (również kiszony i małosolny) cukinia kabaczek dynia różne odmiany np piżmowa, muszkatołowa patison warzywa kapustne: kapusta biała kapusta czerwona kapusta włoska kapusta pekińska kapusta chińska pak-choi brukselka jarmuż kalafior biały kalafior kolorowy np romanesco brokuł kalarepa owoce: jabłka grejpfruty cytryny kiwi owoce w ilościach dekoracyjnych
Dorota SmakujeFajna, chrupiąca i rześka alternatywa dla tradycyjnej surówki z gotowanej czerwonej kapusty. Dobrze smakuje od razu po wykonaniu jak i dnia następnego. Prosta i szybka w wykonaniu. No i nie trzeba jej gotować 😊 Składniki (porcja na 4 osoby): 1/4 główki czerwonej kapusty 1 duże, kwaskowate jabłko biała cześć pora garść rodzynek 2-3 łyżki oleju
Ze smakiem bez glutenuwyjąć i obsmażyć na suchej patelni tylko do lekkiego zrumienienia Przełożyć wszystko do naczynia zalać marynatą. Piec około 2 godz. w 200st. Karkówkę podałam z czerwoną kapustą. Składniki: • 1 kapusta czerwona • 3 cebule całkiem duże • 3 ząbki czosnku • 4 jabłka • 4+6 łyżek oleju (u mnie kokosowy) • 2 szklanki wody • 60 ml wina czerwonego lub 3 łyżki soku
Kubki smakuWitajcie :) zapraszam dzisiaj na gulasz wieprzowy z wyśmienitą czerwoną kapustą Nadwiślicką ORZECH . Jeśli sałatki to tylko firmy ORZECH pyszne i sprawdzone. Zapraszam :) Składniki : jako dodatek sałatka Nadwiślicka Orzech 6oo g szynki 1 cebula 2 duże marchewki kawałeczek papryczki chili bez ziarenek 2 łyżki oliwy 1 kopiasta łyżka czerwonej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki rozmarynu sól(...)jeśli gęsty możecie w 1/2 szklanki wody rozmieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej, wlać do wywaru i chwilę zagotować. Sos podajemy z ziemniakami, kaszą, kluskami z czym lubicie, jako dodatek polecam kapustę czerwoną. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: kapusta czerwona 1 średnia, smalec 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, ząbki czosnku 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, cynamon 1 łyżeczka, goździki 4 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, ziele angielskie(...)sztuki, cukier 2 łyżki, woda 1 szklanka, ocet jabłkowy 2 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony - do smaku, mąka pszenna 1 łyżka kapustę czerwoną dość drobno pokroić do większej miski, zalać wrzącą wodą, zostawić na 15 minut w tym czasie kilka razy zamieszać, odlać wodę z miski w garnku na gorącym smalcu
W Mojej Kuchni Lubiętypowa sałatka z czerwonej kapusty z porem i sosem z ogórków kiszonych na bazie jogurtu.Jak na tę porę sałatka świetnie się nadaje , gdyż zawiera potężną dawkę Witaminy C i minerałów. 0.5 pora 1 mała czerwona kapusta 1 łodyga selera naciowego Natka pietruszki 1 mały jogurt naturalny 1 ogórek kiszony Sól i pieprz ****************************** Kapustę poszatkować cienko.Ogórka kiszonego zetrzeć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirozmrożonej dojrzałe awokado – pokrojone w plasterki dojrzałe mango – pokrojone w plasterki imbir do sushi marynowany ze słoika – u mnie różowy garsć sałatki wakame garść czerwonej kapusty drobno posiekanej łyżka ziaren sezamu do posypania Przygotowanie miski z łososiem W każdej miseczce ułóż ugotowany ryż (ok pół szklanki na porcje) i po garstce marynowanego łososia, edame, awokado(...)mango, różowego imbiru, sałatki wakame i czerwonej kapusty. Posyp odrobiną sezamu. Artykuł Niedzielny obiad w stylu azjatyckim – miska z łososiem, kimchi i wakame pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl
Ugotowane pozamiataneProsta, szybka i bardzo smaczna sałatka obiadowa z czerwonej kapusty. Doskonale pasuje do tradycyjnych obiadów np. kotleta schabowego, czy mielonego, świetna do rolad wieprzowych lub wołowych, bardzo dobrze komponuje się ze świąteczną kaczką czy gęsią. Polecam :) Składniki - 1 mała główka czerwonej kapusty - 1 cebula - ocet - oliwa z oliwek - sól, cukier, - kostka cebulki sproszkowanej Wykonanie Kapustę drobno szatkuję, przekładam
Kuchnia z widokiem na ogródklasyczną surówkę. Pyszna i szybka do przygotowania. Idealnie pasuje do większości obiadów. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 6 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI: 600 g czerwonej kapusty 1 średnia cebula 1 średnia marchewka 1 jabłko pół pęczka pietruszki pół pęczka koperku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1. Kapustę(...)mieszamy. 4. Ostatnia została marchewka którą ścieramy na tarce. Dodajemy szczyptę pieprzu i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i nasza surówka jest już gotowa. Smacznego !!! Artykuł Surówka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu
karolgotujeSkładniki: 1/2 średniej czerwonej kapusty 2 cebule 1 jabłko ok. 100 -200 g wędzonego boczku ok. 2 łyżki stołowe octu winnego jabłkowego - ja wybrałam firmę Jamar sól, pieprz, liście laurowe, angielskie ziele 1 łyżka oleju Wykonanie: Czerwoną kapustę szatkujemy i wrzucamy do garnka w wodą, dodajemy 2 liście laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, pokrojone na mniejsze kawałki jabłko
W Moim Magicznym DomuDzisiaj kolejna odsłona surówki z czerwonej kapusty. Tym razem mniej zdrowa wersja, ponieważ w zamian oliwy użyłam majonezu. Czasami do dania głównego podaje po prostu ogórki kiszone lub marynowane buraczki, które uwielbiam(...)częściej goszczą u mnie świeże surówki w różnych wersjach. Surówka to pyszny dodatek do obiadu, który przygotujemy w kilka chwil!!! :-) Składniki: kapusta czerwona 1/4 główki, marchew 1 szt, cebula 1/4 szt, kukurydza 1/4 puszki, majonez 4 łyżki, jogurt naturalny 3 łyżki, ocet winny do smaku, s ó l i pieprz
kulinarne odsłony patiDzisiaj to proste danie w nowoczesnym wydaniu: ciecierzyca i czerwona kapusta zamiast grochu i białej kapusty (pomysł pochodzi z książki Elżbiety Kowalewskiej). Do tego młode ziemniaki ugotowane na parze w łupince i polane olejem lnianym. To danie świetnie smakuje też z maślanką. Składniki: ½ szklanki ciecierzycy ½ małej główki czerwonej kapusty 2-3 łyżki oleju lub masła klarowanego majeranek, mielony
Qlinarnie i Qlinarnie